Papadrams Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Καλημέρα σε όλους, Ας ξεκινήσω αναφέροντας το σύστημά μου. Mobo: MSI P55-GD80 CPU: Intel i5 760 Ram: Corsair Vengeance 8gb SSD: Crucial MX300 GPU: ATI Sapphire HD 5850 1gb Αυτήν την στιγμή έχω το παραπάνω σύστημα και έχω αγοράσει καινούρια GPU Nvidia 1060 6gb. Απεγκατέστησα τους drivers της Ati, έκλεισα το pc και έβαλα την καινούρια κάρτα. Ανοίγω το pc, εμφανίζεται το logo από τα bios (μπορώ να μπω κανονικά στα bios) και ακριβώς πριν ξεκινήσει να φορτώνει τα windows, η οθόνη πάει σε κατάσταση power save και η μητρική μου εμφανίζει post code 00 Δοκίμασα να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις από τα bios αλλά τίποτα. Έψαξα στο internet να βρώ κάποια λύση αλλά το μόνο που έβρισκα ήταν να κάνω update τα bios. Έχω την τελευταία έκδοση bios του κατασκευαστή για αυτήν την μητρική.. Μετά έβαλα και τις 2 κάρτες γραφικών μαζί, το pc άνοιξε κανονικά από την 5850 και μου εμφάνιζε την 1060 6gb στην διαχείριση συσκευών. Έκανα εγκατάσταση τους drivers της Nvidia, έκανα επανεκκίνηση αλλά πάλι έδειχνε μόνο από την 5850,, Έβγαλα την 5850 και άφησα μόνο την 1060 στην πρώτη θέση για να δω αν θα προχωρήσει τώρα που εγκατέστησα τα drivers.. Τίποτα. Ακριβώς ίδια συμπεριφορά με πριν. Έφαγα συνολικά κανένα 4ωρο χθες το βράδυ αλλά τίποτα.. Αυτήν την στιγμή έχω πάνω μόνο την παλιά πάλι και δεν έχω την δυνατότητα να τις συνδέσω και τις 2 μαζί ξανά.. Θερμοπαρακαλώ για βοήθεια..
greg4 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Πως έβαλες δυο κάρτες μαζί? anyway Πήγες την 1060 στο κατάστημα να δουν ότι παίζει;
Papadrams Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Παίζει σίγουρα Γιατί πριν από αυτόν τον υπολογιστή την είχα βάλει σε έναν άλλον
apostolosl Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Ισως κάποια ασυμβατότητα με τη μητρική φίλε μου. Σε τι υπολογιστή την δοκίμασες και δούλεψε; παρόμοιο με τον δικό σου ; θα μπορούσες επίσης να στείλεις ενα e-mail στην εταιρεία της μητρικής ή της κάρτας γραφικών να ρωτήσεις.. εγώ πολλές φορές σε προβλήματα έχω βγάλει άκρη με αυτόν τον τρόπο.
mindtrapper Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μου φαίνεται ότι η καινούργια που έβαλες υποστηρίζει μόνο uefi και όχι legacy bios. Η μητρική σου λογικά δεν έχει uefi. 1
Papadrams Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Ο υπολογιστής που την δοκίμασα είναι με πολύ πιο σύγχρονο harware.. Asus h110m-d, i5-6400 κ.ο.κ. Και εγώ αυτό διαβάζω, ότι μάλλον λόγω legacy bios |δεν την βλέπει. Αλλά αν ήταν αυτή η περίπτωση, τότε υποθέτω ότι δεν θα μου εμφάνιζε τίποτα η οθόνη. Τώρα αυτό που κάνει είναι ότι μπορώ να μπω στα bios κανονικά αλλά όταν είναι να δείξει το εικονίδιο των windows και να φορτώσει, τότε η οθόνη μπαίνει σε κατάσταση αναμονής και στην μητρική εμφανίζει debug code 00...
mindtrapper Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Παίζει η 1060 να καίει πιο λίγο, lol. "00 Pass control to OS Loader (typically INT 19H)." Δοκίμασε απεγκατάσταση με DDU. Δοκίμασε με όλα τα καλώδια (hdmi, dvi και dp) και τέλος δοκίμασε σε live usb linux ή/και καθαρά windows (σε κανέναν δεύτερο σκληρό, μην κάνεις format έτσι με την μια). Δοκίμασε και σε καμιά τηλεόραση, μήπως έφαγε φρίκη η οθόνη.
Papadrams Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Η 1060 όντως καίει πολύ λιγότερο. Σκέψου ότι έχει 1 6pin σύνδεση ενώ η 5850 έχει 2 6pin.. Έκανα απεγκατάσταση με ddu αλλά ούτε έτσι δούλεψε.. Πήγα να κάνω boot από live usb αλλά πάλι τα ίδια. Έμπαινε σε power save mode η οθόνη και debug 00.. Εν τέλει έστειλα στην msi μήνυμα και μετά που μου πρότειναν κάποια πράγματα εξακολουθούσε να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.. Τους ρώτησα αν υπάρχει κάποιο bios από άλλη μητρική που να μπορεί να παίξει gpu με eufi και μου είπαν ότι λλογικά όλες οι μητρικές τους με το chipset p55 θα έχουν το ίδιο θέμα... Αν εχει κανείς άλλος καμία ιδέα για το τί θα μπορούσα να δοκιμάσω, ευπρόσδεκτος..
Dr_73 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 26/7/2018 στις 5:26 ΜΜ, mindtrapper είπε Μου φαίνεται ότι η καινούργια που έβαλες υποστηρίζει μόνο uefi και όχι legacy bios. Η μητρική σου λογικά δεν έχει uefi. Σε i5 750 με μητρική Gigabyte GA-P55A-UD3 έχω gtx 1060 3gb και παίζει κανονικά. Η μητρική έχει το αρχικό της bios του 2009 . Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2018 από Dr_73
Papadrams Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Λες να δοκιμάσω προηγούμενες εκδόσεις bios? Θα μπορούσα.. Βέβαια η msi μου μίλησε για τις δικές της κάρτες.. ΤΗς gigabyte λογικά είναι τελςίως άλλη ιστορία..
ZELOMOTH Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δεν ξεκινας με κανα στικακι ενα φορματ στα windows? Οχι οτι θα το κανεις αλλα για να δουμε μεχρι που θα σε φτασει και θα εχεις η΄ δεν θα εχεις εικονα.. Εν αναγκη αν εχεις καναν αλλο δισκο προχειρο, βαλε αυτον πανω ωστε αν σε συνεχισει, να μην εχεις θεμα με την τωρα εγκατασταση σου..Κι εννοειται οτι βγαζεις τον δισκο με το λειτουργικο σου..
Papadrams Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δεν μπορεί να προχωρήσει.. Το έχω δοκιμάσει ήδη. Πάλι κάνει το ίδιο πράγμα. Επιλέγω από το boot sequence το usb και μετά μαυρίζει η οθόνη και πάει σε power save mode..
Leleouras Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, apostolosl said: Τροφοδοτικό... +1 και στέλνω Αδερφάκι όπως λέει και ο απόστολος δές το τροφοδοτικό σου. Και αν δεν έχεις συνδέσει το 6pin ή 8 pin στην gpu σου που χρειάζεται extra τότε..... δοκίμασε το και που ξέρεις.... Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από Leleouras
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα