TechnoV Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Το παιδί για gaming συστηματακι ρωτάει κ του λέτε για hynix,bdies κ κουραφεξαλα. Φίλε μου, πάρε τον 8400. Δεν καιει τίποτα, νορμάλ μνήμες, δύναμη στο gaming ανώτερος. Ειναι απίστευτο τσιπ. Μην τους ακούς για productivity οτι θες πυρήνες κτλ. Τσεκαρε YouTube,reviews να το διαπιστωσεις κ είσαι από πάνω. Είναι θηρίο ο 8400.
adtakhs Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TechnoV είπε Το παιδί για gaming συστηματακι ρωτάει κ του λέτε για hynix,bdies κ κουραφεξαλα. Φίλε μου, πάρε τον 8400. Δεν καιει τίποτα, νορμάλ μνήμες, δύναμη στο gaming ανώτερος. Ειναι απίστευτο τσιπ. Μην τους ακούς για productivity οτι θες πυρήνες κτλ. Τσεκαρε YouTube,reviews να το διαπιστωσεις κ είσαι από πάνω. Είναι θηρίο ο 8400. Σε σχέση με τον 2600Χ ο 8400 είναι μια κουράδα , αλλα είναι και φτηνότερος κανένα 40€ . Εξαρτάται λοιπόν από το πως βγαίνει η σύνθεση και αν αυτά τα 40€ δίνουν το δικαίωμα για κάρτα γραφικών άλλης μεγαλύτερης κατηγορίας. Το ερώτημα λοιπόν δεν μπορεί να απαντηθεί από μόνο του έτσι απλά. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από adtakhs 1
TechnoV Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, adtakhs είπε Σε σχέση με τον 2600Χ ο 8400 είναι μια κουράδα , αλλα είναι και φτηνότερος κανένα 40€ . Εξαρτάται λοιπόν από το πως βγαίνει η σύνθεση και αν αυτά τα 40€ δίνουν το δικαίωμα για κάρτα γραφικών άλλης μεγαλύτερης κατηγορίας. Το ερώτημα λοιπόν δεν μπορεί να απαντηθεί από μόνο του έτσι απλά. Κουράδα. Μάλιστα. Ο 8400. Κουράδα. 10 fps παντού πίσω. Φίλε μην τους ακούς. Θα σου πουνε άμα κάνεις OC πάει καλά, άμα δώσεις 200 για μνήμες πάει καλά, αμα, αμα.. ο 8400 είναι σοβαρό gaming chip. Για αυτό βγήκε. Είναι η δουλειά του.
nikos5800 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, adtakhs είπε Σε σχέση με τον 2600Χ ο 8400 είναι μια κουράδα , αλλα είναι και φτηνότερος κανένα 40€ . Εξαρτάται λοιπόν από το πως βγαίνει η σύνθεση και αν αυτά τα 40€ δίνουν το δικαίωμα για κάρτα γραφικών άλλης μεγαλύτερης κατηγορίας. Το ερώτημα λοιπόν δεν μπορεί να απαντηθεί από μόνο του έτσι απλά. Καλά όχι και κουράδα μην τα ισοπεδώνουμε όλα ,σε αλλά είναι μπροστά ο 8400 σε αλλά ο 2600χ
ilos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 6 ώρες πριν, TechnoV είπε Το παιδί για gaming συστηματακι ρωτάει κ του λέτε για hynix,bdies κ κουραφεξαλα. Φίλε μου, πάρε τον 8400. Δεν καιει τίποτα, νορμάλ μνήμες, δύναμη στο gaming ανώτερος. Ειναι απίστευτο τσιπ. Μην τους ακούς για productivity οτι θες πυρήνες κτλ. Τσεκαρε YouTube,reviews να το διαπιστωσεις κ είσαι από πάνω. Είναι θηρίο ο 8400. Το παιδί δεν ρώτησε για ένα απλό "gaming" συστηματάκι, ρώτησε για 144 Hz gaming και overall usage + light productivity που είναι φοιτητής. Και αν δεις οι περισσότεροι εδώ του είπαμε πάνω κάτω/λίγο πολύ τα ίδια, εκτός φυσικά από σένα για άλλη μια φορά. - Καταρχάς δεν προτείναμε μόνο τον 2600x. Είπα ρητά αν δεν πάρει bdies, καλύτερες επιλογές είναι ο 8600k/8700k για 144 Hz gaming. Ακόμα και αν πάρει bdies πάλι είναι καλύτερες επιλογές αυτοί οι 2 αν τους κλοκάρει στα 4.8+ GHz. And guess what ατσίδα, η διαφορά μεταξύ 8600k στα 4.8 και 2600x+bdies+stilt timings μπορεί και να είναι μικρότερη από ότι αυτή μεταξύ 2600x+bdies+stilt timings και 8400. - Στην συγκεκριμένη ερώτηση που έθεσε 2600x ή 8400 ανεξάρτητου κόστους, ε πως να το κάνουμε ο 2600x με custom bdie timings είναι μπροστά overall, όπως δείχνει ξεκάθαρα το hardware unboxed video. Εκτός αν αμφισβητούμε και το hardware unboxed τώρα. 😍 Αν υπάρχουν, δεν είναι πάνω από 2-3 games που να είναι μπροστά ο 8400 από τον 2600x με σφίξιμο + bdies στο σύνολο (ναι το starcraft 2 είναι μέσα σε αυτά μην ανησυχείς 🤩). Για productivity δε χρειάζεται να δείξουμε charts γιατί είναι πρωί ακόμα και μπορεί να τα βλέπουν και παιδιά.😎 - Τέλος σταμάτα να παραπλανείς συστηματικά το υπόλοιπο forum (όσοι ακόμα σε παίρνουν στα σοβαρά και δε σε έχουν μπλοκάρει) και να κάνεις hijack άλλα topics επειδή ο 1500x που πήρες καταρχάς ήταν λάθος επιλογή για αυτά που ήθελες (starcraft 2 24/7) και αφετέρου έχεις αποκτήσει δεσμούς αίματος με sandy/ivy και το υπόλοιπο παλαιολιθικό στρουμφοχωριό και νομίζεις επειδή εσύ δεν χρειάζεσαι τα extra threads άρα αυτό πρέπει να ισχύει και για τους υπόλοιπους. Το παλικάρι αν σπουδάζει προγραματιστής, πολύ πιθανό να θέλει να τρέξει vm κάποιο linuxάκι αργότερα από το να κάθεται να κάνει dual boot κλπ. Κρίνεις ότι ο 8400 θα ήταν και και πάλι ορθή επιλογη? Blender? Rendering? Υπάρχουν άπειρα multithreaded workloads που θα τον αξιοποιήσει. 7
TechnoV Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, ilos είπε Το παιδί δεν ρώτησε για ένα απλό "gaming" συστηματάκι, ρώτησε για 144 Hz gaming και overall usage + light productivity που είναι φοιτητής. Και αν δεις οι περισσότεροι εδώ του είπαμε πάνω κάτω/λίγο πολύ τα ίδια, εκτός φυσικά από σένα για άλλη μια φορά. - Καταρχάς δεν προτείναμε μόνο τον 2600x. Είπα ρητά αν δεν πάρει bdies, καλύτερες επιλογές είναι ο 8600k/8700k για 144 Hz gaming. Ακόμα και αν πάρει bdies πάλι είναι καλύτερες επιλογές αυτοί οι 2 αν τους κλοκάρει στα 4.8+ GHz. And guess what ατσίδα, η διαφορά μεταξύ 8600k στα 4.8 και 2600x+bdies+stilt timings μπορεί και να είναι μικρότερη από ότι αυτή μεταξύ 2600x+bdies+stilt timings και 8400. - Στην συγκεκριμένη ερώτηση που έθεσε 2600x ή 8400 ανεξάρτητου κόστους, ε πως να το κάνουμε ο 2600x με custom bdie timings είναι μπροστά overall, όπως δείχνει ξεκάθαρα το hardware unboxed video. Εκτός αν αμφισβητούμε και το hardware unboxed τώρα. 😍 Αν υπάρχουν, δεν είναι πάνω από 2-3 games που να είναι μπροστά ο 8400 από τον 2600x με σφίξιμο + bdies στο σύνολο (ναι το starcraft 2 είναι μέσα σε αυτά μην ανησυχείς 🤩). Για productivity δε χρειάζεται να δείξουμε charts γιατί είναι πρωί ακόμα και μπορεί να τα βλέπουν και παιδιά.😎 - Τέλος σταμάτα να παραπλανείς συστηματικά το υπόλοιπο forum (όσοι ακόμα σε παίρνουν στα σοβαρά και δε σε έχουν μπλοκάρει) και να κάνεις hijack άλλα topics επειδή ο 1500x που πήρες καταρχάς ήταν λάθος επιλογή για αυτά που ήθελες (starcraft 2 24/7) και αφετέρου έχεις αποκτήσει δεσμούς αίματος με sandy/ivy και το υπόλοιπο παλαιολιθικό στρουμφοχωριό και νομίζεις επειδή εσύ δεν χρειάζεσαι τα extra threads άρα αυτό πρέπει να ισχύει και για τους υπόλοιπους. Το παλικάρι αν σπουδάζει προγραματιστής, πολύ πιθανό να θέλει να τρέξει vm κάποιο linuxάκι αργότερα από το να κάθεται να κάνει dual boot κλπ. Κρίνεις ότι ο 8400 θα ήταν και και πάλι ορθή επιλογη? Blender? Rendering? Υπάρχουν άπειρα multithreaded workloads που θα τον αξιοποιήσει. Γράψε κ άλλα να παινεψεις τις επιλογές. Συγγνώμη που δεν προτείνω μουσαντενια 6core, κολλημένα κτλ. Συγγνώμη που προτείνω επεξεργαστή με ring bus. Τελοσπαντων αδερφέ συνέχισε τον αγώνα σου. Σε 8600κ, αν φτάσει εκεί δεν υπάρχει αντίπαλος.τσαμπα συζήτηση. Ας πάρει 2600 να τον ευχαριστηθεί.
ilos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, TechnoV είπε Γράψε κ άλλα να παινεψεις τις επιλογές. Συγγνώμη που δεν προτείνω μουσαντενια 6core, κολλημένα κτλ. Συγγνώμη που προτείνω επεξεργαστή με ring bus. Τελοσπαντων αδερφέ συνέχισε τον αγώνα σου. Σε 8600κ, αν φτάσει εκεί δεν υπάρχει αντίπαλος.τσαμπα συζήτηση. Ας πάρει 2600 να τον ευχαριστηθεί. Ποια επιλογή να παινέψω? Τις δικές μου? Εγώ προσωπικά έχω και 8600k και 1600. Ο 8400 ενώ είναι τίμιο cpu overall, δε με κάλυπτε 100% για καμία από τις 2 δουλειές που ήθελα να κάνω με αυτά τα cpu. Αργότερα μάλλον 8α αναβαθμίσω και τον 1600 με κάποιο 7nm 8 core zen 2 και θα είμαι 100% καλυμμένος και στον τομέα productivity. Επιλογές σε αυτό το thread εννοείς? Εμείς απλά πληροφορίες linkάρουμε. H τελική επιλογή και ευθύνη ανήκει στον OP. Σύμφωνα με το workload του, θα πρέπει να πάρει και την ανάλογη απόφαση. Δεν υπάρχει ένα σωστό και λάθος για όλους. Αυτό δε το καταλαβαίνεις φαίνεται ακόμα. Μπορώ να σε βοηθήσω πάντως😁: step 1 - Ξαναδές αυτό το vid : step 2 - Επισκέψου και αυτό το site https://www.techspot.com/ αν νομίζεις ότι είναι τίποτα χτεσινοί, ουρανοκατέβατοι, αλεξιπτωτιστές καλή ώρα κλπ. step 3 - Κοιτάξου ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ στον καθρέφτη step 4 - Παρατήρησε αν υπάρχουν μπλε οπτικά είδη μπροστά από τα ματάκια σου. Αφαίρεσέ τα αν αυτό είναι δυνατόν. step 5 - Επανέλαβε τα προηγούμενα 4 steps. Αν πάλι νομίζεις ότι ο 8400 είναι καλύτερο cpu overall από ότι ο 2600x με bdies, μπορείς να χτυπήσεις την κάρτα σου και να λήξεις την βάρδιά σου στο στρυμφοχωριό. Job well done. 3
TechnoV Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 15 λεπτά πριν, ilos είπε Ποια επιλογή να παινέψω? Τις δικές μου? Εγώ προσωπικά έχω και 8600k και 1600. Ο 8400 ενώ είναι τίμιο cpu overall, δε με κάλυπτε 100% για καμία από τις 2 δουλειές που ήθελα να κάνω με αυτά τα cpu. Αργότερα μάλλον 8α αναβαθμίσω και τον 1600 με κάποιο 7nm 8 core zen 2 και θα είμαι 100% καλυμμένος και στον τομέα productivity. Επιλογές σε αυτό το thread εννοείς? Εμείς απλά πληροφορίες linkάρουμε. H τελική επιλογή και ευθύνη ανήκει στον OP. Σύμφωνα με το workload του, θα πρέπει να πάρει και την ανάλογη απόφαση. Δεν υπάρχει ένα σωστό και λάθος για όλους. Αυτό δε το καταλαβαίνεις φαίνεται ακόμα. Μπορώ να σε βοηθήσω πάντως😁: step 1 - Ξαναδές αυτό το vid : step 2 - Επισκέψου και αυτό το site https://www.techspot.com/ αν νομίζεις ότι είναι τίποτα χτεσινοί, ουρανοκατέβατοι, αλεξιπτωτιστές καλή ώρα κλπ. step 3 - Κοιτάξου ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ στον καθρέφτη step 4 - Παρατήρησε αν υπάρχουν μπλε οπτικά είδη μπροστά από τα ματάκια σου. Αφαίρεσέ τα αν αυτό είναι δυνατόν. step 5 - Επανέλαβε τα προηγούμενα 4 steps. Αν πάλι νομίζεις ότι ο 8400 είναι καλύτερο cpu overall από ότι ο 2600x με bdies, μπορείς να χτυπήσεις την κάρτα σου και να λήξεις την βάρδιά σου στο στρυμφοχωριό. Job well done. Κ όμως είναι ποιοτικότερο CPU ρε ειρωνα μάγκα της κακιάς ωρας. Λυπάμαι που σε στεναχορω. Ότι κ να πει αυτός στο βιντεάκι, εγώ υπερασπίζομαι αυτό που είδα με τα μάτια μου. Τα παμε... Μουσαντενιο 6core. 1
akoinonitos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, TechnoV είπε Κ όμως είναι ποιοτικότερο CPU ρε ειρωνα μάγκα της κακιάς ωρας. Λυπάμαι που σε στεναχορω. Ότι κ να πει αυτός στο βιντεάκι, εγώ υπερασπίζομαι αυτό που είδα με τα μάτια μου. Τα παμε... Μουσαντενιο 6core. 😂😂😂😂 1
ilos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, TechnoV είπε Κ όμως είναι ποιοτικότερο CPU ρε ειρωνα μάγκα της κακιάς ωρας. Λυπάμαι που σε στεναχορω. Ότι κ να πει αυτός στο βιντεάκι, εγώ υπερασπίζομαι αυτό που είδα με τα μάτια μου. Τα παμε... Μουσαντενιο 6core. Ρε αδερφέ αν βάλεις τον 8400 σε b360/h370 και έχεις κλειδωμένες τις μνήμες στα 2666 ο 8400 θα είναι παντού αισθητά πιο αργός από 2600x/bdies. Εδώ ήταν πίσω και σε csgo/gta5 ακόμα και starcraft 2 😁. Αν τώρα τον χώσεις σε z370 και πάρεις καλά dimάκια ο 8400 θα ανέβει αρκετά και θα ανταλλάσει blows με τον 2600x στο gaming, αλλά αν είναι να πάω σε z370 και bdies πας σε 8600k/8700k με λίγα παραπάνω χρήματα και είσαι jet. Χάνει την αξία του δηλαδή ο 8400.
TechnoV Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 35 λεπτά πριν, ilos είπε Ρε αδερφέ αν βάλεις τον 8400 σε b360/h370 και έχεις κλειδωμένες τις μνήμες στα 2666 ο 8400 θα είναι παντού αισθητά πιο αργός από 2600x/bdies. Εδώ ήταν πίσω και σε csgo/gta5 ακόμα και starcraft 2 😁. Αν τώρα τον χώσεις σε z370 και πάρεις καλά dimάκια ο 8400 θα ανέβει αρκετά και θα ανταλλάσει blows με τον 2600x στο gaming, αλλά αν είναι να πάω σε z370 και bdies πας σε 8600k/8700k με λίγα παραπάνω χρήματα και είσαι jet. Χάνει την αξία του δηλαδή ο 8400. Οκ. Λεπτομέρειες δηλαδή. Θα προτιμήσω true 6core προσωπικά κ ας είναι κ με 2400mhz μνήμες.
ilos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Τι σημαίνει true 6core? Δεν έχουμε bulldozer αρχιτεκτονική στους ryzen να έχουμε τις μισές FPU σε σύνολο πυρήνων ούτε 1 μοιρασμένη cache ανά 2 cores. Λίγο πιο αδύναμους πυρήνες από Coffee Lake έχουμε σε ipc (-10%) και IF αντί για ring bus (περισσότερο latency). Όσο true 6/8-core είναι ένας broadwell-e (ίδιο ipc) άλλο τόσο είναι και ένας ryzen με πολύ μικρότερο κόστος, κατανάλωση και θερμοκρασίες. Η πλάκα είναι αν πήγαινες από τον 7800x (mesh) στα 3.5 με boost στα 4 GHz στον 3770κ στα 4.5 Ghz πάλι θα το θεωρούσες αναβάθμιση όπως με τον 1500x? Απορία το έχω.🤩
akoinonitos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 26 λεπτά πριν, ilos είπε Τι σημαίνει true 6core? Δεν έχουμε bulldozer αρχιτεκτονική στους ryzen να έχουμε τις μισές FPU σε σύνολο πυρήνων ούτε 1 μοιρασμένη cache ανά 2 cores. Λίγο πιο αδύναμους πυρήνες από Coffee Lake έχουμε σε ipc (-10%) και IF αντί για ring bus (περισσότερο latency). Όσο true 6/8-core είναι ένας broadwell-e (ίδιο ipc) άλλο τόσο είναι και ένας ryzen με πολύ μικρότερο κόστος, κατανάλωση και θερμοκρασίες. Η πλάκα είναι αν πήγαινες από τον 7800x (mesh) στα 3.5 με boost στα 4 GHz στον 3770κ στα 4.5 Ghz πάλι θα το θεωρούσες αναβάθμιση όπως με τον 1500x? Απορία το έχω.🤩 Τσαμπα κουραζεσαι... 1
dimoskoutr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, TechnoV είπε Κουράδα. Μάλιστα. Ο 8400. Κουράδα. 10 fps παντού πίσω. Φίλε μην τους ακούς. Θα σου πουνε άμα κάνεις OC πάει καλά, άμα δώσεις 200 για μνήμες πάει καλά, αμα, αμα.. ο 8400 είναι σοβαρό gaming chip. Για αυτό βγήκε. Είναι η δουλειά του. Βρε θεότητα, το oc στον 2600x είναι δύο κλικ, κυριολεκτικά δύο κλικ, δύο δύο δύο κλικ στο bios... Συγκρίνεις ασύγκριτα cpu... Μεγάλο κόλλημα έχεις φιλτατε... Άσε που σε οτιδήποτε αξιοποιεί περισσότερα από 6 threads ο 2600x θα είναι πάντα μπροστά... Δεν υπάρχει καν δίλημμα ανάμεσα στους δύο... Αν δεν είναι θέμα το 40άρι διαφορά, δεν υπάρχει δίλημμα... Και για τα 6 ψεύτικα cores πες μου ότι bench θες αρκεί να μπορώ να το κατεβάσω μην πληρώνουμε κιόλας, να το τρέξω στον 1600 μου στα 3,9 με τα bdies μου στο xmp τους, ούτε stilt ούτε με το ryzen calculator... Με 2 κλικ το oc ε... Οποίος έχει 8400 να τρέξει τα ίδια... Να τα ανεβάσουμε εδώ...Να δούμε overall αν είναι τόσο ψεύτικοι οι 6 πυρήνες των ryzen... Δεν σου λέω καν για 2xxx ryzen... Μακάρι να μπορούσα να τρέξω και games αλλά το μπρίκι που έχω ξεμείνει 750ti δεν το έχει... Μην είσαι προκλητικός τέρμα φιλτατε... Βγάλε τα ριμαδια τα γυαλιά...η ίδια ιστορία με τον 8100 και τον 2400g επαναλαμβάνεται σχεδόν, που ο 8100 τρώει σφαλιάρες τελικά... Παρότι το Στρουμφοχωριό τον πρότεινε σε σχέση με 2400g... Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από dimoskoutr
noFEARgr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Παιρνεις τον 2600 αντι του χ τον κλοκαρεις στα 4,1-4.2 . Με 40 ευρω που γλυτωνεις πας σε bdie . Τωρα οι παραπανω γιατι ασχολειστε με αποδεδειγμενα τρολ δεν ξερω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα