Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Doubt είπε

Ακριβώς σε εμένα 2 φορές χτύπησε ειδοποίηση με αυτό το μήνυμα, απλά λογικά δεν επηρεάζονταν όλοι, σε εμένα έμπαιναν κανονικά. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
Στις 30/1/2025 στις 9:23 ΠΜ, JSD είπε

Καλημέρα σας. Είχατε και εσείς μη καταβολή του κατά ημέρα ποσού από τοκισμό στον αποταμιευτικό λογαριασμό για τις ημερομηνίες 28 και 29/1;

Καλημέρα, και σε μένα δεν μπήκαν αυτές τις δύο μέρες. Επικοινώνησα μαζί τους και μου απάντησε το bot ότι θα επιλυθεί και θα ειδοποιηθώ αλλά μέχρι τώρα τίποτα, δεν έχουν μπει. 

Επίσης γνωρίζει κάποιος εάν και πώς θα δηλώσουμε αυτούς τους τόκους από τον ευέλικτο? Το ποσό αυτό θα φορολογηθεί? Εάν κάποιος έχει βρει σίγουρη απάντηση παρακαλώ να την καταθέσει εδώ για να βοηθήσει. Ο δικός μου λογιστής δεν είναι σίγουρος ότι δεν φορολογείται.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Natashaky είπε

Καλημέρα, και σε μένα δεν μπήκαν αυτές τις δύο μέρες. Επικοινώνησα μαζί τους και μου απάντησε το bot ότι θα επιλυθεί και θα ειδοποιηθώ αλλά μέχρι τώρα τίποτα, δεν έχουν μπει. 

Επίσης γνωρίζει κάποιος εάν και πώς θα δηλώσουμε αυτούς τους τόκους από τον ευέλικτο? Το ποσό αυτό θα φορολογηθεί? Εάν κάποιος έχει βρει σίγουρη απάντηση παρακαλώ να την καταθέσει εδώ για να βοηθήσει. Ο δικός μου λογιστής δεν είναι σίγουρος ότι δεν φορολογείται.  

Τα χρήματα είναι επενδεδυμένα σε αμοιβαίο καεφαλιο της FIDELITY που είναι ucits οπότε είναι αφορολόγητα στην Ελλάδα. Μπορείς να βρεις πληροφορίες γι αυτό στις πληροφορίες κεφαλαίου στην εφαρμογή της revolut 

ΥΓ Και εγώ ψάχνομαι τελευταία να βρω λογιστή που να έχει γνώση από αυτά γιατί αυτός που είχα δεν γνωρίζει τίποτα. 😀

Επεξ/σία από Nnoutas
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nnoutas είπε

Τα χρήματα είναι επενδεδυμένα σε αμοιβαίο καεφαλιο της FIDELITY που είναι ucits οπότε είναι αφορολόγητα στην Ελλάδα. Μπορείς να βρεις πληροφορίες γι αυτό στις πληροφορίες κεφαλαίου στην εφαρμογή της revolut 

ΥΓ Και εγώ ψάχνομαι τελευταία να βρω λογιστή που να έχει γνώση από αυτά γιατί αυτός που είχα δεν γνωρίζει τίποτα. 😀

Άστα να πάνε και εγώ τα λέω στο λογιστή μου ότι διαβάζω εδώ και στο reddit και μου λέει ναι έχεις δίκιο.. επάγγελμα που σου ανοίγει τόσες πόρτες και μένουν μόνο στο να κάνουν φορολογικές δηλώσεις και να κρατάνε βιβλία σε ελεύθερους επαγγελματίες...

• Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Natashaky είπε

5 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Στα UCITS ETF και στα Αμοιβαία κεφάλαια όπως αυτό του Ευέλικτου:

Δηλώνεις ό,τι έχεις αγοράσει μέσα στην χρονιά στον κωδ. 743.
Αν πουλήσεις δηλώνεις το κερδος στον 659 ενώ την επιστροφή κεφαλαίου στον 781.

Στην αναλυτική της Revolut σου τα δίνει ακριβώς έτσι. 

PS. Δεν είμαι λογιστής, αυτά κάνω για εμένα μπορεί να κάνω και λάθος οπότε ρωτήστε κάποιον λογιστή :P 

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
Στις 2/2/2025 στις 1:29 ΜΜ, Nnoutas είπε

22 ώρες πριν, Billator είπε

Στα UCITS ETF και στα Αμοιβαία κεφάλαια όπως αυτό του Ευέλικτου:

Δηλώνεις ό,τι έχεις αγοράσει μέσα στην χρονιά στον κωδ. 743.
Αν πουλήσεις δηλώνεις το κερδος στον 659 ενώ την επιστροφή κεφαλαίου στον 781.

Στην αναλυτική της Revolut σου τα δίνει ακριβώς έτσι. 

PS. Δεν είμαι λογιστής, αυτά κάνω για εμένα μπορεί να κάνω και λάθος οπότε ρωτήστε κάποιον λογιστή :P 

Τα ιδια εχω διαβασει και εγω (πιθανον και απο εδω μεσα) χωρις να ξερω αν ειναι σωστα. Δηλωνονται μεν στους παραπανω κωδικους αλλα δεν φορολογούνται.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, runner69 είπε

Τα ιδια εχω διαβασει και εγω (πιθανον και απο εδω μεσα) χωρις να ξερω αν ειναι σωστα. Δηλωνονται μεν στους παραπανω κωδικους αλλα δεν φορολογούνται.

Μην ακούς τι λέμε εμείς εδώ. Κότα τις πληροφορίες μέσα στην εφαρμογή της revolut. Λέει καθαρά, και στα ελληνικά, που είναι επενδεδυμένα τα χρήματα, συγκεκριμένα σε αμοιβαίο κεφάλαιο της FIDELITY, και μετά διάβασε τη νομοθεσία που λέει ότι είναι αφορολόγητα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...