greenkamikazi Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 4 ώρες πριν, coreman7 είπε Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, ιδιαίτερα το @malakudi που εκανε όλα αυτά και δεν ξέρω και πως(αν δεν καταφερω να το τρέξω σε πολλά θρεντς θα σε ρωτήσω γιατί το Ψαχνά και χθες πολυ ώρα). Νομίζω ότι δεν έχει τόση σημασία η ραμ σε αυτή τη προσομοίωση από ότι ειχα ρωτήσει ένα παιδί στο Φυσικό και απλώς έχει σημασία να έχεις μεγάλη χωρητικότητα για να μπορείς να τρέξεις με περισσότερα κελλιά και καλύτερη ανάλυση. Δηλαδή όση ανάλυση θές, τόσο χώρο πιάνει και είναι εντελώς σταθερο το ποσοστό της ραμ κατά τη προσομοίωση. Δίκαιο έχετε για τον 1700x αλλά από ότι εχω καταλάβει θα θέλω πολύ καλο VRM quality για 8 πυρήνες και δεν νομίζω να με βγάζει για πολύ καλύτερη μητρική. Οπότε θα παω στον 2600x που δεν νομίζω να χάσω υπερβολικα. Επίσης είχα διαβάσει ότι θα θέλω και συγκεκριμένες Ram με την πρώτη γενιά των Ryzen. Θα πάρω τελικά τον 2600x και τον Asus B450 Prime Plus που έχει στο QVL τις Ram που έχει βάλει ο leros. Ευχαριστώ ξανά που με βοηθήσατε! reddit και Tomshardware το παταγατε 😛 Φιλε μου επειδη και εγω θα κανω αναβαθμιση στο ιδιο budget για χρηση προγραμματος προσομοιωσης (CFD) τι προγραμμα θα τρεξεις? Εγω παντως κατεληξα στον ryzen 1700 σε αυτο το budget διοτι οι πολλοι πυρηνες βοηθανε απο οτι εψαξα στο προγραμμα που τρεχω.Τωρα για τον αν εκμεταλλευεται ολα τα threads δε ξερω.. Εγω ετρεχα το προγραμμα με fx6300 και 16 gb ram και περα οτι αργουσε που οκ το περιμενα καποιες φορες πανω απο ενα οριο κελιων που εβαζα στο προγραμμα δεν ετρεχε καν.Οποτε αναλογα με το τι θα τρεξεις τα 16 παιζει να μην αρκουν.
coreman7 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, greenkamikazi είπε Φιλε μου επειδη και εγω θα κανω αναβαθμιση στο ιδιο budget για χρηση προγραμματος προσομοιωσης (CFD) τι προγραμμα θα τρεξεις? Εγω παντως κατεληξα στον ryzen 1700 σε αυτο το budget διοτι οι πολλοι πυρηνες βοηθανε απο οτι εψαξα στο προγραμμα που τρεχω.Τωρα για τον αν εκμεταλλευεται ολα τα threads δε ξερω.. Εγω ετρεχα το προγραμμα με fx6300 και 16 gb ram και περα οτι αργουσε που οκ το περιμενα καποιες φορες πανω απο ενα οριο κελιων που εβαζα στο προγραμμα δεν ετρεχε καν.Οποτε αναλογα με το τι θα τρεξεις τα 16 παιζει να μην αρκουν. Εγώ θα τρέχω αυτό το Pluto. Αλλά είναι δύσκολο να χρειαστώ πάνω από 16 gb Ram. Ήδη τα 4 που είχα για και μια φορά δεν έφτασαν και σε αυτή ψιλοτρολλαρα. Γενικά δεν θα κάνω υπερβολικα απαιτητικές προσομοίωσεις αλλά θα κάνω πολλές μικρές επειδή σπάνια τα πετυχαίνεις με τη πρώτη αυτά που θες.( Έχει πολλά προβλήματα κατά βάση φυσικής που δεν σου έρχονται αμέσως ) οπότε θέλω απλώς να τρέχουν γρήγορα για να μη περιμένω. Τώρα βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν αξιοποιεί το HT αλλά για να είναι καλύτερος από τον Xeon θα είναι και καλύτερος από την όγδοη γενιά φαντάζομαι(;). Όσο για τον FX όντως, μαρτυριο. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από coreman7
greenkamikazi Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, coreman7 είπε Εγώ θα τρέχω αυτό το Pluto. Αλλά είναι δύσκολο να χρειαστώ πάνω από 16 gb Ram. Ήδη τα 4 που είχα για και μια φορά δεν έφτασαν και σε αυτή ψιλοτρολλαρα. Γενικά δεν θα κάνω υπερβολικα απαιτητικές προσομοίωσεις αλλά θα κάνω πολλές μικρές επειδή σπάνια τα πετυχαίνεις με τη πρώτη αυτά που θες.( Έχει πολλά προβλήματα κατά βάση φυσικής που δεν σου έρχονται αμέσως ) οπότε θέλω απλώς να τρέχουν γρήγορα για να μη περιμένω. Τώρα βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν αξιοποιεί το HT αλλά για να είναι καλύτερος από τον Xeon θα είναι και καλύτερος από την όγδοη γενιά φαντάζομαι(;). Όσο για τον FX όντως, μαρτυριο. Δε το γνωριζω αυτο το Pluto εγω παντως που τρεχω προγραμμα υπολογιστικης ρευστοδυναμικης (ANSYS) εψαξα αρκετα σε ξενα φορουμ και ενω με βαση πολλα benchmark πιστευα πως ο Ryzen θα ειναι ιδανικος διοτι το προγραμμα εκμεταλευεται τους πολλους πυρηνες εν τελη οι intel δουλευουν πολυ πολυ καλυτερα για το προγραμμα μου και θα παω για τον i7 8700 τελικα. Δεν εχω διαβασει ολα τα προηγουμε σχολια για να δω αν το εχεις ψαξει αλλα θα σε συμβουλευα να ψαξεις ειδικα για το προγραμμα που τρεχεις.Δε το περιμενα οτι θα εχουν τοσο χαοτικη διαφορα.
leros2004 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 15 ώρες πριν, coreman7 είπε Θα πάρω τελικά τον 2600x και τον Asus B450 Prime Plus που έχει στο QVL τις Ram που έχει βάλει ο leros.😛 Μπορεί να είσαι και εσύ από τους τυχερούς ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα