raider Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 loipon pairnw kainoyrgio pc kai 8elw thn gnwmh sas...intel celeron processor 2.4GHz 256MB RAM HD 40GB DVD CD-RW karta grafikwn-karta hxoy on board...(alla ayto den mas endiaferei giati 8a kotsarw mia geforce fx 5600 256 mb) kai me ola ayta tsampa mia 17'' o8onh... me 500 eyrw...ti lete? ton 8elw gia paixnidakia typou (NFSU-Max Payne 2-Black Hawk down etc.) twra exw enan PIII sta 866Mhz 8a dw diafora? νομιζω μιλας για την προσφορα της ALTEC που σου χαριζει την οθονη.θελει λιγο προσοχη.
aserf Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Σίγουρα η ταχύτητα είναι υποκειμενική ' date=' αλλά η σχετική ταχύτητα όχι. Με μια ματιά , ο celeron 2.0 έχει ίδια τιμή με τον AthlonXP 2200+ , κοιτώντας το review της anandtech , ο AMD είναι κατα μέσο όρο 57% δυνατότερος... Συκρίνοντας τον celeron 2.4 με τον AthlonXP 2400+ (ίδια τιμή) , ο AMD είναι 54% δυνατότερος.[/quote'] Προφανώς οι τιμές που παραθέτω δεν είναι οι φθηνότερες της αγοράς, αντιπροσωπεύουν όμως αναλογικά την πραγματικότητα.(Από το Πλαίσιο-Ιανουάριος 2004) celeron 2.4 79 ευρώ με ΦΠΑ AthlonXP 2400+ 94,4 ευρώ με ΦΠΑ 20% ακριβότερος δηλαδή celeron 2.8 134,5 ευρώ με ΦΠΑ AthlonXP 2800+ 167,6 ευρώ με ΦΠΑ 25% ακριβότερος δηλαδή Μάλλον η πραγματικότητα λοιπόν δεν ανταποκρίνετα στα λεγόμενά σου. Έχεις δουλέψει ποτέ με δυνατό συστήμα; Δεν κατάλαβες διαφορά; Πάλι αποτελείς εξαίρεση. Στο εγγυώμαι ότι έχω δουλέψει σε μηχάνημα που δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου (πριν από ένα μήνα, σε μηχάνημα 8000+ ευρώ)και δε λέω ότι δε φαίνεται η διαφορά απόδοσης, αλλά θεωρώ ουτοπικό να κάθεσαι με το ρολόι να μετράς σε πόση ώρα εκτελεί μια εφαρμογή ένας PC και σε πόση ώρα ένας άλλος. 'Οσο για τα παιχνίδια πλέον τα γραφικά τους έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα που θεωρώ γελοίο το αν φαίνεται η κουκίδα της κουκίδας ω κουκίδα να γυαλίζει σε σχέση με έναν άλλο υπολογιστή που το παιχνίδι θα δουλεύει χωρίς κολλήματα επίσης, αλλά δε θα βλέπω τον κόκκο χώματος πάνω στην άσφαλτο.
apocalypse Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Τιμές από E-Shop.gr με ΦΠΑ (μάλλον οι φτηνότερες). Celeron 2.0: 65.66€ AthlonXP 2200+: 69,95€ Celeron 2.4: 71,37€ AthlonXP 2400+: 76,81€ Celeron 2.8: 123,83€ AthlonXP 2800+: 129,4€ ~5€ παραπάνω για 50-60% καλύτερη απόδοση.... Ακόμα χειρότερα , ακόμα και ο 2200+ είναι ΤΡΑΓΙΚΑ δυνατότερος από τον celeron 2.8. Διαφορές της τάξης του 5% είναι εύκολο να μην γίνουν αντιληπτές , αλλά διαφορές της τάξης του 50% είναι τεράστιες και δεν χρειάζεται ρολόι για να τις μετρήσεις. Μάλλον ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ . Το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ PC που έχω δουλέψει έκανε ~4500€ , το ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ είναι , μάλλον , το δικό μου , που στοίχησε πολύ λιγότερα. Το να δουλέψω σε "μέτριο" μηχάνημα (κάτι σε 2500+ ασ'πούμε) είναι πολύ πονεμένη ιστορία , αφού είναι εμφανέστατα πολύ πιο αργό σε ΟΛΑ από το δικό μου. Ενώ για την διαφορά στα γραφικά ανάμεσα σε GF4MX και πιο καινούρια κάρτα... Έχω 3 PC στο σπίτι. Ένα από αυτά έχει GF4MX και ένα άλλο 9800PRO. H διαφορά στα γραφικά , ιδίως στο NFSU είναι ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ. Στο ένα παίζεις παιχνίδι , στο άλλο βλέπεις το 2 fast 2 furious......... Και ξανά είναι δικαίωμά σου να είσαι ευχαριστημένος από την αγορά σου , αλλά όχι να μηδενίζεις ότι δεν μπορεί να κάνει καλά το PC σου. "Όσα δεν φτάνει η αλεπού..."
Shineboy Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Κοίτα αν μιλάμε για εφαρμογές γραφείου όντως δεν υπάρχουν διαφορές άξιες λόγου μεταξύ Athlon και Celeron αλλά αν μιλάμε για παιχνίδια η διαφορά είναι όντως μεγάλη, σαν να συγκρίνεις GF4MX με ATI9600pro ενώ ο Ρ4 είναι σαν ΑΤΙ9800 το αναφέρω σαν συγκριτικό παράδειγμα επιδόσεων για σύγκριση και μόνο και αφού συγκρίνεις τον Ρ4 με Ferrari και τον Celeron με Fiat μάθε ότι ο ΑthlonXP είναι... Alfa Romeo
raider Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 ρε παιδια λετε να φταιει ο celeron(2 ghz) που δεν μου παιζει το need for speed;
apocalypse Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Απ'ότι βλέπω πολλοί ενδιαφέρονται για την απόδοση του NFSU , οπότε ίσως ενδιαφέρει ένα testάκι που έκανα. Έτρεξα 1 γύρο free run υπό τις ίδιες ρυθμίσεις με διαφορετικούς επεξεργαστές με Radeon 9800pro και maximum ρυθμίσεις ποιότητας , 4xAA , 8xAF . Κατέγραψα τα fps με το fraps και έφτιαξα ένα συγκριτικό διάγραμμα. Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω , το nfsu έχει "κόφτη" στα 60fps αλλιώς οι διαφορές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Στην πράξη , με τον υπερχρονισμένο Barton παίζει μια χαρά , με τον 2500+ είναι με το ζόρι playable , ενώ με τον 1800+ είναι ξεκάθαρα unplayable , κάνει συνέχεια έντονες καθυστερήσεις. Λαμβάνοντας υπ'όψην οτι ακόμα και ο Celeron 2.8 είναι ΠΟΛΥ πιο αδύναμος από τον 1800+ , φαντάζεται κανείς πως θα απέδιδε.......
aserf Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Για να βάλω ένα τέλος στη "διαμάχη" αυτή πρώτα απ' όλα δέχομαι ότι έκανα λάθος στις τιμές, εφόσον αυτές στις οποίες αναφέρεσαι δείχνουν ότι όντως αξίζει η αγορά ενός AMD. Από κει και πέρα σε καμία περίπτωση δε προσπαθώ να πω ότι έχω τον τέλειο υπολογιστή που τα κάνει όλα. Ένα χρόνο τώρα που τον έχω πάντως για πρώτη φορά δεν εμφανίστηκε κάποιο πρόγραμμα-παιχνίδι που να είναι εντελώς εκτός των προδιαγραφών του υπολογιστή μου. Στη ζωή μου έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά PC (έχω υπολογιστή στο σπίτι από το 1987, αν και τότε δεν ήξερα να τον χρησιμοποιώ λόγω ηλικίας - είμαι 20 ετών) και τα τελευταία χρόνια μέσα σε ελάχιστους μήνες πάντα κάτι εμφανιζόταν που να μην τρέχει στο εκάστοτε σύστημά μου, πράγμα που με εξόργιζε. Η αγορά ενός celeron προφανώς έγινε για οικονομικούς σκοπούς καθώς σπουδάζω εκτός "έδρας" και έχω έξοδα. Αυτό λοιπόν στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι η αγορά ενός υπολογιστή είναι ένας φαύλος κύκλος, καθώς αν δώσεις πολλά για να πάρεις κάτι καλό θα το χαρείς πραγματικά για ένα σύντομο χρονικά διάστημα μέχρι που σε ελάχιστους μήνες θα δεις ότι αυτό που είχες χρυσοπληρώσει κοστίζει ελάχιστα. Απ' την άλλη, αν πάρεις κάτι πιο φτηνό θα έχεις έναν υπολογιστή που κάνει τα πάντα με κάποιες παραχωρήσεις, αλλά δε θα κλαις μέσα σε 2-3 μήνες τα λεφτά σου, καθώς η αξία του θα έχει μεν μειωθεί, αισθητά λιγότερο όμως απ' ότι του του Super συστήματος. Το να μπορείς λοιπόν να νοιώθεις ικανοποιημένος με κάτι πιο απλό το θεωρώ πολύ σημαντικό καθώς και τη δουλειά σου κάνεις και τα λεφτά σου κρατάς. Και στο κάτω κάτω και γω μπορώ να παίξω NFSU και ας είναι με χειρότερη ποιότητα από ένα υπερσύστημα, το ποιος θα κάνει όμως καλύτερους χρόνους δεν έχει να κάνει με το PC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.