Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα ενδιαφέρον άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://startupper.gr/greek-mafia-revolut/

(Δεν γνωρίζω αν έχει ήδη παρατεθεί από κάποιο άλλο μέλος, οπότε και ζητώ συγγνώμη αν έχει ήδη γίνει) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, επικοινώνησα με κάποιον απ την "υποστήριξη" της revolut και μου είπε ότι ο λογαριασμός που χρησιμοποίησα είναι ανενεργός πανω απο χρόνο. Είχα να χρησιμοποιήσω την καρτα αρκετό καιρό και απ ότι κατάλαβα έχουν αλλάξει τους λογαριασμούς για να στέλνεις εμβάσματα εντός Ε.Ε. Μου συνέστησε να περιμένω, ίσως να πάρει και 20 μέρες, προκειμένου να επιστραφούν τα λεφτά, καθώς το IBAN είναι ανενεργό όπως επίσης και να επικοινωνήσω με την δική μου τράπεζα.

Με την Εθνική που μίλησα και τους εξήγησα την κατάσταση, μου είπαν ότι εφόσον είπαν πως θα γυρίσουν πίσω, συνήθως γίνεται μετά από 3 με 4 εργάσιμες ημέρες. Διαφορετικά μου πρότειναν να στείλω email με τα στοιχεία της συναλλαγής και μια περιγραφή του τι ακριβώς συνέβη προκειμένου να γυρίσουν τα χρήματα πίσω. Σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχει η πιθανότητα να κρατήσει κάποια προμήθεια η άλλη τράπεζα, κάτι για το οποίο όμως δεν μπορούν να ξέρουν άλλες λεπτομέρειες.

Οπότε λέω να περιμένω λίγες μέρες και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Επεξ/σία από alpo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, alpo είπε

Λοιπόν, επικοινώνησα με κάποιον απ την "υποστήριξη" της revolut και μου είπε ότι ο λογαριασμός που χρησιμοποίησα είναι ανενεργός πανω απο χρόνο. Είχα να χρησιμοποιήσω την καρτα αρκετό καιρό και απ ότι κατάλαβα έχουν αλλάξει τους λογαριασμούς για να στέλνεις εμβάσματα εντός Ε.Ε. Μου συνέστησε να περιμένω, ίσως να πάρει και 20 μέρες, προκειμένου να επιστραφούν τα λεφτά, καθώς το IBAN είναι ανενεργό καθώς και να επικοινωνήσω με την δική μου τράπεζα.

Με την Εθνική που μίλησα και τους εξήγησα την κατάσταση, μου είπαν ότι εφόσον είπαν ότι θα γυρίσουν πίσω, συνήθως γίνεται μετά από 3 με 4 εργάσιμες ημέρες. Διαφορετικά μου πρότειναν να στείλω email με τα στοιχεία της συναλλαγής και μια περιγραφή του τι ακριβώς συνέβη προκειμένου να γυρίσουν τα χρήματα πίσω. Σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχει η πιθανότητα να κρατήσει κάποια προμήθεια η άλλη τράπεζα, κάτι για το οποίο όμως δεν μπορούν να ξέρουν άλλες λεπτομέρειες.

Οπότε λέω να περιμένω λίγες μέρες και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς εφόσον τα χρήματα δεν γίνουν αποδεκτά στο IBAN που στάλθηκαν (για τον οποιοδήποτε λόγο) πάντα γυρνάνε στον αποστολέα. Απλά παίρνει χρόνο. 

Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχεις πρόσβαση στα χρήματα μέχρι να επιστραφούν. 

Επεξ/σία από georgerov
  • Like 1

Καλησπερα,θα κάνω ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ,με συμφαιρεο να έχω φορτώσει την revolut και να την χρησιμοποιώ;από το να παω εδώ στην τράπεζα και να κάνω μετατροπή στα ευρώ σε τουρκική λίρα;θα κερδίσω κάτι;

31 λεπτά πριν, karlito13 είπε

Καλησπερα,θα κάνω ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ,με συμφαιρεο να έχω φορτώσει την revolut και να την χρησιμοποιώ;από το να παω εδώ στην τράπεζα και να κάνω μετατροπή στα ευρώ σε τουρκική λίρα;θα κερδίσω κάτι;

φορτωσε την revolut...οταν πας τουρκία καλύτερα να χρησιμοποιείς την revo για ολες σου τις αγορές, αν χρειαζεσαι οπωσδηποτε μετρητα βρες μια συστημικη τουρκικη τράπεζα και βγάλε απο εκει χωρις να χρησιμοποιήσεις την μετατροπή που σου προτείνει η εκει τράπεζα (άσε την ρεβο να κάνει την μετατροπή).
Υπ'οψιν αν δεν εισαι premium έχεις μέχρι 200€/μηνα δωρεαν αναλήψεις.

Καλό ταξίδι!

1 ώρα πριν, karlito13 είπε

O,τι σου είπε ο από πάνω φίλος. Και όταν γυρίσεις πες μας πώς πήγε το πράγμα, γιατί κάτι διάβαζα για υποχρεωτικές συναλλαγές σε τουρκική λίρα (εντολή Έρντο). Σε 40 μέρες θα είμαι κι εγώ εκεί :) Με ενδιαφέρει κυρίως πώς θα πληρώσεις στο ξενοδοχείο.

Spoiler

Επίσης, αν μένεις Αθήνα και όχι στη χώρα του ποτέ-ποτέ, φέρε ένα κουτί φιστικλι μπακλαβά από τον Hafiz Mustafa. Με το αζημίωτο :)

36 λεπτά πριν, alexpen είπε

φορτωσε την revolut...οταν πας τουρκία καλύτερα να χρησιμοποιείς την revo για ολες σου τις αγορές, αν χρειαζεσαι οπωσδηποτε μετρητα βρες μια συστημικη τουρκικη τράπεζα και βγάλε απο εκει χωρις να χρησιμοποιήσεις την μετατροπή που σου προτείνει η εκει τράπεζα (άσε την ρεβο να κάνει την μετατροπή).
Υπ'οψιν αν δεν εισαι premium έχεις μέχρι 200€/μηνα δωρεαν αναλήψεις.

Καλό ταξίδι!

Ευχαριστώ για τισΑπαντήσεις!Το ξενοδοχείο θα μπορώ να το πληρώσω με την Revolut?θα έχω καλύτερη μετατροπή με την revolut ?δεν είμαι premium δυστυχώς..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, karlito13 είπε

Ευχαριστώ για τισΑπαντήσεις!Το ξενοδοχείο θα μπορώ να το πληρώσω με την Revolut?θα έχω καλύτερη μετατροπή με την revolut ?δεν είμαι premium δυστυχώς..

Αν έχει POS το ξενοδοχείο (δεν πιστευω οτι υπάρχει ξενοδοχείο χωρίς POS ) σιγουρα θα μπορείς! 
Η ρεβο σου δίνει πάντοτε (αν οχι την καλυτερη) απο τις καλύτερες ισοτιμίες της αγοράς

Επεξ/σία από alexpen
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, alexpen είπε

Αν έχει POS το ξενοδοχείο (δεν πιστευω οτι υπάρχει ξενοδοχείο χωρίς POS ) σιγουρα θα μπορείς! 
Η ρεβο σου δίνει πάντοτε (αν οχι την καλυτερη) απο τις καλύτερες ισοτιμίες της αγοράς

Τέλεια!κατι τελευταίο,αν την φορτώσω την καρτα με 500 ευρώ και δεν τα χαλάσω όλα ,μετά μπορώ να τα ξαναστειλω στον λογαριασμό μου που είναι alpha?

2 λεπτά πριν, karlito13 είπε

Τέλεια!κατι τελευταίο,αν την φορτώσω την καρτα με 500 ευρώ και δεν τα χαλάσω όλα ,μετά μπορώ να τα ξαναστειλω στον λογαριασμό μου που είναι alpha?

Δεν σε συμφερει να τα ξαναστειλεις πισω γιατι θα σε χρεωσει προμήθεια η Alpha. Μπορεις να τα χρησιμοποιησεις κάνοντας αγορες με την Revolut ή αν θες να τα σηκωσεις απο ΑΤΜ

45 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Και όταν γυρίσεις πες μας πώς πήγε το πράγμα, γιατί κάτι διάβαζα για υποχρεωτικές συναλλαγές σε τουρκική λίρα (εντολή Έρντο).

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Επίσης, αν μένεις Αθήνα και όχι στη χώρα του ποτέ-ποτέ, φέρε ένα κουτί φιστικλι μπακλαβά από τον Hafiz Mustafa. Με το αζημίωτο :)

Καλύτερο δεν ειναι αυτο; Δεν θα κινδυνεύει να τον χρεωσουν απευθείας σε Ευρω και να χασει χρήματα απο τις προμήθειες της μετατροπής.

4 λεπτά πριν, kon1to είπε

Καλύτερο δεν ειναι αυτο; Δεν θα κινδυνεύει να τον χρεωσουν απευθείας σε Ευρω και να χασει χρήματα απο τις προμήθειες της μετατροπής.

Δεν το είπα απαραίτητα για κακό. Αλλά για ποιες προμήθειες μετατροπής λες; Πληρωμή με Ρεβ = καμία προμήθεια. Εκτός αν μου διέφυγε κάτι.

Σχεδόν όλες τις φορές που έχω πάει στην Πόλη έκλεισα το ξενοδοχείο σε ευρώ. Σπάνια σε λίρες. Αν ισχύει ο περιορισμός του Έρντο (αμφιβάλλω) και έχεις κλείσει με 200 ευρώ ξενοδοχείο, τότε αυτή τη στιγμή δεν ξέρεις πόσες λίρες θα πληρώσεις διότι η ισοτιμία αλλάζει κάθε λεπτό. Αν όμως η ισοτιμία είναι ήδη κλειδωμένη (π.χ. 200 ευρώ τη στιγμή που έγινε η κράτηση, άρα -λέμε- 1400 λίρες), τότε βολεύει διότι από τώρα ξέρεις πόσες λίρες θα πληρώσεις. Και μπορείς να μετατρέψεις συνάλλαγμα από τώρα.

Επίσης (οφ τόπικ), να δει ο φίλος ο Καρλίτο και τους όρους του ξενοδοχείου. Σε αυτά που πήγαινα εγώ είχε επιλογή να πληρώσεις κασέρι και έδινες 10% λιγότερα από τα συμφωνημένα. Δεν θυμάμαι αν ήταν κας σε ευρώ ή και σε λίρα. Αλλά σε κάθε περίπτωση βολεύει γιατί το 10% έκπτωσης είναι μεγαλύτερο από τυχόν προμήθειες ανάληψης.

34 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Δεν το είπα απαραίτητα για κακό. Αλλά για ποιες προμήθειες μετατροπής λες; Πληρωμή με Ρεβ = καμία προμήθεια. Εκτός αν μου διέφυγε κάτι.

Εννοουσα τα εξοδα μετατροπης συναλλαγματος που χρεωνεσαι αν ο εμπορος σε χρεωσει σε ευρώ αντι για το νόμισμα της εκάστοτε χώρας. Απλα δεν υπολογισα οτι η Τουρκία είναι ειδική περίπτωση, και υπάρχουν αλλες παραμετροι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, karlito13 said:

Όχι δεν θα εχεις πρόβλημα, μερικα καταστήματα το γράφουν οτι δέχονται οι αγορές να γίνουν και σε άλλο νόμισμα, αλλα πρέπει να τους το πεις διαφορετικά χρεώνουν πάντα σε λίρες. Επίσης καλό είναι να έχεις και λίρες στο χέρι ώστε να μην εξαρτάσαι μόνο απο την κάρτα, δεν δέχονται όλοι κάρτες.

Από την άλλη χρήστες της revolut με visa αντιμετώπισαν πρόβλημα σε ορισμένες συναλλαγές στην Τουρκία. Με mastercard κανένας. Ανάληψη μπορείς να κάνεις σχεδόν απο όλα τα ΑΤΜ που θα δεις, ορισμένα μόνο δεν υποστηρίζουν αναλήψεις απο ξένες καρτες. Εάν μεσολαβεί σαββατοκύριακο, μετέτρεψε ένα ποσό απο ευρώ σε λίρες ώστε να εχεις καλή ισοτιμία το σαββατοκύριακο που κλείνει το συνάλλαγμα.

Επεξ/σία από Hapatingo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...