Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Αυτή την στιγμή έχω set up με 2 οθόνες, μια Samsung se650 και την -κακιστη- 17αρα ενσωματωμένη του Lenovo z710.

Η Samsung είναι καλιμπραρισμενη και μου δινει κάλυψη srgb.Οποτε και η επόμενη πρέπει να πληρεί το συγκεκριμένο standard.

Στήνουν κάτι ξαδέρφια μου ένα pc και θα χρειαστούν μια οθόνη, έχει νόημα να τους δώσω την δική μου και να κάνω μετάβαση σε ultrawide για την χρήση που θέλω(90% χρήση lightroom, Photoshop και ίσως να ασχοληθώ και με premier)?

Υ.γ Δεν έχω δουλέψει ποτε με ultrawide.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε χαμηλό budget, δλδη δεν πάω για full blown editing monitor , οπότε ας πούμε 350 ευρω.

Nα ~καλύπτει το srgb (όπως το τωρινό μου)

Υ.γ Σίγουρα όχι curved γιατί λογικά δεν θα καλιμπραρετε με το Spyder που έχω.

Επεξ/σία από @topos
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δε θα σου κάνει πιστεύω ίσως να κοιτούσες 34αρα με άλλη ανάλυση σίγουρα με αρκετά παραπανω.. Χωρίς να το θεωρήσεις μονόδρομο θα πρότεινα 2k 27-32 για να έχεις μεγαλύτερο real estate.

Στα 300-350 τσεκαρε reviews ίσως σου κάνουν αφού δεν ψάχνεις το απόλυτο monitor.

https://www.imaging-resource.com/news/2016/11/18/benq-pd2700q-monitor-review-27-inch-monitor-solid-at-price-point

https://www.google.gr/amp/s/xsreviews.co.uk/reviews/benq-ew3270zl-eye-care-monitor-review/amp/

Δημοσ.

1440p 27" ειναι η χρηση τομη.

η PD2700Q ειναι εκτος συζητησης καθως δε διαθετει επιλογη για ρυθμισμα του καθε καναλιου χρωματος ξεχωριστα αρα μπα calibration μπορεις να κανεις., η EW3270 περα απο οτι ειναι 1440p σε 32"  και δε ξερω κατα ποσο βολευει. Φυσικα και τις δυο μπορεις να τις ρυθμισεις σχετικα καλα με icc profile αλλά αυτο εχεις και τα προβληματα** του και ειναι η τελευταια λυση και συνηθως μονο για το gamma καθως μπορεις να το ρυθμισεις με μικροτερα βηαμτα απο οτι στις οθονες.

**πχ στη 1803 υπηρχε σε πολλους ενα θεμα και δε φορτωνε με τιποτα τα icc profile, περασε μηνας+ μεχρι να το φτιαξουν.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα δεν μπορώ να βγω στο 500ρικο.

Η αλλαγή ειναι μια σκέψη που εκανα μιας και θα μπορούσα να κάνω ένα δωράκι στα ξαδερφακια + να αναβαθμίσω την δική μου οθόνη.Θα το σκεφτώ.

Τσίμπησα μια 16:9 32αρα tv hd (δανεικη) για να την δουλέψω δύο μέρες να δω εάν θα με βολεύει το συγκεκριμένο real estate και μέγεθος στο γραφείο.θα κάνω και ένα simulation 21:9 (βγαίνει ~30 inches).

Y.γ Αυτό να υποθέσω πως μπορώ να το κάνω από τις ιδιότητες γραφικών των win?

Υ.γ 2 Μια νύξη για τις βάσεις των οθονών.Την Samsung την πλήρωσα κάτι παραπάνω για να έχει ρύθμιση ύψους+ να κάνει tilt.

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το tilt και παρόλο που ανεβαίνει κάτιτις παραπάνω από αυτές με σταθερες βάσης και πάλι μου "πεφτει" πολύ χαμηλή.Νομιζω οι μόνες λύσεις είναι είτε βάση στον τοίχο είτε βραχίονας με clamp στο γραφείο.Για αυτό εάν προβώ σε οποιαδήποτε άλλη αγορά πρέπει να έχει απαραίτητα vesa mount.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα μου προξενεί εντύπωση που δεν συζητιετε μιας και επενδύουμε σε καρέκλες και άλλα παραφιναλια και τελικά πάλι πρέπει να εχουμε το κεφάλι μας σε κλίση όταν κοιτάμε την οθόνη.

Εκτιμω πως θα έπρεπε το μέσο της οθόνης να βρίσκετε στο ύψος των ματιών μας, συμφωνειτε?

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, @topos είπε

Εκτιμω πως θα έπρεπε το μέσο της οθόνης να βρίσκετε στο ύψος των ματιών μας, συμφωνειτε?

Οχι, το πανω μερος της οθονης πρεπει να ειναι στο υψος των ματιων σου και ισως λίγο πιο κατω, τα ματια οπως και το κεφαλι πιο ευκολα πανω κατω παρα πανω ;)

https://www.google.gr/search?num=30&source=hp&ei=bPVdW-j2OKySmwXZwLKoDA&q=monitor+ergonomics&oq=monitor+ergonomics&gs_l=psy-ab.3..0i203k1l3j0i22i10i30k1j0i22i30k1l6.456.4670.0.4761.23.19.1.0.0.0.347.3217.0j9j3j3.16.0....0...1.1.64.psy-ab..6.17.3337.6..0j35i39k1j0i131k1j0i67k1.119.N6Sm6dQphG4

https://www.ergotron.com/en-us/ergonomics/ergonomic-equation

Επεξ/σία από panoc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε λιγη βοηθεια απο το displaywars και ενα μετρο εκανα τις παρακατω δοκιμες στην 32αρα 16/9 tv ->

Πρεπει να το δουλεψω λιγο ακομα τις διαφορες αναλογιες αλλα καταληγω πως μαλλων δεν κερδιζω κατι ιδιαιτερα απο το να παω σε 27inch 16/9 h 29 21/9.

Η 32 16/9 μαλλων ειναι οριακα κουραστικη στους 50-60 cm αποσταση θεασης και μαλλων καταληγω οτι για να αξιζει η μεταβαση θα πρεπει να παω σε 34 21/9.

Υ.Γ Δεν καταφερα να δωσω "καρφωτες" αναλυσεις (hd intel 4600+840m) μεσω win.Εαν εχετε ευκαιρη απαντηση για το πως θα το κανω θα το εκτιμουσα, μιας και το lightroom αρνηται πεισματικα να μικρινει το παραθυρο του(εκτιμω οτι καποιο κλειδωμα της αναλυσης θα παιζει)

Υ.γ 2 Το αυτονοητο-> Αναλυση 1366*768 στους 50 ποντους βγαζει ματι..

Αναρωτιεμαι εαν αυτο με κουραζει η το μεγεθος της οθονης...?

monitor sizes.JPG

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Δε καταλαβα τι θες να κανεις και επισης δεν εχω καταλαβει τι σχεση εχει η αναλυση ακα το real estate της οθονης με το μεγεθος της σε ιντσες ;

Δημοσ.

Προσπαθησα να κανω ενα simulation σε σχεση με την χρηση που κανω ηδη(editing photo 3:2 lightroom/photoshop + αλλο ενα παραθυρο απο διπλα), καταληγω οτι μαλλων δεν αξιζει να μεταβω ουτε στις 27 16/9, ουτε στις 29 21/9.

Πιθανοτατα εαν δεν ειχα οθονη να πηγαινα σε 27 16/9, αλλα συμπεραινω οτι για να δω ουσιαστικη διαφορα τωρα πρεπει να παω στις 34 21/9. 

Δημοσ.

Νομιζω οτι συστατικο -και σημαντικο- στοιχειο του/στον προβληματισμο σου ειναι πως δουλευεις σε 1920Χ1200
😎
Καθως και εγω προτιμω -εως την εχω καταβρει!- με αυτη την αναλυση νομιζω πως απαντηση αντικαταστασης σε
τετοιο budget < = 350 ευρω, δεν βρισκεται διολου ευκολα, αλλιως θα καναμε γιουργια: σε μεγαλυτερη αντιστοιχη
🤪

Δημοσ.
9 ώρες πριν, @topos είπε

Προσπαθησα να κανω ενα simulation σε σχεση με την χρηση που κανω ηδη(editing photo 3:2 lightroom/photoshop + αλλο ενα παραθυρο απο διπλα), καταληγω οτι μαλλων δεν αξιζει να μεταβω ουτε στις 27 16/9, ουτε στις 29 21/9.

Πιθανοτατα εαν δεν ειχα οθονη να πηγαινα σε 27 16/9, αλλα συμπεραινω οτι για να δω ουσιαστικη διαφορα τωρα πρεπει να παω στις 34 21/9. 

Με αυτο που κανεις μπορεις να δεις τη σχετικη διαφορα στο μεγεθος του πανελ οχι ομως τη διαφορα στο real estate της οθονης, το τελευταιο εξαρταται απο την αναλυση της. Ειτε εχεις μια 27" ειτε μια 34" με αναλυση πχ 2560X1440 χωρανε ακριβως την ιδια πληροφορια μεσα, εκτος και επειδη στη 34" θυα τα βλεπεις ολα τεραστια θα κανεις σμικρυνση στα παραθυρα αλλα τοτε χανεις το πλεονεκτημα του 1:1 που θες για τη φωτογραφια. Η διαφορετικα μια 34" 21/9 2560Χ1080 εχει μικροτερο real estate απο μια 27" 16/9 2560Χ1440 και ας τα βλεπεις ολα μεγαλυτερα. Η αναλυση ειναι αυτο που σε ενδιαφερει εσενα για να χωρανε περισσοτερες πληροφοριες μεσα στην οθονη.
Αυτο που σε μοιαζεις ειναι με τι μεγεθος παραθυρα θες να δουλευεις.
Εκτος και τα εχω καταλαβει ολα λαθος....

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/7/2018 στις 7:44 ΜΜ, @topos είπε

Σίγουρα δεν μπορώ να βγω στο 500ρικο.

ενημερωτικά, κάτω από 1000άρικο δεν βρίσκεις οθόνη με 100% DCI-P3

Αν θα κάνεις αναβάθμιση από sRGB (που ήταν ξεπερασμένο εξ αρχής...), το minimal που θες είναι AdobeRGB.

προφανώς σε αυτά τα χρήματα καινούρια την ξεχνάς από τώρα, αν βρεις στα μεταχειρισμένα κάτι τυχερός θασε.

Μάζεψε περισσότερα χρήματα (Αφού ασχολείσαι) και πάρε κάτι που θα κρατήσει, όχι κάτι που θα είναι μια απ τα ίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...