Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

μα αυτο σ λεω οτι θα τον κραταει πισω η καρτα γραφικων..

πως θα βοηθησει ο επεξεργαστης οταν η καρτα γραφικων τα χει δωσει ολα? καπου εχεις μπερδευτει μου φαινεται

δεν παει αθροιστικα αλλα θα φτασει μεχρι οσο δινει το πρωτο εξαρτημα που δεν θα εχει να δωσει παραπανω. στα παιχνιδια ειναι η καρτα γραφικων αυτη που θα σε κοψει, οτι και να κανεις μετα δεν θα δεις βελτιωση αμα δεν αναβαθμισεις τη καρτα γραφικων

leza την παλεύεις  ρε φίλε;

Η 580 είναι δεδομένη και συζητάμε για επιλογή cpu σε άλλο θέμα είσαι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, radiohead είπε

leza την παλεύεις  ρε φίλε;

Η 580 είναι δεδομένη και συζητάμε για επιλογή cpu σε άλλο θέμα είσαι;

ναι και ισχυει το ιδιο πραμα, η 580 θα τον κοβει ειτε εχει ι5 ειτε ζεν, ειτε εχει 2400 ραμ ειτε 3200. εβαλα λινκ πιο πριν που δειχνει για ζεν fps με διαφορους χρονισμους ραμ. 

σκεψου το ετσι..

εστω υποθετικο σεναριο που η οθονη ειναι 75hz, καρτα γραφικων βγαζει 100fps και ο επεξεργαστης 200fps. αυτο το συστημα εν τελει θα βγαζει 100 fps (το κοβει η καρτα γραφικων) αλλα η οθονη θα δειχνει μεχρι 75hz (τα εξτρα fps που δινει το συστημα πανε αχρηστα και προκαλουν tearing, γι αυτο υπαρχουν τα sync) και ο επεξεργαστης απλα θα δουλευει πιο χαλαρα (50% utilization)

αμα παρει 144hz οθονη τοτε θα εχει 100fps (λογω καρτας γραφικων) ο επεξεργαστης παλι θα ναι χαλαρος και η οθονη θα ανανεωνεται ναι μεν με ρυθμο 144hz αλλα η εικονα θα αλλαζει με το ρυθμο της καρτας γραφικων (100fps)

δεν ξερω πως να το εξηγησω καλυτερα, ψαξε στο ιντερνετ για bottleneck αμα το χεις με τα αγγλικα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

ναι και ισχυει το ιδιο πραμα, η 580 θα τον κοβει ειτε εχει ι5 ειτε ζεν, ειτε εχει 2400 ραμ ειτε 3200. εβαλα λινκ πιο πριν που δειχνει για ζεν fps με διαφορους χρονισμους ραμ. 

σκεψου το ετσι..

εστω υποθετικο σεναριο που η οθονη ειναι 75hz, καρτα γραφικων βγαζει 100fps και ο επεξεργαστης 200fps. αυτο το συστημα εν τελει θα βγαζει 100 fps (το κοβει η καρτα γραφικων) αλλα η οθονη θα δειχνει μεχρι 75hz (τα εξτρα fps που δινει το συστημα πανε αχρηστα και προκαλουν tearing, γι αυτο υπαρχουν τα sync) και ο επεξεργαστης απλα θα δουλευει πιο χαλαρα (50% utilization)

αμα παρει 144hz οθονη τοτε θα εχει 100fps (λογω καρτας γραφικων) ο επεξεργαστης παλι θα ναι χαλαρος και η οθονη θα ανανεωνεται ναι μεν με ρυθμο 144hz αλλα η εικονα θα αλλαζει με το ρυθμο της καρτας γραφικων (100fps)

δεν ξερω πως να το εξηγησω καλυτερα, ψαξε στο ιντερνετ για bottleneck αμα το χεις με τα αγγλικα

Στον εαυτό σου τα λές και τα πιστεύεις; Θα βάλει επεξεργαστή σύμφωνα με το μόνιτορ ή την κάρτα που έχει; Τότε να βάλει τον 2200g που τη σηκώνει την 580 ρε τρελέ :)

Πάνε στο 03:42 κάνε μια καλή γαργάρα και μετά πές μου ποιος δεν μπορεί να κρατήσει ούτε 60hz με 1070. Η καλύτερα άσ'το μην απαντάς καθόλου δεν έχει νόημα και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ.

Υ.Γ Όταν προτείνεις μητρική για oc, φρόντισε τουλάχιστον να έχει vrms της προκοπής και ψύκτρες, όχι δλδ σαν την μούφα που έβαλες. Άντε καλημέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, radiohead είπε

Στον εαυτό σου τα λές και τα πιστεύεις; Θα βάλει επεξεργαστή σύμφωνα με το μόνιτορ ή την κάρτα που έχει; Τότε να βάλει τον 2200g που τη σηκώνει την 580 ρε τρελέ :)

Πάνε στο 03:42 κάνε μια καλή γαργάρα και μετά πές μου ποιος δεν μπορεί να κρατήσει ούτε 60hz με 1070. Η καλύτερα άσ'το μην απαντάς καθόλου δεν έχει νόημα και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ.

Υ.Γ Όταν προτείνεις μητρική για oc, φρόντισε τουλάχιστον να έχει vrms της προκοπής και ψύκτρες, όχι δλδ σαν την μούφα που έβαλες. Άντε καλημέρα.

καλημερα, επιτελους εβαλες και ενα λινκ 😊

εχε υποψη σου ομως οτι οι συγκεκριμενοι

1. ειναι στοκ 

2. χανουν 2-5 fps επειδη κανει recording (αυτος το λεει οχι εγω)

δεν ξερω για vrm και ποσο ρολο παιζουν σε νορμαλ oc, εχεις καποιο λινκ να μαθω?

και δεν ποσταρα καποια ψυκτρα.. νομιζω

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

καλημερα, επιτελους εβαλες και ενα λινκ 😊

εχε υποψη σου ομως οτι οι συγκεκριμενοι

1. ειναι στοκ 

2. χανουν 2-5 fps επειδη κανει recording (αυτος το λεει οχι εγω)

δεν ξερω για vrm και ποσο ρολο παιζουν σε νορμαλ oc, εχεις καποιο λινκ να μαθω?

και δεν ποσταρα καποια ψυκτρα.. νομιζω

άνοιξε θέμα να σου απαντήσω εκεί :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, radiohead είπε

άνοιξε θέμα να σου απαντήσω εκεί :)

το απογευμα/μεσημερι ;)

επισης το σκεφτομαι ξανα και ξανα και δε μου φαινεται σωστο το αποτελεσμα στο tomb raider. επειδη σιγουρα θα υπαρχει debate και θα πρεπει να βρουμε και βιντεο κλπ πληροφοριες, το συνεχιζουμε εδω ή να φτιαξουμε αλλο θεμα? 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

το απογευμα/μεσημερι ;)

επισης το σκεφτομαι ξανα και ξανα και δε μου φαινεται σωστο το αποτελεσμα στο tomb raider. επειδη σιγουρα θα υπαρχει debate και θα πρεπει να βρουμε και βιντεο κλπ πληροφοριες, το συνεχιζουμε εδω ή να φτιαξουμε αλλο θεμα? 

Εδώ είσαι offtopic.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, radiohead είπε

Εδώ είσαι offtopic.

οκ, ισως ψαξω το σκ και αλλα benchmark με ζεν ή 8600Κ για tomb raider (μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση οτι ηταν bottleneck ο 8600Κ, μου φαινεται αδιανοητο ακομα και σε στοκ) και απλα να ποσταρω αμα απ αυτα που βρηκα συμβαδιζουν με οτι βρηκε αυτος στο βιντεο. δεν με βλεπω να ανοιγω θεμα, δεν εχω χρονο γι αυτο. ηδη εχτες λιγο που κοιμηθηκα επειδη ημουν κοματια απο τη βαρδια, λιγο το debate εχασα πολυ χρονο απο το διαβασμα μου 😕

παντως αμα μπορεις να μου στειλεις πληροφοριες σ αυτο το θεμα, θα τα δω οποτε μπορεσω ;)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιστρέφω στο θέμα καθώς πλέον το χρηματικό ποσό έφτασε τα 610 ευρώ, η σεζόν στο ξενοδοχείο τελειώνει και σκοπεύω μέσω Οκτωβρίου να στήσω το μηχάνημα. Δυστυχώς δεν με παίρνει να πάω σε intel setup και για αυτό θα γίνει amd setup. Θεωρητικά ας πούμε ότι μπορώ να βρω μνήμες υψηλότερου χρονισμου, ποιες θα ήταν οι μνήμες Σε όσο το δυνατόν φθηνότερη τιμή; Φτάνουμε στο κομμάτι του επεξεργαστή όπου και θα μπει ο ryzen 5 2600, οι μητρικές π.χ. gigabyte ax370 που βγαίνουν και λίγο φθηνότερα (στα 90 ευρω) υποστηρίζουν τους δεύτερης γενιάς ryzen ; Υπάρχει εκεί η δυνατότητα overclock ; Σε κάρτα γραφικών είναι λίγο περίεργα τα πράγματα και δυσκολεύομαι να αποφασίσω αν θα πάω σε 1060 η σε 580. Καθώς με τις nvidia είναι λίγο πιο σταθερά τα fps και δεν θέλω να ανεβοκατεβαίνουν στην 580. 

Υπόψιν ότι οι μνήμες δεν είναι στα 610 ευρώ που αναφέρω αλλά είναι ξεχωριστό ποσό που θα διαθέσω πουλώντας τις προηγούμενες και συμπληρωνοντας τα υπόλοιπα ( υπολογίζω γύρο στα 40 με 50 ευρω)

Επεξ/σία από Dev1l
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Dev1l είπε

Επιστρέφω στο θέμα καθώς πλέον το χρηματικό ποσό έφτασε τα 610 ευρώ, η σεζόν στο ξενοδοχείο τελειώνει και σκοπεύω μέσω Οκτωβρίου να στήσω το μηχάνημα. Δυστυχώς δεν με παίρνει να πάω σε intel setup και για αυτό θα γίνει amd setup. Θεωρητικά ας πούμε ότι μπορώ να βρω μνήμες υψηλότερου χρονισμου, ποιες θα ήταν οι μνήμες Σε όσο το δυνατόν φθηνότερη τιμή; Φτάνουμε στο κομμάτι του επεξεργαστή όπου και θα μπει ο ryzen 5 2600, οι μητρικές π.χ. gigabyte ax370 που βγαίνουν και λίγο φθηνότερα (στα 90 ευρω) υποστηρίζουν τους δεύτερης γενιάς ryzen ; Υπάρχει εκεί η δυνατότητα overclock ; Σε κάρτα γραφικών είναι λίγο περίεργα τα πράγματα και δυσκολεύομαι να αποφασίσω αν θα πάω σε 1060 η σε 580. Καθώς με τις nvidia είναι λίγο πιο σταθερά τα fps και δεν θέλω να ανεβοκατεβαίνουν στην 580. 

Υπόψιν ότι οι μνήμες δεν είναι στα 610 ευρώ που αναφέρω αλλά είναι ξεχωριστό ποσό που θα διαθέσω πουλώντας τις προηγούμενες και συμπληρωνοντας τα υπόλοιπα ( υπολογίζω γύρο στα 40 με 50 ευρω)

AMD 2600X 

MSI B450 TOMAHAWK

G. SKILL 16GB DDR4 3200Mhz

https://www.bestprice.gr/item/2155311526/gskill-sniper-x-16gb-ddr4-3200mhz-urban-camo.html

XFX RX 580 8GB DDR5 

=================================

= 744€ 

Πουλάς τις παλαιές μνήμες και είσαι στο budget. 

Επεξ/σία από adtakhs
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν τα κομμάτια άρχισαν να έρχονται, παρέλαβα επεξεργαστή 2600 και μητρική παραλαμβανω αύριο (δώρο από τον κολλητό που την είχε αγοράσει για φτιάξει ryzen build αλλά τελικά θα φτιάξει αργότερα λογο αναχώρησης στον στρατό), το θέμα είναι ότι η μητρική είναι η Asrock fatal1ty x470 k4 gaming, οι μνήμες που αγόρασα όμως είναι οι Corsair CMK16GX4M2B3000C15 16GB DDR4 3000MHz. Και δεν είναι στο qvl της μητρικής, ξέρουμε αν θα παίξουν χωρίς θέμα?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dev1l είπε

Λοιπόν τα κομμάτια άρχισαν να έρχονται, παρέλαβα επεξεργαστή 2600 και μητρική παραλαμβανω αύριο (δώρο από τον κολλητό που την είχε αγοράσει για φτιάξει ryzen build αλλά τελικά θα φτιάξει αργότερα λογο αναχώρησης στον στρατό), το θέμα είναι ότι η μητρική είναι η Asrock fatal1ty x470 k4 gaming, οι μνήμες που αγόρασα όμως είναι οι Corsair CMK16GX4M2B3000C15 16GB DDR4 3000MHz. Και δεν είναι στο qvl της μητρικής, ξέρουμε αν θα παίξουν χωρίς θέμα?

θα μαθεις αυριο οταν την δοκιμασεις :P

απ οσο ξερω συνηθως δεν υπαρχει θεμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α τόσο καλά! Και αν δεν ? Δεν θα μπορώ να επιστρέψω τις μνήμες αν τις βγάλω από το κουτί.... Επίσης τώρα είδα και ότι μάλλον θα χρειαστώ τροφοδοτικό καθώς η μητρική θέλει 8pin συν 4pin eps 12v τροφοδοσία.... Τι ωραία που περναμεεε....

Επεξ/σία από Dev1l
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dev1l είπε

θα παίξουν σίγουρα, όταν bootαρης τσέκαρε να έχεις το τελευταίο bios της μητρικής και μετά δοκίμασε τα xmp profile έτσι ώστε να δουλέψουν στην ονομαστική τους ταχύτητα... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...