Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 minutes ago, Ukforthemoment said:

Δοκίμασε με ένα πολύ μικρό ποσό να δεις τι θα γίνει.Ισως επειδή δεν ειναι ευρώ ο λογαριασμός της γιουρο να το βγάζει;

Δοκίμασα με: 10 δολλάρια. Το ιδιο

Δοκίμασα με 10 ευρώ. Και πάλι το ίδιο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, lucidsteve είπε

Δοκίμασα με: 10 δολλάρια. Το ιδιο

Δοκίμασα με 10 ευρώ. Και πάλι το ίδιο!

Tα στέλνει ή όχι;Αν τα στέλνει τι σε πειράζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Ukforthemoment said:

Tα στέλνει ή όχι;Αν τα στέλνει τι σε πειράζει;

Το λέω μήπως ειναι παράνομο και έχω προβλήματα.

Μου κάνει εντύπωση που  αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από lucidsteve

Καλησπέρα στην παρέα,

Προσπαθώ να φτιάξω λογαριασμό στην Revolut και δεν μου έρχεται ποτέ το μήνυμα με τον κωδικό.

Δοκίμασα επίσης και τις υπόλοιπες δύο μεθόδους που έχει ως επιλογή.

Σε εκείνη με το email, ενώ λαμβάνω το email, στο επόμενο βήμα απλά δεν προχωράει η διαδικασία.

Στην επιλογή με την κλήση, λαμβάνω την κλήση κανονικά, μου δίνετε ο κωδικός, αλλά όταν τον βάζω στην εφαρμογή, δεν προχωράει η διαδικασία.

Τί μπορεί να συμβαίνει; Σημειωτέον έχω επαναλάβει όλες τις παραπάνω διαδικασίες ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα.

Στις 21/10/2024 στις 7:29 ΜΜ, Billator είπε

Το έχω.. Αν είσαι καλός στα Referrals δίνουν 50άρικο :P 

Αυτούς που έχω καλέσει εγώ με 40€ (δε μου έχει δώσει περισσότερο) αυτούς λοιπόν τους έχει δώσει και 60€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς όσους το διαβάσουν στο μέλλον, οι μεταφορά έγινε κανονικότατα στη ρεβολουτ.

1. Γνωρίζουμε αν το συνεχές "top up" που κανουμε στη  ρεβ. δημιουργεί θέμα στο ζήτημα φορολογίας λόγω οτι φαίνεται σα χρέωση κάρτας στην Ελλάδα; Με άλλα λόγια το κάνει να φαίνεται στη φορολογική δήλωση ως συνεχείς αγορές με κάρτα;

2. Οσον αφορά το savings account της ρεβ. είδα οτι ειναι καθαρά απο UCITS της Fidelity, οπότε και δε φορολογείται με 15%. Το ζήτημα είναι οτι η ρεβ. το αναφέρει ως interest, δηλαδή τόκος. Ξέρει κανείς αν στο statement αναγράφει οτι αποτελείται 100% απο το συγκεκριμενο ETF; Σκοπός ειναι πως στη σπάνια περίπτωση που χρειαστεί να αποδειχθεί γιατι είναι 0% φορολογήσιμο, να γινει με επίσημο τρόπο απο την ιδια τη τράπεζα.

Επεξ/σία από lucidsteve

Στις 1/11/2024 στις 12:48 ΜΜ, lucidsteve είπε

1. Γνωρίζουμε αν το συνεχές "top up" που κανουμε στη  ρεβ. δημιουργεί θέμα στο ζήτημα φορολογίας λόγω οτι φαίνεται σα χρέωση κάρτας στην Ελλάδα; Με άλλα λόγια το κάνει να φαίνεται στη φορολογική δήλωση ως συνεχείς αγορές με κάρτα;

Προφανώς η τράπεζα βλέπει ότι υπάρχει συναλλαγή από την κάρτα σου με χρέωση από την Revolut, η συγκεκριμένη συναλλαγή όμως δεν προσμετράται στο αφορολόγητο. Οι μαγαζάτορες δηλώνουν το είδος της επιχείρησης που έχουν όταν παίρνουν το POS (υπάρχει λίστα με κωδικούς επιχειρήσεων) και η εφορία έχει ενημερώσει τις τράπεζες ότι στο αφορολόγητο περνάνε οι συναλλαγές από τις "τάδε" επιχειρήσεις. Φυσικά μπορεί να υπάρξει πρόβλημα για άλλους λόγους, μπορεί να διακινείς μαύρο χρήμα για παράδειγμα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/11/2024 στις 12:48 ΜΜ, lucidsteve είπε

2. Οσον αφορά το savings account της ρεβ. είδα οτι ειναι καθαρά απο UCITS της Fidelity, οπότε και δε φορολογείται με 15%. Το ζήτημα είναι οτι η ρεβ. το αναφέρει ως interest, δηλαδή τόκος. Ξέρει κανείς αν στο statement αναγράφει οτι αποτελείται 100% απο το συγκεκριμενο ETF; Σκοπός ειναι πως στη σπάνια περίπτωση που χρειαστεί να αποδειχθεί γιατι είναι 0% φορολογήσιμο, να γινει με επίσημο τρόπο απο την ιδια τη τράπεζα.

Υπάρχει αναλυτικό statement. Το κατεβάζεις και ο λογιστής σου θα ξέρει (ίσως / λογικά) τι θα το κάνει.
Σε αυτό αναφέρει όλα τα διαφορετικά ASIN (αν υπάρχουν) και ότι άλλο χρειαστεί.

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τυπικά ετσι ειναι. Υποψιν οτι στην (σπάνια) περίπτωση φορολογικού ελέγχου θα χρειαστεί επίσημη μετάφραση του statement στα Ελληνικά καθότι η φορολογική αρχή στην Ελλάδα δεν δέχεται tax statements σε άλλη γλώσσα.  Αυτό έχει κάποιο κόστος όπως καταλαβαίνεις

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 2

Εβαλαν στα πακετα premium και ανω, Wolt+ και Perplexity Pro παρατήρησα.

Απο άλλες χρονιες, ξερουμε αν στο black friday κανουν εκπτωσεις;

Λιγο που το εψαξα, ειδα οτι πέρσι έκαναν μονο στο Metal.

• Thanks 2

38 minutes ago, lucidsteve said:

Thanks για την πληροφορία. Δεν είχα δει κάποια ενημέρωση οτι μπήκε το Wolt+

Πέρισυ είχα πάρει το ετήσιο metal plan στο black Friday. Περιμένω κι εγώ μήπως βγάλουν τίποτα και φέτος γιατί λήγει τέλος του μήνα η συνδρομή.

51 λεπτά πριν, lucidsteve είπε

Δεν είχα παρατηρήσει την προσθήκη αυτών των 2, ακόμα πιο μεγάλο Value πλέον :) 

15 λεπτά πριν, alxandros_gr είπε

Πέρισυ είχα πάρει το ετήσιο metal plan στο black Friday. Περιμένω κι εγώ μήπως βγάλουν τίποτα και φέτος γιατί λήγει τέλος του μήνα η συνδρομή.

Πόσο σου είχε βγει στο black Friday;

12 minutes ago, Billator said:

Δεν είχα παρατηρήσει την προσθήκη αυτών των 2, ακόμα πιο μεγάλο Value πλέον :) 

Πόσο σου είχε βγει στο black Friday;

Επειδή είμαι εξωτερικό είχα πληρώσει στο τοπικό νόμισμα και οχι ευρώ, ήταν κάπου στα 120€. Απλά το πληρώνεις εφαπαξ, δεν μπορούσες να πληρώσεις με μηνιαία συνδρομή.

• Like 1

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλά ελληνικά τι ακριβώς αλλάζει σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και ποιες είναι οι επιπλέον πληροφορίες που ζητάει για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...