Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ

Λοιπόν, έχω εδώ και πολλά χρόνια ενα W650EH της clevo το οποιο είχα πάρει απο το stock house του πλαισίου, έχει αποδειχτεί σκύλος, δουλέυει μέρα νύχτα και δεν μου έχει βγάλει κανένα σοβαρό πρόβλημα, μόνο ο σκληρός είχε κλάσει όταν ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ , πραγματικά ακόμα δεν θυμάμαι πως, είχα κάνει την αναβάθμιση σε windows 10. Αλλά μετα του έβαλα εναν ssd , και windows 7 (γιατι απο την μανα του είχε τα σκουπιδια τα 8) , πρόσφατα του είχα βάλει και άλλη μια 4 ram και έχει σύνολο 8 και δουλεύει αστέρι, αλλά, το κρατάει πολύ πίσω ο επεξαργαστής, ακόμη και η gpu που έχει(gt 740m) είναι τίμια, αλλα νομίζω (δεν το έχω ψάξει με σιγουριά) είναι soldered πάνω στην μητρικη, οπότε δεν παίζει να αναβαθμίζεται. Ο επεξεργαστής που έχει τώρα ειναι ο Β950 της intel. Και σκεφτόμουνα να του βάλω εναν i7 τετραπύρηνο. Αλλά για να μην βρεθώ προ καμιάς δυσάρεστης έκπληξης ήθελα να κάνω την έρευνα μου να βεβαιωθω οτι ο επεργαστής που θα πάρω θα δουλέυει με την μητρική. Και εδώ ξεκινανε τα προβλήματα. Το σόκετ της μητρικής είναι  το G2 (988B rPGA), το μοντέλο του southbridge ειναι ΗΜ76 της ίντελ προφανώς όπως και το τσίπσετ είναι το sandy bridge. Η τουλάχιστον έτσι πιστεύω γιατι το speccy μου λέει οτι ειναι το sandy bridge, αλλά και ο επεξεργαστής ο Β950 είναι φτιαγμένος για sandy bridge (όλα αυτα είναι κατασκευής του 2011).  Οπότε ως έχουν τα πράγματα θεωρούσα ότι ένας i7 φτιαγμένος για sandy bridge και για αυτό το σόκετ θα κάνει όπως πχ ο 2760 qm. Όμως προτού προβώ σε αγορά είπα να γίνω ακόμα πιο σίγουρος και έστειλα ενα μέιλ σε όλα τα support της clevo. Απο Αγγλία, Γερμανία και Αμερική δεν μου απάντησαν καν, μόνο απο Ταιβάν μου απάντησαν με κα΄τι αγγλικά της κακιάς ώρας, και ένα συννημένο αρχείο που είχε τα specs για το μοντέλο μου. Όλοι οι επεξεργαστές που γράφει μέσα το αρχείο όμως , είναι επεξεργαστές φτιαγμένοι για ivy bridge, το επόμενο μοντέλο απο το sandy bridge, και μετα θημήθηκα οτι έχω το βιβλιαράκι απο το πλαίσιο, και έχει μέσα τους ίδιους επεξεργαστές, και απο τα δύο εννοείται απουσιάζει αυτός που έχει μέσα το δικό μου. Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει? Απ΄όσο ξέρω, ενας επεξεργαστής για ivy bridge, θεωρρητικά δεν μπορεί να δουλεύει σε sandy briidge, το ανάποδο όμως μπορεί να ισχύει λόγω backwards compatibility. Οπότε έχει ivy bridge πάνω η μητρική και στο πλαίσιο βάλανε τον Β950 που είναι για sandy bridge και απλά τον υποστηρίζει? Τότε όμως γιατι το speccy βρίσκει οτι το μοντέλο του chipset ειναι το sandy bridge? Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να σιγουρευτώ? Ή τι είναι πιο συνετό να κάνω? Εγω σκεφτόμαι ότι ειναι πιο φρόνιμο να πάρω εναν cpu για snady bridge, όπως τον i72760qm που προανέφερα, μιας και αν είναι ivy bridge εντέλει το chipset έχω πολλές πιθανότητες να λειτουργεί. Σκέφτομαι να πάω και στο πλαίσιο αύριο να ρωτήσω αλλά ξέρω ήδη πως δεν θα βγάλω άκρη, εννέα στους δέκα εκεί μέσα δεν ξέρουν την τύφλα τους την μάυρη, και τον δέκατο που κάτι ξέρει μια φορα δεν τον έχω πετύχει.

Επεξ/σία από BlackCatLef
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Pentium_Dual-Core_Mobile/B950.html

http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/HM67_Express.html

Κατά πάσα πιθανότητα αν κάνεις πολύ μεγάλο βήμα θα έχει bsod από το τροφοδοτικό γιατί ο επεξεργαστής δεν θα παίρνει αρκετό ρεύμα. Αγνοώ τελείως το κομμάτι των heatpipes και των θερμοκρασιών , γιατί μιλώντας για οικιακή χρήση / γραφείου είσαι πολύ χαμηλά και δεν πιστεύω ότι θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

W650eh  είναι το μοντέλο τις μητρικής όπως βρήκα αλλά δεν είναι 988B αλλά BGA 1023 σωστά ?

στης γυναίκας μου με clevo w250/271 ήταν 988 Β και της έβαλα έναν i7 3632Qm και παει σφερα !!! 

Επεξ/σία από Fp84
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Fp84 είπε

W650eh  είναι το μοντέλο τις μητρικής ? Η του λαπτοπ?

Όπως θες πες το δεν έχει διαφορά,  δηλαδή και τα  δύο, και το λάπτοπ λέγεται έτσι και η μηρτική του, αθάνατη clevo. Ωστόσο κοίταζα εδώ στις αγγελίες και βρήκα έναν που πουλάει το ίδο μοντέλο με αυτο που έχω ακριβώς 

με μόνη διαφορά τον επεξεργαστή , ο οποίος είναι i7 3610qm ,και αν και δεν είανι στην λίστα των specs που λέει η clevo, ωστόσο είναι στην λίστα ο 3612qm ο οποίος είναι σχεδον ίδιος απλά είναι στα 35W . Oπότε μετα απο αυτό νομίζω καταλήγω πως το chipset ειναι το ivy bridge, και απλά οι αρούγκανοι στο Πλαίσιο βάλανε πάνω τον B950 που είναι για sandy bridge chipset, και απλα δουλεύει λόγω backwards compatibility, και μάλλον ο πεξεργαστής ξεγελάει και το speccy και μου λέει οτι το chipset ειναι sandybridge. Δεν εξηγείται αλλιώς. Οπότε λέω να ψάξω να βρω έναν 3610qm κοντα στα 50 ευρώ που ξέρει οτι δουλεύει με σιγουριά πάνω στο λάπτοπ. Θα μπορούσα θεωρητικά να πάω και σε κάποιον καλύτερο για ivy bridge και το ίδιο σόκετ, και ''λογικά'' 8α δουλέψει, αλλά το ρισκάρεις ? όταν δεν έχεις την δυνατότητα να το τσεκάρεις πρώτα? να πετάς 50-70 ευρώ δεξιά και αριστερά, και δεν θα είναι και τόσο αισθητή η διαφορά πιστεύω που θα κάνει ενας 2630qm πχ συγκριτικά με τον 2610qm.

36 λεπτά πριν, Fp84 είπε

W650eh  είναι το μοντέλο τις μητρικής όπως βρήκα αλλά δεν είναι 988B αλλά BGA 1023 σωστά ?

στης γυναίκας μου με clevo w250/271 ήταν 988 Β και της έβαλα έναν i7 3632Qm και παει σφερα !!! 

Άνοιξα το λάπτοπ μόλις για να σιγουρευτω 100% , ειναι όντως G2 το socket,  , δηλαδή rPGA 988B. Λογικά θα κάνει και στο δικό μου, αν και δεν είναι στα σπεκς της Clevo, και θεωρητικα θα δουλεύει και πιο άνετα απο τον 3610 γιατι είναι στα 35 W. Βρήκα έναν στο E-bay στα 70 ευρώ, αλλα άμα δεν δουλεύει αντε βγάλε άκρη μετά...

Δημοσ.

http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/HM76_Express.html

μεσα απο το παραπάνω site δείχνει ακριβός ποια μοντέλα CPU μπορείς να βάλεις όπου μέσα είναι και ο 3610 που ανέφερες παρά πανω 

Προσωπικά αγόρασα τον 3632 μέσα απο τις αγγελίες του insomnia απο μέλος με παρά πόλλες θετικές κριτικές, τώρα απο εκεί και πέρα εσυ αποφασίζεις , το μόνο σίγουρο είναι οτι θα δεις μεγάλη βελτίωση 

Δημοσ.

Διαβάζοντας λίγο το thread του θεματοθέτη και έκανα μερικές παρατηρήσεις

-"Εγω σκεφτόμαι ότι ειναι πιο φρόνιμο να πάρω εναν cpu για snady bridge, όπως τον i72760qm που προανέφερα, μιας και αν είναι ivy bridge εντέλει το chipset έχω πολλές πιθανότητες να λειτουργεί. Σκέφτομαι να πάω και στο πλαίσιο αύριο να ρωτήσω αλλά ξέρω ήδη πως δεν θα βγάλω άκρη, εννέα στους δέκα εκεί μέσα δεν ξέρουν την τύφλα τους την μάυρη, και τον δέκατο που κάτι ξέρει μια φορα δεν τον έχω πετύχει."

- Oπότε μετα απο αυτό νομίζω καταλήγω πως το chipset ειναι το ivy bridge, και απλά οι αρούγκανοι στο Πλαίσιο βάλανε πάνω τον B950 που είναι για sandy bridge chipset, και απλα δουλεύει λόγω backwards compatibility, και μάλλον ο πεξεργαστής ξεγελάει και το speccy και μου λέει οτι το chipset ειναι sandybridge

Και να σχολιάσω.........οκ πλαίσιο, πωλούν rebrand κινέζικες low end συσκευές με το ευφάνταστο λογότυπο tuvlox, και έχουν πωλητές και τεχνικούς "αναλώσιμους" κλπ..........

Εσύ όμως από την μεριά σου, αγόρασες μεταχειρισμένο λάπτοπ, πού όπως εσύ το αναφέρεις λειτουργεί απροβλημάτιστα...και έχεις την απαίτηση να σε ενημερώσουν στο (ΤΣΑΜΠΑ) όπως έχεις (τε) μάθει αρκετοί ποιός επεξεργαστής ΘΑ ήταν συμβατός με το παλιό σου λάπτοπ, τον ΟΠΟΙΟ φυσικά επεξεργαστή ΔΕΝ θα τον αγοράσεις από τους ίδιους αλλά θα τον πάρεις για πενταροδεκάρες από το ebay

Συνεπώς ΖΗΤΑΣ από κάποιους που δεν έχουν καμία υποχρέωση απέναντι σου να αφιερώσουν τον χρόνο τους και τις γνώσεις τους να σου λύσουν μια κατάσταση (δεν είναι καν πρόβλημα) αφιλοκερδώς γιατί έτσι........

Στο δεύτερο που γράφεις και μάλιστα βγάζεις και τεχνικό πόρισμα, εφ' όσον το πωλούσανμεαυτό τον επεξεργαστή που έχει και ως συσκευή πληρούσε τις τεχνικές προδιαγραφές που είχε οτιδήποτε άλλο χαρακτηρίζεις είναι πρόβλημα σου προφανώς....

Γιατί να μην χαρακτηρίσω και εγώ από αυτά που γράφεις οτι είσαι εμπαθής (της εξυπηρετήσεως) γύφτος...., μάθε και εσύ και αρκετοί ότι όταν θέλετε να κάνετε τους τεχνικούς, προγραμματιστές, ψυκτικούς κλπ, αν δεν γνωρίζετε πληρώνετε, κανένας ΔΕΝ είναι κορόιδο να σου αφιερώνει τον χρόνο του με τελικό οικονομικό αποτέλεσμα μηδενικό γι αυτόν......μήν αρχίσω και γράφω το τι απαιτήσεις έχω ακούσει όσα χρόνια δουλεύω στον χώρο,,,,,πολλοί νομίζουν οτι εαν σε πληρώσουν για μία εργασία οφείλεις να κάνεις και άλλες 3 μαζί γιατί έτσι.......

• Thanks 1
Δημοσ.

Εντωμεταξυ επειδη εμεις ειμαστε καλοι ανθρωποι & προς οποιονδηποτε μπορει να διαβαζει: εαν κανει το
τρισμεγιστο λαθος να παρει τον i7-2760QM => θα throttlαρει περισσοτερο και..απο τα Macbook pro χοχο! 😁
Ενταξει ηθελα να το γραψω αυτο ^^, αλλα δεν ειναι διολου "υπερβολη", για/στα συγκεκριμενα: i5 και τελος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ειναι hm76/77 chipset, οι καλυτερες επιλογες ειναι i7-3612qm κ i7-3632qm  των 35watt.

Αν μπει 45watt θα ψηνεται και θα κανει throttling.

Οι i5 επισης safe επιλογη αλλα ειναι 2/4 σε σχεση με τους 4/8 i7 δηλαδη σαν i3  με turbo.

Επεξ/σία από koolisk6
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν ολίγοις (κουλό).

ίδιο λαπτοπ, W650EH. Μου το φέρνει φίλος, κλείνει λέει ξαφνικά. Το τσεκάρω, μετά από 4-5 λεπτά έκλεινε όντως. Έπιανε για πλάκα 100 βαθμούς και έκλεινε Φορούσε επάνω i5 2520m.

Κλαταρισμένος επεξεργαστής ή τρύπια ψύκτρα, σκέφτηκα. Βάζω άλλον i5 2430m επάνω, τα ίδια. Οκ λέω, ψύκτρα. Έλα που δεν βρισκεις ψυκτρα ούτε για πλάκα για αυτά.

Είχα στην άκρη και έναν i3 3110m. Τον βάζω επάνω, άψογο το μηχάνημα, εδώ και 2 χρόνια του έχει πιει το αίμα.

Τα 2 x i5 Cpu που αναφέρθηκαν προηγουμένως (2430m κ' 2520m) παίζουν άψογα σε άλλα μηχανήματα - συνεπώς δεν ήταν κλαταρισμένα ούτε αυτά.

Μην με ρωτήσετε πως το σαπιoClevo δούλευε επι 3 χρόνια με 2ης γενιάς, ξαφνικά δεν ήθελε την 2η γενιά επάνω και με 3η γενιά cpu παίζει άψογα.

Καταραμένο; Ίσως. 

Που θέλω να καταλήξω. Μην το δένεις και κόμπο ότι θα σου δουλέψει η 3η γενιά - ασχέτως οτι το τσιπσετ σου αναγνωρίζει κανονικά ivy 

Clevo είναι αυτά, υποστήριξη (bios δεν έχουν), οπότε πας με τον σταυρό στο χέρι.

Επεξ/σία από pita_kontosouvli
Δημοσ.

H απαντηση ειναι αρκετα απλη: η ψυκτρα του -διχως μονταρισματα!- ειναι, δυστυχως, αρκετα "οριακη"...
Ετσι, επεξεργαστες που ειναι περισσοτερο "θερμοι", την ακουνε μαζι του. Για παραδειγμα, οι i7 σε αυτο
μπορουν να φτασουν εως +35C (ω ναι!) παραπανω, απο το να μπουν σε αλλα 15"αρια ακομη και Turbo-X
🔥
Δεν εγραψα διολου τυχαια, πως το καλυτερο ειναι: να μεινει σε i5 και Ivy Bridge = μεχρι εκει ολα καλα:
i5_3230_M_Cinebench.jpg

Αν μπει i7-36XXQM θα τον δει μεν, αλλα θα throttlαρει τοσο, που τελικα δεν αξιζει
το premium διαφορας τιμης αγορας του απο i5 -εκτος πια κι αν σας τον...χαρισουν

⚠️
Συνοψιζοντας, με λανθασμενη επιλογη cpu στο συγκεκριμενο μοντελο ειναι πιθανο να δειτε +95C!
Ετσι δεν θελετε να μπλεξετε, με παλιοτερο cpu απο Ivy -εκτος και ειναι μικροτερος απο i5 = μεχρι
i3 2370M- ενω αν θελετε με το ζορι... i7, τοτε μια επιλογη ειναι ο i7-3630QM: "κλειδωμενος" ομως
@ 2.4GHz, δηλαδη διχως να turbιζει, γιατι διαφορετικα => οι θερμοκρασιες παιρνουν την ανηφορα!
🔥
Προφανως, στο Πλαισιο δεν νοιαστηκανε -ουτε δευτερολεπτο ομως- ποιες ειναι καταλληλες cpu. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, pita_kontosouvli είπε

Εν ολίγοις (κουλό).

ίδιο λαπτοπ, W650EH. Μου το φέρνει φίλος, κλείνει λέει ξαφνικά. Το τσεκάρω, μετά από 4-5 λεπτά έκλεινε όντως. Έπιανε για πλάκα 100 βαθμούς

Καταραμένο; Ίσως.

Δεν ξερω για "καταραμενο" (χοχο!), μα ως "κουλο" θεωρω -εχοντας δει 4 απο αυτα- το ενδεχομενο να
την ακουνε θερμοκρασιακα στο turbo boost ειδικα των Sandy Bridge(...) ενω οχι το ιδιο με Ivy Bridge!

Μοιαζει να μην εξηγειται αλλιως: i5-2430m, i5-2450m, i5-2520M, επανω του turboβραζουνε, ενω δεν
συμβαινει διολου το ιδιο με τον i3-2370M, που ειναι μεν Sandy Bridge, αλλα προφανως, διχως turbo 🤓

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια και καλα Χριστουγεννα μας ερθουν

Εχω κι εγω ενα τετοιο λαπτοπ αλλα έχω το εξής θεμα. Φοράει εξ αρχης Intel HD Graphics 3000 με Intel Core i3 2350M @ 2.30GHz. Λόγω μη συμβατότητας της 3000 με τα win10 μπλοκάρει την λειτουργεία των τελευταίων οδηγών της nvidia και το κατάλαβα επειδή κατάφερα να τους εγκαταστήσω και να δουλέψει κανονικά το μηχάνημα μονο κατοπιν απενεργοποίησης της intel απο το device manager. Οστόσο έκανα την εξής σκέψη, να κάνω μια αναβάθμιση επεξεργαστή γιατι ξέρω οτι μανε πακέτο με τα ενσωματομένα γραφικά. καλά το έχω σκεφτεί? τι επιλογές εχω για να μπορώ να τοποθετήσω σε αυτό το μηχάνημα?

Operating System
    Windows 10 Home 64-bit
CPU
    Intel Core i3 2350M @ 2.30GHz    73 °C
    Sandy Bridge 32nm Technology
RAM
    4,00GB Single-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Motherboard
    Notebook W650EH (U29)
Graphics
    Generic PnP Monitor (1366x768@64Hz)
    Intel HD Graphics 3000 (CLEVO/KAPOK Computer)
    1023MB NVIDIA GeForce GT 740M (CLEVO/KAPOK Computer)    52 °C
    ForceWare version: 425.31
    SLI Disabled
Storage
    111GB SanDisk SDSSDHII120G (SATA (SSD))    36 °C
Optical Drives
    TSSTcorp CDDVDW SU-208DB
Audio
    Συσκευή High Definition Audio

Δημοσ.

Εγκατεστησα προσφατα 10αρια κανονικοτατα με οffice και τα παντα ολα για τηλεεργασια-τηλεεκπαιδευση,
με ταχυτατο msata ssd και i3 (τριαρη), το μοντελο ειναι αυτο εδω σε αναλυτικο του review Νexoc - w650eh:
https://www.notebookcheck.net/Review-Nexoc-M512-Clevo-W650EH-Notebook.93332.0.html 😃

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...