Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 λεπτά πριν, bandit650 είπε

Ανέβασμα χρημάτων κατευθείαν από κάρτα μισθοδοσίας eurobank έχει προμήθεια; Η να κάνω όπως παλιά έμβασμα;

Καμία προμήθεια και άμεση πίστωση των χρημάτων.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα. Επειδή αναφέρθηκε και προηγουμένως, σχετικά με τις καινούργιες ταυτότητες και κατά πόσο τις δέχεται η Revolut, να σας πω και τη δική μου περίπτωση: είχα φτιάξει πριν από αρκετό καιρό έναν λογαριασμό, αλλά δεν τον είχα ενεργοποιήσει. Το Φεβρουάριο που μου χρειάστηκε, έδωσα, για πρώτη φορά, την καινούργια μου ταυτότητα, η οποία μόλις είχε εκδοθεί. Πριν από κάποιες μέρες, μου ήρθε κι εμένα ειδοποίηση για εκ νέου ταυτοποίηση. Σκάναρα, λοιπόν, την ταυτότητα (που είχα δώσει πριν από 8 μήνες), έβγαλα και τη σελφι που ζήτησε και μετά από 1 ημέρα με ενημέρωσαν ότι η ταυτοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

18 ώρες πριν, unameit είπε

τα χουμε ξαναπεί , οτιδήποτε πέρα από διαβατήριο αυτή τη στιγμή, είναι επίφοβο, είτε ειναι η  N26, είτε Revolut, είτε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα ή συναλλαγματικη υπηρεσία.

Οι ελληνικές ταυτότητες είτε οι παλιές, είτε οι νέες , δεν έχουν τα απαραίτητα αναγνωριστικα ασφαλείας.

Το πιο πιθανό είναι να χτυπούν κόκκινο τα συστήματα τους , που να οδηγεί σε κλείδωμα λογαριασμών , επαναλαμβανομενες αιτήσεις για ταυτοποίηση, μη αποδοχή κάρτας από καταστήματα , προβλήματα στα ΑΤΜ.

Όποιος θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο, βγάζει διαβατήριο η περιμένει τις νέες ταυτότητες με το τσιπακι, σε μορφή πιστωτικής κάρτας, που είναι αμφίβολο αν και πότε θα εκδοθούν.

Το πιο πιθανό να εκδοθούν πρώτα οι κοινές ευρωπαϊκές, πάρα οι ελληνικές αν κρίνουμε από την γραφειοκρατια και τους ρυθμούς της πολιτείας.

Μ αυτη τη λογικη ή σκαμε 90ε διχως λογο(διοτι για να μην εχω ακομα διαβατηριο σημαινει οτι δεν εχω σκοπο να ταξιδεψω καπου αμεσα που να το χρειαζομαι)ή πληρωνουμε τις τρελες χρεωσεις συναλλαγματος στις ελληνικες καρτες..λεμε λιγο παραλογα πραγματα ή μου φαινετε????η ν26 δεχετε κανονικα ταυτοτητες και δεν εχω διαβασει(ακομα)να του μπλοκαρουν κανενος το λογαριασμο επειδη τον ενεργοποιησε με ταυτοτητα!προφανως και δε θα ανοιξω λογαριασμο με την χειρογραφη αλλα την τυπωμενη!γι αυυο ρωτησα αν η ρεβο πλεον ειναι αναξιοπιστη σε τετοιο θεμα λογω brexit να μην το κουραζω αλλο και να στραφω στη ν26

5 ώρες πριν, maroulini91 είπε

Μ αυτη τη λογικη ή σκαμε 90ε διχως λογο(διοτι για να μην εχω ακομα διαβατηριο σημαινει οτι δεν εχω σκοπο να ταξιδεψω καπου αμεσα που να το χρειαζομαι)ή πληρωνουμε τις τρελες χρεωσεις συναλλαγματος στις ελληνικες καρτες..λεμε λιγο παραλογα πραγματα ή μου φαινετε????η ν26 δεχετε κανονικα ταυτοτητες και δεν εχω διαβασει(ακομα)να του μπλοκαρουν κανενος το λογαριασμο επειδη τον ενεργοποιησε με ταυτοτητα!προφανως και δε θα ανοιξω λογαριασμο με την χειρογραφη αλλα την τυπωμενη!γι αυυο ρωτησα αν η ρεβο πλεον ειναι αναξιοπιστη σε τετοιο θεμα λογω brexit να μην το κουραζω αλλο και να στραφω στη ν26

ε τότε περίμενε να βγουν οι καινούριες ταυτότητες αγαπητέ μου. και όχι η revolut δεν είναι αναξιόπιστη λόγω brexit.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, maroulini91 said:

Με τυπωμένη ταυτότητα ουδέποτε υπήρχε θέμα. Το ότι τη ζητάνε ξανά είναι άλλο θέμα. Που θα πάει όμως, θα γίνει το brexit και θα μας αφήσουν ήσυχους. 

Μην τρομάζετε με την διαδικασία έκδοσης ταυτότητας. Επιτόπου βγαίνει χωρίς πολλά πολλά. Η ΔΟΥ ενημερώνεται αυτόματα.

Διαφορετικά βγάλει μια curve card κούμπωσε επάνω τις ελληνικές κάρτες είσαι εντάξει, δεν θα χρεώνεσαι προμήθεια.

Επεξ/σία από Hapatingo
  • Thanks 1

Για βοηθήστε λίγο ρε παιδιά για να δω αν τα έχω καταλάβει καλά ,γιατί έχω ένα ταξίδι στην Τουρκία σύντομα και θέλω να κάνω τεστ...

Έφτιαξα την κάρτα , την έχω στα χέρια μιου , τη φόρτωσα από κάρτα της Πειραιώς (χωρίς χρέωση) και μετέτρεψα μέσα σπό την εφαρμογή τα ευρώ μου σε λίρες.

1)Τώρα στην Τουρκία ,σε πληρωμή POS επιλέγω δηλαδή πάντα NO CONVERSION ΄και πληρωμή σε τοπικό νόμισμα; (τούρκικη λίρα δηλαδή)

2) Μπορώ στο αεροδρόμιο να σηκώσω από ΑΤΜ (εκτός Euronet) το αντίστοιχο των 200 ευρώ σε λίρες χωρίς χρέωση;

3)Ότι λίρες μείνουν κατά την επιστροφή μου Ελλάδα,τις μετατρέπω σε Ευρώ και στο app και όλα κομπλέ ,χρησιμοποιώ την κάρτα κανονικά μετά εδώ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγγνώμη αν σας ζάλισα

Αν έχετε κανένα  άλλο tip ή διόρθωση, καλοδεχούμενα...

’’Revolut has hired JPMorgan to oversee a $500 million equity raise and $1 billion convertible loans, in a move that would bring the total funding raised by the loss-making firm to almost $2 billion.

Digital banking app Revolut is set to begin issuing its cards in the United States by the end of this year via a partnership with payments company Mastercard Inc MA.N, the two companies said on Tuesday.’’

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, maroulini91 είπε

Το διαβατήριο προφανώς και είναι ένα επιπλέον έξτρα για όσους το έχουν. Με τυπωμένη ταυτότητα θα είσαι 100% καλυμμένος. Σχετικά με το brexit, όχι δεν υπάρχει λόγος αμφιβολίας... στις τράπεζες της χώρας μας κινδυνεύεις περισσότερο να χάσεις τις καταθέσεις σου. 😃

Επεξ/σία από d4mage
  • Like 1

55 λεπτά πριν, Skandalf είπε

Για βοηθήστε λίγο ρε παιδιά για να δω αν τα έχω καταλάβει καλά ,γιατί έχω ένα ταξίδι στην Τουρκία σύντομα και θέλω να κάνω τεστ...

Έφτιαξα την κάρτα , την έχω στα χέρια μιου , τη φόρτωσα από κάρτα της Πειραιώς (χωρίς χρέωση) και μετέτρεψα μέσα σπό την εφαρμογή τα ευρώ μου σε λίρες.

1)Τώρα στην Τουρκία ,σε πληρωμή POS επιλέγω δηλαδή πάντα NO CONVERSION ΄και πληρωμή σε τοπικό νόμισμα; (τούρκικη λίρα δηλαδή)

2) Μπορώ στο αεροδρόμιο να σηκώσω από ΑΤΜ (εκτός Euronet) το αντίστοιχο των 200 ευρώ σε λίρες χωρίς χρέωση;

3)Ότι λίρες μείνουν κατά την επιστροφή μου Ελλάδα,τις μετατρέπω σε Ευρώ και στο app και όλα κομπλέ ,χρησιμοποιώ την κάρτα κανονικά μετά εδώ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγγνώμη αν σας ζάλισα

Αν έχετε κανένα  άλλο tip ή διόρθωση, καλοδεχούμενα...

1) για να μην μπλεκεις με τετοια, οσες μερες εισαι τουρκια, να εχεις μετατρεψει ολα σου τα ευρω σε λιρες. αν σε ρωτανε ναι θα τους λες να χρεωνουν σε λιρες.

2) η Revolut μπορει να μην σε χρεωνει αλλα μπορει να χρεωνει το ATM οπως εδω Ελλαδα, οποτε πρεπει να δεις τι σε συμφερει. Αν δεν κανω μεγαλο λαθος εμενα στις 320 λιρες μου χρεωσε +8λιρες μια φορα που χρειαστηκα να σηκωσω. Δυστυχως δε θυμαμαι το ονομα της τραπεζα, μιας απο τις μεγαλες παντως που θα βλεπεις συχνα μπροστα σου. Νομίζω πάει με το ποσο οπότε θέλει προσοχή μην βρεθείς με καμιά χρέωση 20-25λίρες.

Το πιο συμφερον ειναι να εχεις μετρητα μαζι σου να αλλαξεις σε καποιο ανταλακτηριο που μερικά(όχι στο αεροδρόμιο φυσικά) εχουν καλυτερη ισοτιμια και απο την Revolut. Φυσικα φορτωμενη και την revolut να πληρωνεις οπου μπορεις με POS.

3) Εννοείται

@gpapadakis Δεν έκανα τη revolut μόνο για την Τουρκία,ταξιδεύω συχνά,οπότε υποθέτω θα την χρειαστώ και θέλω να γλυτώσω από το βραχνά της αλλαγής χρημάτων

@greekboy Υποτίθεται πως μέχρι 200 ευρώ το μήνα δεν σε χρεώνει η  Revolut για συνναλαγές,αλλά από ότι κατάλαβα σε χρεώνει το ΑΤΜ της τοπικής τράπεζας; Αυτό ισχύει και αν σηκώσω το 200ευρω από Ελληνική τράπεζα; (Πειραιώς , Εθνική κτλ;)  Υπάρχει τρόπος κάπως  να τη γλυτώσω αυτή την χρέωση; 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι 

23 minutes ago, Skandalf said:

@gpapadakis Δεν έκανα τη revolut μόνο για την Τουρκία,ταξιδεύω συχνά,οπότε υποθέτω θα την χρειαστώ και θέλω να γλυτώσω από το βραχνά της αλλαγής χρημάτων

@greekboy Υποτίθεται πως μέχρι 200 ευρώ το μήνα δεν σε χρεώνει η  Revolut για συνναλαγές,αλλά από ότι κατάλαβα σε χρεώνει το ΑΤΜ της τοπικής τράπεζας; Αυτό ισχύει και αν σηκώσω το 200ευρω από Ελληνική τράπεζα; (Πειραιώς , Εθνική κτλ;)  Υπάρχει τρόπος κάπως  να τη γλυτώσω αυτή την χρέωση; 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι 

Θα σου πρότεινα να μην έχεις λίρες στο πορτοφόλι της revolut. Επειδή υπάρχει αστάθεια στο νόμισμα καλύτερα είναι η μετατροπή να γίνεται απο τα ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία. 

Ευρώ ποτέ δεν θα σε χρεώσουν στην Τουρκία εκτός και αν τους το πεις εσύ και εφόσον υποστηρίζεται και απο το κατάστημα. Θέλοντας να ενισχύσουν την οικονομία τους όλες οι αγορές πραγματοποιούνται σε λίρες. Εάν έχεις διαβατήριο μπορείς να το δίνεις στις αγορές που κάνεις για να σου επιστραφεί ο φόρος.

Αναλήψεις ΑΤΜ χρεώνονται στην Ελλάδα. Στην Τουρκία είναι δωρεάν στις περισσότερες τράπεζες ακόμα και σε ΑΤΜ ξένων παρόχων που βγάζουν ευρώ ή δολάρια.

• Like 1

@Skandalf   Η καρτα περναει παντου στην Τουρκια απο το ψιλικατζιδικο μεχρι το κυριλε εστιατοριο, οπουδηποτε υπαρχει pos (και θα εκπλαγεις..γιατι εχει παντου στην κυριολεξια).  Επομενως μονο ευρω στην καρτα και στις συναλλαγες θα χρεωνεσαι αυτοματα σε τουρκικες λιρες. Τα ΑΤΜ στην Τουρκια  ΔΕΝ χρεωνουν για αναληψη χρηματων (σε σχεση με τις εγχωριες τραπεζες-κλεφτες), τσεκαρισμενο σε προσφατο ταξιδι στην Κωνσταντινουπολη με αναληψη απο δυο τραπεζικα ΑΤΜ τουρκικων τραπεζων και απο την ΗSBC Τουρκιας για συνολικο ποσο ως 200 ευρω το μηνα. Το μονο προβλημα που θα αντιμετωπισεις ειναι τα ακριβα τελη τηλεπικοινωνιων. Βεβαια και εκει υπαρχει λυση με χρηση Global sim ! Εγω στα ταξιδια μου παντα μια τετοια Καναδεζικη καρτα sim με αμερικανικο νουμερο χρησιμοποιω. Στην Τουρκια ειχα βαλει πακετο με 9,99 δολλαρια (8,5 ευρω) με απεριοριστα δεδομενα για 3 ημερες !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...