jonkyr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, kon1to είπε Εννοουσα τα εξοδα μετατροπης συναλλαγματος που χρεωνεσαι αν ο εμπορος σε χρεωσει σε ευρώ αντι για το νόμισμα της εκάστοτε χώρας. Απλα δεν υπολογισα οτι η Τουρκία είναι ειδική περίπτωση, και υπάρχουν αλλες παραμετροι... Ακόμα δεν καταλαβαίνω. Δεν είναι η Τουρκία ειδική περίπτωση, η Ρεβ είναι... Αν κάνεις πληρωμή σε λίρες, θα γίνει μετατροπή από τα ευρώ που έχεις στον λογαριασμό σου. Αν κάνεις πληρωμή σε ευρώ, ευρώ θα πάρει από τον λογαριασμό σου. Κάνω κάτι λάθος; 16 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Όχι δεν θα εχεις πρόβλημα, μερικα καταστήματα το γράφουν οτι δέχονται οι αγορές να γίνουν και σε άλλο νόμισμα, αλλα πρέπει να τους το πεις διαφορετικά χρεώνουν πάντα σε λίρες. Επίσης καλό είναι να έχεις και λίρες στο χέρι ώστε να μην εξαρτάσαι μόνο απο την κάρτα, δεν δέχονται όλοι κάρτες. Από την άλλη χρήστες της revolut με visa αντιμετώπισαν πρόβλημα σε ορισμένες συναλλαγές στην Τουρκία. Με mastercard κανένας. Ανάληψη μπορείς να κάνεις σχεδόν απο όλα τα ΑΤΜ που θα δεις, ορισμένα μόνο δεν υποστηρίζουν αναλήψεις απο ξένες καρτες. Εάν μεσολαβεί σαββατοκύριακο, μετέτρεψε ένα ποσό απο ευρώ σε λίρες ώστε να εχεις καλή ισοτιμία το σαββατοκύριακο που κλείνει το συνάλλαγμα. Σωστές οι παρατηρήσεις για το μετρητό (απαραίτητο) και για το κλείδωμα ενός ποσού την Παρασκευή το βράδυ (για καβάντζα, ώστε να μην πληρώνεις εξτρά τπτ). Και πολύ ενδιαφέρουσα η σημείωση για τη Βιζα, δεν το γνώριζα. Έχω κι από τις δύο βέβαια, αλλά καλό είναι να ξέρουμε τι γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karlito13 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Hapatingo είπε Όχι δεν θα εχεις πρόβλημα, μερικα καταστήματα το γράφουν οτι δέχονται οι αγορές να γίνουν και σε άλλο νόμισμα, αλλα πρέπει να τους το πεις διαφορετικά χρεώνουν πάντα σε λίρες. Επίσης καλό είναι να έχεις και λίρες στο χέρι ώστε να μην εξαρτάσαι μόνο απο την κάρτα, δεν δέχονται όλοι κάρτες. Από την άλλη χρήστες της revolut με visa αντιμετώπισαν πρόβλημα σε ορισμένες συναλλαγές στην Τουρκία. Με mastercard κανένας. Ανάληψη μπορείς να κάνεις σχεδόν απο όλα τα ΑΤΜ που θα δεις, ορισμένα μόνο δεν υποστηρίζουν αναλήψεις απο ξένες καρτες. Εάν μεσολαβεί σαββατοκύριακο, μετέτρεψε ένα ποσό απο ευρώ σε λίρες ώστε να εχεις καλή ισοτιμία το σαββατοκύριακο που κλείνει το συνάλλαγμα. Εγώ σε τι θα ζητάω να με χρεώνουν ;σε τουρκικές λίρες δεν θα ζητάω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexpen Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, jonkyr είπε Ακόμα δεν καταλαβαίνω. Δεν είναι η Τουρκία ειδική περίπτωση, η Ρεβ είναι... Αν κάνεις πληρωμή σε λίρες, θα γίνει μετατροπή από τα ευρώ που έχεις στον λογαριασμό σου. Αν κάνεις πληρωμή σε ευρώ, ευρώ θα πάρει από τον λογαριασμό σου. Κάνω κάτι λάθος; Αυτό που θέλει να πει ο φίλος παραπάνω είναι το εξής: αν ο έμπορος σε χρεώσει σε τουρκική λίρα είναι όλα οκ γρ η ρεβο κάνει την μετατροπή σε ευρώ και σου χρεώνει το συγκεκριμένο ποσό αν ο έμπορος επιλέξει να σε χρεώσει σε ευρώ τότε η τράπεζα του θα κάνει την μετατροπή κ θα σε χρεώσει παραπάνω απ' ότι θα σε χρεώνει η ρεβο. Εδώ προσοχή γτ πάντα η ρεβο αναγνωρίζεται ως κάρτα με αγγλικές λίρες. Όπως κ να έχει παντα να ζητάς να πληρώνεις στο local currency (στην περίπτωση σου σε τρ. Λίρα) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kon1to Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, kon1to είπε Εννοουσα τα εξοδα μετατροπης συναλλαγματος που χρεωνεσαι αν ο εμπορος σε χρεωσει σε ευρώ αντι για το νόμισμα της εκάστοτε χώρας. Απλα δεν υπολογισα οτι η Τουρκία είναι ειδική περίπτωση, και υπάρχουν αλλες παραμετροι... 3 ώρες πριν, alexpen είπε Αυτό που θέλει να πει ο φίλος παραπάνω είναι το εξής: αν ο έμπορος σε χρεώσει σε τουρκική λίρα είναι όλα οκ γρ η ρεβο κάνει την μετατροπή σε ευρώ και σου χρεώνει το συγκεκριμένο ποσό αν ο έμπορος επιλέξει να σε χρεώσει σε ευρώ τότε η τράπεζα του θα κάνει την μετατροπή κ θα σε χρεώσει παραπάνω απ' ότι θα σε χρεώνει η ρεβο. Εδώ προσοχή γτ πάντα η ρεβο αναγνωρίζεται ως κάρτα με αγγλικές λίρες. Όπως κ να έχει παντα να ζητάς να πληρώνεις στο local currency (στην περίπτωση σου σε τρ. Λίρα) Ναι, αυτό εννοώ. Εκ παραδρομής έγραψα Ευρώ. Αν σε χρεώσει κάτι άλλο από το νόμισμα της χώρας, τότε αυτό θα είναι Λίρες Αγγλίας, όχι Ευρώ, μιας και αυτές αναγνωρίζει σαν currency της κάρτας. Σωστά; 6 ώρες πριν, jonkyr είπε Ακόμα δεν καταλαβαίνω. Δεν είναι η Τουρκία ειδική περίπτωση, η Ρεβ είναι... Αν κάνεις πληρωμή σε λίρες, θα γίνει μετατροπή από τα ευρώ που έχεις στον λογαριασμό σου. Αν κάνεις πληρωμή σε ευρώ, ευρώ θα πάρει από τον λογαριασμό σου. Κάνω κάτι λάθος; Ειδική περίπτωση υπό την έννοια οτι με τις υποτιμήσεις και όλα αυτά η ισοτιμία μπορεί να αλλάξει δραματικά από τη μία μέρα στην άλλη, και επίσης όπως αναφέρθηκε παίζουν περιορισμοί για πληρωμές με κάρτα ή μονο σε τοπικό νομισμα κτλ. Για να απολαμβάνεις τα "προνόμια" της ρεβο, πρέπει πάντα να πληρώνεις στο τοπικό νόμισμα, ανεξάρτητα από το τι έχεις μέσα στο λογαριασμό σου. Δεν είναι πρόβλημα να κάνει τη μετατροπή η ρεβο για σένα, το θέμα είναι να μην το κάνει η τράπεζα του εμπόρου στον οποίο έκανες τη συναλλαγή. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από kon1to 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, karlito13 είπε Εγώ σε τι θα ζητάω να με χρεώνουν ;σε τουρκικές λίρες δεν θα ζητάω; Πάντα στο τοπικό (κατά κανόνα). Όμως, τα παιδιά παραπάνω σου λένε το εξής : μπορείς να κάνεις "συνάλλαγμα" μέσω revolut (αλλαγή σε λίρα) για να κλειδώσεις καλύτερη (ή εν πάση περιπτώσει γνωστή και χωρίς εκπλήξεις) ισοτιμία. Μπορεί λόγου χάρη να αγοράσεις με ένα ευρώ προς τέσσερις λίρες (τυχαία η αναφορά) την Παρασκευή και την Τρίτη να γίνει κάτι και να αλλάξει η ισοτιμία σε ένα προς τρεισήμισι. Σε αυτή την περίπτωση θα είσαι κερδισμένος όπως καταλαβαίνεις. Επίσης, το "συνάλλαγμα" σε καθημερινές σου δίνει τη δυνατότητα να μην επιβαρυνθείς με αυτό το 1 - 1 1/2 τοις εκατό (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είναι) που φορτώνει η Revolut, προκειμένου να καλύψει ενδεχόμενες χασούρες μέσα στο Σ/Κ (κλειστά τα χρηματιστήρια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karetsos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Θέλω να ρωτήσω τι γίνεται όταν λήγει η κάρτα, η δικιά μου λήγει τον επόμενο μήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soleman Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 25/9/2018 στις 10:48 ΠΜ, alpo είπε Παρουσιάστηκε πρόβλημα. Αν έχει κάποιος άλλος αντίστοιχη εμπειρία παρακαλώ ας βοηθήσει. Πήγα χτες βράδυ να κάνω top up τον Revolut λογαριασμό μου, μέσω ibank της Εθνικής έχοντας αποθηκευμένο τον λογαριασμό από τις προηγούμενες συναλλαγές που την είχα ξαναγεμίσει. Αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά, συνειδητοποιώ μέσα απ την εφαρμογή ότι ο λογαριασμός που θα έπρεπε να στείλω το έμβασμα έχει αλλάξει. Προσπάθησα εκείνη την στιγμή να επικοινωνήσω με την τράπεζα για να ακυρώσω την μεταφορά και μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν λειτουργούν (μόνο 08:00 με 22:00). Ξανακάλεσα σήμερα το πρωί και μου είπα ότι για να γίνει ακύρωση τώρα θα υπάρξει προμήθεια 25 ευρώ γιατί και καλά τα λεφτα έχουν ήδη φύγει. Αν γινόταν χτες το βράδυ δεν θα χρεωνόμουν τίποτα. Προσπάθησα να γράψω στην "βοήθεια" μεσα απ την εφαρμογή της Revolut, αλλά μου γράφουν όλο αυτοματοποιημένα μηνύματα. Έχει ξανατύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο; Πως μπορώ να βρω λύση; Πριν λίγες μέρες έτυχε ακριβώς το ίδιο σε φίλο μου. Στην Πειραιώς. Του ζήτησαν 40€ την ίδια στιγμή που έγινε η μεταφορά. Η απάντηση της Revolut ήταν ότι τα χρήματα θα σου επιστραφούν σε 10 εργάσιμες μέρες. Του φίλου μου περιμένουμε τέλος της επόμενης βδομάδας 28/9 Να ενημερώσω ότι τα χρήματα γύρισαν πίσω σε 5 εργάσιμες Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2018 από soleman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Έχω βγάλει και την actual revolut card και μου λέει ότι για να τη χρησιμοποιήσω πρέπει πρώτα να κανω μια συναλλαγή χρησιμοποιώντας το pin, εννοεί ότι πρέπει πχ να τη χρησιμοποιήσω πρώτη φορά στο super market ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgerov Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Έχω βγάλει και την actual revolut card και μου λέει ότι για να τη χρησιμοποιήσω πρέπει πρώτα να κανω μια συναλλαγή χρησιμοποιώντας το pin, εννοεί ότι πρέπει πχ να τη χρησιμοποιήσω πρώτη φορά στο super market ? Ναι να την βάλεις σε POS και να πληρώσεις με το πιν σου, ανεξαρτήτως ποσού. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από georgerov 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kon1to Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 42 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Έχω βγάλει και την actual revolut card και μου λέει ότι για να τη χρησιμοποιήσω πρέπει πρώτα να κανω μια συναλλαγή χρησιμοποιώντας το pin, εννοεί ότι πρέπει πχ να τη χρησιμοποιήσω πρώτη φορά στο super market ? πρέπει να κάνεις συναλλαγή με pin (αγορά ή ανάληψη) για να ενεργοποιηθεί και η conctactless λειτουργία! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
donstefano Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Απο χτες που αναβαθμησα την εφαρμογη κολλαει στην ασπρη οθονη με το Logo της revolut και δεν ανοιγει παραπερα.....Να περιμενω Update? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrislitsikakis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, karetsos είπε Θέλω να ρωτήσω τι γίνεται όταν λήγει η κάρτα, η δικιά μου λήγει τον επόμενο μήνα. Θα πάρεις καινούρια δωρεάν. Ζήτα την μέσω in-app chat. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bjj-p Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 εστειλα χρηματα πισω σε ελληνικο λογαριασμο και χρεωθηκα εξοδα 3euro απο την ελληνικη τραπεζα , ενω η εντολη απ' εξω δοθηκε ως SHA. κατι αντιστοιχο ισχυει και για την revolut εαν θελησω επαναπατρισμο ή επωμιζεται ολο το κοστος αυτη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, bjj-p είπε εστειλα χρηματα πισω σε ελληνικο λογαριασμο και χρεωθηκα εξοδα 3euro απο την ελληνικη τραπεζα , ενω η εντολη απ' εξω δοθηκε ως SHA. κατι αντιστοιχο ισχυει και για την revolut εαν θελησω επαναπατρισμο ή επωμιζεται ολο το κοστος αυτη; Η χρεωση είναι της Ελληνικής τράπεζας. Η revolut στελνει sha, αρα δεν επωμίζεται το κόστος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moutsa Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Μήπως άλλαξε κάτι ως αναφορά την προμήθεια για αγορές σε ξένο νόμισμα? Πριν λίγο για την παρακάτω συναλλαγή χρεώθηκα 14 ευρω έξτρα. Δοκίμασα να κάνω ξανά αγορά μικρότερης αξίας αλλά παγώνοντας την κάρτα και είδα ότι θα με χρέωνε παραπάνω. Μήπως κάνω κάτι λάθος μέσω PayPal επέλεξα μετατροπή να γίνει από την τράπεζα όπως πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα