Προς το περιεχόμενο

DaVinci Resolve για video editing

DexterWhite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρησιμοποιω εδω και καιρο το Sony vegas, εχω δοκιμασει και το premiere αλλα δεν με βολεψε καθολου. Προσφατα εχω ακουσει απο αρκετους πως το davinci πλεον εκτος απο το καλυτερο σε color correction, εχει γινει και το καλυτερο σε editing. Ισχυει? και αν ναι σε τι υπερτερει του βεγκας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, DexterWhite είπε

Χρησιμοποιω εδω και καιρο το Sony vegas, εχω δοκιμασει και το premiere αλλα δεν με βολεψε καθολου. Προσφατα εχω ακουσει απο αρκετους πως το davinci πλεον εκτος απο το καλυτερο σε color correction, εχει γινει και το καλυτερο σε editing. Ισχυει? και αν ναι σε τι υπερτερει του βεγκας?

σπερνει το davinci

δες το βιντεο απο unboxholics

Επεξ/σία από postfire

20 ώρες πριν, DexterWhite είπε

Το καλύτερο είναι αυτό που έχεις μάθει,και μπορείς να είσαι πιο δημιουργικός,

απο εκει και περα το πρεμιερ ως πιο διαδεδομένο εχει παρα πολλες δυνατότητες και plug-in αλλα εσένα δεν σε βολεψε,αρα αυτό που θα σε βολέψει και θα εχει και δυνατότητες θα ειναι το ιδανικο για εσένα άρα θα το μάθεις κατ'οπιν δοκιμής, η Blackmagic έχει κάνει καλή δουλειά αλλά και το ανανεωμένο Edius αξίζουν την προσοχή σου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ασχολησου με premiere ευκολο περιβαλλον εργασιας δουλευω edius πανω απο 10 χρονια, εχει μεγαλες απαιτησεις σε hardware αν δεν θελεις να εχεις lags ακομα και σε ενα απλο preview. Οσον αφορα το Davinci στο κομματι του edit ειναι ακομα στα σπαργανα αλλα για color grade ειναι οτι καλυτερο, επισης μεγαλες απαιτησεις σε hardware και ειδικα σε καρτα γραφικων.

Το premiere είναι εύκολο και μπορείς να βρεις όλα τα plugins για color correction όπως αυτά του resolve και με το παραπάνω.

Καλησπέρα σε όλους,

Δεν έχω δει καμία αναφορά για το Hitfilm... Το χρησιμοποιώ 2 χρόνια τώρα και είναι υπερπλήρες - για τις απαιτήσεις μου τουλάχιστον. Πλησιάζει πολύ το Premiere και είναι δωρεάν. Δεν έχω για κανένα λόγο χρειαστεί την Pro έκδοση. Ρίξτε μια ματιά: Hitfilm express .

• Thanks 1

31 λεπτά πριν, amigo.gr είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Δεν έχω δει καμία αναφορά για το Hitfilm... Το χρησιμοποιώ 2 χρόνια τώρα και είναι υπερπλήρες - για τις απαιτήσεις μου τουλάχιστον. Πλησιάζει πολύ το Premiere και είναι δωρεάν. Δεν έχω για κανένα λόγο χρειαστεί την Pro έκδοση. Ρίξτε μια ματιά: Hitfilm express .

Στην Mac'os version δεν κάνει τίποτα αν δεν αγοράσεις "τα κομμάτια" που σ'ενδιαφερουν,στα win είναι διαφορετικά ?

1 λεπτό πριν, MoviemakerGr είπε

Στην Mac'os version δεν κάνει τίποτα αν δεν αγοράσεις "τα κομμάτια" που σ'ενδιαφερουν,στα win είναι διαφορετικά ?

Υποθέτω εννοείς plugins? Στο Hitfilm Express είναι υπεραρκετά για δωρεάν έκδοση και στα win δουλεύω μια χαρά. Δεν έχω χρειαστεί κάτι υπερβολικά εξειδικευμένο σε εφέ... Με ενδιαφέρουν αρκετά green screen, τίτλοι, 3D camera, tracking, φωτισμός κ.α. Τα έχει και με το παραπάνω.  Έχει καταπληκτικά tutorials για ο,τι χρειαστείς -δες εδώ-  αλλά και από ανεξάρτητους χρήστες στο youtube. Μάλλον είναι άσχετο, αλλά οι ελάχιστες προδιαγραφές που χρειάζεσαι είναι αυτές: 

• Apple: macOS 10.13 High Sierra, OS X 10.12 Sierra or OS X 10.11 El Capitan
  • Windows: Microsoft Windows 10 (64-bit), Microsoft Windows 8 (64-bit)
  • Internet connection: Required for online activation
  • Processor: Intel Core i3, Core i5, Core i7 or AMD equivalent.
  • RAM: 4GB (8 GB Recommended)
  • Graphics card:
    • NVIDIA GeForce 400 Series (2010)
    • AMD Radeon HD 6000 Series (2010)
    • Intel HD Graphics 4000 (GT2) (2012)
    • Video memory 1 GB minimum (2GB or more recommended for 4K UHD.)

Δες εδώ ενδεικτικά δυο άκρως διαφορετικά projects που έχω κάνει:

https://www.youtube.com/watch?v=qN9cejV7_Bk

https://www.youtube.com/watch?v=bkgr-syHNGI

3 λεπτά πριν, amigo.gr είπε

Υποθέτω εννοείς plugins? Στο Hitfilm Express είναι υπεραρκετά για δωρεάν έκδοση και στα win δουλεύω μια χαρά. Δεν έχω χρειαστεί κάτι υπερβολικά εξειδικευμένο σε εφέ... Με ενδιαφέρουν αρκετά green screen, τίτλοι, 3D camera, tracking, φωτισμός κ.α. Τα έχει και με το παραπάνω.  Έχει καταπληκτικά tutorials για ο,τι χρειαστείς -δες εδώ-  αλλά και από ανεξάρτητους χρήστες στο youtube. Μάλλον είναι άσχετο, αλλά οι ελάχιστες προδιαγραφές που χρειάζεσαι είναι αυτές: 

• Apple: macOS 10.13 High Sierra, OS X 10.12 Sierra or OS X 10.11 El Capitan
  • Windows: Microsoft Windows 10 (64-bit), Microsoft Windows 8 (64-bit)
  • Internet connection: Required for online activation
  • Processor: Intel Core i3, Core i5, Core i7 or AMD equivalent.
  • RAM: 4GB (8 GB Recommended)
  • Graphics card:
    • NVIDIA GeForce 400 Series (2010)
    • AMD Radeon HD 6000 Series (2010)
    • Intel HD Graphics 4000 (GT2) (2012)
    • Video memory 1 GB minimum (2GB or more recommended for 4K UHD.)

Δες εδώ ενδεικτικά δυο άκρως διαφορετικά projects που έχω κάνει:

https://www.youtube.com/watch?v=qN9cejV7_Bk

https://www.youtube.com/watch?v=bkgr-syHNGI

Ναι δεν τα έγραψα plugins γιατί του λείπουν και τα βασικά,τουλάχιστον στην macos version,

θα κατεβάσω και την win και θα συγκρίνω,

Πράγματι τα tutorials είναι πολύ καλά .

• Like 1

Στις 31/7/2018 στις 7:10 ΜΜ, DexterWhite είπε

Το davinci θέλει να το μελετήσεις αρκετά ώστε να το χρησιμοποιήσεις σε όλες τις δυνατότητες του. Εξαρτάται κιόλας τι μοντάρεις (από τι κάμερα είναι το υλικό σου, πχ.1080p, 2K, 4K, compressed, uncompressed, διάρκεια, σε τι μέσο θα παίξει κτλ.). Aν σε ενδιαφέρει το davinci κατέβασε την free version και πειραματίσου. Αλλά μην ξεχνάς κάτι βασικό. Το davinci είναι φτιαγμένο για ανθρώπους του χώρου του σινεμά και της τηλεόρασης (αναφέρεται δηλαδή σε επαγγελματίες) οπότε θέλει χρόνο για να το μάθεις.

Στις 14/8/2018 στις 12:25 ΠΜ, Agraf είπε

Το premiere είναι εύκολο και μπορείς να βρεις όλα τα plugins για color correction όπως αυτά του resolve και με το παραπάνω.

Αν δεν θέλει να μπλέξει κάποιος με το davinci, το premiere είναι ιδανικό (ειδικά αν αυτό που κάνει color είναι για youtube κτλ.). Αλλά αν κάποιος π.χ. ασχολείται με τον κινηματογράφο καλύτερο πρόγραμμα για color correction & grading δεν θα βρει από το resolve. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολύ καλό το davinci res. αλλά υπάρχουν plugins εντελώς κινηματογραφικά και εργαλεία για gamma, shadows, highlights, curves και τα πάντα όπως luts και στο premiere/after effects. Το resolve σου δίνει κάποια. Δυστυχώς το resolve δεν συνεργάζεται με adobe camera raw σε άνοιγμα raw/dng sequences κάνω λάθος ; ομιλώ για κινηματογράφο και εγώ όχι για γρήγορες τσαπατσο δουλειές γάμοι και τηλεόραση.

https://www.filmconvert.com/purchase

αν και το film convert αν το παρα κάνεις θα κάνει την εικόνα καρναβάλι

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, Agraf said:

Δυστυχώς το resolve δεν συνεργάζεται με adobe camera raw σε άνοιγμα raw/dng

Τι είναι το Adobe Camera raw? Ποια camera το παράγει;

dng σαφώς και ανοίγει εκτός αν μιλάς για κάποια ειδική περίπτωση. 

Μηπώς ανοίγουν μόνο στο Resolve Studio?

Επεξ/σία από CheOnWeb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...