FKLDS Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μετράει στερεά σωματίδια. Περισσότερο βολεύει ως συγκριτικό διαφόρων τύπων νερού (μεταλλικό, επιτραπέζιο, βρύσης) https://www.banggood.com/Original-Xiaomi-TSD-Tester-Water-Quality-Meter-Tester-Pen-Water-Measurement-Tool-p-987045.html?cur_warehouse=CN Είναι σε προπαραγγελία, με πιθανή ημερομηνία αποστολή στις 08/08, τελική τιμή με standard shipping 3.94€, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 898ada (επιλογή CN warehouse και όχι US). To manual του προϊόντος σε αγγλική γλώσσα θα το βρείτε εδώ σε μορφή pdf. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από FKLDS 6 17
Doc_Chaos_81 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) εμένα μου βγήκε 4,11 (μάλλον έκανα λάθος και άφησα τη μετατροπή στο paypal) ευχαριστώ τον TS ήθελα κάτι τέτοιο! Το κουπόνι ισχύει κανονικά! Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από Doc_Chaos_81
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Συγνώμη για το off topic, αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την χρησιμότητα ενός οποιουδήποτε οργάνου μέτρησης αξίας 3 € ;;;
papaniki Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Συγνώμη για το off topic, αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την χρησιμότητα ενός οποιουδήποτε οργάνου μέτρησης αξίας 3 € ;;; Για να μετρήσεις πόσο απορρυπαντικό να βάζεις στο πλυντήριο σου. Μπορεί να σου γλιτώσει 3 ευρώ την εβδομάδα αυτό το όργανο μέτρησης αξίας 3.94 ευρώ (μακάρι να είχε 3). Υπάρχουν και άλλες φυσικά χρήσεις. Σου έδωσα ΜΙΑ πρακτική για να κάνεις και την απόσβεση σου 😁 Ευχαριστούμε FKLDS. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από papaniki 2
FKLDS Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Όπως έγραψα, επειδή ήδη το έχω και το χρησιμοποιώ, είναι χρήσιμο ως συγκριτικό. Πρόσφατα, γνωστός μου ο οποίος έχει στο σπίτι του φίλτρα νερού γνωστής εταιρείας στο χώρο, έκανε αλλαγή στα φίλτρα και φώναξε τεχνικό της εταιρείας. Οι μετρήσεις του xiaomi ήταν +/- 10% από τις μετρήσεις που κατέγραψε ο τεχνικός.
qwertyuiop2 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Επίσης μετράει το κατά πόσο είναι πόσιμο νερό που δεν έχει μικροβιακό φορτίο. Πχ το νερό αφαλάτωσης σε νησιά. Αν δείξει περίπου 300, τότε μπορείς σε έσχατη ανάγκη να το πιεις. Αν δείξει 700, όπως μία φορά στην Κρήτη, δε θα πίνεται. 2
DownUNDERground Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, papaniki είπε Για να μετρήσεις πόσο απορρυπαντικό να βάζεις στο πλυντήριο σου. Γιατί σε έχασα; 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Γιατί σε έχασα; Το απορρυπαντικό ρούχων και πιάτων δοσολογείται βάσει σκληρότητας νερού. Όσο περισσότερο άλας (--> σκληρότητα) υπάρχει μέσα του, τόσο περισσότερο απορρυπαντικό χρειάζεται για να εξουδετερωθεί. Εγώ στην Αθήνα παρατηρούσα τη μητέρα μου να βάζει 200ml περίπου ανά σχεδόν-γεμάτη πλύση 7 κιλών, ενώ το κουτί έγραφε 90ml για μαλακό νερό 5κιλης, 120ml για μέτριο και 150ml για σκληρό. Οπότε μετρώντας το νερό (Κηφισιά Αττικής) στα 140, δηλαδή μαλακό προς μέτριο, της έδειξα να βάζει λίγο παραπάνω από το μισό απορρυπαντικό που έβαζε παλιά. Έχουμε πλέον εξοικονόμηση 30-40% στο κόστος απορρυπαντικού, κάτι που μεταφράζεται ΣΙΓΟΥΡΑ σε πάνω από 4 ευρώ/μήνα. Θα μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω και για τα πιάτα, αλλά εκεί βάζουμε μία στάνταρ ταμπλέτα για κάθε πλύση. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από qwertyuiop2 4 2 1
papaniki Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Ακριβώς. Και εγώ το έχω στην κατοχή μου εδώ πάνω απο 1 χρόνο. Το είχα πάρει πολύ ακριβότερα βέβαια (8 ευρώ). Έχω μετρήσει το νερό Αθήνα, Γιάννενα, Πάτρα για να έχω μια εικόνα για το πόσο σκληρό νερό πίνω. Και φυσικά για το απορρυπαντικό ρούχων που είναι πιο άμεσο, πρακτικό. Και εννοείται μπορείς να κάνεις οικονομία. Έχω μετρήσει και, περισσότερο για την πλάκα μου, διάφορα εμφιαλωμένα νερά για να δω εαν οι μετρήσεις που έχουν στο χαρτάκι είναι κοντά. Στα περισσότερα είναι. Δεν έχω δει μεγάλες αποκλίσεις δηλαδή (πάνω απο 10%). Είναι πολύ καλό εργαλείο με μεγάλη ακρίβεια στη μέτρηση (απο reviews) για τα χρήματα που ζητάει. Για τα 4 ευρώ δε, δεν το συζητώ. Εγώ τσίμπησα ένα για δωράκι. Σε πολλά άτομα γύρω μου θεωρώ ότι θα είναι πολύ χρήσιμο!
harris84firefox Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 14 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Το απορρυπαντικό ρούχων και πιάτων δοσολογείται βάσει σκληρότητας νερού. Όσο περισσότερο άλας (--> σκληρότητα) υπάρχει μέσα του, τόσο περισσότερο απορρυπαντικό χρειάζεται για να εξουδετερωθεί. Εγώ στην Αθήνα παρατηρούσα τη μητέρα μου να βάζει 200ml περίπου ανά σχεδόν-γεμάτη πλύση 7 κιλών, ενώ το κουτί έγραφε 90ml για μαλακό νερό 5κιλης, 120ml για μέτριο και 150ml για σκληρό. Οπότε μετρώντας το νερό (Κηφισιά Αττικής) στα 140, δηλαδή μαλακό προς μέτριο, της έδειξα να βάζει λίγο παραπάνω από το μισό απορρυπαντικό που έβαζε παλιά. Έχουμε πλέον εξοικονόμηση 30-40% στο κόστος απορρυπαντικού, κάτι που μεταφράζεται ΣΙΓΟΥΡΑ σε πάνω από 4 ευρώ/μήνα. Θα μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω και για τα πιάτα, αλλά εκεί βάζουμε μία στάνταρ ταμπλέτα για κάθε πλύση. Για να μετρήσει κάποιος την γενική σκληρότητα (GH) του νερού για το απορρυπαντικό καλύτερα να χρησιμοποιήσει δείκτες και όχι όργανο μέτρησεις ολικών διαλυμένων στερεών (TDS). Η GH επιρεάζει τα TDS, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που τα αυξάνουν.
qwertyuiop2 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, harris84firefox είπε Για να μετρήσει κάποιος την γενική σκληρότητα (GH) του νερού για το απορρυπαντικό καλύτερα να χρησιμοποιήσει δείκτες και όχι όργανο μέτρησεις ολικών διαλυμένων στερεών (TDS). Η GH επιρεάζει τα TDS, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που τα αυξάνουν. Εντάξει, κι εγώ 4 ευρώ το είχα πάρει κάποτε, είναι ο κοντινότερος στο cost effective τρόπος να προσεγγίσεις την ποσότητα απορρυπαντικού που θες. Για Αθήνα ίσως να βρίσκονται αλλού πιο αξιόπιστες μετρήσεις. Αλλά για πουθενάδικα μέρη με τυχάρπαστο νερό στην επαρχία (γεωτρήσεις, αφαλατώσεις, υδραγωγεία από το 19ο αιώνα) είναι ασύγκριτο.
paylidis Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Καπου το έχω και εγώ. Πλάκα έχει και ήταν ενδιαφέρουσες οι συγκρίσεις ωστόσο δε λέει τίποτα ουσιώδες για την ποιότητα του νερού καθώς τα διαλυτα στερεά εξαρτώνται από δεκάδες παράγοντες του νερού. 1
saltjon Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 μετρά τα ολικά κατάλοιπα μικροσωματιδια τα οποία επικάθονται στα νεφρά και σχηματίζουν πέτρα.
paylidis Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μετράει ολικά διαλελυμενα στερεά αυτός είναι ο ακριβής όρος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις