Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αγορά θα λάβει χώρα μέσα στο επόμενο 10ήμερο μιας και δεν το βιάζομαι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

=============================================================

Budget : 600-800 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ (θα κόψω τιμολόγιο)

Χρήση: Personal use (browsing, office, movies, music) + Pentest χαλαρό

Special Software: VirtualBox (kali + box)

Monitor: HP 27ES (υπάρχει)

Peripherals: Anker Ultra Portable bluetooth keyboard (υπάρχει) + HP x7000 wireless mouse (υπάρχει). Για αρχή χρειάζομαι ηχεία, αργοτερα αντικαθηστώ τα προηγούμενα 2.

Location: Athens

Store: 1-2 max μαγαζιά

Build: Δε θα μου στερήσει κανένας αυτή τη χαρά

OS: Υπάρχει ακαδημαϊκή άδεια OS + MS Office

 

- Με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβο στη χρήση του

- Να χωράει 2 σκληρούς δίσκους (σε περίπτωση που βάλω πολύ μικρό κουτί)

- SSD σκέφτομαι μήπως παίξω με nvme m2, εάν αξίζει για OS + VBoxes

- Δε θα ασχοληθώ ποτέ με overclocking

- Δε μου αρέσουν τα φωτορυθμικά και θα ήθελα κουτί λιτό που θα θύμιζε apple product (δλδ θα έπαιζα με λευκό χρώμα μόνο).

Επεξ/σία από Romanzo Criminale
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ. Και εγώ κάτι τέτοιο φανταζούμουν σε cpu/mobo/ram/ssd.

Έχεις να μου προτείνεις και κάτι σε mid tower? Νομίζω ότι μου αρέσει πιο πολύ το NZXT S340 Elite σε λευκό.

Επίσης σε cpu αξίζει να πάω σε κάτι τύπου 1700+απλή vga faneless ή με υπερκαλύπτει για τη χρήση που το θέλω και αυτή; Γενικά τα vms δεν θα τρώνε πολλά resources εκτός από το kali.

Τέλος , με το τροφοδοτικό τι παίζει; Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο, αν και είχα χρόνια να ασχοληθώ. Είχα μείνει σε seasonic και chieftech ως τα top.

Επεξ/σία από Romanzo Criminale
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως δε με ενδιαφέρει το cas value για τη χρήση που το θέλω, αλλά η ποσότητα της ram. Οπότε μάλλον θα πάω σε vfm λύση.

Επιπλέον έχω την εντύπωση πως καλύτερα να πάω σε mid tower για να είμαι καλυμμένος μελλοντικά αν θέλω να βάλω δίσκους/gpu κτλ

Απλώς θέλω μια λύση για ATX . Τέλος θέλω να ρωτήσω τι παίζει με το chipset. Με ενδιαφέρει να κοιτάξω για b470  όταν βγει; Κερδίζω κάτι;

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Romanzo Criminale είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Και εγώ κάτι τέτοιο φανταζούμουν σε cpu/mobo/ram/ssd.

Έχεις να μου προτείνεις και κάτι σε mid tower? Νομίζω ότι μου αρέσει πιο πολύ το NZXT S340 Elite σε λευκό.

Επίσης σε cpu αξίζει να πάω σε κάτι τύπου 1700+απλή vga faneless ή με υπερκαλύπτει για τη χρήση που το θέλω και αυτή; Γενικά τα vms δεν θα τρώνε πολλά resources εκτός από το kali.

Τέλος , με το τροφοδοτικό τι παίζει; Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο, αν και είχα χρόνια να ασχοληθώ. Είχα μείνει σε seasonic και chieftech ως τα top.

Τωρα βγήκε το nzxt h500 και 500i.

Το θέμα είναι ότι κανένα από αυτά δεν παραπέμπει σε apple product και έρχεται σε αντίθεση με το λιτό που θες.

Για δώσε μας λίγο κατεύθυνση.

Πλέον πολλες εταιρίες έχουν καλά τροφοδοτικά. Αν θες seasonic πάρε αυτό.

https://www.skroutz.gr/s/14239264/Seasonic-Focus-450-Gold.html

Εννοείται ένας εξαπυρηνος + κάρτα, βλέπε 8400-2600 και μια fanless 1030 έως 1050ti αφού σε παίρνει στα 800, είναι σαφώς καλύτερα για vm και για futureproof.

Δημοσ.

Γιατί ρε συ και αυτά μίνιμαλ σχεδίαση έχουν. Δεν είναι και σαν τα HAF τα παλιά.

Απλώς αμφιταλαντευόμουν για το κουτί γιατί δεν ήξερα αν θέλω κάτι πολύ μικρό να μην πιάνει χώρο ή αν θέλω κάτι επεκτάσιμο για αργότερα σε περίπτωση που θέλω να κάνω expand.

Το βασικό είναι να μου σηκώνει host+vm ή να παίξω με host kali και vm ώστε να μειώσω τα resources.

Σε κάθε περίπτωση ο ryzen 5 που μου προτείνατε μου κάνει για την δουλειά που τον θέλω.

Έχω και κάποια αρχεία για backup αλλά θεωρώ πιο αξιόπιστη λύση να χρησιμοποιήσω cloud storage σαν το backblaze.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...