Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα αντίστοιχα θέματα στο ιντερνετ ξεκινουν απο το 2011 και φτάνουν εως το 2017, απλά αυτό που ήθελα ειναι κυρίως εμπειρίες δικές σας.

Αυτο τον καιρό είμαι μόνο με το λαπτοπ της υπογραφής(i5 2430M/6GB ram 850evo+640 5400rpm hdd) και πολλές φορές τερματίζω τη ραμ μου (firefox,skype,thunderbird,viber,utorrent) και τα υπόλοιπα που χρειάζομαι να είναι ενεργα.

Σήμερα λοιπόν ενώ είχα ενα παιχνίδι ανοιχτό (L4D2) χρειάστηκε να δω κάτι στο ιντερνετ και παρατήρησα τερματισμένη μνημη κλασσικα καθώς και  6GB εικονικής μνήμης γεμάτα στον μηχανικό δίσκο. Περίμενα περίπου 1 λεπτό μέχρι να πραγματοποιηθεί το alt-tab και να μπορώ να χρησιμοποιήσω τον firefox και μετά να επιστρέψω στο παιχνίδι.

Σκέφτηκα λοιπόν ωραία ας πάμε την εικονικη μνήμη (και να την διαχειρίζονται τα windows μόνα τους) και βλέπω βάζει 6051ΜΒ προτεινόμενο. Μετά σκέφτηκα οτι με την χρήση που κάνω σίγουρα θα τερματίζω τη ραμ και μετά θα γράφει στον SSD αυξάνοντας τα TBW (o δίσκος ειναι αγορασμένος 5/2016) και μέχρι σήμερα έχει 4.81ΤΒW

Να αυξήσω τη ραμ στο λαπτοπ το βλέπω δύσκολο καθώς δεν θέλω να ριξω χρήματα σε κάτι που δεν χρησιμοποιώ συχνά πλεον.

τι γνώμη έχετε επ αυτού;

Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει η αν το έκανα απο μόνος μου (να μετακινήσω την εικονική στον μηχανικό δίσκο)

Δημοσ.

Αν την μετακινήσεις στον hdd θα σέρνεται ακόμα περισσότερο. 5tbw σε 2 χρονια δεν ειναι τπτ. Δεν πρόκειται να πάθει τπτ ο ssd. Γενικά για browsing  θες τουλαχιστον 8gb, για να μην σου πω περισσότερα. Γνωμη μου ειναι στα μεταχειρισμένα θα βρεις αρκετα φθηνες μνήμες και απο τα 6 στα 8gb θα δεις διαφορά.

Γενικα αν το μηχανημα το χεις 24/7 ανοιχτο καλο ειναι τους browsers μια φορα στις 1-2 μέρες να τους κλείνεις και να τους ξανανοιγεις και να κανεις restore previous session για καλυτερη διαχείριση της μνήμης

Δημοσ.

Τόσο καιρό το είχα στον hdd και σήμερα το πήρα χαμπάρι(πρακτικά δεν το θυμόμουν καν)απλά έτυχε να καθυστερεί σε μεγαλο βαθμο το σύστημα και το σκέφτηκα.

όσο για την παραπάνω μνήμη ναι, το σκεφτόμουν παλιότερα για αναβάθμιση (i7+8gb ram) αλλά μετά έστησα σταθερό(το 2013) και είχα τον φορητό μόνο για κανένα skype και firefox. Απο τότε που το έχω ηταν μαζί μου στη σχολή συνέχεια και επειτα στο σπίτι ανοιχτός για διαμοιρασμό αρχείων κλπ

24/7 ανοιχτό δεν είναι πλεον εδώ και 2 χρόνια περίπου με τον SSD πάνω.

Τα 5TBW είναι με την εικονική μνήμη στον μηχανικό να σημειώσω.

Δημοσ.

ο 850 evo 500 εχει 150 tb o 250 νομιζω 75 για καλυψη εγγυησης. κανε τη διαιρεση και θα δεις. 150 gb σημαινει οτι γραφεις 50 gb καθε μερα για 3000 μερες, ~8 χρονια, αν εχεις 75 gb παμε στα μισα.

και βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι πεθαινει ο δισκος, απλα τοσο καλυπτει η εγγυηση, απ οτι λεγεται  ανετα αντεχουν πολλαπλασια. 

δεν υπαρχει κανενα θεμα φθορας απο εγγραφες με αυτα τα νουμερα imo. και πλεον μιλαμε για δισκους αξιας 70-100 ευρω

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, rofl είπε

ο 850 evo 500 εχει 150 tb o 250 νομιζω 75 για καλυψη εγγυησης. κανε τη διαιρεση και θα δεις. 150 gb σημαινει οτι γραφεις 50 gb καθε μερα για 3000 μερες, ~8 χρονια, αν εχεις 75 gb παμε στα μισα.

και βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι πεθαινει ο δισκος, απλα τοσο καλυπτει η εγγυηση, απ οτι λεγεται  ανετα αντεχουν πολλαπλασια. 

δεν υπαρχει κανενα θεμα φθορας απο εγγραφες με αυτα τα νουμερα imo. και πλεον μιλαμε για δισκους αξιας 70-100 ευρω

75ΤΒW η 5ετη εγγύησης ακριβώς.

Και κάτι άλλο που ξέχασα να γράψω, το μέγεθος της εικονικής μνήμης να το αφήσω στην μοιρα του λειτουργικού να το καθορίζει;

διαβάσω σε πόστ οτι πχ για 16γιγα ραμ το έχουν ορίσει το 1gb και δεν υπάρχει πρόβλημα. Μην ξεφύγει και αρχίσει να γεμίζει τον ssd.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο εχει να κανει με τη μνημη που εχεις. παντως τα 10αρια πλεον δινουν προτεινομενη πολυ λιγοτερη απ οτι θυμαμαι παλια. στα 16 gb ram μου προτεινουν 3. με 2-3giga στον ssd και 6 gb ram νομιζω 8a σαι μια χαρα. εγω με  16gb απο 1-2 την εχω

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

Και κάτι άλλο που ξέχασα να γράψω, το μέγεθος της εικονικής μνήμης να το αφήσω στην μοιρα του λειτουργικού να το καθορίζει;

διαβάσω σε πόστ οτι πχ για 16γιγα ραμ το έχουν ορίσει το 1gb και δεν υπάρχει πρόβλημα. Μην ξεφύγει και αρχίσει να γεμίζει τον ssd.

γραφουν οτι δεν εχουν προβλημα γιατι απλά δεν χρησιμοποιουν ποτε και τα 16gb που έχουν ωστε να χρειαστούν τα έξτρα

ασε τα windows να το καθορίζουν. Δεν προκειται να σου γράψουν αχρειαστα πράγματα. Συνήθως αρχίζει και χρησιμοποιείται όταν ξεπερασεις το 70-75% της ram σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...