Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Παιρνεις τον 2600 αντι του χ τον κλοκαρεις στα 4,1-4.2 . Με 40 ευρω που γλυτωνεις πας σε bdie . Τωρα οι παραπανω γιατι ασχολειστε με αποδεδειγμενα τρολ δεν ξερω 

Όποιος γνωρίζει, ξέρει κ να στήνει. Εγώ ότι βιντεάκι βλέπω YouTube, δείχνει τον 8400 μπροστα. Ένας CPU μαμά που δεν καίει 100 και 120w, 40 φτηνοτερος και ρίχνει φαπιδια. Τώρα τι μου λες εσύ ρε Φωστήρα τα ακούω βερεσε. Έχεις τρελαθεί να πατάς dislike κ γέλια. Get a life ρε. Άφησε μας να γουστάρουμε με intel. 

• Confused 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, TechnoV είπε

Όποιος γνωρίζει, ξέρει κ να στήνει. Εγώ ότι βιντεάκι βλέπω YouTube, δείχνει τον 8400 μπροστα. Ένας CPU μαμά που δεν καίει 100 και 120w, 40 φτηνοτερος και ρίχνει φαπιδια. Τώρα τι μου λες εσύ ρε Φωστήρα τα ακούω βερεσε. Έχεις τρελαθεί να πατάς dislike κ γέλια. Get a life ρε. Άφησε μας να γουστάρουμε με intel. 

felt-a-disturbance-in-the-force-as-if-mi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άκυρο το ερώτημα 2600X vs 8400 αφού πρόκειται για διαφορετική κατηγορία. Ο 2600X έχει πλεονέκτημα έναντι του 8400 και στα games(και πάλι όχι καθολικό), αλλά κοστίζει αρκετά περισσότερο ακόμα και αν δεν σκοπεύει κάποιος να μαστορεύει subtimings στρεφόμενος σε b-die.

Η σωστή σύγκριση είναι 2600Χ vs 8600K όπου ο δεύτερος είναι σίγουρα μπροστά σε όλα τα games ακόμα και με απλές(no b-die) 3000Mhz ram μαζί με ήπιο oc στα 4,7Ghz ας πούμε.

Τώρα για τον προγραμματισμό και την ανάγκη για threads και cores δεν ξέρω... Στο παρελθόν οι προγραμματιστές δούλευαν αναγκαστικά με HEDT PCs των 2.000€ και πάνω; Όποιος είχε κάτι λιγότερο τον έτρωγε η μαρμάγκα; Δεν έβγαζε σχολή ποτέ; Το λέω γιατί μόνο εκείνα τα pc είχαν 6+ cores πριν λίγα χρόνια.

Αναφορά σε κείμενο

Τι σημαίνει true 6core?

Σημαίνει 6 cores που να αποδίδουν σε όλα τα πιθανά σενάρια ως 6 cores, χωρίς καμία εξαίρεση.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Άκυρο το ερώτημα 2600X vs 8400 αφού πρόκειται για διαφορετική κατηγορία. Ο 2600X έχει πλεονέκτημα έναντι του 8400 και στα games(και πάλι όχι καθολικό), αλλά κοστίζει αρκετά περισσότερο ακόμα και αν δεν σκοπεύει κάποιος να μαστορεύει subtimings στρεφόμενος σε b-die.

Η σωστή σύγκριση είναι 2600Χ vs 8600K όπου ο δεύτερος είναι σίγουρα μπροστά σε όλα τα games ακόμα και με απλές(no b-die) 3000Mhz ram μαζί με ήπιο oc στα 4,7Ghz ας πούμε.

Τώρα για τον προγραμματισμό και την ανάγκη για threads και cores δεν ξέρω... Στο παρελθόν οι προγραμματιστές δούλευαν αναγκαστικά με HEDT PCs των 2.000€ και πάνω; Όποιος είχε κάτι λιγότερο τον έτρωγε η μαρμάγκα; Δεν έβγαζε σχολή ποτέ; Το λέω γιατί μόνο εκείνα τα pc είχαν 6+ cores πριν λίγα χρόνια.

Σημαίνει 6 cores που να αποδίδουν σε όλα τα πιθανά σενάρια ως 6 cores, χωρίς καμία εξαίρεση.

Τρολλαρεις έτσι; Σε οποιαδήποτε σενάριο ζητάει πάνω από 6 cores ο and είναι μπροστά.  Σε games χάνει λόγω ipc. Μήπως δεν είναι true 6 core o intel? 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Άκυρη και η σύγκριση του 8600k με τον 2600x. O 8600k κοστίζει 26€ περισσότερο δλδ είναι 11% ακριβότερος και μάλιστα δεν έχει ψύκτρα... Που σημαίνει χαλαρά άλλο 30€ δλδ τελική διαφορά 60€ ήτις 30% ποιο ακριβά.... 

Η σωστή σύγκριση λοιπόν είναι με τον 8600 (χωρίς Κ) όπου είναι πολύ κοντά σε τιμή και περιλαμβάνεται η ψύκτρα... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, abarth είπε

Τρολλαρεις έτσι; Σε οποιαδήποτε σενάριο ζητάει πάνω από 6 cores ο and είναι μπροστά.  Σε games χάνει λόγω ipc. Μήπως δεν είναι true 6 core o intel? 

6 cores με HT που αποδίδουν σαν 4 cores με HT(ή 6 cores χωρίς ΗΤ) του ανταγωνιστή(intel) στα games λόγω κακού memory latency, εξατίας του infinity fabric, δεν είναι 6 πραγματικά cores σε όρους απόδοσης.

To cinebench έχει προβλέψιμο κώδικα και φορτώνει όλα τα απαραίτητα δεδομένα στην cache. Υπάρχει και cinebench bias στο BIOS για ακόμα καλύτερη προσαρμογή πάνω του. Γι'αυτό και τρέχει τόσο καλά σε AMD. Τα games και πιθανότατα άλλες εφαρμογές είναι πιο απρόβλεπτες.

Το ξαναλέω λοιπόν σε απλά ελληνικά. 6 cores πρέπει να αποδίδουν ΠΑΝΤΟΥ σαν 6 cores χωρίς εξαιρέσεις. Όχι μόνο εκεί που το υψηλό latency δεν παίζει ρόλο.

6 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Άκυρη και η σύγκριση του 8600k με τον 2600x. O 8600k κοστίζει 26€ περισσότερο δλδ είναι 11% ακριβότερος και μάλιστα δεν έχει ψύκτρα... Που σημαίνει χαλαρά άλλο 30€ δλδ τελική διαφορά 60€ ήτις 30% ποιο ακριβά.... 

Η σωστή σύγκριση λοιπόν είναι με τον 8600 (χωρίς Κ) όπου είναι πολύ κοντά σε τιμή και περιλαμβάνεται η ψύκτρα... 

Είναι πιο ακριβός σίγουρα. Αλλά ακόμα και αν ρίξεις τη διαφορά σε b-die για τον 2600X πάντα μπροστά θα βγαίνει ο 8600K έστω και για λίγο. Το b-die θα βοηθήσει στο Assassins και κάτι απειροελάχιστα ακόμη όπου θα αξιοποιηθούν τα 6 επιπλέον threads του 2600X.

Σχετικά με τα προγράμματα, οι επιδόσεις αλλάζουν πολύ από το ένα στο άλλο(βλέπε και intel friendly κώδικα), εκτός και αν θες συγκεκριμένα virtualization ή encoding όπου τα πολλά threads κάνουν τη διαφορά.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

6 cores με HT που αποδίδουν σαν 4 cores με HT(ή 6 cores χωρίς ΗΤ) του ανταγωνιστή(intel) στα games λόγω κακού memory latency, εξατίας του infinity fabric, δεν είναι 6 πραγματικά cores σε όρους απόδοσης.

To cinebench έχει προβλέψιμο κώδικα και φορτώνει όλα τα απαραίτητα δεδομένα στην cache. Υπάρχει και cinebench bias στο BIOS για ακόμα καλύτερη προσαρμογή πάνω του. Γι'αυτό και τρέχει τόσο καλά σε AMD. Τα games και πιθανότατα άλλες εφαρμογές είναι πιο απρόβλεπτες.

Το ξαναλέω λοιπόν σε απλά ελληνικά. 6 cores πρέπει να αποδίδουν ΠΑΝΤΟΥ σαν 6 cores χωρίς εξαιρέσεις. Όχι μόνο εκεί που το υψηλό latency δεν παίζει ρόλο.

Είναι πιο ακριβός σίγουρα. Αλλά ακόμα και αν ρίξεις τη διαφορά σε b-die για τον 2600X πάντα μπροστά θα βγαίνει ο 8600K έστω και για λίγο. Το b-die θα βοηθήσει στο Assassins και κάτι απειροελάχιστα ακόμη όπου θα αξιοποιηθούν τα 6 επιπλέον threads του 2600X.

Σχετικά με τα προγράμματα, οι επιδόσεις αλλάζουν πολύ από το ένα στο άλλο(βλέπε και intel friendly κώδικα), εκτός και αν θες συγκεκριμένα virtualization ή encoding όπου τα πολλά threads κάνουν τη διαφορά.

καλα δες αποτελεσματα τοτε Corona η Vray η Blender...  Performance bias υπαρχει μονο στις asus και εχει να κανει με την πρωτη γενια ryzen στην δευτερη δεν κανει τπτ. Αδιαβαστο σε βρισκω.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Το γεγονός ότι εδώ και μια δεκαετία τα προγράμματα και τα παιχνίδια ήταν πάνω σε intel δεν ε;;;; Αν έχεις 8400 λοιπόν και όποιος έχει, εγώ είπα, δώστε μου οτιδήποτε πρόγραμμα θέλετε αρκεί να μπορώ να το κατεβάσω και να δοκιμάσουμε τον 1600 @3,9 με τα bdies μου στο xmp τους, 3200 cl14... Το ίδιο μετά με τον 8400... Έτσι για να δούμε fake 6cores... Για παιχνίδια δεν έχω κάρτα... Αλλά βγάλτε τα γυαλιά λέμε. Δηλαδή όταν αποδίδει καλύτερα 10% σε παιχνίδια ο intel τοτε ο amd είναι fake cores, όταν αποδίδει 20-30% χειρότερα σε εφαρμογές ο  intel τότε δεν είναι τίποτα, φταίνε τα biased προγράμματα ή εφαρμογές... Ωραίοι... Και ο spartan παίρνει κεφάλια με fake cores εδώ μέσα... Ορατότης μηδέν όμως!!

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 31/07/2018 at 04:18, TechnoV said:

Το παιδί για gaming συστηματακι ρωτάει κ του λέτε για hynix,bdies κ κουραφεξαλα.

Φίλε μου, πάρε τον 8400. Δεν καιει τίποτα, νορμάλ μνήμες, δύναμη στο gaming ανώτερος. Ειναι απίστευτο τσιπ. Μην τους  ακούς για productivity οτι θες πυρήνες κτλ. Τσεκαρε YouTube,reviews να το διαπιστωσεις κ είσαι από πάνω. Είναι θηρίο ο 8400.

To OP το διαβασες? Γιαυτο που ζηταει το παιδι τρισμεγιστη κουραδα ειναι ο 8400, γιατι απλα δεν κανει για την δουλεια που το θελει, απλα γιατι ειναι κλειδωμενος σε χαμηλη συχνοτητα και δεν σηκωνει πολλα πολλα, ουτε καν εχει το πλεονεκτμηα των extra threads να σπρωξουν οπου χρειαζεται. Αμα τα αφησεις ολα στοκ τοτε ναι, συμφωνω, 8400 > 2600 σε gaming, αλλα γιατι να κανεις κατι τετοιο οταν παιρνεις ξεκλειδωτο επεξεργαστη σε mobo που κλοκαρι?

22 hours ago, TechnoV said:

Οτι videaki βλεπεις στο youtube δεν ειναι κατ'αναγκη αληθεια ομως. Δεν αμφιβαλλω οτι σε z370 με 3200μνημες ειναι κοντα (ισως και απο πανω, δεν ξερω) ο 8400 απο stock 2600x. Τo θεμα ειναι αν πας σε z370 και 3200 / 3466 μνημες τοτε δεν εχεις απολυτως κανενα λογο να περιοριστεις στον κλειδωμενο 8400. Αυτο ειναι το ολο point γενικοτερα. Ο 8400 ειναι καλος για budget συστηματα με 2666 μνημουλες και entry level μητρικες, δεν ειναι για να τα βαλει με τα θηρια. 

ΥΓ1. Βασικα οταν ακομα και ο Pirmen σου λεει οτι ο 2600x ειναι γενικοτερα καλυτερος στα games δεν μπορω να καταλαβω γιατι διαφωνεις. Ο Pirmen, αν εχεις τον θεο σου...αντε εμεις ειμαστε fanboys της AMD, ειναι και ο Pirmen? Πεστο μου και αυτο να με αποτελειωσεις.

16 hours ago, pirmen56 said:

Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αν ο 8600k με 3000 ram ειναι πανω απο settarismeno 2600x, ασχετος συχνοτητας. Τουλαχιστον στον 8700k μου πυο βλεπω υπαρχουν αρκετα games που οι μνημες παιζουν πολυ μα πολυ μεγαλυτερο ρολο απο τα mhz του CPU.

Aν ειχα παντως να διαλεξω μεταξυ settarismenoy 2600x και settarismenoy 8600k πιθανοτατα να διαλεγα τον πρωτο. Τωρα βεβαια εξαρταται και απο τι games παιζεις κατα κυριο λογο, και αν χρειαζεσαι η οχι τα εξτρα threads. Bεβαια η γνωμη μου δεν μετραει, γιατι ειμαι fanboy :P 

Επεξ/σία από strawman
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 31/7/2018 στις 3:46 ΜΜ, TechnoV είπε

Ρε συ γτ δεν λες απο την αρχη οτι πηρες 8400 και μας αρχιζεις στην παπατζα...  😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Ρε συ γτ δεν λες απο την αρχη οτι πηρες 8400 και μας αρχιζεις στην παπατζα...  😂

ρε ντετέκτιβ get a life.

Το ότι έχω 8400 που αναιρεί ότι είναι καλύτερο chipάκι;

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

μου αρέσει το nick σου πάντως. Αλητεία!!!

Επεξ/σία από TechnoV
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, TechnoV είπε

ρε ντετέκτιβ get a life.

Το ότι έχω 8400 που αναιρεί ότι είναι καλύτερο chipάκι;

μου αρέσει το nick σου πάντως. Αλητεία!!!

Έλα μάνα μου και έψαχνα κάποιον με 8400 και έκανες την πάπια... Από βδομάδα που γυρίζω από διακοπές θα μου πεις ότι πρόγραμμα θες να benchάρουμε τον 8400 με τον 1600 με samsung bdies @ 3200 cl14 στο xmp τους καμιά αλλαγή, κανένα σφίξιμο σε timings... Δύο κλικ απλά ο 1600 στα 3,9 σε αέρα και σε mini itx κουτάκι... Γιατί κάτι παπατζιλίκια του στυλ fake cores οι ryzen, όταν λέγονται να τα στηρίζουμε κιόλας... Μακάρι να είχα και κάρτα αλλά ένα μπρίκι που έχω δεν.... :-) Έλα εδώ τα καλά fake cores λέμε!!! Είσαι και κρυψίνους μάνα μου;;; Καλά για το καλύτερο τσιπακι από 2600x ασχολίαστο...ο ryzen μια κλάση επάνω με πολύ περισσότερα αποθέματα ισχύος. Ούτε πλησιάζει ο 8400... Είπαμε ίδια λογική με τον 8100 που προτείνετε εδώ μέσα σε σχέση με 2400g... Ότι να ναι...

TechnoV έλα μην το παίρνεις βαριά, θα σου περάσει μην σκας. :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Sad 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Έλα μάνα μου και έψαχνα κάποιον με 8400 και έκανες την πάπια... Από βδομάδα που γυρίζω από διακοπές θα μου πεις ότι πρόγραμμα θες να benchάρουμε τον 8400 με τον 1600 με samsung bdies @ 3200 cl14 στο xmp τους καμιά αλλαγή, κανένα σφίξιμο σε timings... Δύο κλικ απλά ο 1600 στα 3,9 σε αέρα και σε mini itx κουτάκι... Γιατί κάτι παπατζιλίκια του στυλ fake cores οι ryzen, όταν λέγονται να τα στηρίζουμε κιόλας... Μακάρι να είχα και κάρτα αλλά ένα μπρίκι που έχω δεν.... :-) Έλα εδώ τα καλά fake cores λέμε!!! Είσαι και κρυψίνους μάνα μου;;; Καλά για το καλύτερο τσιπακι από 2600x ασχολίαστο...ο ryzen μια κλάση επάνω με πολύ περισσότερα αποθέματα ισχύος. Ούτε πλησιάζει ο 8400... Είπαμε ίδια λογική με τον 8100 που προτείνετε εδώ μέσα σε σχέση με 2400g... Ότι να ναι...

με 1600 λέει ο άλλος ο θείλας. Εσύ έχεις χρόνο για χάσιμο μου φαίνεται. Ρε παιδιά συνέλθετε λίγο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, TechnoV είπε

με 1600 λέει ο άλλος ο θείλας. Εσύ έχεις χρόνο για χάσιμο μου φαίνεται. Ρε παιδιά συνέλθετε λίγο. 

Βρε έλα που σου λέω να γελάσουμε λιγάκι... Έχεις τον 1600 στα 3,9 σε οτιδήποτε πλην gaming;;; Τα θειλας κλπ άστα για εκει που τα λες και σε θεωρούν και μάγκα, δώσε λίστα να γελάσουμε... Που ξέρεις μπορεί να σου αρέσει η φαπα από τον παππού τον 1600... Αλλιώς άσε τα παπατζιλίκια... Εδώ παπάς εκεί παπάς στην Ομόνοια... :-) Θες και συγκρίσεις με τον 2600x τρομάρα σου.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 4
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Βρε έλα που σου λέω να γελάσουμε λιγάκι... Έχεις τον 1600 στα 3,9 σε οτιδήποτε πλην gaming;;; Τα θειλας κλπ άστα για εκει που τα λες και σε θεωρούν και μάγκα, δώσε λίστα να γελάσουμε... Που ξέρεις μπορεί να σου αρέσει η φαπα από τον παππού τον 1600... Αλλιώς άσε τα παπατζιλίκια... Εδώ παπάς εκεί παπάς στην Ομόνοια... :-) Θες και συγκρίσεις με τον 2600x τρομάρα σου.

Επαναλαμβάνω. 

Είσαι 30-60 fps πίσω. Βάλτα με κανένα Haswell, εννοείται με τα νορμάλ κομμάτια. 

Εδωσες ένα 100αρι, πήρες έναν 1600 κ νομίζεις ότι πατάς όλο τον κόσμο. Ξύπνα, δεν έχει φτιαχτεί για gaming ο ryzen που έχεις. Δεν υπάρχει σύγκριση με τον 8400. Πώς να στο πω αλλιώς; Δεν έχει κ νόημα η κουβέντα μας. Πεταχτηκες γιατί ψοφας για κουβέντα. 

Αρνεισαι να δεις την πραγματικότητα. Μπες YouTube άνοιξε τα μάτια και κοίταξε. Ο 8400 φτιάχτηκε για gaming. Το rendering δε με ενδιαφέρει. Να παίζω θέλω. Σε αυτό το κομμάτι έχει κ IPC κ πυρήνες. 

• Confused 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...