spartak1 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, parsifal είπε Αν δεν βρίσκεσαι στο Platinum ή Metal plan, ναι. Με την τελευταία χρέωση που αναφέρεις, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τί γίνεται. Π.χ. σε διπλανό forum αναφέρουν ότι η Alpha Bank δεν έχει εφαρμόσει ακόμη την χρέωση στα ATM της. H alpha bank δε χρεώνει ακόμα τις αναληψεις με revolut Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kon1to Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Όπως μας ενημέρωσε ο @dimitrislitsikakis Στις 14/9/2018 στις 9:57 ΠΜ, dimitrislitsikakis είπε Αν προμηθευτείς τη νέα κάρτα MasterCard από Revolut, τότε εκτός από ALPHA δεν έχει χρέωση ανάληψης μετρητών ούτε σε EUROBANK. Δοκιμασμένο σήμερα 😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jonkyr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Ισχύει για βιζα και Αλφα. Μηδεν χρεωση. Με Μαστερ δεν εχω δοκιμασει (εχω και τις δυο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soleman Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Πάω χτες σε φούρνο ψωνίζω 2,30€ και χρεώνομαι 2,38€, μου γράφει στην ανάλυση λογαριασμού " Η συναλλαγματική ισοτιμία για την πληρωμή κάρτας είναι λάθος" Πιο κάτω μου έχει ανάλυση 2,12 λίρες συναλλαγματική ισοτιμία 1€=0,8931 λίρες Αμέσως μετά πάω δίπλα σε άλλο μαγαζί ψωνίζω 1,60€ και χρεώνομαι 1,60€ Σήμερα πάω πάλι στο φούρνο και χρεώνομαι πάλι μετατροπή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, soleman είπε Πάω χτες σε φούρνο ψωνίζω 2,30€ και χρεώνομαι 2,38€, μου γράφει στην ανάλυση λογαριασμού " Η συναλλαγματική ισοτιμία για την πληρωμή κάρτας είναι λάθος" Πιο κάτω μου έχει ανάλυση 2,12 λίρες συναλλαγματική ισοτιμία 1€=0,8931 λίρες Αμέσως μετά πάω δίπλα σε άλλο μαγαζί ψωνίζω 1,60€ και χρεώνομαι 1,60€ Σήμερα πάω πάλι στο φούρνο και χρεώνομαι πάλι μετατροπή Μαλλον στο POS του φουρνου ο υπαλληλος επιλεγει χρεωση σε λιρες αντι για Ευρω οπου εκει μπαινει μεσολαβητής η τραπεζα του POS και βαζει την δικια του ισοτιμια και φυσικά προμήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soleman Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, asdfnikos είπε Μαλλον στο POS του φουρνου ο υπαλληλος επιλεγει χρεωση σε λιρες αντι για Ευρω οπου εκει μπαινει μεσολαβητής η τραπεζα του POS και βαζει την δικια του ισοτιμια και φυσικά προμήθεια. Ευχαριστώ, θα το ρωτήσω εκεί. Επίσης μια μέρα τον φούρνο τον ονόμασε η εφαρμογή Spar, τις άλλες φορές κανονικά με το ονομά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jonkyr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, soleman είπε Ευχαριστώ, θα το ρωτήσω εκεί. Επίσης μια μέρα τον φούρνο τον ονόμασε η εφαρμογή Spar, τις άλλες φορές κανονικά με το ονομά του. Διάβασε αυτά τα τρία: Στις 22/8/2018 στις 1:28 ΠΜ, jonkyr είπε Το μονο που παρατηρησα ειναι οτι σε ενα συγκεκριμενο σουπερμαρκετ στην Ισπανια το POS με ρωταει αν θελω να πληρωσω σε λιρες ή σε ευρω (οπως στα ΑΤΜ δλδ). Φυσικα επιλεγω ευρω και τελειωνει η ιστορια, αλλα μου κανει εντυπωση. Στις 22/8/2018 στις 8:08 ΜΜ, kon1to είπε Αυτό απ όσο γνωρίζω και από τη δουλειά μου είναι θέμα τράπεζας (της τράπεζας που συνεργάζεται η εταιρία στην οποία κάνεις την πληρωμή) Παραδείγματος χάριν, στην Ελλάδα η Alpha Bank δίνει αυτή τη δυνατότητα στην πληρωμή ενώ η Eurobank όχι. Όταν ο πελάτης επιλέξει να πληρώσει στο νόμισμα του ουσιαστικά επιβαρύνεται αυτός με τα διαχειριστικά fees αντί για την επιχείρηση. Στις 23/8/2018 στις 12:21 ΠΜ, jonkyr είπε Ενδιαφέρον, δεν το ήξερα. Λογικό να είναι όπως τα λες, διότι το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ είναι το εκπτωτικό της περιοχής, το πιο δημοφιλές και με τρομερό τζίρο. Για να ρίχνει τις τιμές, πιθανώς να επιλέγει αυτό που λες. Επίσης το ένα τρίτο της πελατείας του θα έχει λογαριασμούς σε λίρες, συνεπώς είναι απόλυτα λογικό να μην θέλει να χρεώνεται όλες τις μετατροπές (που είναι εκατοντάδες καθημερινά) σε άλλο νόμισμα. Ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν θα με βοηθήσει σε κάτι γενικά αλλά ήταν ενδιαφέρουσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 55 minutes ago, soleman said: Ευχαριστώ, θα το ρωτήσω εκεί. Επίσης μια μέρα τον φούρνο τον ονόμασε η εφαρμογή Spar, τις άλλες φορές κανονικά με το ονομά του. Είναι η λεγόμενη DCC dynamic currency conversion. Ότι ακριβώς συμβαίνει και με τα ΑΤΜ, σίγουρα στο pos του φούρνου θα υπάρχει η επιλογή να χρεωθείς σε τοπικό νόμισμα ή στο νόμισμα της κάρτας, άσχετα εάν ο έμπορος σχεδόν πάντα θέλει να εισπράξει σε ξένο νόμισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Θα κάνω μια νούμπικη ερώτηση, επειδή είχα ανοίξει Revolut στις αρχές αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει καθόλου τελικά και δεν γνωρίζω. Μπορώ αφού στείλω χρήματα στον λογαριασμό μου στην Revolut (Ευρώ) να τα χρησιμοποιήσω μετά για να κάνω κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου στην Αγγλία σε λίρες (για αγορά από eBay ή HardwareSwapUK πχ) για να γλυτώσω τα έξοδα μετατροπής συναλλάγματος που θα έχει η ελληνική τράπεζα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, mindtrapper είπε για να κάνω κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου στην Αγγλία σε λίρες (για αγορά από eBay ή HardwareSwapUK πχ) Ναι μπορείς αν εχει και αυτος ρεβο, άλλα ποιός είναι ο λόγος για όλο αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι αν έχει και αυτός Revolut, αν έχει έναν απλό λογαριασμό σε αγγλική τράπεζα. Τι εννοείς ποιος είναι ο λόγος; Το είπα ήδη, για να γλυτώσω έξοδα μετατροπής συναλλάγματος. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από mindtrapper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 ^ Αυτό που δεν κατάλαβα είναι τι σχέση έχει ο τρίτος, αυτός που βρίσκεται στην Αγγλία Στην ρεβο κάνεις έμβασμα, βάζεις λεφτά και αγοράζεις εσύ ο ίδιος, η revolut έχει την καλύτερη μετατροπή συναλλάγματος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kon1to Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, soleman είπε Πάω χτες σε φούρνο ψωνίζω 2,30€ και χρεώνομαι 2,38€, μου γράφει στην ανάλυση λογαριασμού " Η συναλλαγματική ισοτιμία για την πληρωμή κάρτας είναι λάθος" Πιο κάτω μου έχει ανάλυση 2,12 λίρες συναλλαγματική ισοτιμία 1€=0,8931 λίρες Αμέσως μετά πάω δίπλα σε άλλο μαγαζί ψωνίζω 1,60€ και χρεώνομαι 1,60€ Σήμερα πάω πάλι στο φούρνο και χρεώνομαι πάλι μετατροπή 1 ώρα πριν, asdfnikos είπε Μαλλον στο POS του φουρνου ο υπαλληλος επιλεγει χρεωση σε λιρες αντι για Ευρω οπου εκει μπαινει μεσολαβητής η τραπεζα του POS και βαζει την δικια του ισοτιμια και φυσικά προμήθεια. Θεωρητικά ο Υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να σε ρωτήσει τι προτιμάς και να χρεώσει σε οτι του πεις. Τώρα επειδή μιλάμε για μικροποσό και υποθέτω ότι η συναλλαγή γίνεται ανέπαφα οπότε λογικά το περνάει στη ζούλα ή απλά δεν ξέρει κι αυτός τι πατάει. Πρόσεξες τι γράφει η απόδειξη του POS; λογικά πρέπει να αναφέρει λεπτομέρειες. Το κόστος μετατροπής είναι κάπου 3,9% οπότε νομίζω ταιριάζουν και τα ποσά που αναφέρεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε ^ Αυτό που δεν κατάλαβα είναι τι σχέση έχει ο τρίτος, αυτός που βρίσκεται στην Αγγλία Στην ρεβο κάνεις έμβασμα, βάζεις λεφτά και αγοράζεις εσύ ο ίδιος, η revolut έχει την καλύτερη μετατροπή συναλλάγματος Λέω αν θέλω να αγοράσω κάτι από αγγελίες (το HardwareSwap UK είναι subreddit αγγελιών) και να πληρώσω τον Άγγλο με την Revolut. Για συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών ρωτάω (όταν δεν μπορώ/θέλω να χρησιμοποιήσω Paypal), όχι να αγοράσω κάτι από μαγαζί. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από mindtrapper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgerov Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, mindtrapper είπε Λέω αν θέλω να αγοράσω κάτι από αγγελίες (το HardwareSwap UK είναι subreddit αγγελιών) και να πληρώσω τον Άγγλο με την Revolut. Για συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών ρωτάω (όταν δεν μπορώ/θέλω να χρησιμοποιήσω Paypal), όχι να αγοράσω κάτι από μαγαζί. Μια χαρά μπορείς να κάνεις αυτό που λες, στέλνεις στα χρήματα στο IBAN με τα ευρώ, μετά τα αλλάζεις σε λίρες και στην συνέχεια πας και προσθέσεις νέο Payee και τα στέλνεις χωρίς πρόβλημα στο sort code + acc number που θα σου δώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα