Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον μετά από χρόνια σε 7 mbps μέγιστη ταχύτητα,εγκατέστησαν επιτέλους στη περιοχή μου καμπίνες με την κοντινότερη στα 500 μέτρα,έχω σκοπό να πάω σε 50άρα γραμμή

Όμως στο σπίτι ο καθένας από τα 4 άτομα της οικογένειας κάνει κυριολεκτικά ότι του "καπνίσει" στο ίντερνετ(Την μία να βλέπει βίντεο στο Youtube και την άλλη στιγμή να ξεκινάει Torrent ή να βλέπει Stories στο Instagram μην μπορώντας εγώ με τον αδερφό μου να παίξουμε Online Games ή να δούμε ένα απλό βίντεο).

Μην θέλοντας να έχω τα ίδια περιστατικά "αναρχίας",θα ήθελα να περιορίζω το BandWidth των συσκευών για να υπάρχει μία ισορροπία.Είχα δοκιμάσει το Wr841 της TP-Link με DD-WRT και με ατελείωτες ώρες σεταρίσματος δεν κατάφερα τίποτα(Δεν μπορούσα να περιορίσω το οτιδήποτε).

Budget εξοπλισμού 100Ε(άντε να ανέβω 20 ευρώ με το ζόρι)

Επεξ/σία από raptorx
Δημοσ.

Γιατι δεν περιμενεις να δεις πως θα ειναι η νεα κατασταση πρωτου μπεις στην διαδικασια αγορας εξοπλισμου; Το VDSL στα 50 με την καμπινα κοντα σου δεν εχει μεγαλη σχεση με το ADSL που ειχες μεχρι τωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, asmilon είπε

Γιατι δεν περιμενεις να δεις πως θα ειναι η νεα κατασταση πρωτου μπεις στην διαδικασια αγορας εξοπλισμου; Το VDSL στα 50 με την καμπινα κοντα σου δεν εχει μεγαλη σχεση με το ADSL που ειχες μεχρι τωρα.

Απλά θέλω να περιορίσω τις συσκευές από το να σπαταλούν ταχύτητα ακανόνιστα.Ενοείται πως 50 δεν έχει καμία σχέση με το τωρινό. Θα προκληθεί χάος από 12 ταυτόχρονα συνδεδεμένες στο δίκτυο συσκευες που θέλω να το αποφύγω

1 ώρα πριν, coffeex είπε

Μιας και έχεις DD-WRT δοκίμασε για αρχή να φτιάξεις το bufferbloat, θα βελτιωθεί "κάπως" η κατάσταση.  

Θα το δοκιμάσω ευχαριστώ.Είναι από τα λίγα που δεν πείραξα

Επεξ/σία από raptorx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.flashrouters.com/blog/2017/03/09/how-to-fix-buffer-bloat-dd-wrt/

οπως τα εχει στη photo εδω εχει εδω αλλα αν παιζεις τορεντ το ack ξετσεκαρισμενο, τα αλλα 3 τσεκαρισμενα. και χοντρα οι ονομαστικες σου μειον 5- 10% στα ορια 

και δεν θα πρεπει να χεις προβλημα τουλαχιστον σε vdsl

Επεξ/σία από rofl
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα βάλω στην κουβεντα το mikrotik σειράς hex (με ή χωρίς wireless - δες τις αναγκες σου). Κοστος 40-70 ευρω. Παρέλαβα ένα προσφατα για ενα ειδικό μικρό project και ακομα διαβάζω κα μαθαίνω, αλλά ήδη εχω καραεντυπωσιαστεί απο τις δυνατοτητες του, qos, bandwidth limiter, προστασίες, routing. Iσως απο τα πιο value for money λεφτα που εχω δώσει σε "δικτυακή συσκευή". 

Σε προιδεάζω οτι θελει αρκετό διάβασμα για να καταλάβεις πως λειτουργει και να το στήσεις στα μέτρα σου, αλλα'το μαμιδι ειναι ελβετικος σουγιας. Αν εχεις εμπειρία απο ddwrt δεν θα σου φανει βουνο, αλλά για κάποιον που "δεν το εχει" αποκλειεται να το στήσει.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.Με το καλό να μπει η νέα γραμμή και ξεκινάμε πρώτα με το Buffer Bloat και βλέπουμε στην πορεία :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To 50 δε λεει τπτ μιας και το bufferbloat δημιουργειται κυριως απο το upload peek της χρονικης στιγμης που θα ζηταει καποιος "κατι", ακομη και στο browsing. To SQM package θα σε βοηθησει πολυ αν το ρυθμισεις και ισως σου εξαλειψει ολα τα προβληματα.

Μιας και αναφερθηκε και με ΜΤ φτιαχνεις καλο και προσεγμενο QOS με limits και οτι αλλο θες αλλα εκει θελει δουλεια πολυ. Εχω φτιαξει αρκετα καλο QOS στο μικροτικ παντως.

Επεξ/σία από M@dB0x
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...