Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λαμβάνω κάποια χρήματα από Αμερική και για να μην πληρώνω τέλη προμήθειας στις ελληνικές τράπεζες (τα οποία κυμαίνονται σε 3~5€ ανά συναλλαγή) έχω δηλώσει την κάρτα Revolut μου. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ανάλογα με το IBAN που δηλώνω σε αυτό το νόμισμα θα μου έρθουν τα χρήματα. Αυτό είναι θέμα "ασφάλειας" του αποστολέα και το οποίο δεν γίνεται να αλλάξει. Επομένως στη Revolut λαμβάνω λίρες μιας και δεν υπάρχει ακόμη τρόπος να έχω IBAN που να αρχίζει με GR, κάτι το οποίο μου έχουν εξηγήσει τα άτομα στο customer support. Και επειδή λαμβάνω λίρες πρέπει να μπαίνω στον κόπο να κάνω ανταλλαγές λίρας σε ευρώ με αποτέλεσμα να χάνω χρόνο και ίσως και μερικά χρήματα.

Για αυτό θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς κάποια εναλλακτική fintech η οποία όμως να έχει ως αρχικά  IBAN χώρα είτε Ελλάδας είτε Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δέχομαι ευρώ.

(Έχω δοκιμάσει την Ν26 αλλά δεν μπορώ να ανοίξω λογαριασμό εκεί, από ότι κατάλαβα το πρόβλημα τους είναι ότι είμαι νέος στην ταυτότητα και επομένως δεν την δέχονται)

• Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, aggelow είπε

Λαμβάνω κάποια χρήματα από Αμερική και για να μην πληρώνω τέλη προμήθειας στις ελληνικές τράπεζες (τα οποία κυμαίνονται σε 3~5€ ανά συναλλαγή) έχω δηλώσει την κάρτα Revolut μου. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ανάλογα με το IBAN που δηλώνω σε αυτό το νόμισμα θα μου έρθουν τα χρήματα. Αυτό είναι θέμα "ασφάλειας" του αποστολέα και το οποίο δεν γίνεται να αλλάξει. Επομένως στη Revolut λαμβάνω λίρες μιας και δεν υπάρχει ακόμη τρόπος να έχω IBAN που να αρχίζει με GR, κάτι το οποίο μου έχουν εξηγήσει τα άτομα στο customer support. Και επειδή λαμβάνω λίρες πρέπει να μπαίνω στον κόπο να κάνω ανταλλαγές λίρας σε ευρώ με αποτέλεσμα να χάνω χρόνο και ίσως και μερικά χρήματα.

Για αυτό θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς κάποια εναλλακτική fintech η οποία όμως να έχει ως αρχικά  IBAN χώρα είτε Ελλάδας είτε Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δέχομαι ευρώ.

(Έχω δοκιμάσει την Ν26 αλλά δεν μπορώ να ανοίξω λογαριασμό εκεί, από ότι κατάλαβα το πρόβλημα τους είναι ότι είμαι νέος στην ταυτότητα και επομένως δεν την δέχονται)

Άνοιξε μια viva wallet άμα θέλεις ελληνικό IBAN.

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, aggelow είπε

Δες https://www.icard.com/ 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Άνοιξε μια viva wallet άμα θέλεις ελληνικό IBAN.

Νομίζω η Viva δέχεται εμβάσματα μονο SEPA, αρα δε βολεύει στη συγκεκριμένη περίπτωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, aggelow said:

Το iban της revolut είναι υβριδικό, δηλαδή ένα για όλα τα νομίσματα. Επίσης τι εννοείς οτι χάνεις χρόνο στην μετατροπή? 3 κουμπιά πατάς, νομίζω οτι υπερβάλεις! Χρήματα δεν χάνεις, ίσα ίσα μπορεί να κερδίσεις κιόλας μιας και το ποσό που σου στέλνουν είναι στο αρχικό του νόμισμα.

Δες και την monese, σαν εναλλακτική.

Επεξ/σία από Hapatingo
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Νομίζω η Viva δέχεται εμβάσματα μονο SEPA, αρα δε βολεύει στη συγκεκριμένη περίπτωση

Σωστα.Δεν το σκεφτηκα.μίλησε με την N26.Ισως υπαρχει καποιο αλλο προβλημα.Δεν παιζει να μην σε δέχονται γιατί φαίνεσαι μικρος στην φωτογραφία της ταυτότητας.Πόσο καιρό την έχεις;

Επεξ/σία από asdfnikos
Δημοσ.

Και με τη revolut και με τη monese μπορείς να χεις λογαριασμός σε ΕΥΡΩ, με βρετανικό IBAN. Γιατί να έιναι GR;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς πρόβλημα στο να προσθέσει χρεωστική κάρτα Visa απο την Πειραιώς; Δεν την δέχεται. 

Edit: Συμβαίνει λόγο capital control;

Επεξ/σία από divnt
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, divnt είπε

Έχει κανείς πρόβλημα στο να προσθέσει χρεωστική κάρτα Visa απο την Πειραιώς; Δεν την δέχεται. 

Edit: Συμβαίνει λόγο capital control;

Λόγο CC δεν περναει.Μονο εμβασμα.Εκτος αν θέλεις να χρησιμοποιησεις κάποια τρίτη υπηρεσία να φορτίσεις εκείνην και μετα την Revolut.

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω την κάρτα. Ξέρω ότι κάτι άλλαξε στον τρόπο φόρτισης. Υπάρχει κάπου κανένας ανανεωμένος οδηγός; Εννοώ με έμβασμα από τράπεζα όπως κάναμε παλιά. Είναι πολλές οι σελίδες δεν μπορώ να το βρω. 

Ευχαριστώ πολύ 

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 7/5/2019 στις 2:54 ΜΜ, Hapatingo είπε

Το iban της revolut είναι υβριδικό, δηλαδή ένα για όλα τα νομίσματα. Επίσης τι εννοείς οτι χάνεις χρόνο στην μετατροπή? 3 κουμπιά πατάς, νομίζω οτι υπερβάλεις! Χρήματα δεν χάνεις, ίσα ίσα μπορεί να κερδίσεις κιόλας μιας και το ποσό που σου στέλνουν είναι στο αρχικό του νόμισμα.

Δες και την monese, σαν εναλλακτική.

Το IBAN της Revolut είναι υβριδικό αλλά λόγω ασφάλειας μπορώ να προσθέσω μόνο IBAN χώρας η οποία έχει το ευρώ ως κύριο νόμισμα ώστε να λαμβάνω ευρώ. (Αυτό είναι λόγω του αποστολέα, όχι λόγω της Revolut). Επίσης, μπορεί να είναι 3 βήματα και έχει και αυτόματη ανταλλαγή αλλά λόγω του Brexit έχει πέσει αρκετά η στερλίνα και όντως χάνεις χρήματα.

Στις 7/5/2019 στις 2:58 ΜΜ, asdfnikos είπε

Σωστα.Δεν το σκεφτηκα.μίλησε με την N26.Ισως υπαρχει καποιο αλλο προβλημα.Δεν παιζει να μην σε δέχονται γιατί φαίνεσαι μικρος στην φωτογραφία της ταυτότητας.Πόσο καιρό την έχεις;

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με την N26. Χρόνια προσπαθώ να ανοίξω λογαριασμό. Την ταυτότητα την έχω 11 χρόνια τώρα και όντως είμαι πολύ νέος στην ταυτότητα, το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνουν κάποιο άλλο έγγραφο εκτός διαβατηρίου (π.χ. δίπλωμα οδήγησης) και διαβατήριο αυτή την στιγμή δεν έχω.

Δημοσ.
4 minutes ago, aggelow said:

Το IBAN της Revolut είναι υβριδικό αλλά λόγω ασφάλειας μπορώ να προσθέσω μόνο IBAN χώρας η οποία έχει το ευρώ ως κύριο νόμισμα ώστε να λαμβάνω ευρώ. (Αυτό είναι λόγω του αποστολέα, όχι λόγω της Revolut). Επίσης, μπορεί να είναι 3 βήματα και έχει και αυτόματη ανταλλαγή αλλά λόγω του Brexit έχει πέσει αρκετά η στερλίνα και όντως χάνεις χρήματα.

Δηλαδή οι εξ Αμερικής σου στέλνουν ευρώ (η δολάρια και αυτόματα μετατρέπονται στο εκάστοτε νόμισμα της χώρας του iban), αλλά επειδή τους έδωσες iban Αγγλίας σου τα μετατρέπουν οι ίδιοι σε λίρες και μετά τα στέλνουν, σωστά? 

Δες την transferwise borderless που δίνει iban Γερμανίας, την icard με iban Βουλγαρίας.

Δημοσ.

Και εγώ προτείνω Transferwise, αλλα προσπάθησε πάλι Ν26. Εμένα με 'δέχτηκαν' μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες. Υπήρχε πρόβλημα με ταυτότητα.

Επίσης παιζει πολύ και το κρυπτονόμισμα το οποίο έρχεται άμεσα σε καταθέσεις και η revolut υποστηρίζει κρύπτο-νομίσματα.

Ακόμη μία λύση (φαντάζομαι και ίσως η πιο απλή) μίλα με support revolut. Πες τους ότι θες Ευρώ αντί για Λίρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, maniacmansion είπε

Και εγώ προτείνω Transferwise, αλλα προσπάθησε πάλι Ν26. Εμένα με 'δέχτηκαν' μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες. Υπήρχε πρόβλημα με ταυτότητα.

Επίσης παιζει πολύ και το κρυπτονόμισμα το οποίο έρχεται άμεσα σε καταθέσεις και η revolut υποστηρίζει κρύπτο-νομίσματα.

Ακόμη μία λύση (φαντάζομαι και ίσως η πιο απλή) μίλα με support revolut. Πες τους ότι θες Ευρώ αντί για Λίρα.

Τι σχέση έχουν τα κρυπτονομίσματα για καταθέσεις;
Και καθόλου δεν υποστηρίζει κρυπτονομίσματα η revolut.
Απλώς δημιούργησε δική της πλατφόρμα καθαρά για κερδοσκοπία που ουσιαστικά δεν μπορείς να τα κάνεις τίποτα άλλο.
Είπαμε δεν τα μετατρέπει σε λίρα η revolut αλλιώς δεν θα είχε και χασούρα, αλλά ο αποστολέας.

Επεξ/σία από grinder_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...