trikala93 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα, Την Πέμπτη 26 Ιουλίου έγινε η αλλαγή της σύνδεσης μου στη WIND από ADSL σε VDSL 50/5. Με είχαν ενημερώσει πως θα έχω ελάχιστες απώλειες ταχύτητας μιας και όπως ήξερα και γω είχαν γίνει έργα τελευταία στη περιοχή μου (καφάο WIND) και το πολύ πολύ να έχω ταχύτητες της τάξεως του 48-49Mbps. Αρχικά οι μετρήσεις που έκανα έδειχναν download κοντά στα 10 και upload όπως μου είχαν υποσχεθεί στα 5. Όπως ήταν λογικό δεν ήμουν ευχαριστημένος καθόλου αλλά αποφάσισα να περιμένω μιά-δυό μέρες να δω τι θα γίνει. Πράγματι σταδιακά η ταχύτητα (download μιάς και το upload δεν έφυγε ποτέ απ' τα 5Μbps) πήγε αρχικά στα 15 μετά στα 18 και πλέον στα 20 με 21. Μπαίνοντας όμως στις ρυθμίσεις το μόντεμ μου βλέπω πως κανονικά η γραμμή μου παίρνει 129/32 και δε ξέρω που οφείλεται η τελικά μικρή ταχύτητα που λαμβάνω. Γνωρίζω πως η εταιρία δικαιολογεί ταχύτητες εώς 35Μbps χωρίς να θεωρεί πως υπάρχει πρόβλημα, αλλά ούτε καν αυτή τη ταχύτητα δε λαμβάνω, πόσο μάλλον όταν άλλα τρία άτομα κοντά σε μένα έκαναν την ίδια μετάβαση και έχουν "καθαρή" 50άρα γραμμή. Θα πρέπει να σημειώσω πως οι μετρήσεις έγιναν από PC με ethernet συνδεμένο σε powerline μιάς και το λάπτοπ της αδερφής μου που συνδέεται απευθείας με το ρούτερ δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Παλαιότερες μετρήσεις με τα powerline έδειχναν πως δεν έχω απώλειες ταχύτητας, επίσης έκανα μετρήσεις και στο wifi μου που έδωσαν ίδιες ταχύτητες με όσα αναγράφω παραπάνω. Σκοπεύω να κάνω ένα τηλέφωνο από βδομάδα να κάνουν έναν έλεγχο γραμμής αλλά με όσα έχω δει και στο παρελθόν δεν είμαι αισιόδοξος οπότε όποια βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
bill2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Για αρχη δοκιμασε το πσ απευθιας με καλωδιο χωρις powerlines γτ αποτο ρουτερ εχεις 129.38 download kai 32.80:upload επειδη μαλλον αυτα ειμαι τα μεγιστα ανεβασε και τα στατιστικα συχρονισμου του ρουτερ Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2018 από bill2015
trikala93 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Thanks για την απάντηση, κατάφερα τελικά και βρήκα τρόπο να μετρήσω την ταχύτητα απευθείας απ' το ρούτερ και η γραμμή μου είναι οκ. Όπως φαίνεται το πρόβλημα είναι τα powerline, με εκ νέου συγχρονισμό τους κατάφερα να πιάσω εώς 27Μbps. Πρέπει να κοιτάξω για μία πιο αξιόπιστη λύση, και πάλι ευχαριστώ!
christcp Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Λογικά δείχνει το attainable rate και όχι το actual rate...
dj_takis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Εμένα πάντως το ίδιο ρούτερ που έχω, στη συγκεκριμένη καρτέλα που είναι η main, μου δείχνει το actual. Με παραξενεύει κι εμένα.
bill2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Αν πατήσεις πάνω δεν σου δείχνει παραπάνω πληροφορίες ;
prometheas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα 129 Mbps ειναι προφανώς το attainable rate.. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2018 από prometheas
trikala93 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Τα στοιχεία που μου δίνει πιστεύω είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει η γραμμή μου, κουφό αλλά αυτό αναγράφεται. Όπως έγραψα και πιο πάνω το πρόβλημα οφειλόταν στα powerline. Αν και έχω κάποια πολύ καλά, η απώλεια λόγο απόστασης είναι μεγάλη δυστυχώς. Το κακό είναι πως δεν έχω άλλη λύση πέρα απ' τα powerline, σκέφτομαι να αγοράσω ένα καλύτερο ρούτερ χωρίς βέβαια να είναι σίγουρο ότι θα κερδίσω σε ταχύτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα