Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ειμαι κατοχος ενος συστηματος με επεξεργαστη Fx 6350 και mobo gigabyte 970a-ds3p ver 1 και εχω στο ενα slot μια HyperX Fury Black 8GB DDR3-1866MHz (HX318C10FB/8) και τωρα αγορασα και αλλη μια  HyperX Fury Blue 8GB DDR3-1866MHz (HX318C10F/8) για να εχω 16gb.  τις εχω βαλει συμφωνα με το μανουακ της μητρικης στα γκρι σλοτ που ειναι για dual αλλα το προβλημα ειναι οτι στα windows 10 64bit μου βγαζει οτι εχει 16gb αλλα usable τα 8.  Εχω ψαξει στο internet για παρομοιο πρόβλημα αλλα δεν βρηκα ακρη, αλλαξα και τα σλοτς αλλα και παλι τα ιδια.. Θα ηθελα την δικια σας γνωμη.. 

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει να μπείς απο bios και να βάλεις dram clock την αντίστοιχη που δίνουν οι μνήμες σου! Αυτό προτείνεται εδώ!

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2811368/16gb-ram-showing-8gb-usable-16gb-installed-windows-win-ultimate-upgraded.html

Για τα volt δεν το γνωρίζω το αντικείμενο οπότε δεν το προτείνω!

Δημοσ.

Δοκίμασε μεμονωμένα τις μνήμες για να διαπιστώσεις αν και τα 2 stick είναι λειτουργικά, κυρίως για το καινούριο. Δηλαδή ξεκίνα το σύστημα μια φορά με το παλιό stick μόνο και μια με το καινούριο μόνο.

Στη συνέχεια δοκίμασε και τις 2 στα άλλα 2 slots, όχι στα γκρι. Λογικά και εκεί θα σου δουλεύει σε dual channel.

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ τι έφταιγε όταν μου συνέβει παλιότερα (σε FX6100) αλλα δεν μου έρχεται. Θα ενημερώσω μόλις καταφέρω να θυμηθώ αν και εύχομαι να το έχεις λύσει ώς τότε.

Δημοσ.

Φιλε teo το εχω δοκιμασει και μεμονωμενα ενα ενα και ειναι λειτουργικες οι ραμς, υο manual για dual λεει στο dimm 1 kai 3 αντίστοιχα να μπουν που ριναι τα γκρι οπου και δεν γινεται τιποτα αλλα το δοκίμασα και στα αλλα slots χωρις βεβαια καποιο αποτελεσμα. Μια παρενθεση υπαρχει περιπτωση ναμη ειναι ιδιες HyperX Fury Black 8GB DDR3-1866MHz (HX318C10FB/8) και HyperX Fury Blue 8GB DDR3-1866MHz (HX318C10F/8; 

Αν θυμηθεις παντως Τεο πολυ ευχαριστώς να διαβασω την λυση σου. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, technikal_m είπε

Φιλε teo το εχω δοκιμασει και μεμονωμενα ενα ενα και ειναι λειτουργικες οι ραμς, υο manual για dual λεει στο dimm 1 kai 3 αντίστοιχα να μπουν που ριναι τα γκρι οπου και δεν γινεται τιποτα αλλα το δοκίμασα και στα αλλα slots χωρις βεβαια καποιο αποτελεσμα. Μια παρενθεση υπαρχει περιπτωση ναμη ειναι ιδιες HyperX Fury Black 8GB DDR3-1866MHz (HX318C10FB/8) και HyperX Fury Blue 8GB DDR3-1866MHz (HX318C10F/8; 

Αν θυμηθεις παντως Τεο πολυ ευχαριστώς να διαβασω την λυση σου. 

Όπως δείχνει είναι ίδιες HX318C10F***

Δημοσ.

Πηγαινε εκτελεση και πληκτρολογησε msconfig. Στην καρτελα "εκκινηση υπολογιστη", πηγαινε  "επιλογες για προχωρημενους" και καπου εκει γραφει για την μνημη. Νομιζω οτι πρεπει να το ξετικαρεις αν ειναι τικαρισμενο και να ειναι 0 η τιμη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια τελικα για dual channel δεν γινεται με αυτες τις δυο ram διοτι οπως διαβασα σε ενα blog επειδη η μια ειναι αλλης κοπης δηλαδη η μαυρη κατασκευαστηκε το 2014 και η καινούργια το 18 μπορει να ειναι ιδια μοντελα αλλα εχουν διαφορετικα μαλλον chips, θα επρεπε να παρω kit για δουλεψουν στο dual η να εβρισκα της ιδιας κοπης.. Εν τελει το καταφερα αλλα με single channel ενα στικ στο μαηρο σλοτ και την αλλην στο γκρι διπλα διπλα και τωρα εχω 15gb και 1gb hardware reserved.. Παλι καλα κατι εγινε και δεν πηγαν χαμενα τα λεφτα.. Ευχαριατω πάντως για τις συμβουλες σας.. 

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2084097/hyperx-blu-hyperx-black.html

Επεξ/σία από technikal_m
  • Like 1
Δημοσ.

Εάν θες δες και το bios version που έχεις..κ εαν έχει βγει καμια καινούρια έκδοση ίσως να έχει και βελτίωσεις για memory compatibility..(με προσοχή πάντα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...