Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ήδη αρχίσει τα backup και σε λίγο φτιάχνω το fusion. Αν μπορείς στείλε κάποιες βασικές εντολές για το terminal. 

Cache - scratch disk είναι οι φάκελοι που αποθηκεύει το premiere, afrer, fcpx κτλπ τα preview files ή optimized media και scratch εκεί που δανείζεται μνήμη το σύστημα όταν φορτώσει όλη την ram. Αυτά εμένα συνήθως μου αρέσει να είναι σε ξεχωριστό ssd. Προφανώς τώρα θα τα αφήσω default στο raid.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Agraf είπε

Έχω ήδη αρχίσει τα backup και σε λίγο φτιάχνω το fusion. Αν μπορείς στείλε κάποιες βασικές εντολές για το terminal. 

Cache - scratch disk είναι οι φάκελοι που αποθηκεύει το premiere, afrer, fcpx κτλπ τα preview files ή optimized media και scratch εκεί που δανείζεται μνήμη το σύστημα όταν φορτώσει όλη την ram. Αυτά εμένα συνήθως μου αρέσει να είναι σε ξεχωριστό ssd. Προφανώς τώρα θα τα αφήσω default στο raid.

Εννοείται ότι χωράει στο  raid το βάζεις εκεί. Εντολές θα βρεις στο internet εύκολα και θέλουν μόνο προσαρμογή στο όνομα των σκληρών όπως το εμφανιζει στο diskutil list.Δηλαδή disk 1s1 κτλ. Πρέπει να το δω για να σου πω.

Δημοσ.

το Fusion είναι έτοιμο..

Screen Shot 2018-08-14 at 13.34.20.png

Στείλε μου λίγο λεπτομέρειες για το raid. O evo που έχω είναι ο 850 στα 250gb. Μπορώ να αγοράσω τον 860 στα 250 και 500 αντίστοιχα ή πρέπει να είναι ίδιος 850 250gb ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Agraf είπε

το Fusion είναι έτοιμο..

Screen Shot 2018-08-14 at 13.34.20.png

Στείλε μου λίγο λεπτομέρειες για το raid. O evo που έχω είναι ο 850 στα 250gb. Μπορώ να αγοράσω τον 860 στα 250 και 500 αντίστοιχα ή πρέπει να είναι ίδιος 850 250gb ;

Το ίδιο size θα αγοράσεις.. εκτός αν αργότερα θα πάρεις και άλλον ένα 500 για να μεγαλώσεις το raid. Αν πάρεις τώρα τον 500 θα δουλεύει ο μίσος raid. Τον άλλο μισό μπορείς να το κανείς κάτι άλλο.Το clover αρχείο που το έχεις?

διορθωση δεν μπορείς να κανείς κάτι άλλο με το άλλο μισό γιατί θα ρίξει την ταχύτητα του raid...

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό θα σε ρωτούσα τώρα σε ποιό απο τα δύο πρώτα EFI Partition κάνω copy paste την ΕFI στον ssd ή τον hdd ;; disk0s1 ή disk1s1

Screen Shot 2018-08-14 at 14.14.21.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Agraf είπε

αυτό θα σε ρωτούσα τώρα σε ποιό απο τα δύο πρώτα EFI Partition κάνω copy paste την ΕFI στον ssd ή τον hdd ;;

Screen Shot 2018-08-14 at 14.14.21.png

Ήθελα να σε προλάβω και να μην κανείς όλο τον ssd fusion αλλά μόνο τον disk0s2. Τέλος πάντων δοκίμασε 0s1 και 2s1. Αν δεν δουλέψει ξανάκανε fusion μόνο το 0s2.

Θα κοιτάξουμε να το βάλουμε στον ssd για γρηγορότερο boot.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόν μπουτάρει απ τον fusion (ssd +hdd) χωρίς προβλήματα, σε χρόνο μου φάνηκε λίγο πιο αργό απ τον evo, αμελητέο. Και οι μετρήσεις είναι αυτές.. 

DiskSpeedTest.png

για ποιό λόγο να κάνω fusion μόνο τον ssd ; εγώ κατάλαβα ότι πάει μόνο ssd + hdd συνδυασμός

νομίζω αν δεν έκανα το fusion και boot drive σκέτο τον kingston θα ηταν καλυτερα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Agraf είπε

λοιπόν μπουτάρει απ τον fusion (ssd +hdd) χωρίς προβλήματα, σε χρόνο μου φάνηκε λίγο πιο αργό απ τον evo, αμελητέο. Και οι μετρήσεις είναι αυτές.. 

DiskSpeedTest.png

Καλοφάγωτο... οι ταχύτητες για ένα τέρα ssd δεν είναι άσχημες και θα το δεις στην πράξη. Μένει μετά να φτιάξεις το raid και να απογειωθούν οι εφαρμογές που δουλεύεις.

ΥΓ. Δεν θα δεις πολλούς μηχανικούς με αυτές τις ταχύτητες και μετά το Mac OS X θα αναλάβει να έχεις μεγαλύτερες στα αρχεία που δουλεύεις. Δώσε του λίγο χρόνο.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, atheatos είπε

ΥΓ. Δεν θα δεις πολλούς μηχανικούς με αυτές τις ταχύτητες και μετά το Mac OS X θα αναλάβει να έχεις μεγαλύτερες στα αρχεία που δουλεύεις. Δώσε του λίγο χρόνο.

αναρωτιέμαι αν αυτά τα 1Τ είναι καλύτερα για import - export αρχεία στα προγράμματα.. από έναν physical ssd

https://www.skroutz.gr/s/13867031/Samsung-860-Evo-250GB.html?from=best_picks

λέω να πάρω αυτό ταιριάζει ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Agraf είπε

αναρωτιέμαι αν αυτά τα 1Τ είναι καλύτερα για import - export αρχεία στα προγράμματα.. από έναν physical ssd

https://www.skroutz.gr/s/13867031/Samsung-860-Evo-250GB.html?from=best_picks

λέω να πάρω αυτό ταιριάζει ;

Σίγουρα δεν είναι αλλά από το να κάθεται ένας ssd και ένας μηχανικός χώρια,καθυστερώντας το σύστημα , είναι καλύτερα έτσι.

Αν εγκαταστησεις τις εφαρμογές στο raid 0 θα με θυμηθείς. Ναι πάρε αυτόν τον evo.

Επεξ/σία από atheatos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...