user0x Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη σας στο τι επαγγέλμα μπόρω να κανω σε σχέση με αυτά που μου αρέσουν παρακάτω. 1.Μου αρέσει ο προγραμματισμός. Έχω ασχοληθεί με python και έχω φτιάξει και κάποια προγράμματα, όπως: 1. Πρόγραμμα το όποιο περιέχει λέξεις και τις συνώνημες-αντώνημες τους. Δίνεται στο χρήστη η επιλογή να διαβάσει τις λέξεις μαζί με τις συνώνυμες ή αντώνυμες, ώστε μέτα να μπόρει να εξασκήθει με την επιλογή που του εμφανίζει μια τύχαια λέξη, και ο χρήστης να πρέπει να βρει τη συνώνυμη ή την αντώνυμη (αναλογώς αν έχει επιλέξει να βρει αντώνυμες ή συνώνυμες). Τέλος, δίνεται και η επιλογή να εμφανίζει στο χρήστη όλες τις λέξεις αριθμημένες, και μπορεί να επιλέξει τον αντίστοιχο αριθμό ο οποίος προστίθεται σε μια λίστα που δημιουργεί το πρόγραμμα με την default ονόμασια αρχείου ή με κάποια ονομασιά που έχει δώσει ο χρήστης. 2. Πρόγραμμα ίδιο με το πάνω, με τη μόνη διαφορά, ότι, περιέχει λέξεις και τη σημασία τους, όπου δίνεται στο χρήστη η σημάσια μιας λέξης, και ο χρήστης πρέπει να βρει τη λέξη αυτή. 3 Πρόγραμμα με σχέση την κρυπτογραφία. Έιναι με τη λογική cipher, μόνο που η αλφάβητος αλλάζει σύνεχεια, το ίδιο ισχύει και για το κλειδί (αλλάζει για κάθε γράμμα). 4. Πρόγραμμα το οποίο κάνει scan (ping) σε ένα έυρος IP στο δίκτυο. Π.χ. το default gateway είναι 192.168.1.1, αυτό που γράφει ο χρήστης στο πρόγραμμα είναι (Π.χ.) 192.168.1.1-60 (δηλαδή απο το 192.168.1.1 μέχρι 192.168.1.60 κάνει ping). Στο τέλος βγάζει μόνο όσες IP υπάρχουν, μαζί με το όνομα που αντιστοιχεί. 2.Μου αρέσει το Hacking. Έχω διάβασει για τις κατηγορίες των hackers και το τι κάνει η κάθε μια, ποια είναι η δουλεία του penetration tester, ποια εργαλεία και ποια λειτουργικά συστήματα χρησιμοποιεί (Kali Linux, Whois, google hacking, wireshark κλπ.). Έχω ασχολήθει λιγάκι με Linux (έχω μάθει τις βασικές εντολές). Έιχα ασχολήθει και με Kali Linux - με τα έτοιμα scripts - και είδα ότι είναι κάλη φάση, αλλά θα ήθελα να τα ξαναέφτιαχνα, με αποτέλεσμα να καταλάβω το πώς δουλεύουν. Μόνο που χρειάζομαι πολλές γνώσεις στα βασικά: Networking, OS, Programming και τις γνώσεις πάνω στο ίδιο το hacking(τι είναι footprinting, είδη κακόβουλου λογισμικού (virus, malware, worm, rootkit κλπ.), τα τρόποι IP scan(stealth scan, aggressive scan κλπ.), τις φάσεις για το hacking(αναγνώριση, scanning κλπ.). 3.Μου αρέσει το Networking. Μου αρέσει να ξέρω το πώς τα δεδομένα μεταφέρονται από ένα σημείο στο άλλο και το πώς επικοινωνούν. Σχέτικα γνώριζω πως δουλέυει το TCP/IP, OSI, γνωρίζω τις διαφορές UPD/TCP, three way handshake,γνωρίζω τα must-to-know -προφανώς όχι όλα- ας πούμε. Γένικως θα ήθελα να κάνω ένα επάγγελμα που να μπλέκει αυτά τα τρία. Υ.Γ. Γνωρίζω ότι ο penetration tester κάνει τα παραπάνω. Απλά αν γνωρίζεται θέλω να μου πείτε και για άλλα επαγγέλματα, και ποια είναι η γνώμη σας. Σας ευχαριστώ! Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από user0x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thaninho Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Είσαι λύκειο και τα ξέρεις όλα αυτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Το βασικότερο απ' όλα είναι οτι δεν μας είπες την ηλικία σου. Αν είσαι μαθητής λυκείου τότε έχεις πολύ καλές προοπτικές να ασχοληθείς με τον τομέα που αναφέρεις. Για linux σ' αυτό το κομμάτι μόνο blacktrack. Ως φοιτητής κάποτε ήμουν και εγώ πωρωμένος με ορισμένα πράγματα από αυτά που ανέφερες, δυστυχώς λόγω άλλου αντικειμένου σπουδών και αρκετού χρόνου που απαιτούνταν για να εμβαθύνω γνώσεις πέρα από τα βασικά, σταμάτησα και τα παράτησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user0x Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, Thaninho είπε Είσαι λύκειο και τα ξέρεις όλα αυτά;9 Ναι, είχα κάτσει όλο το χρόνο αυτό και διάβαζα πολύ περισσότερο πράγματα που ήθελα εγώ. Στην αρχή ξεκίνησα να μαθαίνω το πως δουλεύει ο υπολογιστής(λογικές πύλες, binary) και άρχισα να φτιάχνω ένα σύστημα που έχει CPU(Registers, ALU, Control Unit) και RAM, με την βοήθεια του βιβλίου <<But how do it know?>>, βέβαια, δεν το έχω τέλειωσει γιατί μετά από κάποιο σημείο τα έπαιξα, αλλά τουλάχιστον κατάλαβα το πώς δουλεύει η CPU με τη RAM και το πώς εμφανίζονται τα πράγματα στην οθόνη. Μετά από αυτό ασχολήθηκα με φυσική(ηλεκτρολογία). Κάθησα έμαθα τι είναι Volt, Watt, Ampere, Hertz και τέλος πάντων τα βασικά, του τύπους τους, πώς γίνονται οι μετρήσεις, και όλα αυτά να για ασχοληθώ με arduinο, όπου δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ασχολήθηκα τόσο όσο περίμενα γιατί ξέφευγα από το κομμάτι του υπολογιστή και θεώρησα ότι χάνω χρόνο. Μετά ξεκίνησα networking και αφιέρωσα κάποιες βδομάδες. Και τέλος, για το hacking όπου και έκει αφιέρωσα -περίπου- τις ίδιες βδομάδες. Με python είχα ασχοληθεί από τον προηγούμενο χρόνο 8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Το βασικότερο απ' όλα είναι οτι δεν μας είπες την ηλικία σου. Αν είσαι μαθητής λυκείου τότε έχεις πολύ καλές προοπτικές να ασχοληθείς με τον τομέα που αναφέρεις. Για linux σ' αυτό το κομμάτι μόνο blacktrack. Ως φοιτητής κάποτε ήμουν και εγώ πωρωμένος με ορισμένα πράγματα από αυτά που ανέφερες, δυστυχώς λόγω άλλου αντικειμένου σπουδών και αρκετού χρόνου που απαιτούνταν για να εμβαθύνω γνώσεις πέρα από τα βασικά, σταμάτησα και τα παράτησα. Ναι, είμαι μαθητής τρίτης λυκείου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iageogr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν νομιζω οτι η σωστη ερωτηση ειναι "τι επαγγέλμα μπόρω να κανω σε σχέση με αυτά που μου αρέσουν παρακάτω". (Η απαντηση παντως ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις καποιο επαγγελμα προς το παρον) Το εξαιρετικα σημαντικο ειναι οτι εχεις βρεις τι σου αρεσει να κανεις ενω εισαι ακομη μαθητης λυκειου , οποτε η σωστη ερωτηση ειναι τι θα πρεπει να σπουδασεις ωστε να μαθεις καλυτερα αυτα που σου αρεσουν . (και στη συνεχεια, προς το τελος των σπουδων θα σε απασχολησει το επαγγελμα που θα κανεις.) Οποτε πρεπει να σπουδασεις πληροφορικη, και επειδη φαινεται οτι "τραβας", σε οσο πιο δυσκολο τμημα πανεπιστημιου/πολυτεχνειου τοσο το καλυτερο. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από iageogr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Πρώτον μπράβο σου που ασχολείσαι και μαθαίνεις μόνος σου. Να το συνεχίσεις. Θα σου φανεί χρήσιμο ότι κι αν βρεθείς να κάνεις στο μέλλον. Δεύτερον πάρε να διαβάσεις το βιβλίο Code του Petzold. Δε θα μάθεις κάτι πρακτικά χρήσιμο, αλλά σίγουρα θα το ευχαριστηθείς και θα σου σκάσουν απίστευτα aha moments που θα δέσουν στο μυαλό σου πράγματα που ακόμα δεν έχεις συνδέσει. Τρίτον πάρε να διαβάσεις τα βιβλία για λειτουργικά και δίκτυα του Tannenbaum. Θα το ευχαριστηθείς και θα μάθεις και πρακτικά χρήσιμα πράγματα, αν πας σε σχολή εν ουσία θα ξέρεις ήδη το 90% από τα σχετικά μαθήματα. Επίσης θα πρότεινα το παλιό Applied Cryptography του Schneier, το οποίο ήταν εισαγωγική βίβλος στην εποχή μου και σίγουρα θα το ευχαριστηθείς και είναι και πρακτικό, αλλά δεν ξέρω αν μέχρι τώρα έχει βγει κάτι ακόμα καλύτερο. Για το τέλος άφησα το σημαντικότερο. Μη ψάχνεις τι επάγγελμα μπορείς να κάνεις σε σχέση με αυτά που σου αρέσουν. Μάθε, ασχολήσου, γίνε παραγωγικός, και μετά διαλέγεις τι σου αρέσει από τα επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις. Η επαγγελματική επιτυχία, τουλάχιστον αν πρέπει να φας ψωμί από τη δουλειά σου, ξεκινάει οργανικά. Πρώτα κάτι πρέπει να είναι σε ζήτηση, μετά να μπορείς να το κάνεις, και στο τέλος μόνο "να σου αρέσει". Η δουλειά είναι δουλειά, ακόμα και το dreamiest job ever να σου προσφέρουν θα υπάρχουν φάσεις που δε θα σε ευχαριστεί καθόλου αυτό που κάνεις. But it's ok, είναι μέσα στα πλαίσια, αρκεί να βγάζεις κάτι ακόμα και τότε (λεφτά; εμπειρία; δικτύωση; προβολή; Δεν έχει σημασία, αλλά κάτι πρέπει να βγαίνει). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thaninho Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Μπορείς να κάτσεις να διαβάσεις κανα βιβλίο σχετικά με το ευρύτερο φάσμα των επικοινωνιών που έχουν σχέση και με την τηλεόραση τηλεφωνία. Σειρές φούριε για να καταλάβεις τις κωδικοποιήσεις qpsk bpsk κλπ. Βελτίωσε θα μαθηματικά σου βοηθάει σε όλα, κατέβασε το visual studio να παίζεις. Ο προγραμματισμός είναι και λίγο τέχνη μπορεί να είσαι πολύ καλός αλλά αυτά που κανείς να είναι άχρηστα χωρίς καμία ουσία και ένας με το 1/4 των γνώσεων σου να κάνει το κάτι το πολύ πιασάρικο. Κάποια στιγμή νομίζω ια πρέπει να καταλήξεις τι σου αρέσει παραπάνω εκτός αν είσαι τόσο καλός σε όλα όποτε μην σκας οι πόρτες θα ανοίξουν οι καλοί δεν χάνονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user0x Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Πρώτα απ'όλα ευχαρίστω πολύ για τις απαντήσεις και για το χρόνο σας! Έχω ακούσει για το κυβερνοέγκλημα(cyber crime) και αναρωτιόμουν αν αξίζει να πάω σε κάποιον τέτοιο τόμεα εργασίας που ασχολήτε με αυτό(Π.χ. cybersecurity engineer). Ποια είναι η γνώμη σας; Ναι, ξέρω, αναφέρομαι σε επαγγέλματα που <<διαφημίζονται>> πολύ(penetration tester, cybersecurity engineer). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, user0x είπε Πρώτα απ'όλα ευχαρίστω πολύ για τις απαντήσεις και για το χρόνο σας! Έχω ακούσει για το κυβερνοέγκλημα(cyber crime) και αναρωτιόμουν αν αξίζει να πάω σε κάποιον τέτοιο τόμεα εργασίας που ασχολήτε με αυτό(Π.χ. cybersecurity engineer). Ποια είναι η γνώμη σας; Ναι, ξέρω, αναφέρομαι σε επαγγέλματα που <<διαφημίζονται>> πολύ(penetration tester, cybersecurity engineer). Αυτός είναι ένας υπο-τομέας ή για να το πω αλλιώς τομέας εξειδίκευσης μιας άλλης γενικότερης επιστήμης. Η σωστή ερώτηση είναι τι σου αρέσει εσένα να ασχοληθείς αλλά και σε πια επιστήμη θες να σπουδάσεις και να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου. Π.χ πληροφορική, ηλεκτρονική, τηλεπικοινωνίες κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user0x Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 14 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Αυτός είναι ένας υπο-τομέας ή για να το πω αλλιώς τομέας εξειδίκευσης μιας άλλης γενικότερης επιστήμης. Η σωστή ερώτηση είναι τι σου αρέσει εσένα να ασχοληθείς αλλά και σε πια επιστήμη θες να σπουδάσεις και να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου. Π.χ πληροφορική, ηλεκτρονική, τηλεπικοινωνίες κτλ. Πληροφορική 100%. Αυτά που ανέφερα για arduino και ηλεκτρολογία είναι πιο πολύ για χόμπι. Πάντως, με βάση τα τρία πράγματα που μου αρέσουν, θα ήθελα να ασχολήθω με την ασφάλεια δικτύων-υπολογιστών, δηλαδή για την προστασία από τους crackers. Θα ήθελα να κάνω ανάλυση κακόβουλων λογισμικών, ώστε να τα αποτρέπω με προγράμματα-scripts τα οποία τα φτιάχνω εγώ, όπως επισής να βρισκώ και κένα ασφάλειας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iageogr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Με βαση τα πραγματα που σου αρεσουν, φροντισε να μπεις σε μια καλη σχολη πληροφορικης και να γινεις ενας πολυ καλος φοιτητης. Βαλε εδω τελεια προς το παρον. Για να σε προσγειωσω στην πραγματικοτητα να σου πω οτι η επιθυμια σου να ασχοληθεις με το security δεν προκυπτει με βαση τα πραγματα που εχεις ασχοληθει ως σημερα αλλα ειναι κυριως στην φαντασια σου. (εχεις δηλαδη τσιμπησει απο εναν εφετζιδικο κλαδο που ελκυει πιτσιρικαδες) Αν τωρα στο μελλον σου αρεσει η "πολυ βαρια" πληροφορικη και τα πας καλα τοτε θα μπορεις να μιλας για επιθυμια να ασχοληθεις με το security. Ως βαρια πληροφορικη εννοω το πιο low level programming (δηλαδη C/C++ και οχι java/python που ειναι high level), σε καλη γνωση του πως δουλευουν τα λειτουργικα συστηματα (και οχι μονο η χρηση τους), σε γνωση για το πως φτιαχνονται οι γλωσσες προγραμματισμου, γνωσεις-προγραμματισμος κατανεμημενων συστηματων, και να τα πας καλα με πολυπλοκους αλγοριθμους (που πολλες φορες σημαινει βαρια μαθηματικα). Αν ασχοληθεις με ολα αυτα και σαρεσει, τοτε θα εχεις τις απαραιτητες βασεις ωστε να μπορεις να πεις οτι θελεις να ασχοληθεις με το security. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από iageogr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, user0x είπε Πληροφορική 100%. Αυτά που ανέφερα για arduino και ηλεκτρολογία είναι πιο πολύ για χόμπι. Πάντως, με βάση τα τρία πράγματα που μου αρέσουν, θα ήθελα να ασχολήθω με την ασφάλεια δικτύων-υπολογιστών, δηλαδή για την προστασία από τους crackers. Θα ήθελα να κάνω ανάλυση κακόβουλων λογισμικών, ώστε να τα αποτρέπω με προγράμματα-scripts τα οποία τα φτιάχνω εγώ, όπως επισής να βρισκώ και κένα ασφάλειας. Ωραία, οπότε κοιτάς να μάθεις το αντικείμενο της πληροφορικής σε όποια σχολή περάσεις και μετά ανάλογα τι σου αρέσει βλέπεις τομείς εξειδίκευσης, μπορεί να ανακαλύψεις και νέους τομείς που δεν τους ξέρεις (λέω τώρα). Ο εντοπισμός κενών ασφαλείας σε δίκτυα είναι η κατεξοχήν ενασχόληση του Hacker, και οχι hacker, μην κοιτάς βέβαια που αυτό έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Μπράβο πάντως που ψάχνεσαι τόσο πολύ από τώρα, νομίζω ελάχιστοι είναι αυτοί που το έχουν πράξει σε τέτοιο βαθμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Κανενα uni δεν σε μαθαίνει προγραμματισμό για real δουλειά...εφαρμογές ή παιχνιδια(googlare career job για γνωστες εταιριες και θα καταλαβεις τι ψαχνουν) Μην αναλωνεσαι σε θεωρια για το τι συνεβαινε παλια .. Αν πας it καπου δεν θα κανεις δοκιμες που λες πιο πανω...τις εχουν κανει ηδη και καλυτερα οι μεγαλες εταιριες π.χ. cisco,sophos ,pfsense ,watchguard...τις οποιες πληρωνεις για support.αν μπορεσεις να πας σε αυτες τις εταιριες αλλαζει το πραγμα 😛 Αν θες networks δηλ. sys admin noc,monitoring,net engineer κτλ. κοιτας να παρεις/μαθεις CCNP CCNA (ή JNCIP) Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Το αντικείμενο cybersecurity και penetration testing είναι ενδιαφέρον αλλά το ζήτημα είναι ότι λίγες εταιρείες ασχολούνται με αυτό. Δύσκολα θα βρεις τέτοιου είδους αγγελία για εργασία (εξωτερικό πάντα στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν ως επάγγελμα). Εφόσον είσαι καλός στον προγραμματισμό, ασχολήσου με αυτό το αντικείμενο αυτό (που έχει πολύ ψωμί) και βλέπεις τι θα προκύψει στην πορεία. Αν μιλάμε καθαρά επαγγελματικά, δίνεις έμφαση στο web development οπου αν είσαι μέτριος και πάνω, βρίσκεις δουλειά τόσο Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (ή και εξ αποστάσεως ακόμη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user0x Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Ας πούμε ότι μπαίνω σε ένα πανεπιστήμιο πληροφορικής, αφού τελειώσω τη σχολή και θέλω να κάνω ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αλλά η σχολή δεν έχει αυτό το μεταπτυχιακό, μπορώ να πάω σε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο (π.χ. εξωτερικό) που να έχει αυτό το μεταπτυχιακό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα