nikspyr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 έχω Athlon XP 2800+ 333MHz FSB και μνήμη 512 ΜΒ 400ΜΗz. Ανέβασα το FSB της CPU σε 181MHz, με αναλογία στο bios 1:1, άρα πλέον και η μνήμη παίζει σε 181MHz. Θέλω να ρωτήσω αν με αυτόν τον τρόπο στρεσάρω εκτός από το FSB και τη μνήμη;αν και δεν το νομίζω αφού είναι φτιαγμένη για να δουλεύει στα 200ΜΗz. Άρα αν κατορθώσω και ξεπεράσω τα 200ΜΗz FSB (σε 1:1 όμως, άρα και η μνήμη θα είναι πάνω από τα 200MHz) θα πρέπει να βάλω ψύκτρα και στη μνήμη;
nikoskon Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Μου ακούγεται κάπως κουφό! Η μνήμη είναι φτιαγμένη για 400ΜΗΖ. Γιατί να έχει πρόβλημα σε χαμηλότερη συχνότητα και να θέλει ψύκτρα; Δε νομίζω. Πάντως καλό είναι να τρέχει η μνήμη ξεχωριστά από τη FSB του επεξεργαστή. Ποιά μητρική έχεις;
unre@l Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 oxi sunadelfe.. psiktra stin mnimi den xreiazetai... isos na xreiazetai an valeis kai parapano tasi.. alla kata tin gnomi mou polles fores h psiktres sti mnimi einai upervoli. ego px exo 1 x 512 333 kai to exo sta 400 me 5,3,3,3 xoris psiksi xoris tipota... oxi.. den stresareis tin mnimi.. isa isa... isos boreseis na katevaseis ta timings perisotero.. tora an einai kalutero na exeis FSB/RAM 181/181 h 181/200 den ksero.. theoritika otan trexei sinxrona einai kalutero lene merikoi.. ego pados tha se gelaso..
Marcos_Aurilius Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Κοίτα, είναι καλό αν η μνήμη μπορεί να τρέχει 1:1 με την CPU, αλλά έχει νόημα όταν είναι oc/ed. Προκειμένου να τρέχει μην underc/ed, άλλαξε τον divider γιατί την χαραμίζεις. My 2 cents...
Spyrus Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Σε Nvidia chipset τρέχεις σύχρονα. Σε VIA KT400 ασύγχρονα. Έχω και τις δύο και ξέρω. Εγώ θα σου πρότεινα να ανεβάσεις το FSB κοντά στα 200. Αν όμως είναι κλειδωμένος ο πολλαπλασιαστής ίσως να μην ανέβεις εκεί λόγω CPU.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Ναι ρε Spyrus, αλλά αν για να τρέχει σύγχρονα έχει τις 200ρες στα 180, αξίζει τον κόπο? Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος μίας και συνήθως κινούμαι προς τα πάνω...
apocalypse Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 200fsb σε κλειδωμένο 2800+ θα σήμαινε 2500mhz και αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Αν δεν μπορείς να πιάσεις μεγαλύτερο fsb , δοκίμασε να σφίξεις τα timings της μνήμης , όσο αντέχουν , προκειμένου να μην πάει χαμένη. Για ψύκτρες , δεν νομίζω οτι χρειάζονται , τρέχω τις Kingston DDR400 μου στα 436mhz+ με απόλυτα timings και 3V εδώ και ~6 μήνες χωρίς ψύκτρες. Μια δοκιμή που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις το memtest86+ και να τρέξεις σε πολλά loops το test5. Αν οι μνήμες ζεσταθούν πολύ , τότε μάλλον χρειάζονται ψύκτρες.
nikspyr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 nikoskon για την ιστορία έχω Asus A7N8X - E Deluxe, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
nikspyr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 τι εννοείς κλειδωμένο 2800+; γιατί αν βάλω στο bios επιλογή user define μου επιτρέπει να αλλάξω τιμή και στον πολλαπλασιαστή του cpu. Αυτό όμως που μου κάνει είναι πως αν με default πολλαπλασιαστή στη cpu (δηλαδή 12.5), ανεβάσω το FSB πάνω από τα 181MHz, τότε το PC δεν ανοίγει. (motherboard Asus A7N8X-E Deluxe, μνήμη Kingston 512MB 400MHz). Έχει κανείς κάτι παρόμοιο να μου πεί timings και τάσεις;Προτείνεται να ανεβάσω τάση και στο cpu και στη μνήμη και αν ναι πόσο;
apocalypse Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Προφανώς δεν ξεκινάει γιατί ο επεξεργαστής δεν αντέχει τόσα mhz χωρίς σωστή ψύξη ή και παραπάνω τάση. Δες εδώ για οδηγίες προς ναυτιλομένους: http://www.thelab.gr/reviews/ocbasics_1.php
parsifal Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2004 Φίλοι μου, όσον αφορά την απορία για το αν είναι καλύτερο να τρέχεις τη μνήμη σύγχρονα ή ασύγχρονα με το FSB της CPU, με είχε απασχολήσει παλιότερα και εγκατέστησα το Sandra για να πειραματιστώ, καθώς έχει memory benchmarks. Αυτό προτείνω και σ' εσάς. Πάντως, όταν έχεις DDR400 και την τρέχεις κάτω από την ονομαστική συχνότητα ΣΥΓΧΡΟΝΑ με το FSB και μειώνοντας τα timings-latency παίρνεις την καλύτερη απόδοση, αν θυμάμαι καλά.
apocalypse Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2004 Στην πραγματικότητα , ο απόλυτος κανόνας είναι οτι τρέχεις ΠΑΝΤΑ τις μνήμες σύγχρονα με το fsb (είτε αυτό είναι πάνω ή κάτω από την ονομαστική τους ταχύτητα) και με όσο πιο "σφιχτά" (χαμηλά) timings μπορούν να αντέξουν. Βάζοντας τις μνήμες πιο αργά από το fsb , πετάς τις επιδόσεις από το παράθυρο. Βάζοντάς τις γρηγορότερα από το fsb δεν κερδίζεις τίποτα , ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χάνεις χάνεις. Μια επισήμανση : το Sandra είναι τελευταίο πρόγραμμα που θα εμπιστευτώ να μου πει την απόδοση του PC μου (συγκεκριμένα το Sandra Mem , σχεδόν αγνοεί τα timings). Η συμπίεση αρχείων με το Winrar και τα SuperPi και Hexus Pifast είναι πολύ πιο αξιόπιστες ενδείξεις της απόδοσης της μνήμης.
Spyrus Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2004 A ώστε έτσι ε; Μήπως τα έχουμε ξαναπεί εμείς οι δυό; ΛΟΛ!
Marcos_Aurilius Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Να σημειώσω κάτι: αυτή τη στιγμή είμαι με FSB 173,3MHz, σύγχρονα με την μνήμη (1:1) και εκεί που με 2-3-3-7 έβγαζα μία περίπου ώρα στο Prime (αλλά κατα τ'άλλα σταθερότατος), με 2-2-2-11 έβγαλα χθες βράδυ 11 ώρες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.