opera Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Χρόνια έχω TDS που αγόρασα για μία συγκεκριμένη χρήση, αλλά για αυτές που περιγράφονται εδώ νά'χαμε να λέγαμε,θα παίξεται 1 βδομάδα και μετά θα καταλήξει σε ένα συρτάρι στη καλύτερη περίπτωση. 1
alkis13 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, drdedus είπε εχεις το λινκ για τις μηνιαίες αναλύσεις του νερου on line στην Κρητη η και για άλλα μέρη ποιος γνωρίζει? Για ηράκλειο ΠΡΩΤΟ αποτέλεσμα Κάθε νομός και τα δικά του από την κάθε εταιρία. 2 ώρες πριν, talos_2002 είπε Δεν είπαμε ότι αν δείξει οκ σημαίνει ότι είναι οκ το νερό. Απλώς, αν δείξει πρόβλημα, τότε μια από τις παραμέτρους του νερού το κάνει όχι και πολύ καλό και μάλλον θα πρέπει να μπει φίλτρο. Κι αν λειτουργεί και ως ένδειξη για να μειώσουμε την δόση απορρυπαντικού, όπως προαναφέρθηκε, καλό είναι. Κάποια πρόταση για άλλες χρήσεις; Και ξαναλέω, και 130ppm να δείξει δε σημαίνει ότι είναι καλό. Εκτός αν λες ότι αν δείξει 700ppm θέλει φίλτρο αντίστροφης όσμωσης. Χαίρω πολύ, το λέει και ο κάθε πάροχος νερού. Το ίδιο και για το πλυντήριο.
talos_2002 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, alkis13 είπε Χαίρω πολύ, το λέει και ο κάθε πάροχος νερού. Λένε; Βασίζεσαι; Κυρίως στα χωριά...
alkis13 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, talos_2002 είπε Λένε; Βασίζεσαι; Κυρίως στα χωριά... Μη λες "λενε βασιζεσαι" οταν μιλαμε για TDS. Να μου πεις για χημικη αναλυση απο εργαστηριο, αλλα με το TDS γελανε και οι πετρες. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2018 από alkis13
drdedus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 λαβυρινθωδες 3 ώρες πριν, alkis13 είπε Για ηράκλειο ΠΡΩΤΟ αποτέλεσμα Κάθε νομός και τα δικά του από την κάθε εταιρία. Και ξαναλέω, και 130ppm να δείξει δε σημαίνει ότι είναι καλό. Εκτός αν λες ότι αν δείξει 700ppm θέλει φίλτρο αντίστροφης όσμωσης. Χαίρω πολύ, το λέει και ο κάθε πάροχος νερού. Το ίδιο και για το πλυντήριο. ....θα σου πω ότι δεν στοιχίζει να γοογλαρω αλλα συχνά κάποια στοιχεία θάβονται μέσα απο λαβυρινθωδες λινκ για ευνόητους λόγους η δεν εμφανίζονται εύκολα στις μηχανές αναζήτησης έτσι απλά... Πχ να στο πω αλλιως μήπως εχεις το live λινκ για τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα ? Να πούμε για Αθήνα να πούμε για.... Φοινοκαλια... να πούμε για τους σταθμούς της δεη?? Μην με ρωτησεις.. ask Google....
kavouras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγω το χρησιμοποιώ για το πλυντήριο πιάτων. Στο πλυντήριο πιάτων πρέπει να του ορίσεις το πόσο σκληρό είναι το νερό, ώστε να καταναλώνει ανάλογη ποσότητα απο το αλάτι που του ρίχνεις. Όταν το πρωτοσύνδεσα σου έδινε και ενα μικρό κιτάκι μιας χρήσης που μετρούσες τη σκληρότητα του νερού. Τότε είχε μέτρια σκληρότητα, οπότε έβαλα στο πλυντήριο τη σκληρότητα 2 (έχει κλίμακα απο 0 εως 5). Έλα μου όμως που το καλοκαίρι μας αλλάζουν το νερό και μας ρίχνουν μέσα γεωτρήσεις, οι οποίες είναι σκέτη θάλασσα. Φανταστείτε τώρα το νερό μου είναι 1.200ppm! Οπότε τώρα βάζω τη σκληρότητα στο 5 στο πλυντήριο. Άρα στην περιοχή μου (λίγο έξω απο Καλαμάτα), είναι απαραίτητο ενα τέτοιο μηχανάκι, γιατι κάθε λίγο και λιγάκι μας αλλάζουν νερό και πρέπει αναλόγως να προσαρμόζουμε τις συσκευές μας (δυστυχώς)! Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2018 από kavouras
Zerg13 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kavouras είπε Εγω το χρησιμοποιώ για το πλυντήριο πιάτων. Στο πλυντήριο πιάτων πρέπει να του ορίσεις το πόσο σκληρό είναι το νερό, ώστε να καταναλώνει ανάλογη ποσότητα απο το αλάτι που του ρίχνεις. Όταν το πρωτοσύνδεσα σου έδινε και ενα μικρό κιτάκι μιας χρήσης που μετρούσες τη σκληρότητα του νερού. Τότε είχε μέτρια σκληρότητα, οπότε έβαλα στο πλυντήριο τη σκληρότητα 2 (έχει κλίμακα απο 0 εως 5). Έλα μου όμως που το καλοκαίρι μας αλλάζουν το νερό και μας ρίχνουν μέσα γεωτρήσεις, οι οποίες είναι σκέτη θάλασσα. Φανταστείτε τώρα το νερό μου είναι 1.200ppm! Οπότε τώρα βάζω τη σκληρότητα στο 5 στο πλυντήριο. Άρα στην περιοχή μου (λίγο έξω απο Καλαμάτα), είναι απαραίτητο ενα τέτοιο μηχανάκι, γιατι κάθε λίγο και λιγάκι μας αλλάζουν νερό και πρέπει αναλόγως να προσαρμόζουμε τις συσκευές μας (δυστυχώς)! Να καταναλωνει ανάλογη ποσότητα από τι; μια παστιλια σαπούνι βάζω όπως όλοι. Είναι fix. Εσύ έχεις δοχείο που το γεμίζεις για πολλά πληντυρια; Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2018 από Zerg13
kavouras Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Zerg13 είπε Να καταναλωνει ανάλογη ποσότητα από τι; μια παστιλια σαπούνι βάζω όπως όλοι. Είναι fix. Εσύ έχεις δοχείο που το γεμίζεις για πολλά πληντυρια; Δε μιλάω για την παστίλια που περιέχει απορρυπαντικό και λαμπρυντικό. Στο κάτω μέρος του (εσωτερικά), έχει θήκη που βάζεις ειδικό αλάτι. Αυτό αφαιρεί τα άλατα που έχει το νερό, ώστε να μην προκαλεί στίγματα στα σκεύη μετά το πλύσιμο. Αν θες δε βάζεις καθόλου αλάτι, αλλα ορίζεις τη σκληρότητα στο μηδέν, οτι δηλαδή έχει ελάχιστα άλατα. Το μοντέλο είναι το https://www.skroutz.gr/s/11410909/Bosch-SMS46CW01E.html Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2018 από kavouras 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 21 ώρες πριν, kavouras είπε Εγω το χρησιμοποιώ για το πλυντήριο πιάτων. Στο πλυντήριο πιάτων πρέπει να του ορίσεις το πόσο σκληρό είναι το νερό, ώστε να καταναλώνει ανάλογη ποσότητα απο το αλάτι που του ρίχνεις. Όταν το πρωτοσύνδεσα σου έδινε και ενα μικρό κιτάκι μιας χρήσης που μετρούσες τη σκληρότητα του νερού. Τότε είχε μέτρια σκληρότητα, οπότε έβαλα στο πλυντήριο τη σκληρότητα 2 (έχει κλίμακα απο 0 εως 5). Έλα μου όμως που το καλοκαίρι μας αλλάζουν το νερό και μας ρίχνουν μέσα γεωτρήσεις, οι οποίες είναι σκέτη θάλασσα. Φανταστείτε τώρα το νερό μου είναι 1.200ppm! Οπότε τώρα βάζω τη σκληρότητα στο 5 στο πλυντήριο. Άρα στην περιοχή μου (λίγο έξω απο Καλαμάτα), είναι απαραίτητο ενα τέτοιο μηχανάκι, γιατι κάθε λίγο και λιγάκι μας αλλάζουν νερό και πρέπει αναλόγως να προσαρμόζουμε τις συσκευές μας (δυστυχώς)! Kαι αυτό είναι πολύ βασικό πράγμα που ξέχασα να γράψω στο προηγούμενο ποστ μου επί του θέματος. Ειδικά για τέτοιες επαρχιακές περιοχές που τα νερά αλλάζουν χωρίς πολλές - πολλές προσοχές κι ενημερώσεις, με 4 ευρώ μπορείς να επιτυγχάνεις πολλαπλάσια οικονομία με δύο τρόπους: Ποσότητα απορρυπαντικού και ικανή ποσότητα ειδικού άλατος για την αποφυγή φθορών από το... κανονικό άλας.
Spyros7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά αυτό το εργαλείο είναι προφανώς ένα πολύ "βασικό" αγωγιμόμετρο των 4€. Μετράει την αγωγιμότητα του νερού, η οποία προκαλείται από ιονισμένα διαλυμένα στερεά (το αποσταγμένο νερό δεν έχει αγωγιμότητα), και έμμεσα μέσω αυτής την συγκέντρωση των στερεών αυτών. Είναι οκ για μια χονδρική εκτίμηση (συγκριτικά, όχι ποσοτικά) της σκληρότητας του πόσιμου νερού, αν υποθέσουμε ότι τα περισσότερα διαλυμένα στερεά στο πόσιμο νερό είναι άλατα Ca και Mg και τα υπόλοιπα άλατα είναι πανω κάτω ίδια σε όλα τα νερά. Θα μετρήσει βέβαια και κάθε είδους άλατα εκτός από άλατα Ca και Mg, πχ σε υφάλμυρο νερό λογικά θα βαράει κόκκινα από το περιεχόμενο αλάτι. Βαρέα και τοξικά μέταλλα θεωρητικά βλέπει, αλλα αυτά συνήθως υπάρχουν και θεωρούνται τοξικά σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις που είναι σίγουρα κάτω από το όριο ανίχνευσης αυτού του παιχνιδιού ή δεν επηρεάζουν σημαντικά τη μέτρηση. Λογικά δε θα "βλέπει" τους περισσότερους οργανικούς ρύπους αφου δεν είναι συνήθως ιονισμένα μόρια. Θα βλέπει όμως πχ διαλυμένα ανόργανα λιπάσματα . Δε θα βλέπει αιωρούμενα σωματίδια ή κολλοειδή. Εννοείται ότι δε βλεπει παθογόνους μικροοργανισμούς. Έχει χρησιμότητα αρκει να καταλαβαίνεις τι μετράς. Εννοείται ότι πήρα ένα, ευχαριστώ TS! Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2018 από Spyros7 5 1
drdedus Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει/γνωρίζει αν κυκλοφορούν άλλα τεστ στην αγορά σε παρόμοια μορφή με του τίτλου η ακόμα και μιας χρήσης για συγκεκριμένες μετρήσεις? Υπάρχει άραγε απλό τεστ για φυτοφάρμακα ? Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από drdedus
Aias Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 οσοι δεν μενετε μονιμα σε γουρνα αλλα εχετε παει διακοπες εκει ,με τα 4 ευρω παρτε 4-5 λιτρα εμφυαλωμενο νερο απο το περιπτερο - μινι μαρκετ να την βγαλετε. Για τους υπολοιπους καλη τυχη στο σαφαρι του ποσιμου νερου.
qwertyuiop2 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Aias είπε οσοι δεν μενετε μονιμα σε γουρνα αλλα εχετε παει διακοπες εκει ,με τα 4 ευρω παρτε 4-5 λιτρα εμφυαλωμενο νερο απο το περιπτερο - μινι μαρκετ να την βγαλετε. Για τους υπολοιπους καλη τυχη στο σαφαρι του ποσιμου νερου. Kι όσοι έχετε εξοχικά με μεταβαλλόμενο κάθε χρόνο νερό, μυρίστε τα νύχια σας ή αφήστε τις συσκευές σας να χαλάσουν/ πλύντε λάθος τα ρούχα και πιάτα σας. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από qwertyuiop2
Aias Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Kι όσοι έχετε εξοχικά με μεταβαλλόμενο κάθε χρόνο νερό, μυρίστε τα νύχια σας ή αφήστε τις συσκευές σας να χαλάσουν/ πλύντε λάθος τα ρούχα και πιάτα σας. https://www.eyath.gr/swift.jsp?CMCCode=1608&extLang= κατι τετοιο βοηθαει? Γενικα νομιζω μιλας με ΕΥΔΑΠ ή παρεμφερει υπηρεσιες και σου λενε. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από Aias
qwertyuiop2 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, Aias είπε https://www.eyath.gr/swift.jsp?CMCCode=1608&extLang= κατι τετοιο βοηθαει? Γενικα νομιζω μιλας με ΕΥΔΑΠ ή παρεμφερει υπηρεσιες και σου λενε. Μη λέμε συνέχεια τα ίδια στο τόπικ. Με εξαίρεση τις αστικές υδροδοτικές εταιρείες, το νερό στην ελληνική επαρχία είναι ό,τι ναναι. Προέρχεται από υδραγωγεία του πουθενά, γεωτρήσεις του κάπου, αφαλατώσεις του εκείθε και πηγές του ποτέ. Όλα αυτά σε διαφορετικά μείγματα ανάλογα την περίπτωση- σεζόν- μορφολογία περιοχής. Ακόμα και το νερό του Ηρακλείου, 4ης πόλης της χώρας σε πληθυσμό, παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ πχ τυλίσσου και αλικαρνασσού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις