Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Στην εταιρία που εργάζουμε έχουμε πολλά πολλά word με οδηγίες για κάποια θέματα/τεχνική υποστήριξη κλπ.

Το θέμα είναι ότι έχει μεγαλώσει τόσο πολύ ο όγκος των αρχείων και είναι πολύ δύσκολη η αναζήτηση του θέματος που θες να ψάξεις, όπου δεν είναι απαραίτητο πως θα είναι στο ίδιο word ή έστω στον ίδιο φάκελο.

Σκεφτόμαστε μήπως το δούμε να το γυρίσουμε σε κάτι σαν site (εσωτερικό βέβαια μόνο, δεν θα βγει internet)

Δεν προβλέπεται να συνεργαστούμε με εταιρία οπότε σκέφτομαι μήπως ασχοληθώ εγώ και θα είναι στην ουσία side project χωρίς deadline, απλά υπάρχει σαν ιδέα ότι "καλό θα ήταν να.... αλλά δεν καιγόμαστε κιόλας" αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ για την εμπειρία ακόμα και εάν δεν βγει.

Προαπαιτούμενο σε όλο αυτό είναι να μπορώ να κάνω και migration από word αρχεία (με screenshots, κώδικα μέσα etc.) στην βάση του site.

Άρα στην ουσία η ερώτηση μου είναι, με τι τεχνολογίες μπορώ να ξεκινήσω να πειραματίζομαι; Θα ήταν καλύτερο κάποιου τύπου forum ή κάποιο cms?

Γενικά απλά θα γράφει κάποιος post, δεν θα δημιουργούνται comments/συζήτηση κάτω απ' τα θέματα...

Ίσως τα γράφω και λίγο περίεργα, εάν χρειάζεστε κάποια παραπάνω πληροφορία με ρωτάτε.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Και με forum γινεται και με blog γινεται. 

Αν εχετε περιεργα κείμενα (εικόνες, κώδικάς, κλπ) θα εχει αρκετη δουλεια'στην εγγραφή. Τέλος πρεπει ενα μηχανάκι να κάνει και το ρολο του server με apache, php και mysql

Δημοσ.

Δεν το έχω δοκιμάσει, απλά το σκέφτηκα με το που άκουσα την περίπτωση σου.
Υπάρχει ένα site που κάνει word to markdown conversion.
https://word-to-markdown.herokuapp.com/

Έτσι θα μετατρέψεις τα word μια πιο web friendly μορφή και έτσι θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο wiki generator όπως το:
https://wiki.js.org/

Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Σχετικά με το μηχάνημα, θεωρώ δεν θα έχουμε θέμα να έχουμε ένα dedicated μόνο για αυτό, εφόσον θα βοηθήσει κατά πολύ το workflow.

Τώρα γιατί δεν πάνε σε εταιρία που να γνωρίζει να το κάνει αυτό απ' την αρχή μέχρι το τέλος ίσως να είναι πολιτική που δεν καταλαβαίνω, τέλος πάντων.

Για το Frontpage που μου πρότεινε ο φίλος, λίγο που το κοίταξα η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε εντελώς απαρχαιωμένη τεχνολογία και δεν βρίσκω τον λόγο να ασχοληθώ. Εάν όμως είχες κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σου με αυτό, elaborate για να το δούμε παραπάνω :)

Αυτό με το wiki.js ή γενικά κάποιο wiki engine δεν το είχα σκεφτεί καν και φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και όχι κάτι ακραία περίπλοκο...

Βέβαια στο word-to-markdown, δοκίμασα ένα αρχείο 2-3 φορές και μου έβγαζε application error (άλλαξα και το αρχείο κάθε φορά μήπως φταίει κάτι μέσα στο αρχείο αλλά συνέχιζε), θα το δοκιμάζω και τις επόμενες μέρες και με διαφορετικά word για να καταλάβω τι φταίει και εάν υπάρχει εναλλακτική!

Εάν υπάρχει και κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...