Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, bjj-p είπε

με αυτο τον τροπο τα χρηματα φαινονται "ξοδεμενα"  πληρωνοντας καποια υπηρεσια;

Στα μετρητά τα καταστήσει

• Απαντ. 11,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μετρητά δεν στέλνεις, σαν τι να φαίνεται δηλαδή;

croppedImage.png

Για το αφορολόγητο μάλλον ρωτάει. Εμένα δεν το πέρασε ακόμα στην εφαρμογή και δεν έχω δεί. Η αλήθεια είναι θα ήταν πολύ καλύτερο να το δείχνει ως αγορά για να μετρούσε.

Ενδεικτικά η DiPocket το αναγράφει ως "ψώνια".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Delas.46 said:

Για το αφορολόγητο μάλλον ρωτάει. Εμένα δεν το πέρασε ακόμα στην εφαρμογή και δεν έχω δεί. Η αλήθεια είναι θα ήταν πολύ καλύτερο να το δείχνει ως αγορά για να μετρούσε.

Ενδεικτικά η DiPocket το αναγράφει ως "ψώνια".

Εμένα στην dipocket που βγάζει "άθληση" λες και έχεις συνδρομή σε γυμναστήριο. Βέβαια αυτοματοποιημένα είναι και τα οποία τα αλλάζεις σε οτι θες, δεν ειναι αυθεντία για να τα πάρουμε στα σοβαρά.

Επεξ/σία από Hapatingo
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Delas.46 είπε

Για να μετρήσει κάτι στο αφορολόγητό σου πρέπει να πληρώσεις σε Ελληνικής τράπεζας POS ή σε δηλωμένο ως επαγγελματικό λογαριασμό Έλληνα εμπόρου/επιτηδευματία.  Μόνο. Τίποτα άλλο και σωστά συμβαίνει έτσι εφόσον ο σκοπός αυτής της ανοησίας είναι -υποτίθεται- να παταχθεί η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Ξεπεράστε το συνεπώς αυτό επιτέλους.

Επί του θέματος που συζητάμε τώρα: χρεωστική Mastercard ΕΤΕ μόλις κατάφερα κι εγώ να συνδέσω και να κάνω επιτυχές top up. Χρεωστική Mastercard Πειραιώς και χρεωστική VISA Alpha Bank απορρίφθηκαν και οι 2 από την προσπάθεια σύνδεσης κιόλας.

• Confused 1
Δημοσ.

Χρεωστική Εθνικής πέρασε κανονικά Revolut. Η Dipocket φαίνεται στο αφορολόγητο μου στις συναλλαγές της Alpha κανονικά και μου δίνει και Bonus πόντους σαν συναλλαγή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι συναλλαγή κάνεις με κάρτα περνάει στο αφορολόγητο, είτε εξωτερικό, είτε Ελλάδα, είτε online. Μάλιστα περνάει και στην λοταρία.

Επεξ/σία από Hapatingo
Δημοσ.
9 ώρες πριν, theopan είπε

Για να μετρήσει κάτι στο αφορολόγητό σου πρέπει να πληρώσεις σε Ελληνικής τράπεζας POS ή σε δηλωμένο ως επαγγελματικό λογαριασμό Έλληνα εμπόρου/επιτηδευματία.  Μόνο. Τίποτα άλλο και σωστά συμβαίνει έτσι εφόσον ο σκοπός αυτής της ανοησίας είναι -υποτίθεται- να παταχθεί η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Ξεπεράστε το συνεπώς αυτό επιτέλους.

Δεν ισχύει αυτό, μετράνε και πληρωμές προς ΕΕ και ΕΟΧ κανονικά.

Λογικά θα περιλαμβάνονται στις δαπάνες που στέλνουν οι τράπεζες (δεν υπάρχει κάποια ειδική εξαίρεση για π.χ. χρηματοοικονομικές υπηρεσίες), και αν θέλουμε να είμαστε extra extra σωστοί θα πρέπει να αφαιρούμε μόνοι μας το ποσό.

Δημοσ.
4 hours ago, loyros13 said:

Χρεωστική Εθνικής πέρασε κανονικά Revolut. Η Dipocket φαίνεται στο αφορολόγητο μου στις συναλλαγές της Alpha κανονικά και μου δίνει και Bonus πόντους σαν συναλλαγή. 

τι εννοεις περασε κανονικα ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, loyros13 είπε

Ποσους ποντους δινει;

Επισκέπτης
Δημοσ.

το αφορολογητο μετραει για δαπανες με καρτα. ασχετα αν γινονται με φυσικη παρουσια σε pos στην ελλαδα, το εξωτερικο, online ή απομακρυσμενα.

Δημοσ.

Κ ξανα ρωτω. Η φορτιση της revolut απο καρτα απ ευθειας(της εθνικης προς το παρον), θεωρειται ή αλλιως ισοδυναμει σαν αγορα καποιας υπηρεσιας;

Γιατι το εμβασμα προς revolut δεν θεωρειται κατι τετοιο, απλα μετακινηση χρηματων.

• Like 1
Δημοσ.

Στη μεταφορά που έκανα πρόσφατα από τραπεζικό λογαριασμό σε revolut, τη συναλλαγή την εμφανίζει στην κατηγορία εξόδων "Γενικά", ούτε μετρητά ούτε ψώνια. 

Τώρα με κάρτα μεταφορά δεν έχω κάνει ακόμα να δω σε ποια κατηγορία την εμφανίζει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...