Προς το περιεχόμενο

Ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας νερού στον Άρη αναζωπυρώνει τις ελπίδες για παρουσία ζωής

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, TheDeathCalls είπε

Σωστη η αναλυση, αλλα εισαι λιγο φαουλ ομως. Οι αντιστοιχοι ανθρωποι που δουλευουν σε στρατιωτικες αποστολες (καθε ειδους, οχι μονο πολεμους), θα μπορουσαν να ειχαν αξιοποιηθει σε οποιονδηποτε αλλο τομεα. Αυτο εννοουν οι περισσοτεροι και ας μην ειναι οικονομολογοι. Φιλικα!

To ίδιο και αυτοί που φτιάχνουν πλακάκια, αυτοκίνητα, υπολογιστές, παπούτσια και πόρτες.

Ξέρεις, δεν έρχεται η ευημερία αν γίνουμε γεωργοί όλοι.

Η στρατιωτική έρευνα έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην πρόοδο της επιστήμης.

Επεξ/σία από Janoss
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βεβαια αφου βρήκαν νερό ας ελπίσουμε να μην έχει μεσα μικροργανισμους που θα εξελιχθούν οπως η ταινία life 😛

Επεξ/σία από inflation

1 ώρα πριν, Tsakalos! είπε

Δηλαδή εάν πχ η Ελλάδα παραγγείλει 30 F35 και 8 συστοιχίες patriot, ποια ακριβώς χρηματα θα επιστρέψουν στην οικονομία?

Μιλάω για παγκόσμιο επίπεδο μιας και το ερώτημα αναφέρεται στα παιδάκια στην Αφρική. Σε κρατικό επίπεδο, αν το ισοζύγιο είναι αρνητικό (που είναι καθώς πληρώνουμε ξένες εταιρείες), χάνουμε σαν χώρα.

21 ώρες πριν, Semper Regant είπε

Ένα από τα κακά της τεχνολογίας είναι ότι αμόρφωτοι ψεκασμένοι που για χιλιάδες χρόνια απλά θα τσάπιζαν το χωράφι για λογαριασμό του αφέντη τους, τώρα χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να συζητάνε για το πόσο κακή είναι η τεχνολογία και η επιστήμη.

Καποια στιγμη θα κανουν αυτο που επρεπε να κανουν απο την αρχη, θα παρουν την τσαπα και θα βαλουν ξιπασμενους και αφεντες εκει που τους αρμοζει.

Το θέμα είναι ότι και όλοι οι πόροι από όλες τις έρευνες για διάστημα - στρατιωτική τεχνολογία κτλ να πήγαιναν στον κόσμο που πεινάει, δυστηχώς πάλι θα υπήρχε κόσμος που θα πεινούσε.

Και αυτό γιατί είναι θέμα κουλτούρας και αντίλληψης του ανθρώπινου είδους.

Δεν είναι απαισιοδοξία.  Έτσι ειναι η φύση.

Από την στιγμή που το ανθρώπινο είδος δεν ειναι πχ αντικείμενα που βγαίνουν από εργοστασιο μαζικής παραγωγής καρμπον και πανομοιότυπα και ευτυχώς δεν θα γίνουν ποτέ, οι ανισότες στην μόρφωση, στην αντιλληψη, στο βιοτικό επίπεδο και όπου αλλού φαντάζεστε θα υπάρχουν. 

Αν θέλησουμε να γίνουμε καλύτερο "είδος" δεν χρειάζονται χρήματα. θέληση χρειάζεται και παιδεία/μόρφωση. Και μόρφωση/παιδειά έχεις πρώτα από όλα από τους γονεις.

Οπότε εξαίρετα τα νέα του άρθρου και ας επενδυθούν όσοι πόροι (πόροι όχι απλά χρήματα) χρειάζονται για να συνεχίσουν οι έρευνες.

Και μακάρι να είμαστε τυχεροί να δούμε και την πρώτη επνδρωμένη αποστολή. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, astrial είπε

φιλε μου καλησπερα

επειδή διαβασα λιγο από τα λεγομενα σου καποια πραγματα θα ηθελα να σε ρωτησω με την σειρα μου καποια πραγματα γιατι νομιζω ότι εσυ δεν εχεις ποιασει το νοημα.σε ποιο σημειο νομιζεις ότι θα ηταν ο πολιτισμος μας αν δεν υπηρχε το ρητο η περιεργεια είναι η αρχη της μαθησης?αν δεν υπηρχαν εξερευνητες,επιστημονες,γιατροι?αν δεν γινόντουσαν πειραματα για νεα φαρμακα?με το ρυθμο που χει παρει η επιστημη λογικο είναι ο ανθρωπος να αναζητησει ζωη η κατοικήσιμους πλανητες γιατι ξερει ότι τιποτα στην ζωη δεν είναι απολυτο εκτος από τον θανατο.ακομα και ο ηλιος μπορει να σβησει.πριν αρχιζεις να χλευάζεις να κατσεις να δεις γυρω σου τι συμβαινει και να αναρωτηθείς.οσον αφορα περι αν πατησαμε η όχι στο φεγγαρι αν η γη είναι επιπεδη αν υπαρχουν εξωγήινοι αυτά είναι θεματα που εσυ πρεπει να ψαξεις .το ιντερνετ εχει πολλες πηγες για γνωση και μαλλον εσυ δεν το ξερεις για να εισαι τοσο απολυτος και να λες ότι όλα αυτά είναι ψεμματα.εφερες παράδειγμα την τραγωδια του Challenger το οποιο ανιστορητε εγινε το 1986 ενώ είχαμε πατησει στο φεγγαρι σβηνοντας το ανοητο επιχειρημα σου περι προσπαθειας να αποδειξουν ότι ο ανθρωπος δεν παει στο διάστημα αγνοώντας ότι σε όλα τα σημεια της ιστοριας υπηρξαν θυσιες για να υπαρξει προοδος ακομα και στην Θρησκεια.τις θεωριες περι επίπεδης γης και κουφιας είναι παραμυθάκια που τα εξαπλωναν οι Βερνικοι (θαυμαστες του Ιουλιου Βερν)επηρεασμένοι από τα εργα του.αν πατησαν οι Αμερικανοι η οι Ρωσοι πρωτοι στο φεγγαρι  μαλλον ο Ψυχρος Πολεμος δεν σου λεει κατι ετσι?που ανταγωνιζονταν ο ενας τον αλλον σε τεχνολογικα επιτευματα τα ξεχασες?ολες οι θεωριες σου είναι απλα παραμυθιακια όπως η Μαιρη ξευγαρωσε με τον κρινο !

Καλησπέρα φίλε αλλά ανιστόρητος δεν είμαι, και νομίζω σε παραλήρημα βρίσκεσαι, εγώ δεν είπα αυτό. Το 59 πρώτη η Ρωσία έφτασε σε επιφάνεια, το 69 οι αμερικάνοι ισχυρίζονται (για καποιους ναι για αλλους οχι) ότι πάτησαν πάνω στην επιφάνεια του φεγγαριού.. Απο το 69 μέχρι το 86 που έγινε η τραγωδία του challenger δημιούργηθαν πολλές τρελές ελπιδες σε όλο τον πλανήτη του τύπου θα μπορέσει ποτέ ο ανθρωπος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής να μεταναστεύσει στο φεγγάρι; ίσως και σε άλλο πλανήτη; Δημιούργηθαν πολλές εικασίες τέτοιου τύπου που σε άλλους ακούγονται γελοία. Eικασίες και ελπίδες του τύπου ελάτε να αγοράσετε οικόπεδα στην σελήνη για να χτίσετε εξοχικό. Δυστυχώς την ευθύνη σε αυτά τα ενδεχομένως ψέμματα έχουν οι ίδιοι οι αμερικάνοι. Η Ρωσία κράτησε μικρό καλάθι και ίσως ήξερε ότι δεν έχει νόημα να κοροιδεύει τον κόσμο με ψεύτικες ελπίδες στο οποίο είναι μάνες οι αμερικάνοι. Ο ψυχρός πόλεμος ακολούθησε. Επανδρωμένη αποστολή δεν ξαναπήγε στην επιφάνεια της σελήνης με αποκορύφωμα την ανατίναξη του challenger. To αν ξαναπάτησαν μεσα σε αυτή τη δεκαετία επίσης αμφισβητείται. Και αυτό λέω ότι ίσως αυτός ήταν ένας τρόπος να πούνε στον κόσμο να ξεχάσει ό,τι πίστεψε. Ευτυχώς αρνούμαι να συμμετέχω σε τέτοια κόλπα. To apollo program αμφισβητήθηκε από πολλους μελετητές, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και από ολο το κόσμο. Και σημασία δεν έχει αν βρεθεί κύτταρο ή μικρόβιο ζωής στον Άρη. Σημασία έχει θα μπορέσει ποτέ ο άνθρωπος να πάει ταξίδι εκεί έξω; Εγω προσωπικά δε νοιάζομαι να πάω σελήνη και άρη αλλά στον Δία και στον Ουρανό! Εδώ σε θέλω μάστορα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Agraf είπε

Καλησπέρα φίλε αλλά ανιστόρητος δεν είμαι, και νομίζω σε παραλήρημα βρίσκεσαι, εγώ δεν είπα αυτό. Το 59 πρώτη η Ρωσία έφτασε σε επιφάνεια, το 69 οι αμερικάνοι ισχυρίζονται (για καποιους ναι για αλλους οχι) ότι πάτησαν πάνω στην επιφάνεια του φεγγαριού.. Απο το 69 μέχρι το 86 που έγινε η τραγωδία του challenger δημιούργηθαν πολλές τρελές ελπιδες σε όλο τον πλανήτη του τύπου θα μπορέσει ποτέ ο ανθρωπος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής να μεταναστεύσει στο φεγγάρι; ίσως και σε άλλο πλανήτη; Δημιούργηθαν πολλές εικασίες τέτοιου τύπου που σε άλλους ακούγονται γελοία. Eικασίες και ελπίδες του τύπου ελάτε να αγοράσετε οικόπεδα στην σελήνη για να χτίσετε εξοχικό. Δυστυχώς την ευθύνη σε αυτά τα ενδεχομένως ψέμματα έχουν οι ίδιοι οι αμερικάνοι. Η Ρωσία κράτησε μικρό καλάθι και ίσως ήξερε ότι δεν έχει νόημα να κοροιδεύει τον κόσμο με ψεύτικες ελπίδες στο οποίο είναι μάνες οι αμερικάνοι. Ο ψυχρός πόλεμος ακολούθησε. Επανδρωμένη αποστολή δεν ξαναπήγε στην επιφάνεια της σελήνης με αποκορύφωμα την ανατίναξη του challenger. To αν ξαναπάτησαν μεσα σε αυτή τη δεκαετία επίσης αμφισβητείται. Και αυτό λέω ότι ίσως αυτός ήταν ένας τρόπος να πούνε στον κόσμο να ξεχάσει ό,τι πίστεψε. Δυστυχώς αρνούμε να συμμετέχω σε τέτοια κόλπα. To apollo program αμφισβητήθηκε από πολλους μελετητές, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και από ολο το κόσμο. Και σημασία δεν έχει αν βρεθεί κύτταρο ή μικρόβιο ζωής στον Άρη. Σημασία έχει θα μπορέσει ποτέ ο άνθρωπος να πάει ταξίδι εκεί έξω; Εγω προσωπικά δε νοιάζομαι να πάω σελήνη και άρη αλλά στον Δία και στον Ουρανό! Εδώ σε θέλω μάστορα.

φιλε δεν απαντησες σε τιποτα από ότι σε ρωτησα και συνεχιζεις το παραλληλημα σου δεν θα κατσω να σου βαλω μυαλουδακι αλλωστε ολοι είναι εναντιον σε αυτά που εκφράζεις και αν εισαι τρολακι συνχαρητηρια επεσα στην παγιδα αν όχι τοτε γυρνα στην σπηλια σου  ειπες επίτηδες ανατιναξαν τον πυραυλο για να δειξουν ότι είναι ανεφικτο και ότι πεθανε μια δασκαλα.η μονη δασκαλα που πεθανε ηταν στο Τσαλεντζερ το 86 αφου είχαμε πατησει στο φεγγαρι μαλλον δεν θυμασαι και τι εχεις γραψει πιθηκε

22 λεπτά πριν, Agraf είπε

Καλησπέρα φίλε αλλά ανιστόρητος δεν είμαι, και νομίζω σε παραλήρημα βρίσκεσαι, εγώ δεν είπα αυτό. Το 59 πρώτη η Ρωσία έφτασε σε επιφάνεια, το 69 οι αμερικάνοι ισχυρίζονται (για καποιους ναι για αλλους οχι) ότι πάτησαν πάνω στην επιφάνεια του φεγγαριού.. Απο το 69 μέχρι το 86 που έγινε η τραγωδία του challenger δημιούργηθαν πολλές τρελές ελπιδες σε όλο τον πλανήτη του τύπου θα μπορέσει ποτέ ο ανθρωπος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής να μεταναστεύσει στο φεγγάρι; ίσως και σε άλλο πλανήτη; Δημιούργηθαν πολλές εικασίες τέτοιου τύπου που σε άλλους ακούγονται γελοία. Eικασίες και ελπίδες του τύπου ελάτε να αγοράσετε οικόπεδα στην σελήνη για να χτίσετε εξοχικό. Δυστυχώς την ευθύνη σε αυτά τα ενδεχομένως ψέμματα έχουν οι ίδιοι οι αμερικάνοι. Η Ρωσία κράτησε μικρό καλάθι και ίσως ήξερε ότι δεν έχει νόημα να κοροιδεύει τον κόσμο με ψεύτικες ελπίδες στο οποίο είναι μάνες οι αμερικάνοι. Ο ψυχρός πόλεμος ακολούθησε. Επανδρωμένη αποστολή δεν ξαναπήγε στην επιφάνεια της σελήνης με αποκορύφωμα την ανατίναξη του challenger. To αν ξαναπάτησαν μεσα σε αυτή τη δεκαετία επίσης αμφισβητείται. Και αυτό λέω ότι ίσως αυτός ήταν ένας τρόπος να πούνε στον κόσμο να ξεχάσει ό,τι πίστεψε. Δυστυχώς αρνούμε να συμμετέχω σε τέτοια κόλπα. To apollo program αμφισβητήθηκε από πολλους μελετητές, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και από ολο το κόσμο. Και σημασία δεν έχει αν βρεθεί κύτταρο ή μικρόβιο ζωής στον Άρη. Σημασία έχει θα μπορέσει ποτέ ο άνθρωπος να πάει ταξίδι εκεί έξω; Εγω προσωπικά δε νοιάζομαι να πάω σελήνη και άρη αλλά στον Δία και στον Ουρανό! Εδώ σε θέλω μάστορα.

Κάποτε προσπάθησαν και καλά να στείλουν πύραυλο στο φεγγάρι με απλούς ανρώπους μέσα και το ανατίναξαν στον ουρανό μπροστά στα μάτια όλων για να αποξείξουν οτι ξέρετε είναι όλα παραμύθια. Δεν πατήσαμε ποτέ στο φεγγάρι ούτε μπορείτε να ζήσετε εκτώς γης και σας τρώμε και τα φράγκα. Φυσικά είπαν ατύχημα. Αλλά πολίτης δεν ξανα μπήκε σε διαστημόπλοιο. Δυστυχώς στο πλήρωμα ήταν και μια εκπαιδευτικός δασκάλα η οποία έχασε τη ζωή της για τους ψεύτες

Γη και δε μας χωράει ο τόπος λέμε!

αυτά δεν εγραψες που θα μου πεις και την παπαρια σου 

Επεξ/σία από astrial

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, astrial είπε

φιλε δεν απαντησες σε τιποτα από ότι σε ρωτησα και συνεχιζεις το παραλληλημα σου δεν θα κατσω να σου βαλω μυαλουδακι αλλωστε ολοι είναι εναντιον σε αυτά που εκφράζεις και αν εισαι τρολακι συνχαρητηρια επεσα στην παγιδα αν όχι τοτε γυρνα στην σπηλια σου 

η αρχή της μάθησης φιλαράκι ξεκινάει απο τα βιβλία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τη λογοτεχνία. Δεν μπορώ να απαντάω σε παιδικές ερωτήσεις, γενικότερα δεν απαντάω παντού. Το διάστημα όσο απέραντο κι αν είναι θεωρώ δεν παίζει σπουδαίο ρόλο στο μέλλον του ανθρώπου. Και δεν λέω ποτέ παραμύθια απλά δεν έτυχε να ακούσεις πολλές συζητήσεις ιστορικές για αυτά τα θέματα. Ποια επίπεδη γή ρε, και ο Άτλας το είπε! δεν είπα εγώ αυτό, τα μπέρδεψες σουρωμένε, σε παραλήρημα είσαι.

1 λεπτό πριν, Agraf είπε

η αρχή της μάθησης φιλαράκι ξεκινάει απο τα βιβλία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τη λογοτεχνία. Δεν μπορώ να απαντάω σε παιδικές ερωτήσεις, γενικότερα δεν απαντάω παντού. Το διάστημα όσο απέραντο κι αν είναι θεωρώ δεν παίζει σπουδαίο ρόλο στο μέλλον του ανθρώπου. Και δεν λέω ποτέ παραμύθια απλά δεν έτυχε να ακούσεις πολλές συζητήσεις ιστορικές για αυτά τα θέματα. Ποια επίπεδη γή ρε, και ο Άτλας το είπε! δεν είπα εγώ αυτό, τα μπέρδεψες σουρωμένε, σε παραλήρημα είσαι.

Κάποτε προσπάθησαν και καλά να στείλουν πύραυλο στο φεγγάρι με απλούς ανρώπους μέσα και το ανατίναξαν στον ουρανό μπροστά στα μάτια όλων για να αποξείξουν οτι ξέρετε είναι όλα παραμύθια. Δεν πατήσαμε ποτέ στο φεγγάρι ούτε μπορείτε να ζήσετε εκτώς γης και σας τρώμε και τα φράγκα. Φυσικά είπαν ατύχημα. Αλλά πολίτης δεν ξανα μπήκε σε διαστημόπλοιο. Δυστυχώς στο πλήρωμα ήταν και μια εκπαιδευτικός δασκάλα η οποία έχασε τη ζωή της για τους ψεύτες

αυτά είναι δικα σου λογια βλακακο

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, astrial είπε

αυτά είναι δικα σου λογια βλακακο

ναι τι δεν καταλαβαίνεις;

το άλλο το ρητό που λέει ''όλοι δικαιούνται ένα κομμάτι γής σε αυτή τη ζώη'' δεν το χεις ξανα ακούσει; τι να πω τότε μιλάω σε ζώα.

Και επίσης παρατήστε το διάστημα και δείτε μεσ τα μάτια την τραγωδία που έγινε. Και πόσα χρόνια θα περάσουν για να ξανα χτιστούν όλα αυτά που καταστράφηκαν. Οι άνρθωποι δεν γυρίζουν πίσω. Τα ''γαμ@@@'' μεταλλεία! όπως και η εξόριξη χρυσού στις σκουριές!

Επεξ/σία από Επισκέπτης

On 27/07/2018 at 10:17, Federer said:

Εκατομμύρια άνθρωποι ζούνε κάτω απο το όριο της φτώχειας, τα παιδάκια στην Αφρική δεν έχουν να φάνε, το πόσιμο νερό είναι είδος πολυτελείας για την πλειοψηφία της ανθρωπότητας και κάποια NASA ασχολείται με κάτι MRO , κόκκινους πλανήτες, νερά κάτω από πάγους και πράσινα άλογα...ρε ταΐστε ρε τον κοσμάκη που πεινάει κι αφήστε τις υπόγειες λίμνες ρε 😡

Πιο πιθανό είναι να ταιστουν καποτε ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης της τεχνολογίας μέσω της έρευνας.

Λες και το πρόβλημα είναι αμιγώς οικονομικό και όχι και πολιτικοκοινωνικό.

Υπεραπλουστευσεις και συμπεράσματα του κώλου.

Στα καφενεία οι παππούδες πιο ανοιχτομυαλοι είναι.

Αυτό λέμε. Να προχωρήσει η έρευνα και η τεχνολογία για θεραπεία ασθενειών και επιτεύγματα για τη βελτίωση της ζωής στη γη όπως πχ το σύστημα παραγωγής νερού του Bill Gates και όχι να ψάχνουμε για ίχνη νερού σε εκατομμύρια πλανήτες όπου δεν πρόκειται να πάμε ίσως ποτέ και να μη μας χρησιμεύσουν σε τίποτα. 

46 minutes ago, adi32 said:

Αυτό λέμε. Να προχωρήσει η έρευνα και η τεχνολογία για θεραπεία ασθενειών και επιτεύγματα για τη βελτίωση της ζωής στη γη όπως πχ το σύστημα παραγωγής νερού του Bill Gates και όχι να ψάχνουμε για ίχνη νερού σε εκατομμύρια πλανήτες όπου δεν πρόκειται να πάμε ίσως ποτέ και να μη μας χρησιμεύσουν σε τίποτα. 

Δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει η κάθε έρευνα. Με αυτή την λογική κάποιος θα έλεγε στον Einstein μην ασχολείσαι με την σχετικότητα γιατί δεν τρώγεται. Γίνε γεωπόνος και κάνε έρευνα για αποδοτικότερες καλλιέργειες.

Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι απαραίτητη καθώς μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

• Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...