Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δηλ εαν χασεις την καρτα σου και την βρει καποιος με revolut

μπορει να σου παρει χρηματα και ουτε icode ουτε τπτ χρειάζεται... μια χαρα κενο ασφαλειας λεω εγω

3 λεπτά πριν, dionysg είπε

CVV δεν ζητησε? 

Ζητησε και τι με αυτο,την βρηκε κατω στον δρόμο και το εβαλε πχ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Lol.
Ούτε σου ζήτησε ταχυδρομικό κωδικό η revolut όταν πρόσθεσες την κάρτα;

Τπτ,προσθηκη καρτας και ηταν ετοιμη...

Μόλις τώρα, dionysg είπε

Οπως μπορει και να ψωνίσει μεχρι 25 Ε χωρις pin. 

Η αληθεια ειναι οτι μετεφερα 10€

3 λεπτά πριν, dionysg είπε

Οπως μπορει και να ψωνίσει μεχρι 25 Ε χωρις pin. 24χ25Ε = 600 το ημερησιο οριο

Δεν υπάρχει συνολικό όριο για ανέπαφες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ασφαλεια ειναι το cvv. Δοκιμασα μια φορα με λαθος cvv και δεν περασε, γιατι ειχα διαβάσει για καποια αλλη (νομιζω monese μπορει να κανω και λαθος) περνουσε ακομα και με λαθος cvv. Οποτε ναι αν χασεις την καρτα και εχει revolut θα εχεις πρόβλημα, οπως θα συμβει αν εχει ποδια και ορεξη να γυρισει σε 24 μαγαζια να κανει μικρο αγορες

Edit: Εδω λεει 150ε οριο για ανεπαφες. Δεν ξερω τι ισχυει ανα τραπεζα

Επεξ/σία από dionysg

Πολύ περίεργο.
Θυμάμαι παλαιότερα όταν πρόσθεσα κάρτες η revolut, την πρώτη φορά μου ζήτησε να γράψω την πλήρη διεύθυνση είτε τον ταχυδρομικό κώδικα που είναι δηλωμένη η κάρτα που έκανα top up.

Πάντως η πειραιώς είναι απαράδεκτη που άφησε να περάσει έτσι συναλλαγή 550€ online με κάρτα.
Και γενικά από το καλοκαίρι και μετά οι περισσότερες κάρτες θέλουν επιβεβαίωση με sms ακόμα και σε λογαριασμούς δεκο ενώ παλιότερα όχι.
Είναι πρότυπα ασφαλείας που έχουν υιοθετήσει οι mastercard και visa.

7 λεπτά πριν, dionysg είπε

Η ασφαλεια ειναι το cvv. Δοκιμασα μια φορα με λαθος cvv και δεν περασε, γιατι ειχα διαβάσει για καποια αλλη (νομιζω monese μπορει να κανω και λαθος) περνουσε ακομα και με λαθος cvv. Οποτε ναι αν χασεις την καρτα και εχει revolut θα εχεις πρόβλημα, οπως θα συμβει αν εχει ποδια και ορεξη να γυρισει σε 24 μαγαζια να κανει μικρο αγορες

Υπάρχουν τα vaults/pots/spaces που έχεις όλα τα λεφτά σου και μπροστά και διαθέσιμα έχεις λίγα,όσα θα χρειαστείς.Οπότε και να την χάσεις δεν μπορεί κάποιος να την χρησιμοποιήσει περα απο το διαθέσιμο υπόλοιπο.

28 minutes ago, grinder_ said:

Πολύ περίεργο.
Θυμάμαι παλαιότερα όταν πρόσθεσα κάρτες η revolut, την πρώτη φορά μου ζήτησε να γράψω την πλήρη διεύθυνση είτε τον ταχυδρομικό κώδικα που είναι δηλωμένη η κάρτα που έκανα top up.

Πάντως η πειραιώς είναι απαράδεκτη που άφησε να περάσει έτσι συναλλαγή 550€ online με κάρτα.
Και γενικά από το καλοκαίρι και μετά οι περισσότερες κάρτες θέλουν επιβεβαίωση με sms ακόμα και σε λογαριασμούς δεκο ενώ παλιότερα όχι.
Είναι πρότυπα ασφαλείας που έχουν υιοθετήσει οι mastercard και visa.

Το 3D secure αφορά και τον πωλητή, όχι μονο την τράπεζα. Παράδειγμα η amazon δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει 3d secure μιας και χρεώνει όποτε θέλει, σε άκυρο χρόνο δηλαδή. Δεν μπορεί ο άλλος να κάθεται με το τηλέφωνο περιμένοντας το sms απο την τράπεζα του.

40 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Το 3D secure αφορά και τον πωλητή, όχι μονο την τράπεζα. Παράδειγμα η amazon δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει 3d secure μιας και χρεώνει όποτε θέλει, σε άκυρο χρόνο δηλαδή. Δεν μπορεί ο άλλος να κάθεται με το τηλέφωνο περιμένοντας το sms απο την τράπεζα του.

Σύμφωνοι.
Αλλά η amazon έχει ταυτοποιήσει πρώτα την κάρτα, οπότε εκεί μπορεί να έχει το "ελεύθερο" να χρεώνει μετέπειτα.
Εδώ μιλάμε για online συναλλαγή και μάλιστα σε υπηρεσία του εξωτερικού αξίας 550€ χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας από την τράπεζα πειραιώς.

9 minutes ago, grinder_ said:

Σύμφωνοι.
Αλλά η amazon έχει ταυτοποιήσει πρώτα την κάρτα, οπότε εκεί μπορεί να έχει το "ελεύθερο" να χρεώνει μετέπειτα.
Εδώ μιλάμε για online συναλλαγή και μάλιστα σε υπηρεσία του εξωτερικού αξίας 550€ χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας από την τράπεζα πειραιώς.

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω οτι εφόσον ο έμπορος δεν ζήτησε 3d secure δεν μπορεί ξεκάρφωτα να το ζητήσει η τράπεζα Πειραιώς. Πρέπει και οι δυο να το υποστηρίζουν. Είναι σαν το τηλέφωνο, δεν μπορείς να απαντήσεις εάν δεν σε πάρει πρώτα κάποιος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω οτι εφόσον ο έμπορος δεν ζήτησε 3d secure δεν μπορεί ξεκάρφωτα να το ζητήσει η τράπεζα Πειραιώς. Πρέπει και οι δυο να το υποστηρίζουν. Είναι σαν το τηλέφωνο, δεν μπορείς να απαντήσεις εάν δεν σε πάρει πρώτα κάποιος.

Α λες δηλαδή ότι η revolut έπρεπε να το ζητήσει από την Πειραιώς;
Δεν το γνωρίζω.
Νομίζω ότι είναι θέμα της mastercard/visa ανεξάρτητα με το τι θέλουν οι έμποροι και οι ελληνικές τράπεζες θα έπρεπε να είχαν προβλέψει όλα τα σενάρια.

Επεξ/σία από grinder_

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dionysg είπε

Απο σεπτεμβρη ισχυει σε ολες τις ελληνικες καρτες. Το ειχαμε ξαναπει εκεινη την εποχη. 150€ σε ανεπαφες συναλλαγες συσσωρευμενες, μετα πρεπει να ξαναχρησιμοποιηθει με pin ωστε να ξεκλειδωσει το 150αρι..

σε eurobank το top up δεν θυμαμαι αν μου ζητουσε μεχρι τωρα κωδικο επιβεβαιωσης, δεν το βρισκω τα μηνυματα στο ιστορικο, απο τη στιγμη που περασα την καρτα. Πριν λιγες μερες μου εδωσε 2 επιλογες. Ειτε sms κωδικο, ειτε επιβεβαιωση μεσω του app της τραπεζας.

2 ώρες πριν, Artakos είπε

Ααα δεν παμε καλά...

Εκανα top up με την καρτα της γυναικας μου με καρτα Πειραιώς και δεν της έστειλε sms  η icode

Εβαλα δηλ χρηματα απο ξενη καρτα με αλλο αριθμο

Αν ισχυει αυτο, πως καταλαβε μεσα σε λιγα λεπτα οτι εγινε συναλλαγη @anspi86 ?

Επεξ/σία από bjj-p

Με Eurobank δεν μου ζητάει κωδικό επιβεβαίωσης. Αν πάλι κάνεις μια φορά top up και αποθηκευτεί η κάρτα στη revolut, δεν ζητάει τίποτα μετά, κάνεις top up σε λίγα δευτερόλεπτα. Την πρώτη φορά που έγινε αυτό είχα κολλήσει άσχημα, περίμενα να μου ζητήσει στοιχεία, τουλάχιστον το cvv code, και βλέπω ότι το top up είχε ολοκληρωθεί. 

55 λεπτά πριν, zananiro είπε

Με Eurobank δεν μου ζητάει κωδικό επιβεβαίωσης. Αν πάλι κάνεις μια φορά top up και αποθηκευτεί η κάρτα στη revolut, δεν ζητάει τίποτα μετά, κάνεις top up σε λίγα δευτερόλεπτα. Την πρώτη φορά που έγινε αυτό είχα κολλήσει άσχημα, περίμενα να μου ζητήσει στοιχεία, τουλάχιστον το cvv code, και βλέπω ότι το top up είχε ολοκληρωθεί. 

Πιστωτικη ή χρεωστικη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...