accipio Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Για την τηλεόραση μιλάς; Αν ναι, δες αν έχει σχετική ρύθμιση η τηλεόρασή σου· λογικά πρέπει να έχει. Αν δεν έχει, δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι, παρά μόνο αν τους ενσωματώσεις στην ταινία με το μέγεθος που θέλεις (αυτό όμως απαιτεί επανακωδικοποίηση). Αν όμως μιλάς για προβολή σε υπολογιστή (ή από υπολογιστή) τότε αλλάζουν τα πράγματα και είναι θέμα του προγράμματος αναπαραγωγής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Archilleo Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 6 ώρες πριν, eleni-me είπε Γνωρίζετε αν υπάρχει επεξεργασία για να μεγενθύνω τα γράμματα στους υπότιτλους;;Γιατί είναι πολύ μικρά....;;;;; Εννοώ κάποιο πρόγραμμα... Εγω χρησιμοποιω το aegisub32 και ειμαι πολυ ευαριστημενος, για επεξεργασια υποτιτλων. Μπορεις και απο τον player σου να τους αλλαξεις μορφη, θεση, μεγεθος και πολλα αλλα, απο τις ρυθμισεις του player που χρησιμοποιεις. Ποιον χρησιμοποιεις; (Βασικα, για τηλεοραση μιλας);;; 5 ώρες πριν, accipio είπε Για την τηλεόραση μιλάς; Αν ναι, δες αν έχει σχετική ρύθμιση η τηλεόρασή σου· λογικά πρέπει να έχει. Καθε τηλεοραση νομιζω οτι παιζει τους υποτιτλους με δικο της μεγεθος γραμματοσειρας... Δεν ξερω αν γινεται να παιξει το μεγεθος της γραμματοσειρας που εχεις εσυ επιλεξει και ενσωματωσει στην ταινια, επειδη η τηλεοραση εχει προεπιλεγμενο. Και νομιζω οτι και η μορφη της γραμματοσειρας ειναι προεπιλεγμενη. Ή μπορει μονο οι δικες μου τηλεορασεις να ειναι ετσι....ή μπορει επειδη κραταω την ταινια με ξεχωριστους υποτιτλους, ισως γι' αυτο, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Archilleo είπε Καθε τηλεοραση νομιζω οτι παιζει τους υποτιτλους με δικο της μεγεθος γραμματοσειρας 7 ώρες πριν, accipio είπε Αν δεν έχει, δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι, παρά μόνο αν τους ενσωματώσεις στην ταινία με το μέγεθος που θέλεις (αυτό όμως απαιτεί επανακωδικοποίηση). Αυτό ακριβώς που λένε τα παιδιά. Οι τηλεοράσεις προβάλουν τους εξωτερικούς υπότιτλους με τον δικό τους τρόπο και αγνοούν οποιαδήποτε μορφοποίηση έχεις εφαρμόσει, εκτός ίσως κανένα χρώμα ή τίποτα bold/italics κτλ και αυτά, όχι πάντα. Όλες τις άλλες επιλογές όπως θέση, μέγεθος, γραμματοσειρά τις αγνοούν και ούτε με το (πολύ καλό, όντως) aegisub μπορείς να κάνεις κάτι γιατί τους ass ή τους ssa υπότιτλους που δημιουργεί θα τους διαβάζει πάλι σαν απλό κείμενο και θα κάνει τα δικά του. Ο μόνος τρόπος είναι αυτός που λέει ο accipio, δηλαδή να εφαρμόσεις re-encode στις ταινίες μόνο για να ενσωματώσεις τους υπότιτλους. Αυτό όμως θα επιφέρει σίγουρα κάποια υποβάθμιση στο βίντεο και θέλει αρκετό χρόνο που μπορεί να φτάσει και τον διπλάσιο από την διάρκεια της ταινίας (ανάλογα με τον υπολογιστή). Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από micos000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eleni-me Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Ναι στη τηλεόραση είναι μικρά.... Σας ευχαριστώ πολύυυυυυυ😘 16 ώρες πριν, Archilleo είπε Εγω χρησιμοποιω το aegisub32 και ειμαι πολυ ευαριστημενος, για επεξεργασια υποτιτλων. Μπορεις και απο τον player σου να τους αλλαξεις μορφη, θεση, μεγεθος και πολλα αλλα, απο τις ρυθμισεις του player που χρησιμοποιεις. Ποιον χρησιμοποιεις; (Βασικα, για τηλεοραση μιλας);;; Καθε τηλεοραση νομιζω οτι παιζει τους υποτιτλους με δικο της μεγεθος γραμματοσειρας... Δεν ξερω αν γινεται να παιξει το μεγεθος της γραμματοσειρας που εχεις εσυ επιλεξει και ενσωματωσει στην ταινια, επειδη η τηλεοραση εχει προεπιλεγμενο. Και νομιζω οτι και η μορφη της γραμματοσειρας ειναι προεπιλεγμενη. Ή μπορει μονο οι δικες μου τηλεορασεις να ειναι ετσι....ή μπορει επειδη κραταω την ταινια με ξεχωριστους υποτιτλους, ισως γι' αυτο, Τον vlc αν εννοείς αυτό,αυτόν χρησιμοποιώ... 22 ώρες πριν, accipio είπε Για την τηλεόραση μιλάς; Αν ναι, δες αν έχει σχετική ρύθμιση η τηλεόρασή σου· λογικά πρέπει να έχει. Αν δεν έχει, δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι, παρά μόνο αν τους ενσωματώσεις στην ταινία με το μέγεθος που θέλεις (αυτό όμως απαιτεί επανακωδικοποίηση). Αν όμως μιλάς για προβολή σε υπολογιστή (ή από υπολογιστή) τότε αλλάζουν τα πράγματα και είναι θέμα του προγράμματος αναπαραγωγής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Archilleo Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Στις 7/8/2018 στις 3:05 ΠΜ, micos000 είπε Αυτό ακριβώς που λένε τα παιδιά. Οι τηλεοράσεις προβάλουν τους εξωτερικούς υπότιτλους με τον δικό τους τρόπο και αγνοούν οποιαδήποτε μορφοποίηση έχεις εφαρμόσει, εκτός ίσως κανένα χρώμα ή τίποτα bold/italics κτλ και αυτά, όχι πάντα. Εχει τυχει να επεξεργαστω υποτιτλους, να τους εχω κανει με aegi πλαγιους και η τηλεοραση να τους παιζει οπως το δειχνει στο aegi, δηλαδη καπως ετσι ---> </i>, απο την μια και την αλλη πλευρα των υποτιτλων. Οποτε εξαρτατα απο την τηλεοραση. Στις 7/8/2018 στις 3:05 ΠΜ, micos000 είπε Όλες τις άλλες επιλογές όπως θέση, μέγεθος, γραμματοσειρά τις αγνοούν και ούτε με το (πολύ καλό, όντως) aegisub μπορείς να κάνεις κάτι γιατί τους ass ή τους ssa υπότιτλους που δημιουργεί θα τους διαβάζει πάλι σαν απλό κείμενο και θα κάνει τα δικά του. Το aegi χρησιμοποιω και τα λατρεψα. Για αρχαριος που ειμαι σε επεξεργασια βιντεο-υποτιτλων, ειμαι πολυ ικανοποιημενος. + το οτι δεν χρειαζεται ΝΟΜΙΖΩ Στις 7/8/2018 στις 3:05 ΠΜ, micos000 είπε Ο μόνος τρόπος είναι αυτός που λέει ο accipio, δηλαδή να εφαρμόσεις re-encode στις ταινίες μόνο για να ενσωματώσεις τους υπότιτλους. Αυτό όμως θα επιφέρει σίγουρα κάποια υποβάθμιση στο βίντεο και θέλει αρκετό χρόνο που μπορεί να φτάσει και τον διπλάσιο από την διάρκεια της ταινίας (ανάλογα με τον υπολογιστή). Καλα, αυτο αν το κανεις ειναι σαν να μονταρεις την ταινια απο την αρχη. οπως θα εκανε η εταιρια παραγωγης... χαχαχα.... Αν καποιος τις θελει μονο για τηλεοραση τις ταινιες, τοτε ειναι ενα προβληατακι που πρεπει να το λυσει. Αυτα πρεπει να τσεκαρει καποιος που πηγαινει να αγορασει μια τηλεοραση. Στις 7/8/2018 στις 5:42 ΜΜ, eleni-me είπε Τον vlc αν εννοείς αυτό,αυτόν χρησιμοποιώ... Δεν εννοω προγραμμα αναπαρωγης. Εννοουσα καθαρα προγραμμα επεξεργασιασ υποτιτλων. Ποτε μου δεν εχω χρησιμοποιησει τον VLC, οποτε δεν ξερω αν εχει και αυτο το προνομιο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Archilleo είπε Εχει τυχει να επεξεργαστω υποτιτλους, να τους εχω κανει με aegi πλαγιους και η τηλεοραση να τους παιζει οπως το δειχνει στο aegi, δηλαδη καπως ετσι ---> </i>, απο την μια και την αλλη πλευρα των υποτιτλων. Οποτε εξαρτατα απο την τηλεοραση. Αν διάβασες αυτό που παράθεσες από το μήνυμα μου θα δεις ότι αυτό είπα κι εγώ. Αναφορά σε κείμενο εκτός ίσως κανένα χρώμα ή τίποτα bold/italics κτλ και αυτά, όχι πάντα. Με το παρακάτω δεν κατάλαβα τι εννοείς. Δεν μοντάρεις κάτι, απλά κάνεις επανακωδικοποίηση το βίντεο για να ενσωματωθούν οι υπότιτλοι. 2 ώρες πριν, Archilleo είπε Καλα, αυτο αν το κανεις ειναι σαν να μονταρεις την ταινια απο την αρχη. οπως θα εκανε η εταιρια παραγωγης Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eleni-me Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δηλαδή το aegi είναι πρόγραμμα το κατεβάζεις στον υπολογιστή για να επεξεργαστείς υποτίτλους και τους βλέπεις "επεξεργασμένους" με την τελική μορφή τους στην τηλεόραση με μεγαλύτερα γράμματα όπως θέλω εγώ;;; Ναι λάθος κατάλαβα,που έγραψα τον vlc...Δε χρησιμοποιούσα πρόγραμμα επεξεργασίας υποτίτλων..... Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας...😘 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, eleni-me είπε Δηλαδή το aegi είναι πρόγραμμα το κατεβάζεις στον υπολογιστή για να επεξεργαστείς υποτίτλους Ναι. 1 ώρα πριν, eleni-me είπε και τους βλέπεις "επεξεργασμένους" με την τελική μορφή τους στην τηλεόραση με μεγαλύτερα γράμματα όπως θέλω εγώ;;; Όχι! Η μορφοποίηση δεν αναγνωρίζεται από τις τηλεοράσεις, εκτός ίσως από τα bold/italic (και αυτό εξαρτάται). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eleni-me Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 56 λεπτά πριν, micos000 είπε Ναι. Όχι! Η μορφοποίηση δεν αναγνωρίζεται από τις τηλεοράσεις, εκτός ίσως από τα bold/italic (και αυτό εξαρτάται). Κατάλαβα,ευχαριστώ😀 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Archilleo Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 9/8/2018 στις 1:40 ΠΜ, micos000 είπε Αν διάβασες αυτό που παράθεσες από το μήνυμα μου θα δεις ότι αυτό είπα κι εγώ. Ναι, το ξερω, απλα το ειπα για να δηλωσω οτι και εμενα μου εχει τυχει Στις 9/8/2018 στις 1:40 ΠΜ, micos000 είπε Με το παρακάτω δεν κατάλαβα τι εννοείς. Δεν μοντάρεις κάτι, απλά κάνεις επανακωδικοποίηση το βίντεο για να ενσωματωθούν οι υπότιτλοι. Αυτο το κανεις με το MKVTool για mkv και με AVIRecomp για avi. Αυτο λες επανακωδικοποιηση. Και ετσι να το κανεις παλι τους εμφανιζει οπως θελει αυτη. 9 ώρες πριν, eleni-me είπε Δηλαδή το aegi είναι πρόγραμμα το κατεβάζεις στον υπολογιστή για να επεξεργαστείς υποτίτλους και τους βλέπεις "επεξεργασμένους" με την τελική μορφή τους στην τηλεόραση με μεγαλύτερα γράμματα όπως θέλω εγώ;;; Ναι λάθος κατάλαβα,που έγραψα τον vlc...Δε χρησιμοποιούσα πρόγραμμα επεξεργασίας υποτίτλων..... Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας...😘 Ναι, επεξεργαζεσαι τους υποτιτλους. Και μερικες φορες οταν κατεβαζεις υποτιτλους και τους αποσυμπιεζεις, μερικες φορες, μερικους υποτιτλους, τους διαβαζει στα "κινζενικα", αλλα στην πραγματικοτητα ειναι στα ελληνικα. Οποτε τους ανοιγεις με το aegi και απλα σβηνεις και ξαναγραφεις μια προταση και πατας την δισκετα αποθηκευσης πανω δεξια στην μπαρα (φαινεται πανω δεξια) και μετα οι υποτιτλοι προβαλονται στα ελληνικα. Πληροφοριακα στο λεω να το ξερεις. Φιλια! 😘 Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από Archilleo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 25 λεπτά πριν, Archilleo είπε Αυτο το κανεις με το MKVTool για mkv και με AVIRecomp για avi. Αυτο λες επανακωδικοποιηση. Και ετσι να το κανεις παλι τους εμφανιζει οπως θελει αυτη. Το mkv toolnix δεν κάνει επανακωδικοποίηση. Απλά βάζει τους υπότιτλους σαν επιλεγόμενο stream σε ένα mkv μαζί με το βίντεο και τον ήχο. Αυτό όμως δεν προσφέρει επιπλέον συμβατότητα με τις τηλεοράσεις, ούτε μπορεί να επιβάλει την μορφοποίηση των ass/ssa υπότιτλων του aegisaub. Μετά υπάρχει και το aviaddxsubs το οποίο μετατρέπει τους υπότιτλους σε vobsub μορφή η οποία είναι bitmap, δηλαδή είναι στην ουσία εικόνες bmp, μια για κάθε υπότιτλο, όπως είναι και στα dvd. Αυτοί οι υπότιτλοι είναι μεν επιλέξιμοι, αλλά μπορείς να ορίσεις μέγεθος και γραμματοσειρά, αλλά δεν υποστηρίζεται αυτή η μορφή από τις περισσότερες τηλεοράσεις. Από την άλλη, το avirecomp κάνει επανακωδικοποίηση και μόνιμη ενσωμάτωση των υποτίτλων και υποστηρίζει και τις μορφοποιήσεις από τους ass υπότιτλους, οπότε θα μεταφερθούν αυτούσιες στο τελικό αρχείο. Το κακό όμως είναι ότι (αν δεν κάνω λάθος), δουλεύει μόνο με avi αρχεία οπότε είναι πολύ περιοριστικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Archilleo Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, micos000 είπε Το mkv toolnix δεν κάνει επανακωδικοποίηση. Απλά βάζει τους υπότιτλους σαν επιλεγόμενο stream σε ένα mkv μαζί με το βίντεο και τον ήχο. Αυτό όμως δεν προσφέρει επιπλέον συμβατότητα με τις τηλεοράσεις, ούτε μπορεί να επιβάλει την μορφοποίηση των ass/ssa υπότιτλων του aegisaub. Ναι, ξερω οτι στα mkv ειναι ξεχωριστα το καθε καναλι (steam). 🙂 Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από Archilleo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eleni-me Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας...!!😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα