aggelow Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Στις 8/5/2019 στις 3:37 ΜΜ, Hapatingo είπε Δηλαδή οι εξ Αμερικής σου στέλνουν ευρώ (η δολάρια και αυτόματα μετατρέπονται στο εκάστοτε νόμισμα της χώρας του iban), αλλά επειδή τους έδωσες iban Αγγλίας σου τα μετατρέπουν οι ίδιοι σε λίρες και μετά τα στέλνουν, σωστά? Δες την transferwise borderless που δίνει iban Γερμανίας, την icard με iban Βουλγαρίας. Λογικά η icard κάνει για την περίπτωση μου και η transferwise θα μου έκανε αλλά από ότι διάβασα δεν δίνουν πλαστική κάρτα σε κατοίκους Ελλάδος (Δεν είμαι 100% σίγουρος όμως). Για την ώρα περιμένω την κάρτα από την icard.
darkmatinee Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, aggelow είπε Λογικά η icard κάνει για την περίπτωση μου και η transferwise θα μου έκανε αλλά από ότι διάβασα δεν δίνουν πλαστική κάρτα σε κατοίκους Ελλάδος (Δεν είμαι 100% σίγουρος όμως). Για την ώρα περιμένω την κάρτα από την icard. σημείωση: η Βουλγαρία δεν έχει ευρώ, οπότε πρόσεχε μήπως στα στέλνουν σε λέβα από δω και πέρα😜
aggelow Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Στις 8/5/2019 στις 4:22 ΜΜ, maniacmansion είπε Και εγώ προτείνω Transferwise, αλλα προσπάθησε πάλι Ν26. Εμένα με 'δέχτηκαν' μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες. Υπήρχε πρόβλημα με ταυτότητα. Επίσης παιζει πολύ και το κρυπτονόμισμα το οποίο έρχεται άμεσα σε καταθέσεις και η revolut υποστηρίζει κρύπτο-νομίσματα. Ακόμη μία λύση (φαντάζομαι και ίσως η πιο απλή) μίλα με support revolut. Πες τους ότι θες Ευρώ αντί για Λίρα. Για την ώρα ελάχιστοι στέλνουν κρυπτο-νομίσματα αντί για παραδοσιακά νομίσματα κυρίως γιατί χάνουν γρήγορα την αξία τους. (Η ανεβαίνει εξαρτάται:P). Επίσης στη Revolut δεν μπορείς να κάνεις και πολλά όσον αφορά τα crypto. Απλώς αγοράζεις και τα ξαναμετατρέπεις σε παραδοσιακά νομίσματα, ούτε καν export σε δικό σου wallet δεν υποστηρίζουν. Τέλος, το ανέφερα στο αρχικό μήνυμα, μίλησα με support και για την ώρα δεν μπορώ να έχω διαφορετικό IBAN. 1 λεπτό πριν, darkmatinee είπε σημείωση: η Βουλγαρία δεν έχει ευρώ, οπότε πρόσεχε μήπως στα στέλνουν σε λέβα από δω και πέρα😜 Το πρώτο έμβασμα θα δείξει, αα μπορώ να κάνω μετατροπές νομίσματος στην icard?
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, darkmatinee είπε σημείωση: η Βουλγαρία δεν έχει ευρώ, οπότε πρόσεχε μήπως στα στέλνουν σε λέβα από δω και πέρα😜 η iCard παρεχει iban και σε ευρω και ειναι εφικτη η μετατροπη νομισματων. περισσοτερα στο νημα της icard: Επεξ/σία 10 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Hapatingo Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Είτε monese βγάλει, είτε icard το ίδιο πράγμα είναι. Τα iban που παρέχουν κρατούν ένα νόμισμα το ευρώ, οπότε ακόμα και αν οι Αμερικάνοι του στείλουν λίρες Αγγλίας ή λέβα ο φίλος θα δει ευρώ στο λογαριασμό του μιας και η μετατροπή θα γίνει απο την monese ή την icard χωρίς να το καταλάβει.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Είτε monese βγάλει, είτε icard το ίδιο πράγμα είναι. Τα iban που παρέχουν κρατούν ένα νόμισμα το ευρώ, οπότε ακόμα και αν οι Αμερικάνοι του στείλουν λίρες Αγγλίας ή λέβα ο φίλος θα δει ευρώ στο λογαριασμό του μιας και η μετατροπή θα γίνει απο την monese ή την icard χωρίς να το καταλάβει. Όχι, δεν είναι έτσι, όσο αφορά την iCard δίνει διαφορετικά IBAN για κάθε νόμισμα. Αν λοιπόν δώσει το iCard IBAN των δολαρίων ή λιρών ή λέβα κλπ και λάβει τα χρήματα στο IBAN που θα δώσει δεν θα χρειαστεί να κάνει καμία μετατροπή. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Hapatingo Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 12 minutes ago, VICKR said: Όχι, όσο αφορά την iCard δίνει διαφορετικά IBAN για κάθε νόμισμα. Αν λοιπόν δώσει το iCard IBAN σε δολάρια ή λίρες ή λέβα. και λάβει τα χρήματα στο αντίστοιχο IBAN δεν θα χρειαστεί να κάνει καμία μετατροπή. Αναφέρθηκε οτι η Αμερικάνικη τράπεζα αλλάζει τα χρήματα αυτόματα με βάση την χώρα αποστολής, δηλαδή στην Αγγλία ακόμα και αν τους δώσεις iban του ευρώ, θα τα στείλει ως λίρες και έπειτα η αγγλική θα τα αλλάξει σε ευρώ. Το ίδιο και στην Βουλγαρία μόλις δουν iban BG οι Αμερικάνοι. Γι αυτο ο φίλος έψαχνε αμιγώς ευρωπαικό iban με κύριο και μοναδικό νόμισμα το ευρώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Αναφέρθηκε οτι η Αμερικάνικη τράπεζα αλλάζει τα χρήματα αυτόματα με βάση την χώρα αποστολής, δηλαδή στην Αγγλία ακόμα και αν τους δώσεις iban του ευρώ, θα τα στείλει ως λίρες και έπειτα η αγγλική θα τα αλλάξει σε ευρώ. Το ίδιο και στην Βουλγαρία μόλις δουν iban BG οι Αμερικάνοι. Γι αυτο ο φίλος έψαχνε αμιγώς ευρωπαικό iban με κύριο και μοναδικό νόμισμα το ευρώ. την τραπεζα αποστολης δεν την νοιαζει το νομισμα του iban η το account number (αν δεν ειναι εντος ευρωπης) που θα στειλει τα χρηματα. ανοιγει icard iban σε δολαρια. και δινει αυτο το iban στους αμερικανους. του στελνουν 100 δολαρια, θα λάβει 100 δολάρια (η icard δεν χρεωνει για εισερχομενα εμβασματα). αν θελει τα αφηνει σε δολαρια, αν θελει να τα μετατρεψει θα παρει την ισοτιμια που δινει η icard την μερα της μετατροπης: https://icard.com/en/personal-pricing
Philippe Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Τελικά δεν περνάνε τα διπλώματα για ταυτοποίηση; Μόνο ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ;
asdfnikos Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, Philippe είπε Τελικά δεν περνάνε τα διπλώματα για ταυτοποίηση; Μόνο ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ; ακριβώς. 1
yyyy Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Για ενημέρωση υπολοίπου σε ΑΤΜ, χρεώνουν κάτι οι ελληνικές τράπεζες; Ή μόνο στην ανάληψη;
Doubt Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Τι να την κάνεις την ενημέρωση στο ΑΤΜ όταν έχεις την εφαρμογή; 1
yyyy Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Ενημερωτικά ρωτάω. Κάνουν χρεώσεις οι ελληνικές τράπεζες για να δεις το υπόλοιπο κάρτας εξωτερικού;
asdfnikos Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, yyyy είπε Ενημερωτικά ρωτάω. Κάνουν χρεώσεις οι ελληνικές τράπεζες για να δεις το υπόλοιπο κάρτας εξωτερικού; Οχι δεν χρεωνουν,και δεν βλεπεις το σωστο ποσο που υπαρχει στον λογαριασμο σου λογο της 'μετατροπης' των χρηματων που εχεις απο ευρω σε λιρες και παλι σε ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα