Sadako Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα. Έχω ένα αρχείο excel (δουλεύω ακόμα σε Excel 2007 αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο), όπου σε ένα φύλλο (φύλλο Α) κάνω κάποιους υπολογισμούς, θα ήθελα αν γίνεται να βάλω κάπου ένα κουμπί, έτσι ώστε όταν το πατάω να γράφει σε κάποιο κελί σε άλλο φύλλο (φύλλο Β) του ίδιου αρχείου την τιμή που έχει εκείνη την στιγμή κάποιο κελί του φύλλου Α και στο διπλανό κελί την σημερινή ημερομηνία. Επίσης, σημαντικό, τα κελιά στο φύλλο Β δεν θα σβήνονται. Δηλαδή την πρώτη φορά που πατάω το κουμπί οι τιμές γράφονται (πχ) στα 2 πρώτα κελιά της πρώτης γραμμής στο φύλλο Β. Όταν ξαναπατήσω άλλη μέρα το κουμπί οι τιμές θα γράφονται στα 2 πρώτα κελιά της δεύτερης γραμμής στο φύλλο Β κ.ο.κ. Τέλος, επειδή είναι αρχείο που το έχω στο dropbox για να έχω πρόσβαση από παντού και τυχαίνει να το ανοίγω και από το κινητό/τάμπλετ (android), αν γίνεται το κουμπί να δουλεύει και σε android θα μιλάμε για το απόλυτο. Λογικά στο android θα χρησιμοποιώ την επίσημη εφαρμογή Microsoft Excel. Αν κάποιος πιστεύει ότι γίνεται, μπορώ για ευκολία να ανεβάσω ένα dummy file που να δείχνει ακριβώς τι θέλω να κάνω.
Sadako Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 1. Είναι κάτι πολύπλοκο για ένα τέτοιο (σχετικά απλό νομίζω) task; Θα μπορούσες να με βοηθήσεις, εσύ ή κάποιος άλλος; 2. Με ένα σύντομο γκουγκλάρισμα από ό,τι κατάλαβα αυτό θα δουλεύει ΜΟΝΟ σε windows και όχι σε Android. Σωστά; Όταν πάω όμως να ανοίξω το αρχείο από Android δεν θα ανοίγει καθόλου το αρχείο; Ή θα ανοίγει και απλά το κουμπί είτε δεν θα εμφανίζεται ή δεν θα κάνει τίποτα; 3. Αν ανοίξω το αρχείο σε συσκευή Android και κάνω κάποιον υπολογισμό (άσχετο με το κουμπί) και σώσω το αρχείο θα αλλοιωθεί/καταστραφεί καθόλου το VBA macro; Θα δουλεύει κανονικά την επόμενη φορά που θα ανοίξω το αρχείο στα Windows;
pmav99 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 αν ξέρεις λίγο προγραμματισμό, είναι σχετικά απλό. Με λίγο googling θα το βρεις. Αν δεν ξέρεις προγραμματισμό: www.upwork.com www.freelancer.com πόσταρε στις αγγελίες εδώ στο insomnia
pmav99 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 θα πρέπει να δεις αν το excel for android/office365/whatever υποστηρίζει Excel VBA. Αν ναι, τότε πρέπει να δουλεύει κανονικά. Αν όχι (που είναι και το πιθανότερο) τότε λογικά το κουμπί θα είναι απλά ανενεργό.
Lanike71 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Λίγο που το είχα ψάξει για δικό μου ίδιο θέμα, η Google έχει "τη δικιά της VBA", να το πω απλοικά. Οπότε αν χειρίζεσαι το αρχείο σε όλα τα λειτουργικά μέσω browser, δε θα ήταν καλύτερα; Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από Lanike71
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα