Anitheme Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εδώ και καιρό τα ηχεία μου που είναι 5.1 δεν παίζουν όλα, αποφάσισα σήμερα να κοιτάξω το πρόβλημα, αφού βεβαιώθηκα ότι τα ηχεία μου λειτουργούν κανονικά αλλάζοντας τα κάθε τόσο, πρόσεξα ότι ότι στις ρυθμίσεις του realtek, οτιδήποτε βάλω στο μπλέ (είτε front είτε rear είτε subwoofer και center speakers) δεν τα παίζει, τι μπορεί να συμβαίνει; Τα καλώδια λειτουργούν οπότε θα παίζει πρόβλημα με κάρτα ήχου. Αν βέβαια υπάρχει άλλη λύση πείτε μου. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2018 από Anitheme
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Για αρχη, πηγαινε στο ηχειακι κατω δεξια που ρυθμιζεις την ενταση, πατα δεξι κλικ και συσκευες αναπαραγωγης και απο εκει πηγαινε στην ρυθμιση ηχου και κοιτα να δεις τι παιζει και τι οχι.. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2018 από ZELOMOTH 1
afm Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Από την στιγμή που: 1. Τα ηχεία σου δουλεύουν όλα κανονικά 2. Οτιδήποτε βάλεις στην μπλέ υποδοχή απλά δεν παίζει οι πιθανότηες είναι δύο: 1. Λάθος ρύθμιση στις παραμέτρους του ήχου. Όπως σου είπε ο ZELOMOTH πήγαινε στο ηχειάκι κάτω δεξιά που ρυθμίζει την ένταση του ήχου, πάτα δεξί κλικ και μετά συσκευές αναπαραγωγής. Επίλεξε την συσκευή αναπαραγωγής που χρησιμοποιείς (Realtek High Definition Audio) και από εκεί πήγαινε στην ρύθμιση παραμέτρων. Επίλεξε Περιφεριακός Ήχος 5.1 . Φυσικά αφού έχεις ήδη μπεί στον Audio Manager της Realtek θεωρώ απίθανο να μην το έχεις τσεκάρει και να έχεις λάθος ρυθμίσεις. Οπότε πάμε στην άλλη περίπτωση. 2. Φυσική φθορά (βλάβη) της μπλε υποδοχής. Κάποιο από τα εσωτερικά λαμάκια της υποδοχής έχει στραβώσει ή κοπεί. Μπορείς να το τσεκάρεις στην ρύθμιση παραμέτρων ή στον Realtek HD Audio Manager επιλέγοντας 5.1 ήχο και πατώντας Δοκιμή. Ακόμα και αν δεν ακούσεις ήχο αν το πρόβλημα είναι στην υποδοχή θα δεις το εικονίδιο των ηχείων να αλλάζει και να πάλεται. Δυστυχώς η λύση εδώ είναι η επισκευή ή η αντικατάσταση της υποδοχής ή η αγορά μίας ανεξάρτητης κάρτας ήχου 5.1. Η συγκεκριμένη βλάβη είναι πολύ πιο συχνή απ' ότι φαντάζεσαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα