Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

προφανώς και ο παραπανω συνδιασμός δεν είναι και ότι καλύτερο , αλλά   αξίζει τον κόπο η διαφορά στα χρήματα για  gsync? Για να ξέρουμε για τι μιλάμε ,  Asus   MG2789Q  θα έχει θέμα με την συγκεκριμένη κάρτα? Είμαι πολύ κοντά στο να το επιλέξω λόγω του IPS  panel , αλλά είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία? 

Ευχαριστώ

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν έχεις ήδη την 1080ti καλύτερα να ποστάρεις εδώ: 

όπου ανάλογα τι παιχνίδια παίζει, budget και διαθέσιμο χώρο θα σου προτείνουν.

Δημοσ.

Επειδή έχω αυτόν τον συνδυασμό, με άλλη οθόνη, δε θα έχεις κανένα θέμα, απλά δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυσικά ούτε το Freesync, ούτε το Gsync.

Επειδή η κάρτα είναι αρκετά δυνατή, αν βάζεις ρυθμίσεις ώστε να παίζεις με πάνω από 60fps (ιδανικά >100), τότε δε σου χρειάζεται κιόλας αυτή η τεχνολογία.

Δημοσ.
16 minutes ago, Arkin said:

Το θέμα ρε παιδιά είναι ότι χωρίς g sync αν έχει κάτω από 144fps θα πιάνει 72. Είναι μεγάλη βλακεια αυτό. 

E? Που το διάβασες αυτό...;

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το θέμα ρε παιδιά είναι ότι χωρίς g sync αν έχει κάτω από 144fps θα πιάνει 72. Είναι μεγάλη βλακεια αυτό. 

Σε ζάλισε ο ήλιος,  ποιός σου είπε αυτή την ηλιθιότητα??????:shock:

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Αν έχεις ενεργοποιημένο in game το vsync (double buffered) προφανώς και θα πάει στα μισά με το που πέσεις από τα 144. Aπενεργοποιείς λοιπόν εντελώς το vsync από τα game options και αν σε ενοχλεί και πάλι το tearing που είναι λιγάκι δύσκολο σε αυτά τα hertz ή βάζεις frame limiter ή ενεργοποιείς adaptive sync από το nvidia control panel. Fast sync που προτείνουν αρκετοί δε το συνιστώ γιατί συνήθως μετά έχεις micro stutters και hitching.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ilos είπε

Αν έχεις ενεργοποιημένο in game το vsync (double buffered) προφανώς και θα πάει στα μισά με το που πέσεις από τα 144. Aπενεργοποιείς λοιπόν εντελώς το vsync από τα game options και αν σε ενοχλεί και πάλι το tearing που είναι λιγάκι δύσκολο σε αυτά τα hertz ή βάζεις frame limiter ή ενεργοποιείς adaptive sync από το nvidia control panel. Fast sync που προτείνουν αρκετοί δε το συνιστώ γιατί συνήθως μετά έχεις micro stutters και hitching.

Ναι με double buffering γράφω ώστε να αποφύγουμε το tearing. Tearing υπάρχει πάντως χωρίς vsync και με adaptive πάλι η οθόνη θα είναι σταθερά στα 144 θα υπάρχει η stutter η tearing. Δεν συνιστώ τον συγκεκριμενο συνδιασμο. Η AMD με freesync η Nvidia με gsync για 144 πάντα. Στα 100 η 75 που παίζουν αρκετές οι καλές κάρτες τα κρατάνε οπότε δεν χρειάζονται τέτοιες τεχνολογίες. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Qless είπε

Σε ζάλισε ο ήλιος,  ποιός σου είπε αυτή την ηλιθιότητα??????:shock:

Δεν θελω να σε απογοητευσω, αλλα δεν ειναι ηλιθιοτητα, ισχυει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ που έχω nvidia + freesync monitor το vsync το έχω παντού απενεργοποιημένο. Παρόλα αυτά προσπαθώ να βάζω settings που να παίζουν τα frames κοντά στο refresh rate μου (75). Αλλά έτσι και αλλιώς δε με ενοχλεί γενικά το tearing - ίσως και να το έχω συνηθίσει με τα χρόνια.🤩 Στα ελάχιστα games που είναι εμφανές όπως είπα βάζω με το rivatuner frame limiter στο 74.96 ή adaptive sync.  Γιατί εκτός ότι το stutter είναι πιο χτυπητό από το tearing για μένα μπορεί να είναι και μοιραίο αν χρειάζεται να δώσεις κάποιο input εκείνη την στιγμή. Μια άλλη παράμετρος είναι και το input latency που πολλοί δεν ασχολούνται με τo vsync ή ακόμα και τα freesync,gsync αν είναι τέζα "επαγγελματίες".

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Zaytsev είπε

Επειδή έχω αυτόν τον συνδυασμό, με άλλη οθόνη, δε θα έχεις κανένα θέμα, απλά δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυσικά ούτε το Freesync, ούτε το Gsync.

Επειδή η κάρτα είναι αρκετά δυνατή, αν βάζεις ρυθμίσεις ώστε να παίζεις με πάνω από 60fps (ιδανικά >100), τότε δε σου χρειάζεται κιόλας αυτή η τεχνολογία.

Απορίες: 1) για ποια ανάλυση μιλάμε;

2) καταλαβαίνω ότι και με fps>60, παίζεις κανονικά, αλλά τα frame dips δεν είναι αισθητά; Άλλο να πέσεις στα 100 απ' τα 144 (αν βαστάς τα 100min) και άλλο στα 60. Εκεί, αποκλείεται να μην προσέξεις το dip.

3) για>100fps: σε ποιο παιχνίδι (από 1440p και πάνω, βάζω μέσα και την 1440p ultrawide) βαστά min 100 η 1080ti; Μόνο fps παιχνίδια μπορώ να σκεφτώ. Στα υπόλοιπα τι γίνεται;

Αυτό που λεέι ο @ilos, μου μοιάζει πιο σίγουρο, με την έννοια ότι 75fps μπορεί να κρατήσει η 1080ti.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ilos είπε

Εγώ που έχω nvidia + freesync monitor το vsync το έχω παντού απενεργοποιημένο. Παρόλα αυτά προσπαθώ να βάζω settings που να παίζουν τα frames κοντά στο refresh rate μου (75). Αλλά έτσι και αλλιώς δε με ενοχλεί γενικά το tearing - ίσως και να το έχω συνηθίσει με τα χρόνια.🤩 Στα ελάχιστα games που είναι εμφανές όπως είπα βάζω με το rivatuner frame limiter στο 74.96 ή adaptive sync.  Γιατί εκτός ότι το stutter είναι πιο χτυπητό από το tearing για μένα μπορεί να είναι και μοιραίο αν χρειάζεται να δώσεις κάποιο input εκείνη την στιγμή. Μια άλλη παράμετρος είναι και το input latency που πολλοί δεν ασχολούνται με τo vsync ή ακόμα και τα freesync,gsync αν είναι τέζα "επαγγελματίες".

Το ξανά έχω δει αυτό το 74.96 γιατί το βάζουμε? Και εγώ με 75 πάντα 75 έχω στο Riva tuner δεν έχω θέμα με tearing η stutter παρά μόνο αν πέσω κάτω από τα 75 πάει αυτόματα στα 37 και το νιώθεις. Με 144 η ίδια δουλειά θα είναι και 120 να πιάνει το stutter θα πηγαίνει σύννεφο λογικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, DEADLAZARUS said:

Απορίες: 1) για ποια ανάλυση μιλάμε;

2) καταλαβαίνω ότι και με fps>60, παίζεις κανονικά, αλλά τα frame dips δεν είναι αισθητά; Άλλο να πέσεις στα 100 απ' τα 144 (αν βαστάς τα 100min) και άλλο στα 60. Εκεί, αποκλείεται να μην προσέξεις το dip.

3) για>100fps: σε ποιο παιχνίδι (από 1440p και πάνω, βάζω μέσα και την 1440p ultrawide) βαστά min 100 η 1080ti; Μόνο fps παιχνίδια μπορώ να σκεφτώ. Στα υπόλοιπα τι γίνεται;

Αυτό που λεέι ο @ilos, μου μοιάζει πιο σίγουρο, με την έννοια ότι 75fps μπορεί να κρατήσει η 1080ti.

1. 1440p @ 144Hz

2. Αν μιλάμε για single player, τότε κάποιοι μπορεί να είναι ικανοποιημένοι και με 30 fps. Για online games, ειδικά FPS, κάτω από τα 100 είναι αισθητή η διαφορά σε πολλούς τομείς. Άσχετα αν έχεις 1080ti ή όποια άλλη, μειώνεις τα γραφικά σε σημείο που μπορείς να κρατάς σταθερά τα 144 (ή 120, ή 100, ή 75 αντίστοιχα) χωρίς σημαντικά drops. Τώρα, αν το παιχνίδι είναι για τα σκουπίδια (βλέπε PUBG), ότι και να κάνεις, δεν το γλιτώνεις

3. Όπως παραπάνω. Στα RPG, MPORG, RTS, δεν ξέρω πόσο σημαντικά είναι τα 144 fps, οπότε μπορείς ίσως να ανεβάσεις details.

@Arkin αν βάζεις vsync, εκτός από το φαινόμενο που αναφέρεις (144 > 75), θα έχεις και input lag, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι από ανεπιθύμητο, ως προβληματικό.

Επεξ/σία από Zaytsev
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το ξανά έχω δει αυτό το 74.96 γιατί το βάζουμε? Και εγώ με 75 πάντα 75 έχω στο Riva tuner δεν έχω θέμα με tearing η stutter παρά μόνο αν πέσω κάτω από τα 75 πάει αυτόματα στα 37 και το νιώθεις. Με 144 η ίδια δουλειά θα είναι και 120 να πιάνει το stutter θα πηγαίνει σύννεφο λογικα.

Μέτρα εδώ τα πραγματικά Hz της οθόνης

https://www.testufo.com/

από chrome ή edge.

Αν πχ σου βγάλει 74.97 όπως σε μένα μετά βάζεις αυτό στο global profile του rivatuner (C:\Program Files (x86)\RivaTuner Statistics Server\Profiles\Global):

[Framerate]
Limit=7496
LimitDenominator=100

ότι δηλαδή σου βγάλει -0.01.

Επεξ/σία από ilos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...