Tonyx Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πως να βάλω μια κάμερα που να μεταδίδει ζωντανά εικόνα από ένα μέρος στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλά σαιτ και χιλιάδες κάμερες μου μεταδίδουν εικόνα ζωντανά από διάφορα μέρη του κόσμου, αν θέλω να βάλω και εγώ μια τέτοια κάμερα τι χρειάζεται να έχω, πάρτε υπόψη ότι δεν ξέρω και πολλά πράγματα, δλδ αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει τις οδηγίες και τα βήματα από τη αρχή ένα ένα, ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2018 από Tonyx
ss13 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Καλώς όρισες , ρίξε μια ερώτηση εδώ https://www.insomnia.gr/forums/forum/30-δίκτυα-amp-ασφάλεια/ το συγκεκριμένο νήμα είναι για άλλο πράγμα 1
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Για να ξεκινήσεις το δικό σου: 1. Super Micro η NUC to run capture and encoding via ffmpeg on(60 - 100 Euro) 2. USB camera (<50 Euro) 3. Linux (free) 4. ffmpeg (free) 5. NGINX + NGINX-RTMP ingest module(free) 6. Cloud server to run Nginx on (3-5 Euro/month) 1
Tonyx Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ss13 είπε Καλώς όρισες , ρίξε μια ερώτηση εδώ https://www.insomnia.gr/forums/forum/30-δίκτυα-amp-ασφάλεια/ το συγκεκριμένο νήμα είναι για άλλο πράγμα Πω εδώ είναι θησαυρός, θα πρέπει να κάτσω μια μέρα να το ξεσκόνισω καλά, αλλά μάλλον δεν θα περπατήσω με τη κάμερα, πολύ δύσκολο και ακριβό μου φαίνεται. 2 ώρες πριν, ajaxmonkey4hire είπε Για να ξεκινήσεις το δικό σου: 1. Super Micro η NUC to run capture and encoding via ffmpeg on(60 - 100 Euro) 2. USB camera (<50 Euro) 3. Linux (free) 4. ffmpeg (free) 5. NGINX + NGINX-RTMP ingest module(free) 6. Cloud server to run Nginx on (3-5 Euro/month) Πω πω, δεν κατάλαβα τίποτα, και αρκετά τα λεφτά, το ξεχνάω δλδ αυτό το πρότζεκτ. Εγώ νόμιζα πως ήταν κάποια κάμερα που την συνέδεες στο ίντερνετ και έστελνε εικόνα, δλδ πιο εύκολο είναι να πάρω ένα κινητό της πλάκας και να το βάλω στην θέση της κάμερας και να μεταδιδω λαιβ βίντεο στο γιου τιουμπ η στο φεισμπουκ!! Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2018 από Tonyx
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 αυτά που σου έγραψα είναι για 24Χ7 live cam με δικό σου streaming server που υποστηρίζει hls και rtmp. Και τα λεφτά δεν είναι πολλά ειδικά αν σου περισσεύει ένα pc για να τρέχει το ffmpeg encoder και μια usb camera όποτε περιορίζεις το κόστος στα 5 ευρώ ανά μήνα για το streaming server. Αν δεν τα έχεις αυτά: κάνεις youtube/facebook live και όχι 24X7 live cam. 1
Tonyx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ajaxmonkey4hire είπε αυτά που σου έγραψα είναι για 24Χ7 live cam με δικό σου streaming server που υποστηρίζει hls και rtmp. Και τα λεφτά δεν είναι πολλά ειδικά αν σου περισσεύει ένα pc για να τρέχει το ffmpeg encoder και μια usb camera όποτε περιορίζεις το κόστος στα 5 ευρώ ανά μήνα για το streaming server. Αν δεν τα έχεις αυτά: κάνεις youtube/facebook live και όχι 24X7 live cam. έχω διαβάσει για κάτι κάμερες παρακολούθησης χώρου τις οποίες τις βάζεις εκεί όπου θες, τις σύνδεεις με το ίντερνετ και δε χρειάζεται να έχεις κάποιον υπολογιστή μονιμά αναμμένο στο χώρο, και όταν θες απομακρυσμένα μπαίνεις από το κινητό σου και παρακολουθείς. απλά νόμιζα πως υπήρχε κάποια παρόμοια κάμερα που απλά, αντί να μπαίνεις από το κινητό σου για να παρακολουθεί στο χώρο μεταδίδεις εικόνα το ίντερνετ. την κάμερα θα την έβαζα 600 km μακριά από δω που μένω, και ο υπολογιστής εκεί δεν θα είναι μόνιμα αναμμένος αλλά θα έχει μόνιμα ίντερνετ, νόμιζα πως δεν θα χρειάζονταν υπολογιστής απλά θα συνδέονταν η κάμερα στο ίντερνετ θα τη ρύθμιζες την πρώτη φορά σε κάποιο site και απλά θα μετέδιδε εικόνα. όλα αυτά τα άλλα που μου έγραψες μου φέρονται κινέζικά εμένα μιας και δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με αυτό τον χώρο. ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2018 από Tonyx
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) υπάρχουν και cameras που μπορούν να δημοσιεύσουν video κατευθείαν σε server. Οι καλές από άποψη ποιότητας εικόνας και υποστήριξης διαφόρων streaming protocol είναι βεβαία ακριβές. Κατά την γνώμη μου ένα μικρο pc (nuc) σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία. Το μειονέκτημα είναι βέβαια ότι δεν είναι plug and play. Θα σου πάρει κάποιο χρόνο να εξοικειωθείς με την τεχνολογία και να το φτιάξεις όπως το θέλεις. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2018 από ajaxmonkey4hire 1
Lanike71 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 To θέμα είναι να παρακολουθείς το χώρο ή να μεταδίδεις εικόνα; Παράδειγμα : Θες να βάλεις κάμερα που να στοχεύει σε μία παραλία και να μπαίνει ο x,y,z και να βλέπει αν έχει κύμα για να πάει να κολυμπήσει ή να βάλεις μία κάμερα που να βλέπεις τι γίνεται στο εξοχικό σου; Αν είναι το δεύτερο, δε βλέπω το λόγο να έχεις θέαση ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν προγράμματα με motion detector, που ξεκινούν να τραβάνε φωτογραφίες-βίντεο μόλις αντιληφθούν κίνηση, σου τα στέλνουν σε mail - cloud κλπ. Βέβαια αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη υπολογιστή και ρεύματος στο σπίτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα