coreman7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδια! Εβλεπα τα μυνηματα σας, και δεν τα καταλαβαινα ολα ειδικα απο κατι περιεργες ορολογιες, αλλα τα κοιταγα στο γουγλ. Εψαξα λιγο παραπανω, και χθες ηρθε ενας φιλος μου που ειναι στην Πληροφορικη και τον ρωτησα λιγο παραπανω απο αυτα που ηξερε μου εδειξε καποιες κατευθυνσεις ως προς το τι θα κοιταξω. Η αληθεια ειναι οτι μεχρι χθες ημουν ΤΕΛΕΙΩΣ σιγουρος οτι θα παω με τον 2600x (Παρεπιπτωντος, δεν μετραει το Budget, και οτι δωσω σε RAM/CPU/Mobo, γυρω στα 400+κατι και GPU θα παρω μονος μ οτανβγουν οι 11xx). O λογος που θα πηγαινα στον 2600x ηταν επειδη, εφοσον θα κανω μια φορα αγορα υπολογιστη, προτιμουσα να χασω λιγο στα παιχνιδια, εφοσον δεν θα επαιρνα Bdies, και να κερδισω λιγο σε αυτα που κανω στη σχολη (που αλλωστε θα τα κανω και για τα επομενα χρονια). Παρ'ολα αυτα προσεξα οτι λεγατε για multitasking Και 2 οθονες και Rendering Και κατι τετοια που εγω δεν θα εκανα ποτε. Και κοιταζα καθημερινα στο YouTube οπου πετυχα αυτο το βιντεο: Kαι λεει οτι για Programming (!) οι Ιντελ μαλλον ειναι καλυτεροι!!!?? Εγω πιστευα οτι ενα προγραμμα, σε μια γλωσσα προγραμματισμου (πχ Python) χρησιμοποιει ολα τα θρεντς. Αλλα τελικα απο οτι κοιταξα συνηθως μετραει το IPC και οχι το Hyperthreading?? Προβληματισηκα λιγο και κοιταξα, συγκεκρημενα, το Κωδικα προσομοιωσης που τρεχω ηδη και κατα ποσο τον βοηθανε τα παραπανω θρεντς. Συγκεκρημενα ειναι αυτος: http://plutocode.ph.unito.it/ , και αν παει κανεις στο Userguide και ψαξει για Parallel Processing (Που νομιζω οτι ειναι η χρηση ολων των πυρηνων? (ομως πυρήνων-6,6- ή θρεντς -6,12-? αυτο δεν το ξερω)) λεει για MPI που στο γκουγκλ δινει αυτο https://en.wikipedia.org/wiki/Message_Passing_Interface Eμενα, σκεφτειτε οτι μετραει αρκετα ο χρονος που θα εκτελεσει την προσομοιωση, γιατι τωρα περιμενω πχ 1 ωρα για μια μεγαλη προσομοίωση, αν αυτο γινει 20 ή 10 λεπτα εχει σημασια γιατι θα βγαλω περισσοτερες σε μια μερα! Αρα αυτο ειναι το κριτηριο μου γι ατη δουλεια. Οσον αφορα τα παιχνιδια, απο οτι εχω καταλαβει μετραει σιγουρα το IPC και ξερω (δεδομενου οτι δεν βγαινω για μπνταις κτλ) οτι ο 8400/8500/8600νονΚ ειναι καλυτεροι (Λογικα αν παρω ιντελ θα παρω 8500 ή 8600 αφου ανεβηκα λιγο στο μπατζετ) και εγω τα παιζω παντα Full Lows + Τextures Medium (ανεξαρτητως παιχνιδι, ακομη και στο LoL ετσι παιζω, csgo κτλ ειναι μαστ ολα λοου, και ασε που θελω οσο περισσοτερα φπσ για τα 144hz) Οποτε αν γνωριζει κανεις σας, με τα δυο λινκς που σας εστειλα(του κωδικα και του MPI), και δεδομενου οτι δεν εχει σχεση η καρτα γραφικων στη προσομοιωση αυτη (Νμζω οτι χρησιμοποιει C και Python ο παραπανω κωδικας αλλα δνε τον εχω πειραξει γιατι δεν χρειαστηκε ποτε καποια διορθωση), ποιος επεξεργαστης θα αποδιδει γρηγοροτερα, θα με βοηθουσε ειλικρινα, γιατι εχω κοιταξει reddit toms'hardware αλλα εδω ειστε λιγο πιο συζητησιμοι Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από coreman7
leros2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 25 λεπτά πριν, coreman7 είπε . Η αληθεια ειναι οτι μεχρι χθες ημουν ΤΕΛΕΙΩΣ σιγουρος οτι θα παω με τον 2600x (Παρεπιπτωντος, δεν μετραει το Budget, και οτι δωσω σε RAM/CPU/Mobo, γυρω στα 400+κατι και GPU θα παρω μονος μ οτανβγουν οι 11xx). α) Και γιατί δεν τα αγοράζεις όλα όταν αποφασίσεις να πάρεις τη κάρτα γραφικών ? β) Στο gaming όλα κρίνονται από τη κάρτα γραφικών που θα αγοράσεις, αν θα κυμανθείς σε 1160-1170 τότε ο επεξεργαστής δεν θα σε κόβει είτε είναι 2600/x είτε 8400-8600.....
coreman7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, leros2004 είπε α) Και γιατί δεν τα αγοράζεις όλα όταν αποφασίσεις να πάρεις τη κάρτα γραφικών ? β) Στο gaming όλα κρίνονται από τη κάρτα γραφικών που θα αγοράσεις, αν θα κυμανθείς σε 1160-1170 τότε ο επεξεργαστής δεν θα σε κόβει είτε είναι 2600/x είτε 8400-8600..... Γιατι ξεκιναω το Σεπτεμβρη διπλωματικη και θελω να εχω PC τιμιο, επισης ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ αργο αυτο το PC, δεν παλεβεται. Και δεν νμζω να κερδισω πολλα μεχρι τοτε. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από coreman7
leros2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 4 λεπτά πριν, coreman7 είπε Γιατι ξεκιναω το Σεπτεμβρη διπλωματικη και θελω να εχω PC τιμιο, επισης ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ αργο αυτο το PC, με 4gb πραγματικα δεν παλεβεται. Και δεν νμζω να κερδισω πολλα μεχρι τοτε. Οπότε το επόμενο ερώτημα είναι: πόσα χρήματα θα διαθέσεις για κάρτα γραφικών ?
coreman7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, leros2004 είπε Οπότε το επόμενο ερώτημα είναι: πόσα χρήματα θα διαθέσεις για κάρτα γραφικών ? Γενικα ρωτησα κατι που δεν εχει σχεση με τη Καρτα γραφικων. (αυτο με τον προγραμματισμο) Επισης δεν ξερω ποσα θα εχω,αλλα φανταζομαι θα παω για καποια 1160 (κανα 200αρικο αρα ) Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από coreman7
BabisTs Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδή μετά άλλαξες και είπες για i5 8600 (κλειδωμένο) εξού και τα παρακάτω συγκριτικό..... https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-amd_ryzen_5_2600x-874-vs-intel_core_i5_8600-854 ίδιο single core perfomance και multitasking δεν το συζητάμε....... Για μένα R5 2600X....... Ακόμα και τα threads να μην χρησιμοποιεί το προγραμματάκι που λές (που δεν νομίζω)...ίδια απόδοση θα έχουν αφού μιλάμε για παραπλήσιο single core perfomance...... Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από BabisTs 4
malakudi Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) To MPI δεν είναι για παραλληλισμό σε multi-core/multi-socket systems αλλά για clustering - δηλαδή τη χρήση πολλών Η/Υ για τη λύση ενός προβλήματος. Οπότε "κανονικά" δε σε αφορά από τη στιγμή που εσύ θα τρέχεις τον κώδικά σου σε ένα Η/Υ. Για να δεις αν το Pluto μπορεί να τερματίσει όλα τα core/threads, τρέξε το simulation σου και με ένα από τα εργαλεία που δείχνουν το load της CPU σου (πχ hwinfo) δες αν χρησιμοποιεί μόνο 1 core ή όλα. Αν απαιτεί MPI για τη χρήση ακόμα και σε ένα H/Y, τότε κάνε compile με parallel enable και δοκίμασε και πάλι. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από malakudi
coreman7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Αυτο σημαινει ομως οτι μετραει περισσοτερο το ποσα Θρεντς εχει απο το IPC για τις συκγκεκρημενες λειτουργειες?
leros2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 19 λεπτά πριν, coreman7 είπε Γενικα ρωτησα κατι που δεν εχει σχεση με τη Καρτα γραφικων. (αυτο με τον προγραμματισμο) Επισης δεν ξερω ποσα θα εχω,αλλα φανταζομαι θα παω για καποια 1160 (κανα 200αρικο αρα ) Φυσικά και έχει σχέση γιατί για να ψειρίζεις τον επεξεργαστή σημαίνει ότι το ψάχνεις και θέλεις ισορροπημένο σύστημα... Στο gaming λοιπόν και ιδιαίτερα στα 144fps που είναι το ζητούμενο η 1160 θα είναι ο αδύναμος και όχι η cpu 2600/8400..... Ps: 1160 και 200αρικο δεν πάνε μαζί....
coreman7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, leros2004 είπε Φυσικά και έχει σχέση γιατί για να ψειρίζεις τον επεξεργαστή σημαίνει ότι το ψάχνεις και θέλεις ισορροπημένο σύστημα... Στο gaming λοιπόν και ιδιαίτερα στα 144fps που είναι το ζητούμενο η 1160 θα είναι ο αδύναμος και όχι η cpu 2600/8400..... Ps: 1160 και 200αρικο δεν πάνε μαζί.... 300 οντως, αλλα θα ξερω τοτε. Δεν θα πεσω πιο κατω απο αυτο ομως. Επισης, σε αυτο που λες, ισχυει, αλλα ακομη και τωρα, αν δεις στο Γκουγκλ βιντεο με 1160+ryzen,intel θα δεις αρκετες διαφορες στα lows, οσον αφορα τα fps, και κυριως τα Ντροπς (0.1,1 % Lows) Kαι ειναι το θεμα που εθιξε ο τυπας στο Βιντεο για το IPC και το Programming. 1
atheatos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Επίσης η δυνατότητα χρήσης ecc memory είναι πλεονέκτημα για την AMD.
akoinonitos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, coreman7 είπε 300 οντως, αλλα θα ξερω τοτε. Δεν θα πεσω πιο κατω απο αυτο ομως. Επισης, σε αυτο που λες, ισχυει, αλλα ακομη και τωρα, αν δεις στο Γκουγκλ βιντεο με 1160+ryzen,intel θα δεις αρκετες διαφορες στα lows, οσον αφορα τα fps, και κυριως τα Ντροπς (0.1,1 % Lows) Kαι ειναι το θεμα που εθιξε ο τυπας στο Βιντεο για το IPC και το Programming. βιντεο με 1160 δν υπαρχει γτ δεν υπαρχει ακομα η καρτα ... Αν εννοεις την 1060 δεν νομιζω Θεωρω οτι ειναι μεγαλη "χαζομαρα" να προτιμησεις καποιον i5 για το λογο οτι ειναι παρομοίων επιδόσεων στο gaming αλλα ειναι 6c/6th vs 6c/12th . Aν μου ελεγες για 2600x η 8700 κλειδωμενο θα σου ελεγα 8700 ,αλλα να πεσεις σε i5 6c/6th δεν ειναι λογικο Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από akoinonitos
coreman7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε βιντεο με 1160 δν υπαρχει γτ δεν υπαρχει ακομα η καρτα ... Ontws, 1060 Ηθελα να πω*
Arkin Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, coreman7 είπε Ontws, 1060 Ηθελα να πω* Με 1060 η 580 οτι και να παρεις το ιδιο και το αυτο ειναι. Το bottleneck θα ειναι η καρτα και οχι το cpu. Τωρα αν παιξεις κανα crysis η hitman που ειναι τερμα single thread εκει ισως παρεις μερικα fps παραπανω με τον 8400.
coreman7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 15 λεπτά πριν, Arkin είπε Με 1060 η 580 οτι και να παρεις το ιδιο και το αυτο ειναι. Το bottleneck θα ειναι η καρτα και οχι το cpu. Τωρα αν παιξεις κανα crysis η hitman που ειναι τερμα single thread εκει ισως παρεις μερικα fps παραπανω με τον 8400. Oκ για τα παιχνιδια, απλως ρωτησα για τον Προγραμματισμο αν ξερει κανεις τι μετραει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα