Προς το περιεχόμενο

Toyota CHR hybrid

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η εφ'όρου ζωής εγγύηση δεν αναφέρεται στη ζωή του κατόχου, αλλά του εξαρτήματος, οπότε αν η toyota θεωρεί πως οι μπαταρίες έχουν κύκλο ζωής τα 11 χρόνια και δίνει εγγύηση 11 χρόνια, τότε όντως είναι ισόβια εγγύηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θελουμε να μιλάμε ρεαλιστικά τότε ας έχουμε υπόψιν οτι ελάχιστα από τα αυτοκίνητα που αγοράζουμε πλέον θα έχουν ωφέλιμη διάρκεια ζωής πάνω από μια δεκαετία

Οι λόγοι πολλοί

1. Κυκλοφοριακές συνθήκες

2. Αυξημένη χρήση καθότι το αυτοκίνητο γίνεται όλο και πιο αναγκαίο στην καθημερινή ζωή και οι υποχρεώσεις μας ("τρεχάλα") αυξάνουν...

3. Ολοένα και αυστηρότερα πλαίσια για κανονισμούς εκπομπών καυσαερίων

4. (και σημαντικοτερο). Τα νέα αυτοκίνητα είναι τίγκα σε πολύπλοκα ηλεκτρονικά και ηλεκτρομηχανικά  συστήματα με προσδοκώμενη ζωή οχι μεγαλύτερη από 5-8 έτη. Αν αυτά υπολογιστούν στα τυπικά έξοδα συντήρησης (service, ελατήρια αμορτισέρ λάστιχα κλπ) θα δούμε οτι μετά την 10ετία το κόστος χρήσης ενός high tech αυτοκινήτου θα τείνει να γίνεται απλησίαστο . Μπορείτε να ρωτήσετε από περιέργεια πόσο κοστίζει ένας από τους 4-5 εγκεφάλους που έχει ένα τυπικό αυτοκίνητο που πωλείται σήμερα, ή η αντικατάσταση ABS, ESP, Smart LED φώτων, ψηφιακοί πίνακες οργάνων, parking assist ... και έπεται συνέχεια...

Οπότε τα 11 χρόνια εγγύηση που δίνει η Toyota για τις μπαταρίες μια χαρά μου ακούγεται αν συνδυαστεί με την γνωστή αξιοπιστία της Toyota.

Σήμερα έπιασα τον εαυτό μου ανεπαίσθητα να γελάει από τα νεύρα του με τα βάσανα ενός κολλητού που αγόρασε ένα Opel Mokka πριν 3 χρόνια και έχει γίνει ο καλυτερος φίλος με τον υπεύθυνο του συνεργείου που πηγαίνει.  Εκτός εγγύησης πλέον οπότε βογκάει στο ταμείο ....   Γερμανική ποιότητα uber alles...

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1

Μαλλον δεν κατάλαβες καλα Εγραψα οτι η Toyota λεει οτι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ειναι ισόβια και για του λόγου το αληθές δίνει και 11 χρονια εγγύηση για δωρο 

Τωρα εσυ πες μου αν υπάρχει εστω και μια εταιρία ακομα και απο τις γερμανικες σακαρακες που να δίνει 11 χρονια εγγύηση εστω και σε ενα παξιμάδι ή βίδα 

• Like 1

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Βγήκε νέο Toyota CH-r M.Y 2019 σχεδόν 1,5 - 2  χρόνια μετά το προηγούμενο και είναι ήδη και στο επίσημο site της Ελληνικής αντιπροσωπείαςhttps://www.toyota.gr/new-cars/c-hr/index.json?gclid=EAIaIQobChMIrqiu7IPS4AIVB9KyCh25wAjqEAAYASAAEgL6-vD_BwE.

Η τιμή εκκίνησης είναι χαμηλότερη από το προηγούμενο.

Σε αναζήτηση από διάφορα reviews του εξωτερικού κυρίως, έχουν γίνει διάφορες αλλαγές τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Εμένα μου αρέσει και το προηγούμενο και το νεώτερο.

Να πάω για το προηγούμενο ή για το νεότερο?

Με ενδιαφέρει ο 1,2, έχει κανείς να μας πει απόψεις?

thanks

Επεξ/σία από mobile_32

Δεν ξέρω για το προηγούμενο εγώ πάντως για το hybrid τις τιμές, με πέρυσι τον Οκτώβριο που είχα ρωτήσει, ίδιες τις βλέπω εκτός και αν αναφέρεσαι στην ψευτοεκπτωση των 500€ που δίνουν....

• Like 1

5 ώρες πριν, mobile_32 είπε

Καλησπέρα,

Βγήκε νέο Toyota CH-r M.Y 2019 σχεδόν 1,5 - 2  χρόνια μετά το προηγούμενο και είναι ήδη και στο επίσημο site της Ελληνικής αντιπροσωπείαςhttps://www.toyota.gr/new-cars/c-hr/index.json?gclid=EAIaIQobChMIrqiu7IPS4AIVB9KyCh25wAjqEAAYASAAEgL6-vD_BwE.

Η τιμή εκκίνησης είναι χαμηλότερη από το προηγούμενο.

Σε αναζήτηση από διάφορα reviews του εξωτερικού κυρίως, έχουν γίνει διάφορες αλλαγές τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Εμένα μου αρέσει και το προηγούμενο και το νεώτερο.

Να πάω για το προηγούμενο ή για το νεότερο?

Με ενδιαφέρει ο 1,2, έχει κανείς να μας πει απόψεις?

thanks

Φίλε μου το αμάξι είναι φανταστικό στο δρόμο! Πατάει ωραία, στρίβει ωραία και γενικά δε θες να σταματήσεις να κάνεις βόλτα! Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ και εσωτερικά και εξωτερικά. 

Όμως θεωρώ τόσο τον 1.2 κινητήρα όσο και το μηχανικό κιβώτιο τραγικά! Και τα 2 είναι τα χειρότερα σύγχρονα που έχω οδηγήσει (και οδήγησα πολλά)!! Επειδή όμως αυτά είναι υποκειμενικά, εσύ κάνε το μια βόλτα και δες πως το νιώθεις. Μπορεί εσένα να σου κάθεται καλά, να σου ταιριάζει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα κάνει test drive όταν είχε πρώτο έρθει. Πράγματι θεωρώ οτι είναι πολύ καλά ζυγισμένο στο δρόμο το αμάξι. Έχει πάρα πολύ ωραίο πάτημα. Είχα οδηγήσει το 1,2 πράγματι το αμάξι είναι κάπως "βαρύ" για το 1,2 και το τούρμπο μπαίνει απο τις χαμηλές στροφές.......οικονομικά όμως και το 1,2 ειναι πάνω απο τα δικά μου οικονομικά δεδομένα, οπότε για παραπάνω κυβικά δεν μπορώ να πάω και για αυτό άλλωστε προσπαθώ να δω σε τι τιμές θα παίξει το προηγούμενο μοντέλο (αν παίξει καμία καλύτερη προσφορά που να αξίζει γιατί σπάνια κάνουν κάτι καλο .....)

Επεξ/σία από mobile_32

1 ώρα πριν, mobile_32 είπε

Είχα κάνει test drive όταν είχε πρώτο έρθει. Πράγματι θεωρώ οτι είναι πολύ καλά ζυγισμένο στο δρόμο το αμάξι. Έχει πάρα πολύ ωραίο πάτημα. Είχα οδηγήσει το 1,2 πράγματι το αμάξι είναι κάπως "βαρύ" για το 1,2 και το τούρμπο μπαίνει απο τις χαμηλές στροφές.......οικονομικά όμως και το 1,2 ειναι πάνω απο τα δικά μου οικονομικά δεδομένα, οπότε για παραπάνω κυβικά δεν μπορώ να πάω και για αυτό άλλωστε προσπαθώ να δω σε τι τιμές θα παίξει το προηγούμενο μοντέλο (αν παίξει καμία καλύτερη προσφορά που να αξίζει γιατί σπάνια κάνουν κάτι καλο .....)

Οι διαφορές ποιες είναι με το προηγούμενο μοντέλο?? Ψάχνω να βρω στο ίντερνετ κάτι αλλα δεν βρίσκω τίποτα....Πήγες σε αντιπροσωπεία και ρώτησες ότι θα ξεστοκάρουν το "παλιό μοντέλο" σε καλύτερη τιμή? 

Στις 9/1/2019 στις 1:05 ΜΜ, prometheas είπε

Σήμερα έπιασα τον εαυτό μου ανεπαίσθητα να γελάει από τα νεύρα του με τα βάσανα ενός κολλητού που αγόρασε ένα Opel Mokka πριν 3 χρόνια και έχει γίνει ο καλυτερος φίλος με τον υπεύθυνο του συνεργείου που πηγαίνει.  Εκτός εγγύησης πλέον οπότε βογκάει στο ταμείο ....   Γερμανική ποιότητα uber alles...

μα τα opel δεν ήταν γερμανικά ποτέ σχεδόν. Το ευρωπαϊκό τμήμα της gm ήταν και τώρα πλεόν γαλλικά. 

Στις 24/2/2019 στις 1:50 ΜΜ, Nickokin είπε

Οι διαφορές ποιες είναι με το προηγούμενο μοντέλο?? Ψάχνω να βρω στο ίντερνετ κάτι αλλα δεν βρίσκω τίποτα....Πήγες σε αντιπροσωπεία και ρώτησες ότι θα ξεστοκάρουν το "παλιό μοντέλο" σε καλύτερη τιμή? 

Το νεότερο μοντέλο έχει διάφορες κυρίως στο εσωτερικό π.χ νέο σύστημα πολυμέσων. Επίσης ξεκινάει σε χαμηλότερη τιμή από το προηγούμενο. Ρώτησα σε αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι αυτή τη στιγμή το προηγούμενο έχει μια έκπτωση παραπάνω γύρω στα 500€.

Ένα βίντεο με τα χαρακτηρίστηκα  εδώ: https://youtu.be/T8M6n7Hksis

αλλα ας έρθει στις αντιπροσωπείας πρώτα να το δούμε από κοντά, για να βγάλουν νεότερο μοντέλο σε 1,5 - 2 χρόνια κάποιο λόγω θα είχαν. 

Συνηθως όταν βγαινει νεότερο μοντέλο τα παλιότερα έχουν μια προωθητική ενέργεια για να φύγουν.....όχι όμως πάντα π.χ πριν περίπου 2 χρόνια όταν είχε έρθει το νέο Ford kuga υπήρχε προωθητική ενέργεια για το νέο μοντέλο με επιπλέων έκπτωση (από αυτή που έκανε ο έμπορος) στα -1500€.....

• Like 1

3 ώρες πριν, mobile_32 είπε

Το νεότερο μοντέλο έχει διάφορες κυρίως στο εσωτερικό π.χ νέο σύστημα πολυμέσων. Επίσης ξεκινάει σε χαμηλότερη τιμή από το προηγούμενο. Ρώτησα σε αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι αυτή τη στιγμή το προηγούμενο έχει μια έκπτωση παραπάνω γύρω στα 500€.

Ένα βίντεο με τα χαρακτηρίστηκα  εδώ: https://youtu.be/T8M6n7Hksis

αλλα ας έρθει στις αντιπροσωπείας πρώτα να το δούμε από κοντά, για να βγάλουν νεότερο μοντέλο σε 1,5 - 2 χρόνια κάποιο λόγω θα είχαν. 

Συνηθως όταν βγαινει νεότερο μοντέλο τα παλιότερα έχουν μια προωθητική ενέργεια για να φύγουν.....όχι όμως πάντα π.χ πριν περίπου 2 χρόνια όταν είχε έρθει το νέο Ford kuga υπήρχε προωθητική ενέργεια για το νέο μοντέλο με επιπλέων έκπτωση (από αυτή που έκανε ο έμπορος) στα -1500€.....

να σε ρωτησω γιατι δεν καταλαβα κατι, οταν λενε οτι δεν εχει android στο tablet παει να πει οτι δε μπορω να το συνδεσω με το android κινητο μου? πρεπει να εχω apple?

Αν έχω καταλάβει καλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά την δυνατότητα του hands free μέσω Bluetooth (απάντηση σε κλήση με τα κουμπιά από το τιμόνι και ήχο από τα ηχεία του αμαξιού). 

Αν το αμάξι έχει συμβατότητα με apple car play η με Android η και τα δυο μαζί (όπως έχουν μερικά αμαξια) τότε σου δίνεται η δυνατότητα να κανείς mirroring στην οθόνη του αμαξιού και να εκμεταλλευτείς παραπάνω δυνατότητες (πχ εμφάνιση sms, Twitter στην οθόνη, να ακούς τα τραγούδια η τα podcast από το κινητό και νομίζω και τους χαρτες...και χρησιμοποιείς την οθόνη του αμαξιού.

π.χ. Στο παρακάτω video δείχνει ότι έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς και το Siri: https://youtu.be/Bloa9illEh0

Και εδώ ένα για Android auto: https://youtu.be/Z98biGyDEiI

Επειδή έχω αμάξι χωρίς τέτοιες δυνατότητες, δεν έχω ίδια άποψη, οποτε ας μας πει κάποιος με περισσότερη εμπειρία 

22 ώρες πριν, sezebo είπε

να σε ρωτησω γιατι δεν καταλαβα κατι, οταν λενε οτι δεν εχει android στο tablet παει να πει οτι δε μπορω να το συνδεσω με το android κινητο μου? πρεπει να εχω apple?

Όχι καμία σχέση, μπορείς να το συνδέσεις με το κινητό σου σαν hands free, επαφές, ακρόαση μουσικής. 

Το λειτουργικό δεν είναι android. 

• Like 1

Καλησπέρα και από μένα , όντως γράφονται αρκετές ανακρίβειες για το αμάξι και δεν μπορώ να καταλάβω πως εκφέρουν γνώμη για τεχνικά θέματα και καταναλώσεις άτομα που δεν το έχουν οδηγήσει..  

Προσωπικά εχω το CHR Hybrid 1.8 στην CHIC εκδοση

Στο δια ταύτα: 

Το να προσθέτεις στο κοστος των καυσιμων , το κοστος των  μπαταριων που ΘΑ αλλαξεις μετα απο 180.000 χλμ ειναι απο ατοπο μεχρι αστειο. 

Το αμάξι σε 20.000 χλμ που έχω γράψει έχει κατανάλωση 4,8 και δεν φημίζομαι για το ελαφρύ μου πόδι . Η μεγίστη που έχω γράψει είναι 8,5 οπου για 30 χλμ το έφτανα μέχρι τον κοφτη (170km/h) και ήταν συνεχώς στο sport mode 

Το τιμόνι ειναι φοβερό , αμιγώς με ηλεκτρική υποβοήθηση και με τρομερό διάβασμα του δρόμου , μπαίνει τραίνο στις στροφές. Λογικά του δίνουν πολύ κάλο ζύγισμα οι μπαταρίες που είναι κάτω από τα καθίσματα των επιβατών . Για όσους τους ξενερώνει το ηλεκτρικό τιμόνι , το αμάξι σου δίνει τρία προφίλ να διαλέξεις eco,normal,sport που αλλάζουν εντελώς τη συμπεριφορά του αυτοκίνητου . πχ σπορ το τιμόνι γίνεται βαρύ το γκάζι πολύ πιο σπιρτοζικο και από στάση φεύγεις για πλάκα μπροστά γιατί δίνει όλη τη δύναμη στον ηλεκτροκινητήρα . 

Απο χώρους ειναι πολύ ανετο μονο πισω ειναι λιγο σκοτεινα λογω σχεδιασμου. 

Εχει παρα πολλα εξτρα σε σχεση με αντιστοιχα στη κατηγορια του (q2,troc κλπ). Επισης στις τεχνολογιες του ειναι παρα πολυ καλο , παραδειγμα διαβαζει τις πινακιδες στο δρομο και στις προβαλει στο καντραν και αναλογα αν τις τηρεις σε ειδοποει οπτικα και ηχητικα . ( το εκλεισα απο τις ρυθμισεις ηταν αρκετα ενοχλητικο οταν στη βουλιαγμενης μου ελεγε να πηγαινω με 50 και 70)

Μονο αρνητικο το κιβωτιο που οντως μουγκριζει και λογω cvt και για να σου υπενθυμιζει οτι ειναι υβριδικο

Για το φίλο που είχε παράπονα από το after sales μάλλον έπεσε σε περίπτωση γιατί έμενα με πήραν τηλέφωνο οι ίδιοι τον Οκτώβριο και μου έκλεισαν ραντεβού την επόμενη μέρα , με το καφεδάκι μου κλπ.

Στη διαθεση σας οτι ερωτηση εχετε ειναι πραγματικα ενα αρτιο αμαξι σε ολα του 

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα και από μένα! Είμαι κάτοχος και εγώ ενός Chr 1.8 Cult hybrid ! Ήθελα να ρωτήσω , επειδή δεν εχώ την τελευταία έκδοση με τα b led , είστε ευχαριστημένοι από τα φώτα ;; Γιατί εγώ βράδυ που οδηγάω με το ζόρι βλέπω σε αυτούς τους κωλοδρομους που έχουμε ! Αντικατέστησα με led λάμπες αλλά πάλι τπτ , απλά αντί για κίτρινο έγινε άσπρο το φως ! Ρώτησα την αντιπροσωπεία και μου είπαν πως έτσι είναι τα φώτα .. είχα αλλά 3 αυτοκίνητα πριν από αυτό Δν είχα ποτέ τέτοιο θέμα!κατα τα αλλά πυροβολαει 🤓

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...