mike.hatz Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Στις 30/7/2018 στις 10:07 ΠΜ, Qless είπε Διαβάζοντας λίγο το thread του θεματοθέτη και έκανα μερικές παρατηρήσεις -"Εγω σκεφτόμαι ότι ειναι πιο φρόνιμο να πάρω εναν cpu για snady bridge, όπως τον i72760qm που προανέφερα, μιας και αν είναι ivy bridge εντέλει το chipset έχω πολλές πιθανότητες να λειτουργεί. Σκέφτομαι να πάω και στο πλαίσιο αύριο να ρωτήσω αλλά ξέρω ήδη πως δεν θα βγάλω άκρη, εννέα στους δέκα εκεί μέσα δεν ξέρουν την τύφλα τους την μάυρη, και τον δέκατο που κάτι ξέρει μια φορα δεν τον έχω πετύχει." - Oπότε μετα απο αυτό νομίζω καταλήγω πως το chipset ειναι το ivy bridge, και απλά οι αρούγκανοι στο Πλαίσιο βάλανε πάνω τον B950 που είναι για sandy bridge chipset, και απλα δουλεύει λόγω backwards compatibility, και μάλλον ο πεξεργαστής ξεγελάει και το speccy και μου λέει οτι το chipset ειναι sandybridge Και να σχολιάσω.........οκ πλαίσιο, πωλούν rebrand κινέζικες low end συσκευές με το ευφάνταστο λογότυπο tuvlox, και έχουν πωλητές και τεχνικούς "αναλώσιμους" κλπ.......... Εσύ όμως από την μεριά σου, αγόρασες μεταχειρισμένο λάπτοπ, πού όπως εσύ το αναφέρεις λειτουργεί απροβλημάτιστα...και έχεις την απαίτηση να σε ενημερώσουν στο (ΤΣΑΜΠΑ) όπως έχεις (τε) μάθει αρκετοί ποιός επεξεργαστής ΘΑ ήταν συμβατός με το παλιό σου λάπτοπ, τον ΟΠΟΙΟ φυσικά επεξεργαστή ΔΕΝ θα τον αγοράσεις από τους ίδιους αλλά θα τον πάρεις για πενταροδεκάρες από το ebay Συνεπώς ΖΗΤΑΣ από κάποιους που δεν έχουν καμία υποχρέωση απέναντι σου να αφιερώσουν τον χρόνο τους και τις γνώσεις τους να σου λύσουν μια κατάσταση (δεν είναι καν πρόβλημα) αφιλοκερδώς γιατί έτσι........ Στο δεύτερο που γράφεις και μάλιστα βγάζεις και τεχνικό πόρισμα, εφ' όσον το πωλούσανμεαυτό τον επεξεργαστή που έχει και ως συσκευή πληρούσε τις τεχνικές προδιαγραφές που είχε οτιδήποτε άλλο χαρακτηρίζεις είναι πρόβλημα σου προφανώς.... Γιατί να μην χαρακτηρίσω και εγώ από αυτά που γράφεις οτι είσαι εμπαθής (της εξυπηρετήσεως) γύφτος...., μάθε και εσύ και αρκετοί ότι όταν θέλετε να κάνετε τους τεχνικούς, προγραμματιστές, ψυκτικούς κλπ, αν δεν γνωρίζετε πληρώνετε, κανένας ΔΕΝ είναι κορόιδο να σου αφιερώνει τον χρόνο του με τελικό οικονομικό αποτέλεσμα μηδενικό γι αυτόν......μήν αρχίσω και γράφω το τι απαιτήσεις έχω ακούσει όσα χρόνια δουλεύω στον χώρο,,,,,πολλοί νομίζουν οτι εαν σε πληρώσουν για μία εργασία οφείλεις να κάνεις και άλλες 3 μαζί γιατί έτσι....... Δε ξερω πως εμφανιστηκε αυτο εδω, αλλα τον δικασε 😆 2
Aristodikos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Στις 22/12/2020 στις 11:10 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε To εν λογω μοντελο πιθανοτατα καποια φεγγαρια να εχει πουλησει - δωθει σχετικα παρα πολυ καθως το πετυχαινα συχνα, χαχα! Εχει παντως και καποια αντικειμενικα θετικα χαακτηριστικα, εκτος απο τις 2 καρτες γραφικων: HDMI + VGA, Usb 3.0, Esata, νομιζω & HSPA mobile υποδοχη, ενω εκτος κλασικου 2.5" δισκου και υποδοχη msata ssd (που τρεχει σε SataΙΙΙ speed κι οχι II) 🙂 Οσο για τις θερμοκρασιες αν θελετε να μη ταλαιπωρειστε 1 εικονα που ειχα ανεβασει απο αυτο = 1000 λεξεις Εγώ πάντως βρήκα έναν i3-3110M απο ένα παλικάρι που έκανε αναβάθμιση στον δικό του (asus μαλλον είχε) και τον χτύπισα. Δεν τον έχω ακόμα στα χέρια μου βέβαια, πιστεύω ότι ήταν αρκετά οικονομικός και με τα (ελάχιστα) στοιχεια που απαιτώ (HD 4000). Αν πετύχει το πείραμά μου θα πάω σε ανώτερο γιατι το λαπτοπάκι μπορεί να μην είναι σύγχρονο αλλά δεν μασάει. Όπως και να έχει αν δεν πετύχει το πείραμα άλλο κλαις τα 10 ευρα κι άλλο τα 40. Παρεπιπτώντως ανέφερες σε κάποιο προηγούμενο μηνυμά σου για κάποια ενδεχόμενη "μοντα" στο σύστημα ψύξης...μου εφιστάς την προσοχή άσχημα να ξέρεις.....👀
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Εγω παλι διχως να το εχω δει, πιστευω οτι θα μπορουσες σιγουρα να εχεις και Windows 10 & HD3000 με καποιο τροπο -εστω με την τελευταια εκδοση τους που δεν ειχε θεματα μαζι της! Αν ηταν ο i3-3130M (2.6) μπορουσες και να τον κρατησεις εντελως => να μην ψαχνεις για i5 😉 Για να "παιξεις" με το συστημα ψυξης, βοηθαει να / αν εχεις και αλλο hardware. Οταν το εγραφα ειχα διαθεσιμα: 3-4 συστηματα ψυξης (απο αλλα λαπτοπ), ram heatsinks, πολλα & διαφορα αλλα heatsinks. Να παρεις κατι μονο γι' αυτο "στα τυφλα", δεν στο συστηνω....
Aristodikos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν πέτυχε! Για κάποιο περίεργο λόγο ο 2350M με το που αναβα το λαπτοπ ακομα και μετα απο σβηστο ολη νυχτα δουλευε στους 76 βαθμους (?) χωρις να τρεχει τιποτα. Το μόνο που μπορω να σκεφτώ είναι δεν μου ότι ή ο προκάτοχος το άνοιξε και εβαλε ανιδικετα παστουλα (δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που αντίκρισα όταν απομάκρυνα την ψύχτρα) ή το πήγε σε κάποιον τσαπατσούλη να του το φτιάξει. Αυτή την στιγμη μετά απο κάμποση ώρα επεξεργασίας φτάνει μαξ 62 βαθμούς (arctic silver 5 ofc...). H 4000 όντως κούμωσε μια χαρά, το ΒΙΟΣ τα έχει αναγνωρίσει όλα by default δεν έκανα τίποτα και μάλιστα έκανα απο την αρχή εγκατάσταση πδηγών και στις 2 gpu τις τελευταιες εκδόσεις χωρίς BSOD χωρίς τίποτα. Φισιολογικο λαπτοπ updated σε όλα. 19 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Εγω παλι διχως να το εχω δει, πιστευω οτι θα μπορουσες σιγουρα να εχεις και Windows 10 & HD3000 με καποιο τροπο -εστω με την τελευταια εκδοση τους που δεν ειχε θεματα μαζι της! Αν ηταν ο i3-3130M (2.6) μπορουσες και να τον κρατησεις εντελως => να μην ψαχνεις για i5 😉 Για να "παιξεις" με το συστημα ψυξης, βοηθαει να / αν εχεις και αλλο hardware. Οταν το εγραφα ειχα διαθεσιμα: 3-4 συστηματα ψυξης (απο αλλα λαπτοπ), ram heatsinks, πολλα & διαφορα αλλα heatsinks. Να παρεις κατι μονο γι' αυτο "στα τυφλα", δεν στο συστηνω.... σε αυτό που λες μετά απο ημέρες δοκιμών, επικοινώνησα με το πλαίσιο και μου έστειλε τους οδηγους που δίνουν αυτοί σαν τεχνικη υποστήρηξη. Ηταν βεβαια για 8.1 αλλα για έναν περίεργο λόγο ήταν οι μόνοι οι οποιοι δεν χρειαζόταν να απενεργοποιώ την κάρτα σε κάθε επανεκήνηση. Βέβαια τα BSOD τα είχα μόνο όταν πατούσα να γίνει τερματισμός (όχι στην επανεκήνηση) αλλα το λαπτοπακι ξεκινουσε κανονικά. Αποτελέσματα, Το ίδιο παιχνίδι απο 18-23 fps έφτασε 35 σταθερα https://store.steampowered.com/app/537800/Bomber_Crew/ και χώρια ότι αναγνωρίζει τις ΡΑΜ που είναι 1600... για το Age Of Empires Definite Edition (2020) δεν το συζυτα,,,απο 20 έφτασε 42.... χαλάλι η αναβάθμιση, πήρε ανασα Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από Aristodikos
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Καταρχην εχουμε ηδη αποδειξει φανταζομαι -αρκει να δεις το...καλοκαιρινο screenshot μου, απο i5! οτι για θερμοκρασιες χαμηλες -σε αυτο το λαπτοπ ειδικα(!)- θελεις Ivy cpu! Απο κει και περα παντα βοηθαει να βαλεις καινουργια thermal paste, και για αυξηση του frame rate θελεις dual channel ram. 😃 Αν θελεις καποιους οδηγους, εχω κρατησει το dvd του.
Aristodikos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 47 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Καταρχην εχουμε ηδη αποδειξει φανταζομαι -αρκει να δεις το...καλοκαιρινο screenshot μου, απο i5! οτι για θερμοκρασιες χαμηλες -σε αυτο το λαπτοπ ειδικα(!)- θελεις Ivy cpu! Απο κει και περα παντα βοηθαει να βαλεις καινουργια thermal paste, και για αυξηση του frame rate θελεις dual channel ram. 😃 Αν θελεις καποιους οδηγους, εχω κρατησει το dvd του. Αυτη την στιγμη που μηλάμε έχω ολα τα παραπανω φιλε αν εβρισκα κι ενα σιντακι να του αλλαξω θα ήταν κομπλε γιατι αυτο που εχει τα εεχει φτησει
spamo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τι να το κάνεις το CD; Βάλε κάνα HDD στη θέση του να πιάσει τόπο η ένα SSD για τα παιχνίδια σου. Ψηθηκα τώρα να βάλω Ivy στο w650eh μου αρέσει αυτό το λάπτοπ που με λίγες βίδες ανοίγουν όλα. Έχω και ένα Toshiba που πρέπει να βγει όλο το σασί για να αλλάξεις cpu και βαριέμαι να ασχοληθώ. https://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_i3_Mobile/i3-3110M_(PGA).html Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από spamo
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δεν χρειαζεται απαραιτητα στο συγκεκριμενο να αντικαταστησεις το dvdrw αν το χρειαζεσαι, καθως δεχεται και msata ssd -και τους διαβαζει σε sata 3, ενω αλλα τους "κοβουν" σε sata 2... 🧐 Ετσι μπορεις να του εχεις - 1 msata ssd λειτουργικου - 1 2.5" αποθηκη & backup λειτουργικου - 1 dvdrw η ακομη μεχρι και 3 (!) δισκους: αν βαλεις δισκο στη θεση του dvd 🥳 Kι ενας i3 που μπορειτε να του βαλετε αν δεν πατε για i5: https://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-SR0TX-Intel-Core-i3-3120m-2-5GHz-3M-cache-processor-CPU-3rd-gen/124480459509 https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i3-3120M-Notebook-Processor.82272.0.html ενω για τους i5 ειχα γραψει πιο πριν Και τελος msata ssd, ενδεικτικα δυο: https://www.bestprice.gr/item/2155326555/kingston-uv500-msata-240gb.html https://www.skroutz.gr/s/22699898/Transcend-230s-256GB.html
Aristodikos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, spamo είπε Τι να το κάνεις το CD; Βάλε κάνα HDD στη θέση του να πιάσει τόπο η ένα SSD για τα παιχνίδια σου. Ψηθηκα τώρα να βάλω Ivy στο w650eh μου αρέσει αυτό το λάπτοπ που με λίγες βίδες ανοίγουν όλα. Έχω και ένα Toshiba που πρέπει να βγει όλο το σασί για να αλλάξεις cpu και βαριέμαι να ασχοληθώ. https://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_i3_Mobile/i3-3110M_(PGA).html To dvd χρησιμοποιω μια φορα το 6μηνο και αν. Δεν εχω θέμα να προσθέσω κι άλλο δίσκο το έχω σκεφτει εχω βρει και το εξαρτημα εδω και χρονια. Το dvd το χρειαζομαι για ειδικες περιπτώσεις εργασιας αλλα το χρειαζομαι
Tasosali Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Καλημέρα σε ολη τη παρέα! Θα ηθελα να σας ρωτήσω εαν μπορω να κανω αναβαθμιση σε ενα παλαιο λάπτοπ! Εχω ενα turbox prime gmn με μητρική clevo m740tu/m760tu. Θα μπορούσα να αλλάξω επεξεργαστή και ram? Επεξεργαστή έχει αυτη τη στιγμή intel core duo P7350 2GHz. Απ ότι εχω ψαξει νομιζω σε ενα pdf με system specification λεει ότι μπορεί να φορέσει intel core duo T9600 2.8 GHz 35W, intel core P9500 2.53GHz 25W, δεν ξερω εαν οι επεξεργαστες T ανεβάζουν περισσότερο θερμοκρασια απο τους Ρ, καπου εστι ειχα διαβασει, εσεις εχετε να προτεινετε κανεναν επεξεργαστή που να τον αντεξει το λαπτοπ ωστε να του δωσουμε λιγο boost? Ή μηπως γνωριζετε εαν οντως σηκωνει καποιον απο αυτούς τους δυο; Επίσης φοράει 2 ram DDR2 2GB, συνολο 4GB δηλαδή, θα μπορουσα να κάνω καμια αναβάθμιση εδω ώστε να έχω 8GB RAM? Σηκωνει τετοια αναβαθμιση;
JDROGAS Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Στις 23/4/2021 στις 11:01 ΠΜ, Tasosali είπε Καλημέρα σε ολη τη παρέα! Θα ηθελα να σας ρωτήσω εαν μπορω να κανω αναβαθμιση σε ενα παλαιο λάπτοπ! Εχω ενα turbox prime gmn με μητρική clevo m740tu/m760tu. Θα μπορούσα να αλλάξω επεξεργαστή και ram? Επεξεργαστή έχει αυτη τη στιγμή intel core duo P7350 2GHz. Απ ότι εχω ψαξει νομιζω σε ενα pdf με system specification λεει ότι μπορεί να φορέσει intel core duo T9600 2.8 GHz 35W, intel core P9500 2.53GHz 25W, δεν ξερω εαν οι επεξεργαστες T ανεβάζουν περισσότερο θερμοκρασια απο τους Ρ, καπου εστι ειχα διαβασει, εσεις εχετε να προτεινετε κανεναν επεξεργαστή που να τον αντεξει το λαπτοπ ωστε να του δωσουμε λιγο boost? Ή μηπως γνωριζετε εαν οντως σηκωνει καποιον απο αυτούς τους δυο; Επίσης φοράει 2 ram DDR2 2GB, συνολο 4GB δηλαδή, θα μπορουσα να κάνω καμια αναβάθμιση εδω ώστε να έχω 8GB RAM? Σηκωνει τετοια αναβαθμιση; Aπο service manual που κατεβασα τον επεξεργαστη σου δεν τον εχει καπου.Εισαι σιγουρος οτι ειναι m740tu/m760tu; Kατεβασε το cpu-z και ανεβασε εδω ενα screenshot απο την καρτελα mainboard να δουμε τι και πως.Το chipset εαν τα λες σωστα ειναι Intel PM45 και παιρνει τους παρακατω επεξεργαστες. Απο ram δεν παιρνει πανω απο 4gb. Δισκο εχεις βαλει ssd; Tεραστια διαφορα θα δεις απο τον πιο απλο ssd και λιγοτερο απο επεξεργαστη.Εαν ακομα εχει τον δικο του θα ειναι στις 5400 rpm και θα σερνεται πρωτα απο δισκο και μετα απο ολα τα αλλα. Προχθες ειχα το λαπτοπ του αδερφου μου με εναν Τ7500 και 2 gb ram. Εκανε 2 λεπτα να μπει windows και 3 λεπτα να μπεις mozilla. Ειχα εναν παλιο 60αρη ssd,του περασα windows 7 - 32bit και παει σφαιρα ακομα και με 2 ραμ.
Tasosali Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 16 ώρες πριν, JDROGAS είπε Aπο service manual που κατεβασα τον επεξεργαστη σου δεν τον εχει καπου.Εισαι σιγουρος οτι ειναι m740tu/m760tu; Kατεβασε το cpu-z και ανεβασε εδω ενα screenshot απο την καρτελα mainboard να δουμε τι και πως.Το chipset εαν τα λες σωστα ειναι Intel PM45 και παιρνει τους παρακατω επεξεργαστες. Απο ram δεν παιρνει πανω απο 4gb. Δισκο εχεις βαλει ssd; Tεραστια διαφορα θα δεις απο τον πιο απλο ssd και λιγοτερο απο επεξεργαστη.Εαν ακομα εχει τον δικο του θα ειναι στις 5400 rpm και θα σερνεται πρωτα απο δισκο και μετα απο ολα τα αλλα. Προχθες ειχα το λαπτοπ του αδερφου μου με εναν Τ7500 και 2 gb ram. Εκανε 2 λεπτα να μπει windows και 3 λεπτα να μπεις mozilla. Ειχα εναν παλιο 60αρη ssd,του περασα windows 7 - 32bit και παει σφαιρα ακομα και με 2 ραμ. Ευχαριστω για την απαντηση! Προφανως ειναι ξεχασμενος αυτος ο επεξεργαστης απο τοτε Η αληθεια ειναι οτι γνωριζω για τον σκληρο οτι καθυστερει πολυ απο εκει, και στη διαχειριση εργασιων που παρακολουθω πρωτα τερματιζει ο σκληρος δισκος και μετα ο cpu. Απο δισκο εχω τον απλο προς το παρον ωστοσο σκεφτομουν να παραγγειλω τον samsung 860 evo ssd. Απο windows εχω τα windows 10 pro 32bit, ωστοσο σκεφτομαι καποια στιγμη να βαλω τα 64bit. Απο επεξεργαστη σκεφτομουν να βαλω τον intel core duo P9800 ωστοσο νομιζω ειναι στα 28w ή στα 35w και δεν ξερω εαν θα εχω θεμα με θερμοκρασια, επισης φτανει εως 105 βαθμους κελσιου σε αντιθεση με αυτον που παει εως 95 βαθμους. Και εαν θα τον εκανα ενα γενικο λιφτινγκ σκεφτομουν να του βαλω και 2 ram 4+4 ddr2 800MHz, ξερω οτι στο manual λεει εως 4 gb αλλα και καποιοι αλλοι που ειχαν κατι sony vaio του 2009 μοντελο μεχρι 4 gb του βαλανε 8 gb ram και τις δουλευε. Για την ωρα ακομα και φωτογραφια να θελω να ανοιξω θα κανει κανα 20 δευτερολεπτα την πρωτα φορα να μου την ανοιξει, το browser θα κανει τα διπλα, για να μην πω εαν κανω επανακκινηση το λαπτοπ ποση ωρα θα κανει εαν του αλλαξω μονο τον σκληρο και απο HDD του βαλω SSD θα ανταποκρινεται πιο καλα σε αυτα τα πραγματα? Επειδη το λαπτοπ δεν το θελω για τρελα πραγματα αλλα μου την σπαει να κανει ενα λεπτο για να μπει στο google chrome ή να ανεοιξει ενα word.
TopCLR Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 15 λεπτά πριν, Tasosali είπε εαν του αλλαξω μονο τον σκληρο και απο HDD του βαλω SSD θα ανταποκρινεται πιο καλα σε αυτα τα πραγματα? Το πρώτο που θα έπρεπε να σκεφτείς είναι αυτό! Στα laptop (ειδικά με παλιό και ταλαιπωρημένο HDD) δίνει άλλο αέρα ο SSD. Βάλε έναν SSD (που μπορεί να μπει και σε νέο σύστημα) για να δουλέψει γρηγορότερα και αν δεν σε ικανοποιεί κοιτάς για επεξεργαστή και μνήμη (που θα τα "παντρευτεί" το laptop γιατί δεν μπορείς να τα βάλεις σε νέο σύστημα). 2
JDROGAS Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Εαν θελεις να με ακουσεις πριν χαλασεις χρηματα βαλε εναν φθηνο ssd. Ο samsung που εβαλες ειναι απλα υπερβολη γιατι πολυ απλα δεν ειναι καν sata 3 ο controller του λαπτοπ.Με λιγα λογια οτι και να βαλεις αυτο θα δει την ταxυτητα που θελει.(sata 2) Αρα παμε σε φθηνο ssd https://www.skroutz.gr/s/11825339/Kingston-A400-SSD-240GB-2-5-SA400S37-240G.html Aυτος εδω ας πουμε ειναι υπερ-υπερ αρκετος. Ξεκινα αλλαξε τον ssd που ειναι 2 λεπτα δουλεια,και θα δεις οτι εχω δικιο. Μην πεταξεις χρηματα θα δεις οτι μολις βαλεις τον ssd θα ξεχασεις την αναβαθμιση του cpu. Kανε πρωτα αυτη την κινηση και εδω ειμαστε για οτι θελεις. Mνημες εαν θελεις να παρεις το ρισκο δοκιμασε (θα το ψαξω παντως) Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από JDROGAS 2
Tasosali Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Εαν θελεις να με ακουσεις πριν χαλασεις χρηματα βαλε εναν φθηνο ssd. Ο samsung που εβαλες ειναι απλα υπερβολη γιατι πολυ απλα δεν ειναι καν sata 3 ο controller του λαπτοπ.Με λιγα λογια οτι και να βαλεις αυτο θα δει την ταxυτητα που θελει.(sata 2) Αρα παμε σε φθηνο ssd https://www.skroutz.gr/s/11825339/Kingston-A400-SSD-240GB-2-5-SA400S37-240G.html Aυτος εδω ας πουμε ειναι υπερ-υπερ αρκετος. Ξεκινα αλλαξε τον ssd που ειναι 2 λεπτα δουλεια,και θα δεις οτι εχω δικιο. Μην πεταξεις χρηματα θα δεις οτι μολις βαλεις τον ssd θα ξεχασεις την αναβαθμιση του cpu. Kανε πρωτα αυτη την κινηση και εδω ειμαστε για οτι θελεις. Mνημες εαν θελεις να παρεις το ρισκο δοκιμαζειε (θα το ψαξω παντως) Εδω κανονικα Sata III δεν λεει οτι υποστηριζει? Ή κανω λαθος εγω γιατι βλεπω και πιο κατω οτι max λεει sata III κι οτι το used απ οτι καταλαβαινω εγω οτι τωρα με τον hdd πιανει sata II. To μονο που σκεφτομουν εγω ειναι οτι τον Samsung οπως λεει και ο TOPCLR πιο πανω θα μπορεσω να τον χρησιμοποιησω και σε εναν TOWER αργοτερα εαν φτιαξω. Ή σε διαφορετικη περιπτωση βαζω τον kingston οπως λες εσυ μιας και που ειναι πανφθηνος για το λειτουργικο και με ενα case χρησιμοποιηω τον hdd σαν εξωτερικο δισκο για αποθηκευση 32 λεπτά πριν, TopCLR είπε Το πρώτο που θα έπρεπε να σκεφτείς είναι αυτό! Στα laptop (ειδικά με παλιό και ταλαιπωρημένο HDD) δίνει άλλο αέρα ο SSD. Βάλε έναν SSD (που μπορεί να μπει και σε νέο σύστημα) για να δουλέψει γρηγορότερα και αν δεν σε ικανοποιεί κοιτάς για επεξεργαστή και μνήμη (που θα τα "παντρευτεί" το laptop γιατί δεν μπορείς να τα βάλεις σε νέο σύστημα). 32 λεπτά πριν, TopCLR είπε Το πρώτο που θα έπρεπε να σκεφτείς είναι αυτό! Στα laptop (ειδικά με παλιό και ταλαιπωρημένο HDD) δίνει άλλο αέρα ο SSD. Βάλε έναν SSD (που μπορεί να μπει και σε νέο σύστημα) για να δουλέψει γρηγορότερα και αν δεν σε ικανοποιεί κοιτάς για επεξεργαστή και μνήμη (που θα τα "παντρευτεί" το laptop γιατί δεν μπορείς να τα βάλεις σε νέο σύστημα). Η αληθεια ειναι οτι με πηγε εκει το μυαλο απλως δεν θεωρουσα οτι μονο με τον ssd θα ξεπερασει την τοσο χρονοκαθυστερηση που εχει. Αφου καθε φορα που σκεφτομαι να ανοιξω το λαπτοπ τσιτωνω απο τα νευρα μονο καν στην σκεψη Τωρα για να πεταξω 300 ευρω σε τετοιο λαπτοπ η αληθεια ειναι πολλα για να βαλω και τα υπολοιπα επανω, διοτι με σκεφτομαι καποια στιγμη να μπω στη διαδικασια και να φτιαξω εναν πυργο αγοραζοντας κομματι κομματι! Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από Tasosali
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα