Προς το περιεχόμενο

Εκτυπωτής laser vs inkjet για φθηνές εκτυπώσεις?


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Καλησπέρα σας, χρειάζομαι ένα καινούργιο εκτυπωτή πολυμηχάνημα (εκτύπωση-αντιγραφή-σάρωση), αλλά δυσκολεύομαι να διαλέξω ανάμεσα σε laser και inkjet αλλά και ποιο μοντέλο είναι θα είναι το καλύτερο. Συμφέρει η αγορά laser? Εκτυπώνω αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα, κυρίως κείμενο και το πολύ κανα μια δυο εικόνες ανά σελίδα. Δεν ξέρω αν εκτυπώνω πολλές σελίδες(σίγουρα όμως ~500/χρόνο), ξέρω όμως ότι αλλάζω συχνά μελάνι, 5-6 φορές το χρόνο. Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω τη μετάβαση σε laser γιατί δεν εκτυπώνω συχνά(2-3 φορές το μήνα) και έτσι ξεραίνεται ink, σωστά?

Σκεφτόμουν να αγοράσω το Samsung Xpress SL-M2070W (laserjet) αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι είναι ακριβό το γνήσιο toner (~50 ευρώ ),και ενδέχεται να μην φτάνει τις 1000 σελίδες, όταν για inkjet μέχρι στιγμής πλήρωνα ~30 ευρώ το χρόνο κι ότι μπορεί να μην εκτυπώνει αν δεν είναι γνήσιο toner ή έχει γίνει αναγόμωση του toner.

Οι ανάγκες μου είναι να έχει 1) wifi, 2)τουλάχιστον χειροκίνητη υποστήριξη εκτύπωση διπλής όψεως, 3) να δέχεται μη γνήσια ή ξαναγεμισμένα μελάνια(π.χ. @work), 4) να εκτυπώνει ασπρόμαυρα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ είναι άδεια τα μελάνια των άλλων χρωμάτων.

Για το HP OfficeJet Pro 6960 AiO ή το 6970 ποια είναι η γνώμη σας? Κάνει φθηνές εκτυπώσεις(ασπρόμαυρο πάντα) και δουλεύει με ΜΗ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ή ξαναγεμισμένα μελάνια??

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλεονεκτήματα laser :

  • Πολύ φθηνό κοστος εκτύπωσης
  • Ευκολα βρίσκεις συμβατά toner ή αναγεμίζεις τα παλια, πάντα σε λογικό κόστος

Μειονεκτημα laser

  • Μεγάλο κόστος αγοράς
  • Δεν εχει χρώμα (ειναι πολύ ακριβοί οι έγχρωμοι laser)

Πλεονεκτήματα inkjet

  • Εχεις χρώμα
  • Πολύ πιο οικονομικοί στην αγορα. Οι εταιρίες τα δινουν σχεδόν τζάμπα και βγαζουν τα λεφτα τους απο τα μελάνια

Μειονεκτήματα inkjet

  • Μελάνια με τσιπάκια, άρα ακριβά μελάνια και συχνά προβλήματα με τα αντίγραφα και refill μελάνια (*)
  • Αν βάζεις συμβατά μελάνια κακής ποιότητας (π.χ @wok <- απο τις χειροτερες επιλογές) χαλάνε/μποουκώνουν κεφαλες και η επισκευή κοστιζει περισσότερο απο καινουργιο εκτυπωτη.
  • Εχω καιρό να πετυχω εκτυπωτή που να συνεχιζει εκτυπωση με τα υπολοιπα μελάνια, ακομα κι αν ειναι μονο μαυρο. 
  • Ακομα περισσοτερο καιρό ενω να δω καινουργιο εκτυπωτη να τυπώνει χρησιμοποιώντας μονο το μαυρο, μην αγγίζοντας τα αλλα.
  • Αν δεν κάνεις τακτικές εκτυπώσεις, τα μελάνια ξεραίνονται, οποτε θα εισαι συνεχεια βγαλε, βαλε σελοτειπ, αποθηκευσε ΑΛΛΑ η στατιστική δειχνει οτι σιγουρα θα σου ξεραθουν μελάνια.

Γενικά :

  • wifi θα βρεις και στις δυο ομάδες, αναλογα βεβαια με το μοντελο
  • Χειροκίνητη διπλής οψεος το παρέχουν όλα, εστω αν τυπωσεις μονες και μετα βαλεις τις σελιδες στο tray και τυπώσεις τις ζυγές. 
  • Αμα είσαι εντός εγγύησης και βάζεις ΜΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ μελάνια/τονερ και σου κάτσει βλάβη για service, ξεχνα την εγγύηση. Στα αυθεντικά μελάνια/τονερ εχουν χημικους δείκτες που τους μετράνε στους εκτυπωτες (κεφαλες, στόμια, κλπ) και αν δεν ειναι σωστα τα νουμερα, βγαίνει εκτος εγγυησης σε dt. 

(*) Τα τσιπάκια που εχουν τα μελάνια ειναι οτι χειροτερο για οικονομική εκτυπωση. Αφενός τα μελάνια ειναι ακριβά, αφετέρου πολλες φορές τα συμβατά ή αναγεμισμενα (με τσιπακι) δε λειτουργουν. Μου εχει τυχει να παιρνω συγκεριμένα συμβατά απο μια εταιρεία (πολλές παραγγελίες), αλλά με τον καιρό ειδα οτι και εκει ανεβαιναν οι τιμές και πετυχα και παρτίδες που δεν τα αναγνωριζε. Προσφατα εκανα ερευνα αγοράς inkjet και δε βρήκα κανενα προιόν που να εχει μελάνια χωρίς τσιπάκια (**).

(**) Κάποιες εταιρίες βγάζουν μοντέλο που αντι για τα κλασσικά μελάνια, εχουν δοχείο refill, οπου αγοράζεις μελάνι σε μπουκαλάκι και γεμίζεις τα δοχεία. Οι τιμές αυτων των εκτυπωρτών ειναι 3x τιμές κλασσικών inkjet, αλλά αν κάνεις πολλες εγχρωμες εκτυπώσεις και αγοραζεις καλό φθηνό μελανι (οχι αυθεντικό) αξίζει το ρίσκο να βγάλει πολλαπλα τα λεφτά του ΠΡΙΝ λήξει η εγγύηση. 

Συμπέρασμα

Αν δεν θες χρώμα, πάρε ένα laser αφου επιβεβαιώσεις οτι παιρνει refill toners. Αν θες χρώμα, προταση μου ειναι να βρεις κάποιο παλιο μεταχειρισμένο εκτυπωτη με μελάνια χωρίς τσιπάκια. Ενδεικτικά η τελευταία εταιρεία που το έκανε ήταν η brother και με ψάξιμο βολεψα εμένα και αλλα 2 δικά μου άτομα. Ξέρεις πόσο κοστίζουν τα XL μελάνια αν αγοραστουν ανα τετράδες; 2 με 2μιση ευρω ανα μελάνι. Τα αντιστοιχα που αγοραζα για για hp ήταν πολύ πιο ακριβα. Εννοείται οτι θελει ψάξιμο και ίσως χρειαστεί να λύσεις και να καθαρίσεις τον εκτυπωτη (been there done, that, ειναι απλό)

Υπάρχει βεβαια και η άλλη λύση. Οι τιμες εκτύπωσης σε βιβλιοπωλείο εχουν πέσει πολύ. Αν εκτυπώνεις μεχρι 100-200σελίδες /έτος, σε συμφερει να εκτυπώνεις σε βιβλιοπωλειο, παρα στο σπιτι, οποτε παιρνεις πολυμηχανημα μονο ως scanner. Μεγάλο μειονεκτημα οτι πρεπει να τα πηγαινεις/στελνεις στο βιβλιοπωλειο

Επεξ/σία από isay
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή σχεδόν το 99% των inkjet δεν εκτυπώνουν χωρίς αυθεντικά μελάνια? Περιέργως, εμένα ο εκτυπωτής μου hp photosmart 7+ χρόνων δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα στο 98% των περιπτώσεων με μη αυθεντικά μελάνια, εκτύπωνε με τα άλλα χρώματα άδεια και τα @work του πλαίσιου, περιέργως, δεν προκάλεσαν καμιά βλάβη μέχρι πρόσφατα(δεν εκτυπώνει επειδή κόλλησε υποτίθεται χαρτί στο μηχανισμό ενώ δεν βλέπω κανένα χαρτί πουθενά μέσα σφηνωμένο).

Τέλος πάντων, μάλλον τείνω προς laser, εφόσον δέχεται refill toners, αν και πολλά βίντεο δείχνουν ότι μετά από firmware update, δεν εκτυπώνει(samsung laser) χωρίς αυθεντικά toner. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...