dinko Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Στις 28/7/2018 στις 8:57 ΜΜ, indrigo είπε οταν παμε στο μερος να μαθει να το κανει! Μερικοί είμαστε γρήγοροι εκεί ξέρεις!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
indrigo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, dinko είπε Μερικοί είμαστε γρήγοροι εκεί ξέρεις!! ...ναι αλλα ετσι χανεις ολη την απολαυση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xzidique Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Στις 29/7/2018 στις 3:55 ΜΜ, Rzarector είπε To Linux είναι ιδανικό και για εργασία, ανάλογα τι κάνεις βέβαια. Εγώ αναγκάστηκα φέτος να πάω από Arch σε Windows 10 επειδή άλλαξα επαγγελματικό πεδίο, και το ξενέρωμα δεν υπάρχει. Χρησιμοποιούσα 13 χρόνια αποκλειστικά Linux, και τώρα έχω ένα κλειδωμένο λειτουργικό που με κάνει ο,τι θέλει... Απίστευτο πισωγύρισμα σε πολλούς τομείς, αλλά τι να κάνεις... Δεν έχω επιλογή δυστυχώς. Αν ένα ποσοστό ατόμων όπως λες είχε κάνει το γύρισμα σε Linux, η υποστήριξη θα ήταν άλλη πλέον. Μετά από τόσα χρόνια όμως, ο κόσμος επιμένει να χρησιμοποιεί Windows χωρίς πολλοί από αυτούς να έχουν πραγματικούς λόγους. Έτσι είναι όμως ο άνθρωπος, σε όλες τις χώρες. Εδώ ακούς κάποιους να μιλάνε με μίσος για το Linux. Δεν καταλαβαίνουν τι είναι. Είμαστε ακόμη πολύ πίσω σε όλα τα πράγματα. Κοίτα για του λόγου το αληθές, είχες επιλογή να τρέξεις το windows σε virtual machine ακόμα και με Hardware acceleration GVT-d/ GPU passthrough. Ο κόσμος τόσα χρόνια έχει μάθει να χρησιμοποιεί το Windows και για αρκετούς ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι αδιάφορο να αλλάξουν τον τρόπο εργασίας τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ένας υποτιθέμενος αγοραστής να μπεί στον Κοτσόβολο ή στο Public και να του προταθεί ένα έτοιμο σύστημα με προεγκατεστήμενο Linux. Δεν υπάρχει διαφήμιση και διάθεση συσκευών, από μεγάλους κατασκευαστές βασισμένες στο Linux. Υπάρχουν μόνο κατα παραγγελία, κάποια developer έκδοση από τα XPS/Precision, HP Zbook, και τα μηχανήματα System76 που δεν είναι ευρέως διαδεδομένα και τρέχουν PopOS. Εγώ ανάγκασα τον πατέρα μου να χρησιμοποιήσει στο Laptop του το Ubuntu budgie αφού πρώτα έφτιαξα το UI να μοιάζει με τα Windows και να του δώσω παρόμοια χρηστικότητα. Και μιλάμε για άνθρωπο που χρειάζεται τον υπολογιστή μόνο για τον chrome και να τυπώνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ovidius80 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Στις 29/7/2018 στις 7:48 ΜΜ, marios28 είπε Εσύ/εγώ αν είχες/είχα μια εταιρία και είχες/είχα αναπτύξει ένα λογισμικό αφιερώνοντας κόπο, χρόνο και χρήμα ενώ θα έπρεπε να παρέχουμε 24 ώρες το 24ωρο υποστήριξη και συνεχώς να το αναβαθμίζουμε και να το συντηρούμε θα το δίναμε δωρεάν; Τα 100 ευρώ τα πληρώνεις εφάπαξ. Γιατί δεν τους σέβεται τους χρήστες; Δε συμφωνώ. Ζήτησε χρήματα για τις ενημερώσεις και τη συντήρηση που παρέχει τα 3 χρόνια; Ούτε πρόκειται να ζητήσει καθώς δε θα υπάρξει καινούρια έκδοση (π.χ. Windows 11), μέχρι τα Windows 10 ή όπως αλλιώς θα λέγονται τότε, γίνουν υπηρεσία (θα περάσουν κάποια χρόνια). Γιατί κάποια στιγμή θα γίνουν. Τότε να το συζητήσουμε ξανά. Μέχρι τότε από κάπου πρέπει να βγάζει χρήματα. Μία πηγή είναι οι διαφημίσεις. Και εγώ χρησιμοποιώ Linux και κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει και MacOS. Το κάθε λειτουργικό έχει τα υπέρ και τα κατά του. Όποιο μας βολεύει. Κατά τη γνώμη μου όλα χρειάζονται. Στο πρώτο που λες έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν μπορείς να παρέχεις δωρεάν μια υπηρεσία. Συμφωνούμε απόλυτα. Από κει και κάτω έχω κάποιες διαφωνίες. Τα Win 10 είναι ήδη υπηρεσία. Γιατί το λέω αυτό. Μέχρι και στα 7αρια (για τα 8 - 8.1 δεν σχολιάζω γιατί τα μίσησα σαν interface από την πρώτη στιγμή που τα είδα και δεν ασχολήθηκα καν μαζί τους) το μηχάνημα σου και το λειτουργικό που είχες αγοράσει ήταν δικό σου ή τουλάχιστον είχες την ψευδαίσθηση ότι ήταν δικό σου γιατί: 1. Μπορούσες να επιλέξεις πότε και το κυριότερο ποιες ενημερώσεις θα κάνεις 2. Είχες την επιλογή να μην συμμετέχεις στο πρόγραμμα ανταλλαγής δεδομένων τηλεμετρίας της Microsoft 3. Δεν σε βομβάρδιζε το ίδιο σου το λειτουργικό συνέχεια με διαφημίσεις 4. Είχες επιλογές για ρυθμίσεις στο λειτουργικό στο επίπεδο του τι θα εγκαταστήσεις 5. Είχες την επιλογή να μην το βάλεις ποτέ στο internet και το λειτουργικό λειτουργούσε γιατί ενεργοποιούνταν χωρίς να χρειάζεται Internet (Τουλάχιστον μέχρι και τα XP). Πλέον αυτό δεν ισχύει. Η Microsoft σου λέει ξεκάθαρα στην EULA ότι τα 100 € που πλήρωσες για το λειτουργικό σου είναι μια Εφάπαξ προκαταβολή σε χρήμα για το δικαίωμα να χρησιμοποιείς το λειτουργικό της και ότι σου παραχωρεί το δικαίωμα να το χρησιμοποιείς μόνο στο ένα μηχάνημα σου και όχι σε όλα, ότι συνεχίζεις να το πληρώνεις με τα προσωπικά σου δεδομένα που συλλέγει χωρίς να την απασχολεί αν εσύ θες να τα συλλέγει και το χειρότερο ότι σε βομβαρδίζει με διαφημίσεις μέσω του λειτουργικού πλέον. Επίσης σου λέει ότι αυτή αποφασίζει για το τι θα εγκαθιστά στο pc σου σε ότι αφορά τις ενημερώσεις, πότε θα το κάνει και πως θα το κάνει. Το δεύτερο που πραγματικά με χαλάει με την Microsoft είναι η απόλυτη αδιαφορία και έλλειψη ευελιξίας στις επιλογές του χρήστη. Τι εννοώ. Με χαλάει που δεν μου δίνει την επιλογή να επιλέξω ένα ποιο παλιό interface, η να αλλάξω τα εικονίδια ή να μην χρησιμοποιώ Ribbon στο office γιατί με βολεύει περισσότερο το παλιότερο interface. Με ενοχλεί αφάνταστα ότι με κάθε νέα μεγάλη ενημέρωση βρίσκω στο pc πράγματα που είχα απεγκαταστήσει από το pc γιατί απλά ήταν άχρηστα. Το κυριότερο όμως είναι οτι δεν μου δίνει την επιλογή να απέχω από όλα αυτά. Δεν λέω να το κάνει τζάμπα. Ούτε για αστείο. Αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Πχ Μπορούσε να το ολοκληρώσει σαν υπηρεσία και αντί να τραβάει δεδομένα και να μου πετάει διαφημίσεις να πληρώνω συνδρομή για να τα χρησιμοποιώ. Θα μπορούσε να δίνει μια βασική έκδοση του λειτουργικού και να ζητάει πληρωμή για το άνοιγμα επιπλέον δυνατοτήτων. Υπάρχουν ένα σωρό άλλοι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να εξακολουθήσει να βγάζει χρήματα και μάλιστα ίσως περισσότερα από τώρα και ταυτόχρονα να δίνει επιλογές στους πελάτες της. Αλλά όχι είναι η Microsoft η οποία έχει μονοπώλιο και κάνει ότι θέλει και οι πελάτες της θα πρέπει να συμμορφωθούν. Σου μοιάζει αυτό για σεβασμός στον πελάτη? Παρεμπιπτόντως με το που είδα για πρώτη φορά τα windows 8 κατάλαβα ότι το μέλλον της σχέσης μου με την Microsoft ήταν τελείως δυσοίωνο έως μαύρο. Το πρώτο χτύπημα ειχε έρθει με το ribbon στο office που για μένα (προσωπική άποψη πάντα) δεν πρόσθεσε λειτουργικότητα. Μόλις είδα τα 8αρια κατάλαβα οτι έπρεπε να ψάξω για κάτι άλλο. Οπότε κατέληξα στο linux. και παρόλο που για επαγγελματικούς λόγους συνεχίζω και χρησιμοποιώ windows πραγματικά με το linux νοιώθω οτι ξανακέρδισα τον πλήρη έλεγχο του pc μου κάτι που είχα να νιώσω απο τοτε που δουλευα με DOS και ο διαλογος με το pcακι μου ηταν άκρως προσωπικός 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios28 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 @ovidius80 21 λεπτά πριν, ovidius80 είπε Από κει και κάτω έχω κάποιες διαφωνίες. Τα Win 10 είναι ήδη υπηρεσία. Δεν είναι ακόμη, αλλά προς τα 'κει κινούνται τα πράγματα. Δεν το 'χει κρύψει. Και δεν εννοώ ότι θα είναι υπηρεσία μόνο επειδή θα πληρώνεις συνδρομή. Θα είναι υπηρεσία και ως προς το τεχνικό κομμάτι. Σχετικά σύντομα θα υπάρξει ξεχωριστή έκδοση (Windows Core OS) με τον ίδιο πυρήνα των W10, που θα καταλήξει μετά από κάποια χρόνια και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν (5G) να είναι αμιγώς cloud λειτουργικό με συσκευές (οποιουδήποτε τύπου) που θα λειτουργούν ως thin clients. Για αρκετά χρόνια ακόμη τα W10 θα αναπτύσσονται και θα συντηρούνται παράλληλα, με τελικό στόχο να επικρατήσει το πρώτο. Αυτό είναι το πλάνο σε γενικές γραμμές (από πρόσφατη παρουσίαση της MS): 23 λεπτά πριν, ovidius80 είπε ότι συνεχίζεις να το πληρώνεις με τα προσωπικά σου δεδομένα που συλλέγει χωρίς να την απασχολεί αν εσύ θες να τα συλλέγει και το χειρότερο ότι σε βομβαρδίζει με διαφημίσεις Κατανοώ (το έγραψα πιο πίσω) ότι κάποιους τους ενοχλεί. Εμένα δε με ενοχλεί (δεν αναφέρομαι στα προσωπικά). Εξηγούμαι πιο αναλυτικά: Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με κάποιες -κυρίως μία- εφαρμογές (δεν είμαι επαγγελματίας) και τα αντίστοιχα διαγνωστικά δεδομένα που αφορούν τις εφαρμογές είναι πάρα πολύ χρήσιμα, τα οποία έχουν να κάνουν με: τη χρήση εφαρμογής, τους λόγοι κρασαρίσματος κ.τ.λ. Σου δίνουν μια εικόνα για το αν η εφαρμογή λειτουργεί ικανοποιητικά (ποσοστό λαθών, είδος) ή παρουσιάζονται προβλήματα κατά τη χρήση, έτσι ώστε να μεριμνήσεις για τις απαραίτητες διορθώσεις. Π.χ. Μπορεί να σου αναφέρει κάποιος χρήστης ότι η εφαρμογή κρασάρει υπό κάποιες συνθήκες, αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν μπορείς να τις αναπαράγεις. Προφανώς δεν μπορώ να ξέρω τι είδους προσωπικά δεδομένα (άσχετα τι λέει) συλλέγονται από τη MS, αλλά αν τα δεδομένα συλλέγονται για να βοηθήσει τους μηχανικούς να κάνουν καλύτερο και ασφαλέστερο το λειτουργικό (σαφώς) δε με ενοχλεί. Χωρίς να χρυσώνω το χάπι, ….για άλλους έχει αποδειχτεί ότι διάβαζαν τα emails των χρηστών (πιο προσωπικό δεν γίνεται): https://www.theverge.com/2018/7/2/17527972/gmail-app-developers-full-email-access. ή ότι έδιναν προσωπικά δεδομένα από 'δω και από 'κει (βλ. fb). 53 λεπτά πριν, ovidius80 είπε Το δεύτερο που πραγματικά με χαλάει με την Microsoft είναι η απόλυτη αδιαφορία και έλλειψη ευελιξίας στις επιλογές του χρήστη. Καταλαβαίνω τι λες. Κατανοητό. Λόγω της απάντησης στην αρχή πρέπει να διατηρείται κοινό UI, κοινές επιλογές. Δεν είναι λόγω αδιαφορίας. 1 ώρα πριν, ovidius80 είπε νοιώθω οτι ξανακέρδισα τον πλήρη έλεγχο του pc μου κάτι που είχα να νιώσω απο τοτε που δουλευα με DOS και ο διαλογος με το pcακι μου ηταν άκρως προσωπικός Επειδή εμείς μεγαλώσαμε έτσι δε σημαίνει ότι πρέπει να μεγαλώσουν με τον ίδιο τρόπο και οι επόμενες γενιές (με τις ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων δηλαδή). Το μέλλον είναι ο διάχυτος υπολογισμός (ήρεμη τεχνολογία, περιρρέουσα νοημοσύνη), ο περιορισμός των ρυθμίσεων, η ευκολία χρήσης των υπολογιστών(φορητών, φορετών, σταθερών, οποιουδήποτε είδους), κ.τ.λ. Δεν ξέρω αν είναι προς το καλό, αλλά το pc με την κυριολεκτική έννοια του όρου σιγά σιγά "πεθαίνει". Θα αργήσει βέβαια, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία. Αναφέρομαι στα Windows. Οπότε καλά έκανες και πήγες στο Linux για να διατηρήσεις το διάλογο, αφού ένιωσες πως τον έχασες. Εγώ θα ήθελα να δω και κάτι διαφορετικό. Θα δείξει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πολλοί λένε για τα Windows 10 ότι έχουν προβλήματα και ότι κάνουν αναβαθμίσεις όποτε να 'ναι. Εγώ τα έχω από τότε που βγήκαν και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και ούτε έχουν κάνει ξαφνικά αναβάθμιση όταν βλέπω ταινία ή παίζω κάποιο παιχνίδι ούτε ακόμη και όταν κάθεται ο υπολογιστής χωρίς να κάνω κάτι. Πάντα μου πετάει μία ειδοποίηση πρώτα αν θέλω να κάνω επανεκκίνηση τώρα ή αργότερα. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 50 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Πολλοί λένε για τα Windows 10 ότι έχουν προβλήματα και ότι κάνουν αναβαθμίσεις όποτε να 'ναι. Εγώ τα έχω από τότε που βγήκαν και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και ούτε έχουν κάνει ξαφνικά αναβάθμιση όταν βλέπω ταινία ή παίζω κάποιο παιχνίδι ούτε ακόμη και όταν κάθεται ο υπολογιστής χωρίς να κάνω κάτι. Πάντα μου πετάει μία ειδοποίηση πρώτα αν θέλω να κάνω επανεκκίνηση τώρα ή αργότερα. pro ή home? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 35 λεπτά πριν, keysmith είπε pro ή home? Pro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ovidius80 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 14 ώρες πριν, marios28 είπε Προφανώς δεν μπορώ να ξέρω τι είδους προσωπικά δεδομένα (άσχετα τι λέει) συλλέγονται από τη MS, αλλά αν τα δεδομένα συλλέγονται για να βοηθήσει τους μηχανικούς να κάνουν καλύτερο και ασφαλέστερο το λειτουργικό (σαφώς) δε με ενοχλεί. Χωρίς να χρυσώνω το χάπι, ….για άλλους έχει αποδειχτεί ότι διάβαζαν τα emails των χρηστών (πιο προσωπικό δεν γίνεται): https://www.theverge.com/2018/7/2/17527972/gmail-app-developers-full-email-access. ή ότι έδιναν προσωπικά δεδομένα από 'δω και από 'κει (βλ. fb). Θεωρώ ότι δεν έχει σημασία τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγονται. Μου αρκεί και μόνο ότι συλλέγονται και αποθηκεύονται κάπου όπου δεν έχω πρόσβαση να ελέγξω για να δω τι έχει συλλεχθεί, τι επιθυμώ να αφήσω και τι να σβήσω. Και το λέω αυτό για τον εξής λόγο. Η οποιαδήποτε ύπαρξη προσωπικών δεδομένων σου σε οποιαδήποτε βάση δεδομένων στην οποία δεν έχεις έλεγχο αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο χρήσης τους εναντίον σου. Τα δεδομένα ας πούμε του πόση ώρα έπαιξες Call of Duty ή το ιστορικό του Browser σου υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου για να στοιχειοθετήσουν απο απλή υπόθεση οτι μπορεί να είσαι τρομοκράτης έως και πραγματικές κατηγορίες. Φυσικά υπερβάλλω αλλά αυτό που τώρα θεωρείται υπερβολή μήπως στο μέλλον ειναι κανονικό? Πέραν αυτού. Το πιο απλό. Ο βοηθός πληκτρολόγησης. Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα keylogger. Τι μπορεί να συμβεί? Από το να σου κλέψουν τους κωδικούς της τράπεζας μέχρι αν θέλω να υπερβάλλω πάλι να στοιχειοθετήσουν κατηγορία εναντίον σου και να σε παγιδεύσουν για κάποιο έγκλημα. Καταλαβαίνω αυτό που λες για τους Developers αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται στο linux όπου σου λέει αντιμετώπισε πρόβλημα και αν θες μπορεί να στείλει report. Σε ότι αφορά τους άλλους δεν έχεις αδικο. Ωστόσο εδώ υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Στην περίπτωση της google, Fb κλπ πρόκειται για υπηρεσίες τις οποίες μπορείς να επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις ή οχι. Στο λειτουργικό σου το πράγμα πάει ένα επίπεδο κάτω. Πολλές φορές μπορεί να μην έχεις επιλογή γιατί πολύ απλά δεν μπορείς αλλάξεις λειτουργικό. 14 ώρες πριν, marios28 είπε Καταλαβαίνω τι λες. Κατανοητό. Λόγω της απάντησης στην αρχή πρέπει να διατηρείται κοινό UI, κοινές επιλογές. Δεν είναι λόγω αδιαφορίας Είναι αδιαφορία. Από την στιγμή που εντός ολίγου καιρού από την παρουσίαση των αλλαγών υπήρχαν 3rd party εφαρμογές που έκαναν ακριβώς αυτό με προβλήματα γιατι δεν είχαν πλήρη πρόσβαση στον κώδικα φαντάσου πόσο πιο εύκολο θα ήταν για την Microsoft που έχει τον κώδικα διαθέσιμο. Η κουβέντα πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα είναι τεράστια και τείνει να ξεφεύγει από τα καθαρά τεχνικά πλαίσια και να καταλήγει σε άκρως φιλοσοφική άρα δεν μπορεί να διεξαχθεί από μακριά και χωρίς μπύρες . Νομίζω ότι το πρόβλημα πάντως που έχουν όλοι σε σχέση με τα Windows και τα προσωπικά δεδομένα και όλα τα υπόλοιπα που προκύπτουν είναι καθαρά θέμα ενημέρωσης. Και δεν εννοώ μόνο τον απλό χρήστη που όταν έρχεται η ώρα να διαβάσει την EULA τον παίρνει ο ύπνος και απλά πατάει οκ και προχωράει. Όχι το πρόβλημα βρίσκεται και στους πιο έμπειρους χρήστες που πιθανώς δεν ενημερώθηκαν καλά η παρανόησαν ή πολύ απλά λόγω εμπειρίας και συνηθειών κατακρίνουν κάποια πράγματα χωρίς ίσως να έχουν πλήρη εικόνα. Απλα καλό είναι να γινοντια τέτοιες κουβέντες για τι όλοι και κερδίζουν απο αυτές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios28 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ovidius80 είπε Θεωρώ ότι δεν έχει σημασία τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγονται. Μου αρκεί και μόνο ότι συλλέγονται και αποθηκεύονται κάπου όπου δεν έχω πρόσβαση να ελέγξω για να δω τι έχει συλλεχθεί, τι επιθυμώ να αφήσω και τι να σβήσω. Και το λέω αυτό για τον εξής λόγο. Η οποιαδήποτε ύπαρξη προσωπικών δεδομένων σου σε οποιαδήποτε βάση δεδομένων στην οποία δεν έχεις έλεγχο αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο χρήσης τους εναντίον σου. Υποτίθεται (το υποτίθεται γιατί δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι) ότι μπορείς να δεις (και να διαγράψεις) τι δεδομένα συλλέγονται: settings -> privacy -> diagnostics & feedback -> diagnostics data viewer Για τα προσωπικά δεδομένα συμφωνώ (προφανώς). Εξήγησα για ποια δεδομένα (μόνο διαγνωστικού τύπου) δεν έχω θέμα. 1 ώρα πριν, ovidius80 είπε Καταλαβαίνω αυτό που λες για τους Developers αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται στο linux όπου σου λέει αντιμετώπισε πρόβλημα και αν θες μπορεί να στείλει report Δεν είναι το ίδιο το report. Πιο παλιά υπήρχε αντίστοιχο σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Τώρα το report έχει αντικατασταθεί από το feedback hub. Αλλά δεν έχεις ολοκληρωμένη άποψη για το πόσο σταθερή είναι η εφαρμογή. Τα δεδομένα σου παρέχουν συνεχώς live θέαση για τις οποιεσδήποτε αποτυχίες της εφαρμογής (memory failures, hangs, crashes, κ.τ.λ.), ποσοστό αυτών, ποια λάθη αφορούν την εκάστοτε έκδοση της εφαρμογής, σε ποια συσκευή παρουσιάζεται με ποια έκδοση λειτουργικού, ποια μέθοδο παρουσιάζει πρόβλημα... Τέτοιου τύπου είναι τα δεδομένα. Κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά χρήσιμα για τη βελτίωση των εφαρμογών. Πόσο μάλλον για το ίδιο το λειτουργικό που αποτελείται από εκατομμύρια γραμμές κώδικα και χιλιάδες λειτουργίες. Σίγουρα θα παρέχουν σημαντική βοήθεια στη γρήγορη αντιμετώπιση προβλημάτων. Τελωσπάντων αυτή είναι η δική μου γνώμη. Καταλαβαίνω ότι άλλους μπορεί να τους ενοχλεί ακόμη και αυτού του τύπου η αποστολή δεδομένων. 1 ώρα πριν, ovidius80 είπε Η κουβέντα πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα είναι τεράστια και τείνει να ξεφεύγει από τα καθαρά τεχνικά πλαίσια και να καταλήγει σε άκρως φιλοσοφική άρα δεν μπορεί να διεξαχθεί από μακριά και χωρίς μπύρες . Συμφωνώ και είμαστε ακόμη στην αρχή. Το πιο σημαντικό πρόβλημα του διάχυτου υπολογισμού (εκτός των τεχνικών ζητημάτων) και της μετακίνησης των πραγμάτων στο cloud, έχει να κάνει με την ιδιωτικότητα. Είναι σαφές. Μένει να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί (και αν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί), γιατί τα πράγματα προς το παρόν χειροτερεύουν με γεωμετρική πρόοδο. Όταν διαβάζουμε ότι τρίτοι διαβάζουν τα emals και δε μας ενοχλεί, κάτι δεν πάει καλά. Privacy is easily the most often-cited criticism of ubiquitous computing, and may be the greatest barrier to its long-term success. Γι' αυτό και σου έγραψα ότι αν θεωρείς πως βρήκες ξανά το διάλογο με τον υπολογιστή σου (Linux), πολύ καλά έκανες. 3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Πολλοί λένε για τα Windows 10 ότι έχουν προβλήματα και ότι κάνουν αναβαθμίσεις όποτε να 'ναι. Εγώ τα έχω από τότε που βγήκαν και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και ούτε έχουν κάνει ξαφνικά αναβάθμιση όταν βλέπω ταινία ή παίζω κάποιο παιχνίδι ούτε ακόμη και όταν κάθεται ο υπολογιστής χωρίς να κάνω κάτι. Πάντα μου πετάει μία ειδοποίηση πρώτα αν θέλω να κάνω επανεκκίνηση τώρα ή αργότερα. Και 'γω το ίδιο (pro) . Δεν το ανέφερα γιατί νόμιζα πως ήμουν εξαίρεση. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από marios28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Pro Ισως για αυτό. δεν έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά τα pro από τα home στα udpates. Και τα δύο σ..τά είναι αλλά τα home για τα οποία φωνάζει ο κόσμος (αυτά παίρνει με τα laptop και είναι μακράν τα περισσότερα ενώ τα πιο πολλά pro είναι εταιρικά ή αλλιώς συνήθως πειρατικά). Στα home από όσο ξέρω είναι λιγότερο "αναβλητικά" σε σχέση με το pro. Λίγες ώρες μπορείς να τα αναβάλεις και θα στα φορέσει θες δε θες. Δεν είμαι και σίγουρος βέβαια, αυτό νομίζω. Βέβαια κάποια στιγμή ούτε στα pro γλιτώνεις το update. Αναφορά σε κείμενο Windows Update for Business In Windows 10 Pro you get the option to defer updates, but this option doesn't really exist in Home. Microsoft forces patches and updates to Home machines automatically. You can stop them for a few hours, but that's it, even in the latest Creators Update. The ability to defer is designed to prevent buggy updates from affecting business PCs, and updates can be put off for several months. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios28 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, keysmith είπε Και τα δύο σ..τά είναι αλλά τα home για τα οποία φωνάζει ο κόσμος (αυτά παίρνει με τα laptop Επειδή δε γνωρίζω (εννοώ δεν έχω εμπειρία από γνωστούς). Θεωρείς (άσε ποιοι γράφουν στα forum, γιατί το ποσοστό ενδέχεται να μην είναι ενδεικτικό, π.χ. εγώ πρώτη φορά γράφω ότι είμαι ευχαριστημένος από τις ενημερώσεις) ότι οι περισσότεροι που έχουν αγοράσει laptop με οποιαδήποτε έκδοση (Home ή Pro και όχι πειρατικά) έχουν θέματα με τις ενημερώσεις; Το έχεις διαπιστώσει ο ίδιος; Από δικούς σου γνωστούς σου, ανθρώπους που συναναστρέφεσαι κ.τ.λ. Ρωτάω γιατί νόμιζα ότι το θέμα με τις ενημερώσεις αφορούσε κατά κύριο λόγο desktop συστήματα. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από marios28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 11 λεπτά πριν, marios28 είπε Επειδή δε γνωρίζω (εννοώ δεν έχω εμπειρία από γνωστούς). Θεωρείς (άσε ποιοι γράφουν στα forum, γιατί το ποσοστό ενδέχεται να μην είναι ενδεικτικό, π.χ. εγώ πρώτη φορά γράφω ότι είμαι ευχαριστημένος από τις ενημερώσεις) ότι οι περισσότεροι που έχουν αγοράσει laptop με οποιαδήποτε έκδοση (Home ή Pro και όχι πειρατικά) έχουν θέματα με τις ενημερώσεις; Το έχεις διαπιστώσει ο ίδιος; Από δικούς σου γνωστούς σου, ανθρώπους που συναναστρέφεσαι κ.τ.λ. Ρωτάω γιατί νόμιζα ότι το θέμα με τις ενημερώσεις αφορούσε κατά κύριο λόγο desktop συστήματα. Εγώ έχω ένα εργαστήριο 20 η/υ και καμια 10 σε γραφεία. Είναι όλα pro, όλα original. Εννοείται είναι ΓΤΠΚ σε σχέση με τα 7άρια που είχα πριν (και αναβάθμισα σε 10άρια). Είναι το χειρότερο σύστημα update ever διότι: - γονατίζει το bandwidth (με ή χωρίς την επιλογή να το μοιράζει στο lan που αρχικά ήταν να το μοιράζει στο ιντερνετ ΟΛΟ). Τις μέρες που έχω updates μόλις ανοίξω εργαστήριο γονατίζει το σύμπαν. Δεν δουλεύει ΤΙΠΟΤΑ!!! Και τα γραφεία διαμαρτήρονται και αναγκάζομαι πολλές φορές απλά να τα αφαιρώ από το ιντερνετ για να μπορούν οι άλλοι να δουλέψουν. - Οι (μηχανικοί) δίσκοι γρατσουνάνε αυτές τις περιόδους ασταμάτητα (γενικά βέβαια γρατσουνάνε όλο τον καιρό με 10άρια) και για άλλους λόγους (τηλεμετρίες intexing κτλ) αλλά κυρίως για processes που ψάχνουν τι θέλει update. Σε laptop στο άσχετο αρχίζουν να ανεμιστηράκια να δουλεύουν. - αφού τα κατεβάσει κάθε λίγα (ευτυχώς όχι όλα μαζί, έχει αλγόριθμο επιλογής κάποιων ανα lan) μου τα κάνει restart. Υπάρχουν μέρες το εργαστήριο πάει να ανοίξει και ακρεκά PC θέλουν από 10 μέχρι 40 λεπτά να μπουτάρουν (ντάξει κάποιες φορές έιναι 2-3 λεπτά). Χάνεται πολύ δουλειά. Φίλος μου DJ έλεγε ιστορία για άλλον Dj πήγε σε γάμο να αρχίζει να παίζει και τα 10άρια άρχισαν το update! Έκανε μία ώρα να γίνει λειτουργικό το μηχάνημα. Μην αρχίσουμε τώρα με επιλογές πότε θα το κάνει. Παλαιότερα ήταν λιγότερες ή καθόλου και τώρα πολλοί δεν ξέρουν να ασχοληθούν τι να κάνουμε τώρα. Χωμένα μέσα και πιο είναι οι ρυθμίσεις. Απλά τα home είναι χειρότερα από όσο ξέρω (πχ της αδελφή μου). Σου λέει θα το εγκαταστήσεις τώρα ή στις 11 (σε 2 ώρες) δεν έχει cancel μέχρι πότε θες εσύ. Αυτό έχω καταλάβει.. Με τα 7αρια 8άρια και με linux είναι πολύ καλύτερα και απλούστερα τα πράγματα. ΟΠΟΤΕ θες λες α) να κατέβουν (άρα ελέγχω πότε θα πέσει το σύστημα και μπορώ να το κάνω το απόγευμα που δεν λειτουργούν υπάλληλοι) και β) πότε θα μπούνε (συνήθως μαζί με το α το απόγευμα που θέλω). Στα 10άρια ειδικά το πότε θα κατέβουν και αν θα είναι συντονισμένα (πχ όλα τα pc μαζί) ΔΕΝ μπορώ να το ελέγξω. Μόνα τους κατεβάζουν όποτε τους καπνίσει. Τα δύο κατεβάζουν και τα δίπλα δεν κάνουν τπτ. Έτσι το εργαστήριο για μεγάλα διαστήματα είναι off δικτυακά και μετά κατά τις εκκινήσεις.. (2 φάσεις που κωλυσιεργείς). Σε ένα PC σπίτι, αν έχεις και SSD είναι αλλιώς τα πράγματα για αυτό δεν το βλέπετε πρόβλημα μερικοί.. Οι admins εργαστηρίων έχουν άλλη άποψη.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios28 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, keysmith είπε Σε ένα PC σπίτι, αν έχεις και SSD είναι αλλιώς τα πράγματα για αυτό δεν το βλέπετε πρόβλημα μερικοί.. Οι admins εργαστηρίων έχουν άλλη άποψη.. Κατανοητά. Δε χρειάζεται να πεις κάτι άλλο. Δεκτό 100%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Εγώ έχω 10άρια Pro, αυθεντικά και SSD. Ίσως λόγω του SSD γίνονται γρήγορα τα updates και δεν το προσέχω. Αλλά δεν μου έχει συμβεί ποτέ τόσα χρόνια να πετάξει αναβαθμιση και επανεκκίνηση από μόνο του και να διακόψει αυτό που κάνω, πάντα μου βγάζει ειδοποίηση "restart now" την οποία είτε πατάω επανεκκίνηση αν δεν κάνω κάτι εκείνη τι στιγμή ή απλά την αφήνω στα Notifications και δεν με ξαναενοχλεί, απλά υπάρχει εκεί σαν notification και όποτε θέλω πατάω να κάνει επανεκκίνηση και να εγκαταστήσει τις ενημερώσεις. Ειδικά το τελευταίο μεγάλο creators update έβαλε το focus mode (κάπως έτσι το λένε) το οποίο δεν σου πετάει καθόλου ειδοποιήσεις γενικώς αν τρέχεις κάτι σε full screen. Μόλις βγεις από το full screen σου δείχνει όλες τις ειδοποιήσεις που είχαν έρθει πριν. Δεν υποστηρίζω την Microsoft, ούτε είμαι κανένα fanboy, απλώς λέω την εμπειρία μου αντικειμενικά. Άλλωστε και linux χρησιμοποιώ και macbook έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα