turbat0s Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Γιατί δεν ανοίγει και αυτή μισθοδοσία στη Γιούρομπανκ?
liakos18 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, djuan1988 είπε Σβήσε την και βγάλε άλλη άμεσα. Έβγαλα μια εικονική προς το παρόν. Πιστεύω θα κάνω τη δουλειά μου, και όταν έρθει η νέα φυσική θα την προσθέσω στην εφαρμογή.
petroschelsea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 21/9/2019 στις 3:23 ΜΜ, user2163 είπε Ακόμη όχι η HSBC δεν χρεώνει. Εμένα πάντως μου έβγαλε 2.5 χρέωση και HSBC 1 1
_filippos_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, mobile_32 είπε Τελικά όλα οκ με την εφαρμογή μου για τις μετοχές. Έχει κάνει κάνει καμία αγορά «μέρους» (fraction) μετοχής ? Έχω αγοράσει μια μετοχή στην Fitbit κ μέχρι τώρα έχει άνοδο κατα 16,67% (0,63€) 1
Hapatingo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 17 minutes ago, _filippos_ said: Έχω αγοράσει μια μετοχή στην Fitbit κ μέχρι τώρα έχει άνοδο κατα 16,67% (0,63€) Με 16.67% άνοδο εάν αγόραζες πολλές θα έβλεπες τεράστια διαφορά. Εγώ για ένα μήνα κρατούσα μετοχές της oxy για να πάρω μέρισμα και με την αναμπουμπούλα που έγινε με την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco είχα επιστροφή 45 δολάρια, οπότε τις πούλησα και τώρα 15 Οκτωβρίου που πληρώνεται το μέρισμα θα έρθουν άλλα 12 δολάρια. 1
Kostasallinone Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Ίσως θα ήταν καλό να ανοίγαμε καινούργιο θέμα μόνο για τις μετοχές με Revolut. Να μαθαίναμε δηλαδή κάτι περισσότερο. Το μέρισμα παράδειγμα πως δουλεύει; Μπορώ να κάνω αποταμίευση σε μετοχές που δίνουν περισσότερο από μια τράπεζα; 2
_filippos_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Ενδεχομένως να εχεις δίκιο αλλά όπως αναφέρει ο kostasallinone θα ηταν καλό να υπάρξει μια ενημέρωση για το τι ειναι και πως λειτουργεί το σύστημα αυτο με τα μερίσματα, μέρος μετοχής κτλ γιατί υπάρχει ενδιαφέρον αλλά λόγω ελλιπούς ενημέρωσης υπάρχει κι αποχή. Ήθελα να δω περι τίνος πρόκειται , έχοντας απειροελάχιστες γνώσεις, γι αυτό κι "επένδυσα" ένα ποσο που εαν χαθεί θα έχω θυσιάσει ενάμιση καπουτσίνο Πάντως ναι, καλό ειναι να δημιουργηθεί ένα νήμα γι αυτό το σκοπό με μια περιγραφή/ενημέρωση απο γνώστες. 1
Maverickj13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 21/9/2019 στις 1:46 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Η Πειραιως 4 νομιζω. Εγω εστειλα λεφτα απο την revolut στον λογαριασμο μου πειραιως και δε κρατησε κατι η Πειραιως. Μικροποσα ωστοσο 1
Hapatingo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 8 minutes ago, Kostasallinone said: Ίσως θα ήταν καλό να ανοίγαμε καινούργιο θέμα μόνο για τις μετοχές με Revolut. Να μαθαίναμε δηλαδή κάτι περισσότερο. Το μέρισμα παράδειγμα πως δουλεύει; Μπορώ να κάνω αποταμίευση σε μετοχές που δίνουν περισσότερο από μια τράπεζα; Εάν εννοείς τα επιτόκια των τραπεζών τότε ναι με το μέρισμα έχεις μεγαλύτερη επιστροφή. Το αν αξίζει είναι στην ευχέρεια του καθενός δεδομένου οτι δεν χρειάζεται να κατέχεις τις μετοχές σε ολόκληρο το 3μηνο και κατ' επέκταση όλο το χρόνο. Αρκεί και μόνο να κατέχεις τις μετοχές την "ημέρα του μερίσματος", μετά τις πουλάς και τις αγοράζεις πάλι λίγο πριν την "ημέρα του μερίσματος". Οπότε στο μεσοδιάστημα έχεις εύκαιρα τα χρήματα για άλλες επενδύσεις. Βέβαια πρέπει να συνυπολογίσεις εάν θα έχεις κέρδος με την πώληση, δεν αξίζει δηλαδή απο την μια να πάρεις το μέρισμα και απο την άλλη να τις πουλήσεις με απώλεια μόνο και μόνο για να έχεις διαθέσιμα τα χρήματα στο μεσοδιάστημα. 8 minutes ago, _filippos_ said: Ενδεχομένως να εχεις δίκιο αλλά όπως αναφέρει ο kostasallinone θα ηταν καλό να υπάρξει μια ενημέρωση για το τι ειναι και πως λειτουργεί το σύστημα αυτο με τα μερίσματα, μέρος μετοχής κτλ γιατί υπάρχει ενδιαφέρον αλλά λόγω ελλιπούς ενημέρωσης υπάρχει κι αποχή. Ήθελα να δω περι τίνος πρόκειται , έχοντας απειροελάχιστες γνώσεις, γι αυτό κι "επένδυσα" ένα ποσο που εαν χαθεί θα έχω θυσιάσει ενάμιση καπουτσίνο Πάντως ναι, καλό ειναι να δημιουργηθεί ένα νήμα γι αυτό το σκοπό με μια περιγραφή/ενημέρωση απο γνώστες. Το μέρισμα έρχεται έτσι, αυτό είναι απο fraction μετοχή 5 ή 10 δολαρίων. Δηλαδή ακόμα και αυτές δέχονται κανονικά μέρισμα. 1
spartak1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 29 λεπτά πριν, Maverickj13 είπε Εγω εστειλα λεφτα απο την revolut στον λογαριασμο μου πειραιως και δε κρατησε κατι η Πειραιως. Μικροποσα ωστοσο Δε σε χρεωσε επειδή ήταν μικρά τα ποσά.
soiramk Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Maverickj13 είπε Εγω εστειλα λεφτα απο την revolut στον λογαριασμο μου πειραιως και δε κρατησε κατι η Πειραιως. Μικροποσα ωστοσο 1 ώρα πριν, spartak1 είπε Δε σε χρεωσε επειδή ήταν μικρά τα ποσά. Γιατί ποσό μιλάμε δλδ;
mobile_32 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, Kostasallinone είπε Το ίδιο πράγμα και διαδικασία είναι δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με το να αγόραζες ολόκληρη μετοχή. Εάν για παράδειγμα τα χρήματα που διαθέτεις κόβουν αναγκαστικά μια μετοχή τότε στο αναλυτικό παραστατικό θα φανούν 2 συναλλαγές. Ευχαριστούμε πολύ για την αναλυτική περιγραφή. Θέλει αρκετή μελέτη το θέμα, μη ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε μια αγορά εκτός ε.ε. Που έχει διαφορετικούς ρυθμιστικούς κανόνες από αυτούς που ενεδεχομενος έχουμε ακούσει η συνηθίσει ... 4 ώρες πριν, Hapatingo είπε Με 16.67% άνοδο εάν αγόραζες πολλές θα έβλεπες τεράστια διαφορά. Εγώ για ένα μήνα κρατούσα μετοχές της oxy για να πάρω μέρισμα και με την αναμπουμπούλα που έγινε με την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco είχα επιστροφή 45 δολάρια, οπότε τις πούλησα και τώρα 15 Οκτωβρίου που πληρώνεται το μέρισμα θα έρθουν άλλα 12 δολάρια. 3 ώρες πριν, Kostasallinone είπε Ίσως θα ήταν καλό να ανοίγαμε καινούργιο θέμα μόνο για τις μετοχές με Revolut. Να μαθαίναμε δηλαδή κάτι περισσότερο. Το μέρισμα παράδειγμα πως δουλεύει; Μπορώ να κάνω αποταμίευση σε μετοχές που δίνουν περισσότερο από μια τράπεζα; 2 ώρες πριν, _filippos_ είπε Ενδεχομένως να εχεις δίκιο αλλά όπως αναφέρει ο kostasallinone θα ηταν καλό να υπάρξει μια ενημέρωση για το τι ειναι και πως λειτουργεί το σύστημα αυτο με τα μερίσματα, μέρος μετοχής κτλ γιατί υπάρχει ενδιαφέρον αλλά λόγω ελλιπούς ενημέρωσης υπάρχει κι αποχή. Ήθελα να δω περι τίνος πρόκειται , έχοντας απειροελάχιστες γνώσεις, γι αυτό κι "επένδυσα" ένα ποσο που εαν χαθεί θα έχω θυσιάσει ενάμιση καπουτσίνο Πάντως ναι, καλό ειναι να δημιουργηθεί ένα νήμα γι αυτό το σκοπό με μια περιγραφή/ενημέρωση απο γνώστες. Καλη ιδέα να ανοιχτεί νέο θέμα.... Σωστος ο παραλληλισμός σου για την αξία που θα έχανες σε ενδεχόμενη αρνητική έκβαση....ο καθένας στο μέτρο που μπορεί άλλωστε δεν είναι οι εποχές που σηκώνουν μεγάλα ρίσκα για τους περισσότερους απο εμάς ... 2 ώρες πριν, Hapatingo είπε Εάν εννοείς τα επιτόκια των τραπεζών τότε ναι με το μέρισμα έχεις μεγαλύτερη επιστροφή. Το αν αξίζει είναι στην ευχέρεια του καθενός δεδομένου οτι δεν χρειάζεται να κατέχεις τις μετοχές σε ολόκληρο το 3μηνο και κατ' επέκταση όλο το χρόνο. Αρκεί και μόνο να κατέχεις τις μετοχές την "ημέρα του μερίσματος", μετά τις πουλάς και τις αγοράζεις πάλι λίγο πριν την "ημέρα του μερίσματος". Οπότε στο μεσοδιάστημα έχεις εύκαιρα τα χρήματα για άλλες επενδύσεις. Βέβαια πρέπει να συνυπολογίσεις εάν θα έχεις κέρδος με την πώληση, δεν αξίζει δηλαδή απο την μια να πάρεις το μέρισμα και απο την άλλη να τις πουλήσεις με απώλεια μόνο και μόνο για να έχεις διαθέσιμα τα χρήματα στο μεσοδιάστημα. Το μέρισμα έρχεται έτσι, αυτό είναι απο fraction μετοχή 5 ή 10 δολαρίων. Δηλαδή ακόμα και αυτές δέχονται κανονικά μέρισμα. Μη ξεχνάμε ότι η αγοραπωλησία μετοχής ενέχει ρίσκο και θέλει μελέτη, σύνεση, ρίσκο και τύχη.......μη ξεχνάμε και το πρόσφατο παρελθόν από την ελληνική πραγματικότητα τη περίοδο του χρηματιστηρίου ......τι γίνονταν στην αρχή και που κατέληξε το όλο θέμα....
Maverickj13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, soiramk είπε Γιατί ποσό μιλάμε δλδ; 140 ευρω 1
mobile_32 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να δώσω ένα παράδειγμα ότι το πράγμα θέλει μελέτη και γνώση για το trading. όταν πας να κανείς λογαριασμό για τις μετοχές σου ζητάει να δηλώσεις το net worth(???). Μεταφράζεται σε καθαρή θέση...αν το κατάλαβα καλά σου ζητάει να δηλώσεις την αξία των πραγμάτων που έχεις μείον την αξία αυτόν που χρωστάς ...... και πάλι όμως δεν ξέρω σε ένα φυσικό πρόσωπο πως μπορεί να υπολογιστεί αυτό....σε μια εταιρία οκ αλλά σε φυσικό πρόσωπο ??? Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από mobile_32
_filippos_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δηλαδή αυτο το +0,63$ μέρισμα αποδίδεται στον λογαριασμό της revolut αυτόματα την ημέρα του μερίσματος ή απλα σου λέει πως εαν πουλήσεις τώρα θα πάρεις πίσω κατα +0,63$ περισσότερα απ οταν αγοραζες; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα