Προς το περιεχόμενο

Qualcomm: Στις νέες συσκευές iPhone δεν θα χρησιμοποιείται modem μας

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eσκεμμενα μειωσαν την αποδοση των chip της qualcomm για να συμβαδιζει με αυτων της Intel.Σοβαρη εταιρεια!!Να γελαει και το παρδαλο κατσικι!και η samsung στα s9+ πρεπει να κοβει τους snapdragon 845 για να φαινεται οτι οι exynos 9810 ειναι το ιδιο γρηγοροι.

Επεξ/σία από Istros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

7 ώρες πριν, morgan21 είπε

Ε βέβαια παλιά είχε το πάτημα με τους επεξεργαστές που ήταν πιο γρήγοροι. Τώρα που έφαγε μπουλο στους επεξεργαστές ας το ρίξει στο γρήγορο download μιας και οι διεργασίες όλες αφορούν το download και όχι το λαγκ στις εκάστοτε συσκευές :D

Μόνο που στην πραγματική ζωή δεν βλέπεις ουσιαστικές διαφορές στην επεξεργαστική ισχύ ή μπορεί να δεις και διαφορές υπέρ ενός Android κινητού όπως στο S9. Σε ταχύτητες δικτύου όμως η διαφορά που μπορείς να δεις μπορεί να έχει ουσιαστικό νόημα. ΥΓ. Ένα Samsung κινητό δεν έχει lag εδώ και τουλάχιστον τρεις γενιές. Καλούδια όμως όπως multitasking δύο προγραμμάτων ταυτόχρονα στην οθόνη customization και ρυθμίσεις για την κάμερα μέσα στην εφαρμογή της κάμερας στο Apple δε θα δεις ποτέ πιθανότατα.

• Like 3

2 ώρες πριν, panathatube είπε

Μόνο που στην πραγματική ζωή δεν βλέπεις ουσιαστικές διαφορές στην επεξεργαστική ισχύ ή μπορεί να δεις και διαφορές υπέρ ενός Android κινητού όπως στο S9. Σε ταχύτητες δικτύου όμως η διαφορά που μπορείς να δεις μπορεί να έχει ουσιαστικό νόημα. ΥΓ. Ένα Samsung κινητό δεν έχει lag εδώ και τουλάχιστον τρεις γενιές. Καλούδια όμως όπως multitasking δύο προγραμμάτων ταυτόχρονα στην οθόνη customization και ρυθμίσεις για την κάμερα μέσα στην εφαρμογή της κάμερας στο Apple δε θα δεις ποτέ πιθανότατα.

Δηλαδή πιο ουσιαστικό νόημα έχει το δίκτυο παρά ο επεξεργαστής. Μάλιστα το ακούσαμε και αυτό. Αν  δούμε κάποια στιγμή ταχύτητες δικτύου καλύτερες από την απλ μεριά εσείς οι ίδιοι θα βρείτε κάτι άλλο άλλο που υστερεί ένα αιφον και το δίκτυο δεν θα έχει καμία σημασία. Και μην μπερδεύεις το multitasking με την επεξεργαστική ισχύς. Δεν έχουν καμία σχέση! 

5 ώρες πριν, morgan21 είπε

Δηλαδή πιο ουσιαστικό νόημα έχει το δίκτυο παρά ο επεξεργαστής. Μάλιστα το ακούσαμε και αυτό. Αν  δούμε κάποια στιγμή ταχύτητες δικτύου καλύτερες από την απλ μεριά εσείς οι ίδιοι θα βρείτε κάτι άλλο άλλο που υστερεί ένα αιφον και το δίκτυο δεν θα έχει καμία σημασία. Και μην μπερδεύεις το multitasking με την επεξεργαστική ισχύς. Δεν έχουν καμία σχέση! 

Υπάρχουν πολλά που υστερούν σε ένα iPhone, να σου πω μερικά? 

Μικρή μπαταρία,

αργό δίκτυο,

Μη παραμετροποιησιμο ΛΣ,

Απώλεια Multitasking,

Μη επεκτάσιμη μνήμη,

Ένας χρόνος εγγύησης,

Απώλεια θύρας ακουστικών,

Έξτρα πληρωμή 60€ για να χρησιμοποιείς quick Charge,

Κλειστό Bluetooth,

Απώλεια OTG και υποστήριξη universal περιφερειακών συσκευών όπως χειριστήρια,

Εφαρμογές που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις (να τις ορίσεις ως προεπιλεγμένες),

Απώλεια πλήρη File Manager ώστε να κάνεις την δουλειά σου χωρίς το icloud,

Θες και άλλα?

• Like 4
  • Sad 1

29 λεπτά πριν, Plapoutas είπε

Μικρή μπαταρία,

αργό δίκτυο,

Μη παραμετροποιησιμο ΛΣ,

Απώλεια Multitasking,

Μη επεκτάσιμη μνήμη,

Ένας χρόνος εγγύησης,

Κλειστό Bluetooth,

Εφαρμογές που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις (να τις ορίσεις ως προεπιλεγμένες),

Θες και άλλα?

Ξέχασες τις κάρτες sd και το ραδιόφωνο...

• Like 3

6 ώρες πριν, morgan21 είπε

Με 820 SoC κάνω ήδη άνετα τη δουλειά μου. Για τις επιδόσεις σε πραγματικές καταστάσεις σε παραπέμπω σε σχετικά άρθρα και σχετικά βίντεο στο YouTube. Όσον αφορά το split screen multitasking ή το picture in picture είναι σχετικά απαιτητικές διαδικασίες που ακόμα και παλιότεροι επεξεργαστές χειρίζονται άνετα.

3 ώρες πριν, panathatube είπε

Με 820 SoC κάνω ήδη άνετα τη δουλειά μου. Για τις επιδόσεις σε πραγματικές καταστάσεις σε παραπέμπω σε σχετικά άρθρα και σχετικά βίντεο στο YouTube. Όσον αφορά το split screen multitasking ή το picture in picture είναι σχετικά απαιτητικές διαδικασίες που ακόμα και παλιότεροι επεξεργαστές χειρίζονται άνετα.

Το multitasking είναι θέμα μνήμης και όχι επεξεργαστή. Με 820 μπορείς να κανεις άνετα την δουλειά σου όπως μπορώ να την κάνω και εγώ με ένα διπύρηνο τριετίας χωρίς να έχω το παραμικρό λαγκ. 

4 ώρες πριν, Plapoutas είπε

Μικρή μπαταρία,

αργό δίκτυο,

Μη παραμετροποιησιμο ΛΣ,

Απώλεια Multitasking,

Μη επεκτάσιμη μνήμη,

Ένας χρόνος εγγύησης,

Κλειστό Bluetooth,

Θες και άλλα?

Και τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε. 

Τι είναι αυτά που γράφεις; Σε τεχνολογικό φόρουμ είσαι κατέβασε τις παρωπίδες 

• Like 2

13 ώρες πριν, Istros είπε

Eσκεμμενα μειωσαν την αποδοση των chip της qualcomm για να συμβαδιζει με αυτων της Intel.Σοβαρη εταιρεια!!Να γελαει και το παρδαλο κατσικι!και η samsung στα s9+ πρεπει να κοβει τους snapdragon 845 για να φαινεται οτι οι exynos 9810 ειναι το ιδιο γρηγοροι.

Το αστείο είναι ότι το έκανε στο s8...Στο αμερικάνικο μοντέλο που ήταν με qualcomm έβαλε κανονική nand ενώ στο ευρωπαϊκό με το samsung cpu έβαλε τη γρηγορότερη ufs 3.1 και απλά μετά το αφαίρεσε από τα specs.

Στο θέμα μας τώρα.Λογικό αυτό που κάνει η Apple...Θέλει απλά να πιέσει την Qualcomm και στην τελική καλά κάνει και σε εμάς του χρήστες Android. Σκεφτείτε τι έκανε η INTEL όσο έπαιζε μόνη της τους επεξεργαστές...κάθε νέα σειρά είχε το πολύ 5% καλύτερη απόδοση από την προηγούμενη. Χρειαζόμαστε αυτό τον ανταγωνισμό.Άσε που μπορεί να είναι κάποια συμφωνία με την Intel που είναι σχεδόν ο μεγαλύτερος προμηθευτής επεξεργαστών της για πολλά χρόνια.

Κοντεύουμε 2019 και βλέπω σε τεχνολογικό φόρουμ fanboys με τελείως ηλίθια επιχειρήματα...Κρίμα (δεν αναφέρομαι σε σένα Istros)

43 λεπτά πριν, morgan21 είπε

Το multitasking είναι θέμα μνήμης και όχι επεξεργαστή. Με 820 μπορείς να κανεις άνετα την δουλειά σου όπως μπορώ να την κάνω και εγώ με ένα διπύρηνο τριετίας χωρίς να έχω το παραμικρό λαγκ. 

Και τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε. 

Τι είναι αυτά που γράφεις; Σε τεχνολογικό φόρουμ είσαι κατέβασε τις παρωπίδες 

Γι αυτό και τα Apple είναι πιο αργά σε ορισμένες λειτουργίες καθότι έχουν μόνο 3GB. Και η βελτιστοποίηση έχει τα όρια της. Επίσης όσα αναφέρει ο Πλαπούτας είναι δεδομένα όπως δεδομένη λ.χ είναι και η ανάγκη να πληρώσεις έξτρα χρήματα για ταχεία φόρτιση. 

Πολλοί heavy users μαζεύτηκαν εδώ μέσα και δεν ξέρω αν το κινητό μου, Α3 2017, θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα μου... λέω να το πετάξω και να πάρω κανένα με 18 πυρήνες, 16gb ram, 1tb αποθηκευτικό χώρο και το σημαντικότερο να στέλνει αρχεία με bluetooth...

44 λεπτά πριν, AtiX είπε

Πολλοί heavy users μαζεύτηκαν εδώ μέσα και δεν ξέρω αν το κινητό μου, Α3 2017, θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα μου... λέω να το πετάξω και να πάρω κανένα με 18 πυρήνες, 16gb ram, 1tb αποθηκευτικό χώρο και το σημαντικότερο να στέλνει αρχεία με bluetooth...

Γιατί δεν στέλνει με bt το a3 :lol: ?

Το λειτουργικό είναι κυρίως το θέμα, όμως για κάποιο λόγο παίρνεται ως δεδομένο ότι το iOS είναι πιο καλό γιατί είναι απλο ενώ στην ουσία είναι δύσχρηστο

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Το λειτουργικό είναι κυρίως το θέμα, όμως για κάποιο λόγο παίρνεται ως δεδομένο ότι το iOS είναι πιο καλό γιατί είναι απλο ενώ στην ουσία είναι δύσχρηστο

Δεν ξέρω αν παίρνεται το IOS ως λειτουργικό φίλε μου... :P 

κατά τα άλλα για άλλο πράγμα έγραψα, αλλά δεν πειράζει...

Επεξ/σία από AtiX

2 hours ago, logistoulis said:

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι το Android, αλλά το iOS δεν θα το χαρακτήριζα δύσχρηστο. Σκοπίμως περιορισμένο, ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Όταν η μάνα μου, που μέχρι χθες είχε ένα motorola razr(ξερεις αυτό με τα κουμπάκια), έμαθε σε 2 μέρες να χειρίζεται το iphone 5s του αδερφού μου, που της το έδωσε γιατί πήρε το 7, είναι ανέκδοτο να ισχυρίζεσαι ότι το ios είναι δυσχρηστο...

Επεξ/σία από greekfox1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...