Haldol Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Μία απορία που μου έχει δημιουργηθεί... Σκοπεύω να αλλάξω πηγή στο αυτοκίνητο για να αποκτήσω διάφορα «καλούδια» (Bluetooth, κλπ). Φυσικά, κοιτάω όλα τα χαρακτηριστικά. Οι περισσότερες πηγές της αγοράς που κοιτάω, δουλεύουν σε τάξη Α/Β και αποδίδουν 50WRMS στο κανάλι στα 4Ω. Τι κέρδος θα έχω αγοράζοντας έναν «αντίστοιχο» εξωτερικό ενισχυτή (π.χ. 4 X 60WRMS, πάλι σε τάξη Α/Β, πάλι στα 4Ω); Τα ελάχιστα παραπάνω watt προφανώς και δε θα ακουστούν ποτέ. Ίσα- ίσα που νιώθω ότι αγοράζοντας έναν τέτοιο ενισχυτή, απλά κάνω πιο περίπλοκο το κύκλωμα και την εγκατάστασή μου, χωρίς λόγο... Δε μιλάω για μεγαλύτερη ισχύ, όπου το πλεονέκτημα είναι σαφές (ακόμα και σε χαμηλές ή μέτριες εντάσεις).
Ntinaras Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Αμφιβαλλω αν υπαρχουν πηγες που μπορουν να βγαλουν 4χ50 rms
Haldol Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Πάνω που ξεκίνησα να γράφω "και όμως αυτή που θέλ...", λέω, δε κοιτάω και το datasheet, πέρα απ' το site του μαγαζιού; Μάντεψε: η Pioneer λέει continuous power output "4x22W... με 5% THD". Όντως με λίγα συστήματα που κοίταξα, δε βρίσκω head unit με 4x50W, είτε RMS, είναι συνεχόμενη ισχύ (διαβάζοντας τα φυλλάδια με τα τεχνικά χαρακτηριστικά πάντα, γιατί στα μαγαζιά βρίσκω αρκετά).
dpolal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Και ο ποιό μάπα εξωτερικός ενισχυτής θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα στην απόδοση των ηχείων του αυτοκινήτου από την ποιό ακριβή πηγή. Απλά έχε υπόψιν ότι πρέπει να βάλεις και τα αντίστοιχα καλά καλώδια, ασφάλειες κλπ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Σίγουρο αξίζει τον κόπο αρκεί να γίνει από έμπειρο τεχνικό κ να αποφύγεις τις υπερβολές. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2018 από dpolal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα