Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/2/2025 στις 2:22 ΠΜ, NikosKallithea είπε

Δεν χρειάζεται να περιμένεις να ερθει ή να της δώσεις καμία κάρτα απλα εκδίδεις μια virtual μεσα απο το app  και την φορτώνεις στο gpay του κινητού της κόρης σου.

Επειδη με ενδιαφερει κι εμενα αυτο,μπορω να βγαλω απο μια virtual καρτα στα παιδια <18 και να τις βαλω στα gpay των κινητων τους ΧΩΡΙΣ να μπει η εφαρμογη revolut σε αυτα?
Γιατι προσπαθησα να περασω την χρεωστικη καρτα στο gpay τους αλλα επρεπε να μπει κι η εφαρμογη στα κινητα τους για να λειτουργησει.

Επεξ/σία από Evil13
  • Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Evil13 είπε

Επειδη με ενδιαφερει κι εμενα αυτο,μπορω να βγαλω απο μια virtual καρτα στα παιδια <18 και να τις βαλω στα gpay των κινητων τους ΧΩΡΙΣ να μπει η εφαρμογη revolut σε αυτα?
Γιατι προσπαθησα να περασω την χρεωστικη καρτα στο gpay τους αλλα επρεπε να μπει κι η εφαρμογη στα κινητα τους για να λειτουργησει.

Ναι μπορείς 

Η εφαρμογή δε χρειάζεται στα παιδιά, εγω βεβαια δεν εχω καταλάβει και σε τι ακριβώς χρειάζεται η κάρτα <18

Δημοσ.

Εγώ έφτιαξα μια εικονική στο λογαριασμό μου, και έβαλε αυτή το παιδί μου στο google wallet του χωρίς εφαρμογή. Δεν έχω πολλά χρήματα μέσα στο λογαριασμό. Και εγώ βάλει και όριο χρήσης κάρτας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Ναι μπορείς 

Η εφαρμογή δε χρειάζεται στα παιδιά, εγω βεβαια δεν εχω καταλάβει και σε τι ακριβώς χρειάζεται η κάρτα <18

για αρχη εχουν στο χερι μια φυσικη καρτα με το ονομα τους, μπορουν να κανουν αναληψη απο ατμ καποιο ποσο σε περιπτωση αναγκης, μαθαινουν τον ελεγχο της καρτας τους (ανοιγοκλεινουν τα online charges πχ), εγω του περναω αυτοματα ενα εβδομαδιαιο ποσο ως χαρτζιλικι..

το σημειο προβληματισμου ειναι οτι εχω πληρη προσβαση κ ενημερωση για καθε κινηση, δειχνει λιγο παρακολουθηση αλλα για ηλικιες 14-16 ειναι κ ενας ελεγχος ασφαλειας, πχ εγω το σαββατο ξερω ποτε μπηκε μετρο, που φαγανε κτλ. επισης πιστευω πιο πιθανο ειναι να χασουν/τους κλεψουν το κινητο παρα τη φυσικη καρτα.

κ ο δικος μου θα παει ταξιδι εξωτερικο, θα εχει τη φυσικη καρτα <18 και στο google wallet την <18 του κ μια απο τις virtual μου για την περιπτωση που χρειαστει καποιο μεγαλυτερο ποσο.

Δημοσ.

Έχει καταφέρει κανείς πρόσφατα να κάνει επαλήθευση με παλιά ταυτότητα; Δεν δέχεται ούτε την ταυτότητα, ούτε το δίπλωμα (παλιού τύπου και αυτό) γιατί λέει έχει λήξει, ενώ κανονικά ισχύουν οι ταυτότητες μέχρι το 27 τουλάχιστον, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, zio10 είπε

έτσι δεν είναι;

Για τη ρέβολουτ όχι. Ο νόμος λέει ως 15 χρόνια (αν δεν κάνω λάθος) και ακολουθούν αυτό. Αν έχεις ταυτότητα με χειρόγραφα στοιχεία και χάρτινο δίπλωμα δεν πρόκειται να τα δεχτούν.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Έχει καταφέρει κανείς πρόσφατα να κάνει επαλήθευση με παλιά ταυτότητα; Δεν δέχεται ούτε την ταυτότητα, ούτε το δίπλωμα (παλιού τύπου και αυτό) γιατί λέει έχει λήξει, ενώ κανονικά ισχύουν οι ταυτότητες μέχρι το 27 τουλάχιστον, έτσι δεν είναι;

Όχι, αρχικά καθολικά όλες οι ταυτότητες παλαιού τύπου θα λήξουν στις 31 Αυγούστου 2026 ακόμα και αν βγήκαν την τελευταία μέρα δυνατότητας έκδοσης παλαιού τύπου (με την ελπίδα όσων το έκαναν ότι θα ισχύει ακόμα 10 χρόνια). Η παράταση ισχύει για συγκεκριμένες χρήσεις της αστυνομικής ταυτότητας παλαιού τύπου για διαδικασίες εξ αποστάσεως ταυτοποίησης εκτός και αν αλλάξει κάτι. 

Τώρα οι εταιρείες / Ιδρύματα κλπ είναι αποκλειστικά στην ευχέρεια τους αν θέλουν να δεχτούν ή όχι ταυτότητα παλιότερη των 15 ετών (πλέον 10 ετών) και συνήθως πέραν της Ελλάδας δεν τις δέχεται κανείς. Συγκεκριμένα η Revolut δεν δέχεται, για business account θα μπορέσεις φυσικά να κάνεις manual verification μέσω άλλων χαρτιών αλλά στα Personal account νομίζω ότι ακόμα και όσους δέχτηκαν λογικά έχουν ήδη στείλει deadline ενημέρωσης των στοιχείων ταυτότητας εδώ και πολύ καιρό.

Επεξ/σία από Billator
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zio10 είπε

ενώ κανονικά ισχύουν οι ταυτότητες μέχρι το 27 τουλάχιστον, έτσι δεν είναι;

Αν την έχεις πάνω από 10 χρόνια τότε έχει λήξει στα 10.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Doubt είπε

Για τη ρέβολουτ όχι. Ο νόμος λέει ως 15 χρόνια (αν δεν κάνω λάθος) και ακολουθούν αυτό. Αν έχεις ταυτότητα με χειρόγραφα στοιχεία και χάρτινο δίπλωμα δεν πρόκειται να τα δεχτούν.

1 ώρα πριν, Billator είπε

Όχι, αρχικά καθολικά όλες οι ταυτότητες παλαιού τύπου θα λήξουν στις 31 Αυγούστου 2026 ακόμα και αν βγήκαν την τελευταία μέρα δυνατότητας έκδοσης παλαιού τύπου (με την ελπίδα όσων το έκαναν ότι θα ισχύει ακόμα 10 χρόνια). Η παράταση ισχύει για συγκεκριμένες χρήσεις της αστυνομικής ταυτότητας παλαιού τύπου για διαδικασίες εξ αποστάσεως ταυτοποίησης εκτός και αν αλλάξει κάτι. 

Τώρα οι εταιρείες / Ιδρύματα κλπ είναι αποκλειστικά στην ευχέρεια τους αν θέλουν να δεχτούν ή όχι ταυτότητα παλιότερη των 15 ετών (πλέον 10 ετών) και συνήθως πέραν της Ελλάδας δεν τις δέχεται κανείς. Συγκεκριμένα η Revolut δεν δέχεται, για business account θα μπορέσεις φυσικά να κάνεις manual verification μέσω άλλων χαρτιών αλλά στα Personal account νομίζω ότι ακόμα και όσους δέχτηκαν λογικά έχουν ήδη στείλει deadline ενημέρωσης των στοιχείων ταυτότητας εδώ και πολύ καιρό.

49 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Αν την έχεις πάνω από 10 χρόνια τότε έχει λήξει στα 10.

Σας ευχαριστώ όλους, δεν είναι χειρόγραφη η ταυτότητα αλλά έχει εκδοθεί το 2009.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, zio10 είπε

Σας ευχαριστώ όλους, δεν είναι χειρόγραφη η ταυτότητα αλλά έχει εκδοθεί το 2009.

Αρχικώς ίσχυαν τα 15 χρόνια αλλά πρόσφατα το άλλαξαν και το έκαναν 10 χρόνια. Αν λοιπόν την έχεις πάνω από 10 χρόνια επίσημα έχει λήξει. Εγώ προσωπικά την έχω από το 2002, είναι ακόμη πιο παλιά και δεν την δεχόντουσαν στην Revolut αλλά τελικά χρησιμοποίησα το δίπλωμα οδήγησης που είναι σχετικά καινούριο και πέρασε κανονικά.

Επεξ/σία από gokuthelegend
ορθογραφικά λάθη
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/2/2025 στις 11:30 ΠΜ, gokuthelegend είπε

Αρχικώς ίσχυαν τα 15 χρόνια αλλά πρόσφατα το άλλαξαν και το έκαναν 10 χρόνια. Αν λοιπόν την έχεις πάνω από 10 χρόνια επίσημα έχει λήξει. Εγώ προσωπικά την έχω από το 2002, είναι ακόμη πιο παλιά και δεν την δεχόντουσαν στην Revolut αλλά τελικά χρησιμοποίησα το δίπλωμα οδήγησης που είναι σχετικά καινούριο και πέρασε κανονικά.

Τα 10 χρονια ειναι μονο για τις νεες ταυτοτητες. Οι παλιες θεωρουνται με το κλασικο 15 χρονια ή εως το 26 ,οποιο ερθει πρωτο. Θα το δεχτουν απο την revo αν εχει ταυτοτητα πχ. του 2012.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, runner69 είπε

Τα 10 χρονια ειναι μονο για τις νεες ταυτοτητες. Οι παλιες θεωρουνται με το κλασικο 15 χρονια ή εως το 26 ,οποιο ερθει πρωτο. Θα το δεχτουν απο την revo αν εχει ταυτοτητα πχ. του 2012.

Νομίζω ότι τα 10 χρόνια ισχύει για όλες τις ταυτότητες, ακόμη και για τις πολύ παλιές. Αλλά ακόμη και να ισχύουν τα 15 χρόνια μιλάμε για ταυτότητες που έχουν βγει από το 2010 και μετά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...