Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Θα ήμουν ευγνώμων αν συμπληρώνατε την παρακάτω δημοσκόπηση, για να πάρω κάποιες αποφάσεις.

ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

https://goo.gl/forms/FnQFP1CW0XeQek422

Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από hdonoblepsias
Δημοσ.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μας έδινες και τα αποτελέσματα, αν θες, για εμάς που είμαστε στην ίδια φάση (αρχάριος) :)

Δημοσ.

Φίλε καταρχάς σου έχω στείλει μία φόρμα ωστόσο γράφω και εδώ για άλλους αναγνώστες.

Αν και αντιλαμβάνομαι ότι προσανατολίζεσαι σε backend πιστεύω ότι web χωρίς γνώσεις frondend δεν γίνεται. Οπότε καλή γνώση html css  και javascript^3.

Επίσης μαζί με το backend έρχεται σχεδόν πάντα και το θέμα database όποτε πρέπει να ξέρει κάποιος τα βασικά από αυτές καθώς και βασική SQL

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tolhc1234 είπε

Θα ήταν ενδιαφέρον να μας έδινες και τα αποτελέσματα, αν θες, για εμάς που είμαστε στην ίδια φάση (αρχάριος) :)

Εννοειται. Κανενα προβλημα να μοιραστω τα αποτελεσματα εδω, οταν ια εχει μαζευτει αρκετο δειγμα.

2 ώρες πριν, k33theod είπε

Φίλε καταρχάς σου έχω στείλει μία φόρμα ωστόσο γράφω και εδώ για άλλους αναγνώστες.

Αν και αντιλαμβάνομαι ότι προσανατολίζεσαι σε backend πιστεύω ότι web χωρίς γνώσεις frondend δεν γίνεται. Οπότε καλή γνώση html css  και javascript^3.

Επίσης μαζί με το backend έρχεται σχεδόν πάντα και το θέμα database όποτε πρέπει να ξέρει κάποιος τα βασικά από αυτές καθώς και βασική SQL

Σε ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου. Απο html, css, mysql τα ψιλοκαταφερνω. Προβληματιζομαι σε backend και σε js.

Δημοσ.

Συντομα θα δημοσιευσω τα αποτελεσματα αν και δεν ειναι πολλα. 

Υ.γ. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και για αυτους που γραφουν καποια σχολια απο κατω, εννοειτε οτι στρωνω κωλο και εννοειτε ψαχνω και θα ψαχνω και αλλα πραγματα να μαθω. Το ερωτηματολογιο το εφτιαξα για να εχω μια εικονα με το τι πρεπει να ξεκινησω. Ωστε να ξεκινησω οσο το δυνατον καλυτερα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, hdonoblepsias είπε

Συντομα θα δημοσιευσω τα αποτελεσματα αν και δεν ειναι πολλα. 

Υ.γ. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και για αυτους που γραφουν καποια σχολια απο κατω, εννοειτε οτι στρωνω κωλο και εννοειτε ψαχνω και θα ψαχνω και αλλα πραγματα να μαθω. Το ερωτηματολογιο το εφτιαξα για να εχω μια εικονα με το τι πρεπει να ξεκινησω. Ωστε να ξεκινησω οσο το δυνατον καλυτερα.

Ανάλογες ερωτήσεις  με αυτές που έχεις υπάρχουν και σε μεγάλα forums. Εγώ π.χ παρακολουθώ το quora https://www.quora.com/ Βασικά μου έρχεται στο μαιλ. Είναι γενικού ενδιαφέροντος δεν έχει μόνο πληροφορική.

Βάλε μια ερώτηση και θα βρεις απαντήσεις θα ελέγα έγκυρες με την επιφύλαξη ότι η ελληνική πραγματικότητα μπορεί να διαφέρει λίγο.

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής έχουν απαντήσει 40 άτομα. Μπορώ να κοινοποιήσω με κάποιο τρόπο την σελίδα αποτελεσμάτων ή πρέπει να την κάνω με screenshot κάθε κομμάτι? Προς το παρών ενεργοποίησα την λειτουργία, όποιος απαντάει να μπορεί να δει και τα αποτελέσματα

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου. 

Εγώ θα σε κάνω μερικές ερωτήσεις, αν και απάντησα στην φόρμα σου.

1. Ποιο είναι το επίπεδό σου από άποψη γνώσεων; Σπούδασες κάτι σχετικό με τον προγραμματισμό;
  2. Ιστοσελίδες σήμερα με CMS μπορώ να μάθω και τη μάνα μου να φτιάχνει, ειδικά με παιχνίδια τύπου Wordpress. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα της υποστήριξης σε θέματα που χρειάζονται να ξέρεις και λίγο πως λειτουργεί το σύστημα που χρησιμοποιείς;
  3. Με τι θα σου άρεσε περισσότερο να ασχοληθείς; Με γραφικά και κινήσεις στο μπροστά μέρος της σελίδας ή με τον "άσχημο" χώρο του backend όπου η ομορφιά είναι απλά η λειτουργικότητα;
  4. Ποιος είναι ο στόχος σου αφού μάθεις να κατασκευάζεις ιστοσελίδες; Να φτιάχνεις για πελάτες σου και να κάνεις εταιρεία, να φτιάξεις κάποια δική σου ιδέα ή να ζητήσεις δουλειά σε εταιρεία;

Ελπίζω να μην σε κούρασα, απλά προσπαθώ να σε βοηθήσω γιατί κι εγώ ήμουν λίγο χαμένος όταν ξεκινούσα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/8/2018 στις 12:22 ΠΜ, dichagr είπε

Καλησπέρα φίλε μου. 

Εγώ θα σε κάνω μερικές ερωτήσεις, αν και απάντησα στην φόρμα σου.

1. Ποιο είναι το επίπεδό σου από άποψη γνώσεων; Σπούδασες κάτι σχετικό με τον προγραμματισμό;
  2. Ιστοσελίδες σήμερα με CMS μπορώ να μάθω και τη μάνα μου να φτιάχνει, ειδικά με παιχνίδια τύπου Wordpress. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα της υποστήριξης σε θέματα που χρειάζονται να ξέρεις και λίγο πως λειτουργεί το σύστημα που χρησιμοποιείς;
  3. Με τι θα σου άρεσε περισσότερο να ασχοληθείς; Με γραφικά και κινήσεις στο μπροστά μέρος της σελίδας ή με τον "άσχημο" χώρο του backend όπου η ομορφιά είναι απλά η λειτουργικότητα;
  4. Ποιος είναι ο στόχος σου αφού μάθεις να κατασκευάζεις ιστοσελίδες; Να φτιάχνεις για πελάτες σου και να κάνεις εταιρεία, να φτιάξεις κάποια δική σου ιδέα ή να ζητήσεις δουλειά σε εταιρεία;

Ελπίζω να μην σε κούρασα, απλά προσπαθώ να σε βοηθήσω γιατί κι εγώ ήμουν λίγο χαμένος όταν ξεκινούσα!

1) Ασχολουμε χρονια ως λιγο πιο προχωρημενος, απο απλος χειριστης υπολογιστων (καμια αναβαθμιση, κανα format, κανα δικτυο κλπ). Αρκετα χρονια ασχολουμε με cms (παλιοτερα joomla, τωρα wp) προσπαθωντας μπακαλιστικα πειραγματα σε ετοιμα θεματα και πλαγκιν για να φτιαξω κατι που θελω. Προσφατα γραφτηκα σε δ.ιεκ και δειχνοντας μας καποια βασικα σε php, mysql κλπ μπηκα στο νοημα και εκανα το πρωτο μου custom πειραμα και αρχισα να φτιαχνω απλα πραγματα (πχ insert,edit και παρουσιαση αποτελεσματων απο την βαση, οπως ακριβως θελω) που με wp και plugins δεν θα μπορουσα τοσο ευκολα να το φερω στα μετρα μου.

2) Σε αυτο συμφωνω άπολυτα. Βασικα δεν θελω να εξαρτιεμαι απο κανενα cms

3) και με τα 2 μου αρεσει εξισου. Η αληθεια ειναι πιο πολυ θελω να ειναι λειτουργικη και εξυπνη η σελιδα μου και μετα κοιταω την ομορφια. Χωρις αυτο να σημαινει οτι θελω να εχω μια ασχημη σελιδα.

4) κατα 99% μου αρεσει να υλοποιω καποιες ιδεες που εχω, και να τις αναπτυσω. Αν θα μπορουσα καποια στιγμη να δουλεψω και σε καποια εταιρεια φυσικα και δεν θα με χαλαγε. Αλλα πανω απο ολα θα ηθελα να καταφερω να δουλεψω στην «δικη μου» ιντερνετικη εταιρεια. :). Να φτιαχνω ιστοσελιδες για πελατες, ειναι το τελευταιο που θα με ενδιεφερε.

Υ.γ. Δεν ψαχνω κατι ετοιματζιδικο. Ουτε να μου κανει καποιος αλλος την δουλεια. Απλα ειμαι μπερδεμενος στο τι πρεπει να μαθω, χωρις να σπαταλισω αδικα αλλο χρονο οπως με το wp. Τι δημοσκοπηση την εκανα για αυτο. Ψαχνομαι σε φορα και φβ και αλλος λεει μαθε python, αλλος java, αλλος χρησιμοποιησε απλη php, αλλος laravel και δεν ξερω τελικα τι να κανω. Μακαρι να ειχα το χρονο να τα κανω ολα. Δυστυχως δεν τον εχω ομως. Ντρεπομαι να ρωταω και συνεχεια σε φορουμ, πως κανω το ενα και πως το αλλο.

Δυστυχως δεν με βοηθανε και τα αγγλικα μου :(

υ.γ.2 ελπιζω εγω να μην σε κουρασα.

Επεξ/σία από hdonoblepsias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...