Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Μάλλον δεν έκανες αγορές από το εξωτερικό, και να συμπληρώσω πρόβλημα υπάρχει και σήμερα και όσο πάει εντείνεται, με τις κρατήσεις και τις προμήθειες που έχουν πλέον οι ελληνικές τράπεζες

δεν νομιζω να μπορεις να ξεπερασεις τα 100000ευρω που εχω κανει σε αγορες απο το εξωτερικο ουτε κανενας μεσα στο φορουμ με χρηση καρτας, μιλατε για κρατησεις και προμηθειες λες και το alixpress/ebay/Paypal ειναι κατι διαφορετικο, το οτι για λιγα λεπτα του ευρω κινδυνευετε να χασετε λεφτα απο μια εταιρεια που ουτε καν ξερετε που βρισκεται και αν αυριο θα υπαρχει με ξεπερναει. Γραφετε για γραφειοκρατια των ελληνικων τραπεζων και βλεπω ποσα ποστ εδω μεσα να ψαχνονται που ειναι τα λεφτα μου και γτ δεν εμφανιζονται και περιμενε να επιστρεψει το εμβασμα κτλ, εσεις τα γραφετε αυτα οχι εγω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dancer είπε

δεν νομιζω να μπορεις να ξεπερασεις τα 100000ευρω που εχω κανει σε αγορες απο το εξωτερικο ουτε κανενας μεσα στο φορουμ με χρηση καρτας, 

άμα δεν ξέρεις μη τα γράφεις αυτά... σε αυτό τον κόσμο πάντα υπάρχει κάποιος που την έχει μεγαλύτερη.

10 ώρες πριν, grinder_ είπε

Βλακείες γράφεις εσύ, γιατί τα ίδια κάνει και η leopay που έχει κατάσχει αυθαίρετα δεκάδες λογαριασμούς για συναλλαγές προερχόμενα από κρυπτονομίσματα εάν και δεν παραβαίνουν κάποιον όρο τους.

Δεν είπα ότι αυτή είναι η κύρια πηγή εσόδων τους, αλλά αφού τις εξυπηρετεί μπορούν να το κάνουν και ας κόψει τον λαιμό του μετά ο χρήστης να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Ο έλεγχος που δήθεν επικαλείσαι σύμφωνα με την νομοθεσία από τις εποπτικές αρχές, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ΠΡΙΝ περάσουν τα θεωρητικώς "μαύρα" χρήματα στο δίκτυο μιας fintech.
Όποια συναλλαγή θεωρείται "ύποπτη" να μπαίνει σε κατάσταση pending και ανάλογα εκ των προτέρων να ζητηθούν αποδείξεις ή αλλιώς να ακυρωθεί.
Χωρίς να έχουμε το άγχος κάθε φορά μήπως και το αυτόματο σύστημα μας flaggaρει στα καλά καθούμενα.
Το ότι δεν γίνεται και ότι έχουμε αναφορές για συναλλαγές τύπου 50/100/200€ εμένα μου δείχνει δόλο και η νομοθεσία περί AML καμία σχέση δεν έχει και λειτουργεί απλώς ως "ομπρέλα" για να συνεχίζουν αυτές τις πρακτικές.
Άρα δεν τους ενδιαφέρει η προέλευση των χρημάτων αλλά να "τσεπώσουν" το χρήμα βρίσκοντας αστείες δικαιολογίες.

Πλάκα έχει πάντως που έγραψες όλο αυτό το κατεβατό , για να καταλήξεις στην "συμβουλή" να κρατάμε τόσα χρήματα στις fintech όσα δεν θα τα κλαίμε μετά.😅
Αλλά είπαμε κλέφτες δεν είναι.😀

Η υπόθεση της leopay ήταν και παραμένει ένα εξαιρετικό case study για όλες τις fintech και αν παρατηρήσετε ύστερα από αυτό οι έλεγχοι από πολλές fintech έγιναν αυστηρότεροι. Λεφτά όμως από τη leopay δεν χάθηκαν, απλά κλείδωσαν τους λογαριασμούς ώστε να μπορέσουν να κάνουν τους απαραίτητους  συμπληρωματικούς ελέγχους ειδικά σε όσους ήταν εκτός ΕΟΧ και πλέον leopay δεν μπορούν να ανοίξουν οι εκτός ΕΟΧ κάτοικοι και επιχειρήσεις.

Τo νομικό – φορολογικό πλαίσιο των crypto είναι ασαφές, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα γι’αυτό.

Αυτό με το “pending” που αναφέρεις γίνεται αλλά όταν υπάρχουν μεγάλα ποσά. Το να ελέγχεται κάθε συναλλαγή πριν εκκαθαριστεί θα δημιουργούσε τρομερά λειτουργικά προβλήματα και φυσικά οι πελάτες θα δυσανασχετούσαν μιας οι συναλλαγές θα αργούσαν για να ολοκληρωθούν. Ας ελπίσουμε πως η ΑΙ θα βοηθήσει πάνω σε αυτό.

Το να κρατάς χρήματα σε fintech είναι έλλειψη financial intelligence. Εκτός ότι μπορούν να στα μπλοκάρουν και να μην έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτά, δεν σου παρέχουν και κανένα κίνητρο για να αφήνεις τα χρήματα σου σε αυτές (πχ τόκους).

Γι’αυτό αν δεν επενδύεις τα χρήματα σου καλύτερα να τα κρατάς σε παραδοσιακή τράπεζα ώστε να κερδίζεις και κάτι.

Στις fintech να έχεις τόσα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις τις δουλειές σου.

Κλέφτες όμως δεν είναι και αν αυτή είναι η άποψη σου πολύ απλά κλείσε τους λογαριασμούς σου στις fintech και μην ασχολείσαι. Δεν είναι όλα τα προϊόντα/υπηρεσίες για όλους.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

1 ώρα πριν, dancer είπε

δεν νομιζω να μπορεις να ξεπερασεις τα 100000ευρω που εχω κανει σε αγορες απο το εξωτερικο ουτε κανενας μεσα στο φορουμ με χρηση καρτας, μιλατε για κρατησεις και προμηθειες λες και το alixpress/ebay/Paypal ειναι κατι διαφορετικο, το οτι για λιγα λεπτα του ευρω κινδυνευετε να χασετε λεφτα απο μια εταιρεια που ουτε καν ξερετε που βρισκεται και αν αυριο θα υπαρχει με ξεπερναει. Γραφετε για γραφειοκρατια των ελληνικων τραπεζων και βλεπω ποσα ποστ εδω μεσα να ψαχνονται που ειναι τα λεφτα μου και γτ δεν εμφανιζονται και περιμενε να επιστρεψει το εμβασμα κτλ, εσεις τα γραφετε αυτα οχι εγω. 

πιστεψε με αν ειχες φτασει τετοια ποσα, θα ειχες ηδη ψαξει πως μπορεις να γλιτωσεις 4500 ευρω απο προμηθειες μετατροπης νομισματος...

επισης, οταν στους περισσοτερους απορριπτονταν αγορες λιγων ευρω απο εξωτερικο λογω cc επειδη η εκαστοτε τραπεζα εφτανε το μηνιαιο οριο συναλλαγων

και αυτο εφοσον ειχαν χαλαρωσει λιγο τα cc ή οταν συγκεκριμενες κατηγοριες προιοντων ηταν στα κακως χαρακτηρισμενα και παλι οι συναλλαγες απορριπτονταν,

εσυ εκανες αγορες χιλιαδων ευρω χωρις να αντιμετωπιζεις προβλημα..οκ παω πασο

Ο όρος fintech θα πρέπει να αναθεωρηθεί τόσο η N26 όσο και η revolut έχουν γίνει πλέον τράπεζες. Η Ν26 ξεκάθαρα προσφέρει την ασφάλεια 100.000 την οποία προσφέρει και η ελληνική τράπεζα της γωνίας. Η revolut ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει της διαδικασία μετάβασης απο ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος σε τράπεζα, περιμένουμε.

3 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Ο όρος fintech θα πρέπει να αναθεωρηθεί τόσο η N26 όσο και η revolut έχουν γίνει πλέον τράπεζες. Η Ν26 ξεκάθαρα προσφέρει την ασφάλεια 100.000 την οποία προσφέρει και η ελληνική τράπεζα της γωνίας. Η revolut ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει της διαδικασία μετάβασης απο ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος σε τράπεζα, περιμένουμε.

και ακολουθούν και άλλες fintech ώστε να μπορούν να προσφέρουν την εγγύηση των 100Κ.

18 ώρες πριν, Hapatingo είπε

Δηλαδή θες καταδίκη πριν υπάρξουν στοιχεία?! Από που μας γράφεις?

Ειλικρινά πώς κατάφερες να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα; Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται.😛
Και ποια είναι τελωσπάντων η revolut για να "καταδικάσει" τον οποιονδήποτε;
Απάντησα απλώς στον vickr που επικαλέστηκε ελέγχο από τους regulators για AML.
Εάν δεν θέλουν να "λερώσουν" τις νομότυπες εταιρίες τους πολύ απλά ας μην δέχονται το χρήμα που για χ,ψ λόγους έχουν ενδείξεις ή και αποδείξεις ότι παραβαίνει κάποιον από τους όρους τους.
Αυτό να περιλαμβάνει top up/μεταφορές/πληρωμές πριν αυτές εκτελεστούν.
Κατανοητό;
Έτσι και τους τρομοκράτες δεν διευκολύνουν μέσα από τις υπηρεσίες τους (που αυτή είναι η ουσία του AML) και προσφέρουν γενικότερο καλό στην κοινωνία πολεμώντας το έγκλημα.

Αλλά ok, καταλαβαίνω ότι σου φαίνονται δύσκολα όλα αυτά, ας μπλοκάρουμε τον κάθε τυχαίο που το αυτόματο σύστημα θα flaggαρει, η revolut έχει το αλάθητο του Πάπα.
Εδώ τον έναν που έκανε δωρεά σε ειδησεογραφικό site τον έβγαλες "τρομοκράτη", και τον άλλον που έλαβε χρήματα από στοιχηματική εταιρία ότι κάνει ξέπλυμα από εγκληματικές ενέργειες...🤣
Που έστω και υποθετικά δεν παραβαίνουν κανέναν όρο, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.
Εγώ με την σειρά μου να σου ευχηθώ μια μέρα να ζήσεις την εμπειρία του κλεισίματος του λογαριασμού σου για FX trading που όπως έχεις παραδεχτεί έχεις κάνει, να δούμε μετά τι θα λες.
Εγώ πάντως ξέρω τι θα λέω. Ότι καλά έκαναν αφού παραβαίνεις τον όρο 19.1. :

Ζ. use the Revolut Services to trade FX for speculative purposes or for FX arbitrage;

8 ώρες πριν, VICKR είπε

Η υπόθεση της leopay ήταν και παραμένει ένα εξαιρετικό case study για όλες τις fintech και αν παρατηρήσετε ύστερα από αυτό οι έλεγχοι από πολλές fintech έγιναν αυστηρότεροι. Λεφτά όμως από τη leopay δεν χάθηκαν, απλά κλείδωσαν τους λογαριασμούς ώστε να μπορέσουν να κάνουν τους απαραίτητους  συμπληρωματικούς ελέγχους ειδικά σε όσους ήταν εκτός ΕΟΧ και πλέον leopay δεν μπορούν να ανοίξουν οι εκτός ΕΟΧ κάτοικοι και επιχειρήσεις.

Τo νομικό – φορολογικό πλαίσιο των crypto είναι ασαφές, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα γι’αυτό.

Αυτό με το “pending” που αναφέρεις γίνεται αλλά όταν υπάρχουν μεγάλα ποσά. Το να ελέγχεται κάθε συναλλαγή πριν εκκαθαριστεί θα δημιουργούσε τρομερά λειτουργικά προβλήματα και φυσικά οι πελάτες θα δυσανασχετούσαν μιας οι συναλλαγές θα αργούσαν για να ολοκληρωθούν. Ας ελπίσουμε πως η ΑΙ θα βοηθήσει πάνω σε αυτό.

Το να κρατάς χρήματα σε fintech είναι έλλειψη financial intelligence. Εκτός ότι μπορούν να στα μπλοκάρουν και να μην έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτά, δεν σου παρέχουν και κανένα κίνητρο για να αφήνεις τα χρήματα σου σε αυτές (πχ τόκους).

Γι’αυτό αν δεν επενδύεις τα χρήματα σου καλύτερα να τα κρατάς σε παραδοσιακή τράπεζα ώστε να κερδίζεις και κάτι.

Στις fintech να έχεις τόσα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις τις δουλειές σου.

Κλέφτες όμως δεν είναι και αν αυτή είναι η άποψη σου πολύ απλά κλείσε τους λογαριασμούς σου στις fintech και μην ασχολείσαι. Δεν είναι όλα τα προϊόντα/υπηρεσίες για όλους.

Ωραία να δώσουμε συγχαρητήρια τότε για το έργο που προσέφεραν.
Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι και υπάρχουν πολλές αναφορές με ιστορίες "φρίκης" στο bitcointalk.
Αλλά αφού μας διαβεβαιώνεις ότι δεν χάθηκαν χρήματα θα σε πιστέψουμε.
Εγώ εδώ, ας υπενθυμίσω το πρόσφατο fiasco με την satabank.

Κανένα ασαφές πλαίσιο δεν υπάρχει με τα cryptos, και μιας και είσαι και εύκαιρος κάνε ένα τηλεφωνήματακι εκεί στην leopay να ενημερωθείς καλύτερα.
Δες πόσο πολύ αγαπάνε τα crypto:

LeuPay is embracing the currencies of tomorrow by granting customers the option to freely transfer money to and from crypto currency trading platforms today.
Link.

Τα ίδια και η revolut, που απ όσο ξέρω συνεργάζεται με Bitstamp και Coinbase, αλλά εάν ένας χρήστης τολμήσει να συνδιαλλαγεί απευθείας με ανταλλακτήρια είναι no-go.
Παρακολουθώ τα θέματα χωρίς φανμπουσμούς και καταλαβαίνω πως ανά πάσα στιγμή ο καθένας μπορεί να βρεθεί στην θέση εκείνου που σήμερα διαμαρτύρεται.
Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν, υπάρχουν σοβαρά θέματα αδιαφάνειας και αξιοπιστίας.

• Like 1

Brexit update: we need you to upgrade the app to the latest version and upload a new ID.

Καλησπέρα παιδιά, έχω λάβει το ακόλουθο μήνυμα απο revolut.. Το θέμα είναι οτι δεν θέλω να ανεβάσω ταυτότητα.. Την προηγούμενη πιστοποίηση την είχα κάνει με δίπλωμα οδήγησης.. 

4 λεπτά πριν, merchenary είπε

Brexit update: we need you to upgrade the app to the latest version and upload a new ID.

Καλησπέρα παιδιά, έχω λάβει το ακόλουθο μήνυμα απο revolut.. Το θέμα είναι οτι δεν θέλω να ανεβάσω ταυτότητα.. Την προηγούμενη πιστοποίηση την είχα κάνει με δίπλωμα οδήγησης..  

Μπορείς και με διαβατήριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Oχι γιατι πρέπει να έχουν κάποιον υπάλληλο και έχουν λίγο προσωπικό!

απο οσο ξερω αυτη η δουλεια γινεται outsourcing και φυσικα δεν γινεται με εναν μονο υπαλληλο. θελεις σχεδον εναν για καθε γλωσσα και σε βαρδιες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Συνεχίσει το acc under review. 

Φυσικά μού έχουν μπλοκάρει τα χρήματα και την κάρτα revolut. 

Κλείνει εβδομάδα πλέον. 

Τί άλλο ΝΑ κάνω??στο chat όλο Στο περίμενε μού λένε 

Στις 6/4/2019 στις 2:35 ΜΜ, pp6210 είπε

φίλε μου έχεις χάσει επεισόδιο νομίζω, εγώ που ήμουν από τους πρώτους το καλοκαίρι 2015 αναγκάστηκα να κανω ταυτοποίηση με ευρωπαϊκό δίπλωμα γιατί δεν τους έκανε η ταυτότητα με Ελληνικα. Εδώ και ένα μήνα μας έχουν πρήξει με notifications οτι δεν αρκεί το δίπλωμα οδήγησης για να μας μεταφερουν σε άλλη τράπεζα λόγω brexit, οπότε ξαναέστειλα την παλιά Ελληνική ταυτότητα και δεν τη δέχεται, το ληγμένο από 2012 διαβατήριο επίσης δεν το δέχεται, και περιμένω απάντηση για το επόμενα βήματα

Τι να σου πω, εγώ έκανα πιστοποίηση με την 2η φορά, με ταυτότητα που εκδόθηκε πριν 3 χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...