Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Γιατι θα είναι καλή σπατάλη;; 

Δυστυχώς τεράστιο μέρος της εξερεύνησης του διαστήματος έχει άμεση ή έμμεση σχέση  με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.. 

Πολύ περιορισμένη και γενικευμένη απάντηση. Πώς η έρευνα για τον Άρη συνδέεται με στρατιωτικούς εξοπλισμους και ειδικότερα πως εξαρτάται από αυτούς; Ναι υπάρχει διαστημική έρευνα για λόγους στρατιωτικούς και αυτή δεν την συμπεριλαμβάνω στις καλές σπατάλες.

Το γιατί είναι καλή σπατάλη θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Γιατί σχεδον πάντα η επιστημονική έρευνα οδηγεί σε συμπεράσματα, ανακαλυψεις, νεα ερώτηματα που με την σειρά τους διευρύνουν την επιστημη, και φυσικά όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, ανακαλύψεις που φαινόντουσαν άχρηστες στην εποχή τους χωρίς καμία πρακτική σημασία, αποδείχθηκαν αργότερα όχι πολύτιμες αλλά απαραίτητες για την  εξέλιξη μας. Δεν μπορεί να μπει φίλτρο στην επιστημονική έρευνα, γιατί κανείς δεν ξέρει μια έρευνα, όσο και άχρηστη και αν φαίνεται, που θα οδηγησει.

Και θα θα σου πω το εξής. Αν ανακαλύψουμε ένα μικροοργανισμό στον Άρη που επιτίθεται σε κάθε μορφή καρκίνου; Τότε τι θα πεις; Αν ακούγαμε εσένα και κάθε  εσένα δεν θα την ανακαλύπταμε ποτε. Δεν λέω ότι είναι πολύ πιθανό. Αλλά τίποτε δεν είναι απίθανο. Δεν σταματάμε λοιπόν την επιστημονική έρευνα.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Γιατι θα είναι καλή σπατάλη;; 

Δυστυχώς τεράστιο μέρος της εξερεύνησης του διαστήματος έχει άμεση ή έμμεση σχέση  με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.. 

Δε ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα εδώ, αλλά απλά να σου θυμίσω ότι όταν μιλάμε για galaxy η iPhones , μιλάμε για ιδιωτικό χρήμα, εταιρικό.. όχι Δημόσιο.. Το δημοσιο ή το "κράτος" είναι υπεύθυνο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του, όχι μια εταιρία η οποία κανει τη δουλειά της... Οπότε εκεί φυσικά και δεν σηκώνει ευαισθησία. .

Εδω ομως κανεις λαθος. Δεν ειναι το προβλημα το δημοσιο χρημα μονο αλλα γενικοτερα η απληστια και ανισοτητα των χρηματων. Φυσικα και σηκωνει ευαισθησια. Δηλαδη η ευαισθησια σου ως προς τα παιδια πχ που πεθαινουν ειναι επιλεκτικη και εχεις κανει την εκλογικευση πως το καθε δημοσιο θα επρεπε να στηριζει; Φυσικα και θα επρεπε δε διαφωνω αλλα θα πρεπει να ξεφυγουμε λιγο και απο αυτα που μας εχει εμφυτεψει ομορφα το συστημα στο οποιο ζουμε. Δε γινεται να ξοδευονται επισης δις απο ιδιωτικους κολοσσους για μη ζωτικης σημασιας θεματα και να λεμε αστους αυτους απλα κανουν την δουλεια τους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ναι οπότε το ίδιο λέμε... Για πες μου όμως για την πρώτη μου ερώτηση...

Γιατι θα ειναι ασχημα νεα.

Αν θες διαβασε αυτο το αρθρο  https://waitbutwhy.com/2014/05/fermi-paradox.html (ειναι παρα πολυ καλο).

Αλλιως εν συντομια.

Σκέψου οτι υπαρχει μια διαδρομη που ξεκιναει απο την μη υπαρξη ζωης και καταληγει στο σημειο που ενας πολιτισμος ειναι ορατος απο αλλους πολιτισμους.Ξερουμε οτι αυτη τι στιγμη κανένας πολιτισμος δεν ειναι ορατος στο απο εμας.Αρα σε καποιο σημειο αυτης της διαδρομης ολοι σταματανε.Το να ειναι η ζωη παρα πολυ σπανια ειναι ενα ευνοικο σεναριο για εμας.Το να ειναι το σημειο στο οποιο ολοι σταματανε πισω μας ειναι ενα ευνοικο σεναριο για εμας.Με λιγα λογια το να ειμαστε σπανιοι.(το οποιο ειναι ισως πιο πιθανο απο οτι νομιζουμε).Αν βρουμε ζωη στον αρη,αρα πιθανως το συμπαν ειναι γεματο ζωη ειναι πιθανο το σημειο στο οποιο οι πολιτισμοι "κολλανε" σε αυτη τη διαδρομη να μην ειναι πισω μας αλλα μπροστα μας.Πραγμα που σημαινει ότι πλησιαζουμε σε ενα σημειο στο οποιο ειτε θα επελθει πληρης τεχνολογική στασιμοτητα.Ειτε θα εξαφανιστουμε.Και το πρωτο ειναι μαλλον δυσκολο.

Ολα αυτα ειναι θεωριες βεβαια.

Screenshot_2018-07-27-17-06-45.pngαν αρχίσουμε και απορριπτουμε φίλτρα απο πισω μας ειναι πιθανο το κοκκινο μεγαλο φιλτρο να ειναι μπροστα μας.

Επεξ/σία από Yeroplatanos
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sybnios είπε

Εδω ομως κανεις λαθος. Δεν ειναι το προβλημα το δημοσιο χρημα μονο αλλα γενικοτερα η απληστια και ανισοτητα των χρηματων. Φυσικα και σηκωνει ευαισθησια. Δηλαδη η ευαισθησια σου ως προς τα παιδια πχ που πεθαινουν ειναι επιλεκτικη και εχεις κανει την εκλογικευση πως το καθε δημοσιο θα επρεπε να στηριζει; Φυσικα και θα επρεπε δε διαφωνω αλλα θα πρεπει να ξεφυγουμε λιγο και απο αυτα που μας εχει εμφυτεψει ομορφα το συστημα στο οποιο ζουμε. Δε γινεται να ξοδευονται επισης δις απο ιδιωτικους κολοσσους για μη ζωτικης σημασιας θεματα και να λεμε αστους αυτους απλα κανουν την δουλεια τους.

Ρε συ δίκιο έχεις.. εννοείται... Η απάντηση μου ήταν λιγο "επιδερμική".. απλά σε γενικές γραμμές απάντησα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

η επιστήμη μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη και εντελώς άχρηστη και τοξική. Ως συνήθως σε τέτοια λεπτά ζητήματα αλλά ταυτοχρόνως πολιτικά και οικονομικά, σε ζητήματα ζωής και επιβίωσης αρκετές φορές απλά ''ξύνεται'', ανακατεύεται χωρίς επιτεύγματα ουσιαστικά και πραγματικά ωφέλιμα. Επίσης το φάρμακο για το Aids έχει βρεθέι και πιθανών και για το καρκίνο, αλλά δε τους συμφέρει.. και δεν ανακοινώνεται ακόμα..

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Agraf είπε

η επιστήμη μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη και εντελώς άχρηστη και τοξική. Ως συνήθως σε τέτοια λεπτά ζητήματα αλλά ταυτοχρόνως πολιτικά και οικονομικά, σε ζητήματα ζωής και επιβίωσης αρκετές φορές απλά ''ξύνεται'', ανακατεύεται χωρίς επιτεύγματα ουσιαστικά και πραγματικά ωφέλιμα. Επίσης το φάρμακο για το Aids έχει βρεθέι και πιθανών και για το καρκίνο, αλλά δε τους συμφέρει.. και δεν ανακοινώνεται ακόμα..

Ένα ένα μας τα λες όμως.. 

Δημοσ.

Το να βρούμε νερό στον Άρη ή κάποιο μικροργανισμό δε νομίζω ότι θα μας βοηθήσει κάπου. Υπάρχουν στη γη χιλιάδες προβλήματα να λυθούν και ασθένειες να θεραπευτουν που εκεί έπρεπε να δαπανώνται τα περισσότερα λεφτά κι όχι να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα. Αφού λύσουμε τα εδώ προβλήματα ψάχνουμε και χιλιάδες έτη φωτός μακριά 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, adi32 είπε

Το να βρούμε νερό στον Άρη ή κάποιο μικροργανισμό δε νομίζω ότι θα μας βοηθήσει κάπου. Υπάρχουν στη γη χιλιάδες προβλήματα να λυθούν και ασθένειες να θεραπευτουν που εκεί έπρεπε να δαπανώνται τα περισσότερα λεφτά κι όχι να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα. Αφού λύσουμε τα εδώ προβλήματα ψάχνουμε και χιλιάδες έτη φωτός μακριά 

Πες μου ότι είσαι καινούργιος στο forum... ή έστω πάσχεις από αμνησία...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Ένα ένα μας τα λες όμως.. 

Δεν είμαι υπουργός, ούτε ο βουλευτής που ψήφισες, αυτά ωφείλουν να τα πουν στον κόσμο άλλοι. Αλλά αυτοί είστε - στο ίδιο μοτίβο - καλό κάνεις κακό σου αναλογίζουν. Η καχυποψία σου και η αρνητική σου διάθεση να ακούσεις κάτι καινούριο ή έστω κάτι που δεν διαβάζεις καθημερινά είναι το χειρότερο πρόβλημα του ανθρώπου. Αυτοί είστε.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Agraf είπε

Δεν είμαι υπουργός, ούτε ο βουλευτής που ψήφισες, αυτά ωφείλουν να τα πουν στον κόσμο άλλοι. Αλλά αυτοί είστε - στο ίδιο μοτίβο - καλό κάνεις κακό σου αναλογίζουν

Κάποιος μεσα απο το σύστημα δεν θα αποκαλυψει πραγματα που βλαπτουν το σύστημα. Οι αποκαλυψεις πρεπει να γινουν απο καποιον εκτος. Με αποδειξεις ομως. Οχι λόγια. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπα, το ίδιο το σύστημα τα αναλαμβάνει αυτά. Και η ιατρική. Αλλά πώς να μιλήσεις εδώ μέσα όταν μόλις πεις κάτι σημαντικό πετάγονται σαν.. πίτα στην ειρωνεία. Πλάκα κάνεις τώρα. Τζάμπα χάνω την ώρα μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Agraf είπε

Δεν είμαι υπουργός, ούτε ο βουλευτής που ψήφισες, αυτά ωφείλουν να τα πουν στον κόσμο άλλοι. Αλλά αυτοί είστε - στο ίδιο μοτίβο - καλό κάνεις κακό σου αναλογίζουν. Η καχυποψία σου και η αρνητική σου διάθεση να ακούσεις κάτι καινούριο ή έστω κάτι που δεν διαβάζεις καθημερινά είναι το χειρότερο πρόβλημα του ανθρώπου. Αυτοί είστε.

2 λεπτά πριν, Agraf είπε

Μπα, το ίδιο το σύστημα τα αναλαμβάνει αυτά. Και η ιατρική. Αλλά πώς να μιλήσεις εδώ μέσα όταν μόλις πεις κάτι σημαντικό πετάγονται σαν.. πίτα στην ειρωνεία. Πλάκα κάνεις τώρα. Τζάμπα χάνω την ώρα μου.

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πιο είναι αυτό το καινούριο ή αυτό που δεν ακούμε καθημερινά ή το σημαντικό... αν θέλεις ξεκίνα με την ύπαρξη ή μη νερού στον Άρη... απλό και συγκεκριμένο...

Επεξ/σία από AtiX
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πιο είναι αυτό το καινούριο ή αυτό που δεν ακούμε καθημερινά ή το σημαντικό... αν θέλεις ξεκίνα με την ύπαρξη ή μη νερού στον Άρη... απλό και συγκεκριμένο...

Πιστεύω ότι υπάρχει τόσο νερό στο Άρη όσο η καλοσύνη πάνω στη Γη. Λίγο. Και θεωρώ ότι υπάρχουν τόσα συμφέροντα και μυστικά όσα η απροθυμία, η τεμπελιά και η κουτοπονηριά πάνω στην Γη. Δηλαδή πολύ. Αυτά. Και οφείλουμε να δίνουμε προτεραιότητα αλλού. Προτεραιότητα στα γράμματα, την τέχνη, πολιτισμό, τη  τεχνολογία κ.α Τα νέα παιδιά όμως που μεγάλωσαν χωρίς να τους λείπουν είδη πρώτης ανάγκης δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια σήμερα. Και ερχόμαστε εμείς της δεκαετίας 80 που κάναμε όνειρα να μας τα ζαλίζει η κρίση, η ανεργία και η καχυποψία σήμερα. Βρήκαμε μια μικροκοινωνια γεμάτη κλίκες και ασθένειες. Καμία αξιοκρατία. Και είναι πλέον ζήτημα ζωής όχι επιβίωσης. Οι διαστημικές αποστολές είναι απλά για να περνάς την ώρα σου. Εγώ προσωπικά την χάνω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Agraf είπε

Κάποτε προσπάθησαν και καλά να στείλουν πύραυλο στο φεγγάρι με απλούς ανθρώπους μέσα και το ανατίναξαν στον ουρανό μπροστά στα μάτια όλων για να αποξείξουν οτι ξέρετε είναι όλα παραμύθια. Δεν πατήσαμε ποτέ στο φεγγάρι ούτε μπορείτε να ζήσετε εκτώς γης και σας τρώμε και τα φράγκα. Φυσικά είπαν ατύχημα. Αλλά πολίτης δεν ξανα μπήκε σε διαστημόπλοιο. Δυστυχώς στο πλήρωμα ήταν και μια εκπαιδευτικός δασκάλα η οποία έχασε τη ζωή της για τους ψεύτες

Γη και δε μας χωράει ο τόπος λέμε!

Flat earther spotted. Get cover!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...