Προς το περιεχόμενο

new pc

tsotrilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

loipon pairnw kainoyrgio pc kai 8elw thn gnwmh sas...

intel celeron processor 2.4GHz

256MB RAM

HD 40GB

DVD

CD-RW

karta grafikwn-karta hxoy on board...(alla ayto den mas endiaferei giati 8a kotsarw mia geforce fx 5600 256 mb)

kai me ola ayta tsampa mia 17'' o8onh...

me 500 eyrw...ti lete?

ton 8elw gia paixnidakia typou (NFSU-Max Payne 2-Black Hawk down etc.)

twra exw enan PIII sta 866Mhz 8a dw diafora?

Δημοσ.

Sigoura tha dis diafora se sxesi me ton p3, alla tetiou idous eukeries den einai kai oti kalytero apo apopsi aksiopistias(Gia paradigma tha exeis no-name psu).Pisteuo oti einai kalytera na dosis kapoia epipleon xrimata kai na pas se ena amd systima pou tha einai kai pio grigoro apo ton celeron... :wink:

Δημοσ.

Αφού το θες για παιχνίδια ξέχνα τον Celeron, πήγαινε σε Athlon 2500+ Barton και πάρε και μια φτηνή μητρική με Νforce2 όπως η MSI K7N2D-L για παράδειγμα.

Μνήμη θα πρότεινα 2*256ΜΒ λόγω Dual DDR και πάρε μεγαλύτερο δίσκο ο 80άρης μόνο 15€ παραπάνω από τον 40άρη έχει. Για την VGA αν έχεις ήδη αγοράσει την fx καλώς αν όχι κάτι σε ATI θα πρότεινα π.χ 9600.

Κόστος:

CPU => 90€

512 RAM =>90€

M/B => 85€

HDD 80GB=> 75€

DVD rom => 30€

CD-RW => 35€

Σύνολο => 410€ οπότε φτάνουν και περισσεύουν, όσο για το PSU είναι το τροφοδοτικό με 350Watt καλύπτεσαι και αν δεν έχεις καθόλου οθόνη με 120-150€ βρίσκεις μια χαρά 17άρες, οπότε φτάνουμε στο σύνολο περίπου 550€ που μπορείς να διαθέσεις.

Δημοσ.

αν προλαβαίνεις απέφυγε τον celeron ... στην ίδια τιμή χτύπα έναν Athlon XP...

40gb h/d δεν συμφέρει ... με ελάχιστα ευρώπουλα παραπάνω παίρνεις 60-80gb...

αν πρόκειται να τρέξεις xp τα 256 είναι οριακό ... χτύπα 512 ... είναι τα μόνα λεφτά που δεν θα κλάψεις ...

:)

Δημοσ.

koitaxte basika to problhma einai oti me to zori to episa na mou ta skasei ta eyrwpoula opote...an toy pw na perimenei na brw allon.....8a faw shoot.....opote to 8ema einai oti prepei na boleytw me ayton...to erwthma einai twra an 8a mou trexei kala ta paixnidia(toylaxiston kalytera apo oti ston twrino moy P3)outos h allos afou ton agorasw

8a bazw siga siga pragmata epanw...foithths eimai ara paketo...

kai pio poly office 8a xeirizomai perisotero...mp3s...internet...

ayta

Δημοσ.
to erwthma einai twra an 8a mou trexei kala ta paixnidia(toylaxiston kalytera apo oti ston twrino moy P3)outos h allos afou ton agorasw

ε ... αυτό έλειπε ...

να μην πηγαίνει και καλύτερα απο έναν piii .... :o

Δημοσ.

koita epeidi exw ton idio epexsergasti me esena kai prin eixa kai ego p3 sou lew oti tha meineis ikanopiimenos me to sistima sou...

pantws ta paidia exoun dikio an mporeis pare 80ari skliro kai 512 ram tha deis oti xriazonte para poli....se katalavenw apolita sto thema twn xrimatwn kai sto thema i twra i pote.loipon min anxwnese kai tha deis oti tha meineis ikanopiimenos....

Δημοσ.

Δες εδώ : http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1927

Ο celeron είναι πραγματικά ελεϊνός , ελάχιστα δυνατότερος από P3 και τραγικά πιο αδύναμος (50% και βάλε) από AthlonXP.

Ακόμα και ο Duron 1.6 είναι δυνατότερος...

Ακόμα χειρότερα στα παιχνίδια , που είναι τόσο άχρηστος ώστε να "πνίγει" ακόμα και 9800pro......

Ούτε για μπρελόκ δεν αξίζει :D

Δημοσ.

Amd kai ksero psomi.....

Telika to fthino einai kalo!!! Pantos kalitero apo Celeron. : )

kai psakse ligo akoma gia kaliteri prosfora den mou fenete toso kali kai makria apo Motherboard me ensomatomeni karta grafikon.

Den thelo na se epireaso afti einai i gnomi mou mporei na kano kai lathos. min se paro ston lemo mou

; )

Δημοσ.

Όλοι λέτε για τους Celeron ότι είναι απαράδεκτοι, ότι είναι ελάχιστα καλύτεροι από έναν PΙΙΙ, κτλ. Τι σημαίνει απαράδεκτο είναι εντελώς υποκειμενικό και έχει άμεση σχέση και με το κόστος αγοράς. Ο celeron είναι κατά μέσο όρο 20% φθηνότερος από τον AMD. Και μη μου πείτε ότι μιλάμε για 20-40 ευρώ διαφορά ανάλογα με τη συχνότητα λειτουργίας, γιατί 20 από εδώ, 20 από εκεί το κόστος μπορεί να αυξηθεί αισθητά.

Εγώ έχω ένα σύστημα με Gigabyte ST800,celeron 2000,256MB DDR333,GeForce 4 MX440 64ΜΒ και αν μη τι άλλο μπορώ να κάνω τα πάντα. Και NFSU παίζω και ότι άλλο θες και Windows ΧP χρησιμοποιώ και Office 2003. Έχω 10 προγράμματα ανοιχτά ταυτόχρονα και δεν κολλάει. Σίγουρα ένας P4 θα είναι αισθητά ταχύτερος, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και γω θέλω Ferrari, αλλά πρέπει να τη βγάλω με ένα Fiat...άκι. Αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι που μιλάτε για επιδόσεις κτλ μπορείτε να αναγνωρίσετε τις διαφορές απόδοσης ανάμεσα σε δύο σύχρονα συστήματα, το ένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και το άλλο κάτι πιο απλό.

Δεν επιτίθομαι προσωπικά σε κάποιον, απλά εκφράζω την άποψή μου.

Ότι πληρώνεις παίρνεις. Τα έχεις, τα σκας. Δεν τα έχεις, πάρε κάτι πιο απλό και είναι σίγουρο ότι θα κάνεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.
Όλοι λέτε για τους Celeron ότι είναι απαράδεκτοι, ότι είναι ελάχιστα καλύτεροι από έναν PΙΙΙ, κτλ. Τι σημαίνει απαράδεκτο είναι εντελώς υποκειμενικό και έχει άμεση σχέση και με το κόστος αγοράς. Ο celeron είναι κατά μέσο όρο 20% φθηνότερος από τον AMD. Και μη μου πείτε ότι μιλάμε για 20-40 ευρώ διαφορά ανάλογα με τη συχνότητα λειτουργίας, γιατί 20 από εδώ, 20 από εκεί το κόστος μπορεί να αυξηθεί αισθητά.

Σίγουρα η ταχύτητα είναι υποκειμενική , αλλά η σχετική ταχύτητα όχι.

Με μια ματιά , ο celeron 2.0 έχει ίδια τιμή με τον AthlonXP 2200+ , κοιτώντας το review της anandtech , ο AMD είναι κατα μέσο όρο 57% δυνατότερος...

Συκρίνοντας τον celeron 2.4 με τον AthlonXP 2400+ (ίδια τιμή) , ο AMD είναι 54% δυνατότερος.

Αυτές είναι τεράστιες διαφορές , είναι αδύνατο να μην τις καταλάβεις.

Για να μην πολυλογώ , ακόμα και ο Duron 1.6 (που αν τον βρεις κάνει ~40€) είναι τραγικά γρηγορότερος από οποιονδήποτε celeron.

Εγώ έχω ένα σύστημα με Gigabyte ST800,celeron 2000,256MB DDR333,GeForce 4 MX440 64ΜΒ και αν μη τι άλλο μπορώ να κάνω τα πάντα. Και NFSU παίζω και ότι άλλο θες και Windows ΧP χρησιμοποιώ και Office 2003. Έχω 10 προγράμματα ανοιχτά ταυτόχρονα και δεν κολλάει.

Εδώ μάλλον κολλάει η υποκειμενικότητα.

Έχω δοκιμάσει σε μηχανήματα ΠΟΛΥ δυνατότερα από το δικό σου και τόσο τα WindowsXP (με μόλις 256RAM) , όσο και το NFSU (με GF4MX) ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ.

Ίσως δεν καταλαβαίνεις τις καθυστερήσεις ή δεν σε ενοχλεί να παίζεις σε minimum detail με χάλια γραφικά , αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ισχύει και για τους υπόλοιπους.

Κυρίως για τα παιχνίδια , δες στο review , οπου οι Celeron είναι ανίκανοι να παίξουν παιχνίδια ακόμα και με 9800PRO.

Σίγουρα ένας P4 θα είναι αισθητά ταχύτερος, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και γω θέλω Ferrari, αλλά πρέπει να τη βγάλω με ένα Fiat...άκι.

Το είπα ήδη. Σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δεδομένη τιμή υπάρχει AthlonXP που να διαλύει τον αντίστοιχο celeron.

Αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι που μιλάτε για επιδόσεις κτλ μπορείτε να αναγνωρίσετε τις διαφορές απόδοσης ανάμεσα σε δύο σύχρονα συστήματα, το ένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και το άλλο κάτι πιο απλό.

Έχεις δουλέψει ποτέ με δυνατό συστήμα;

Δεν κατάλαβες διαφορά;

Πάλι αποτελείς εξαίρεση.

Δεν επιτίθομαι προσωπικά σε κάποιον, απλά εκφράζω την άποψή μου.

Ούτε εγώ σου επιτίθομαι , αλλά με ενοχλεί η ιδέα οτι μπορεί κάποιος να βασιστεί στα λεγόμενά σου και να αγοράσει Celeron.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...