Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αναβάθμιση. Κυρίως ως προς τη κάρτα γραφικών και το management των δίσκων. Είμαι σε 1150 και micro atx. Σε cube κουτί όπου δε χωράει πολλά (3 ssd sata3 ή 2 ssd και hdd). Χρήση που γίνεται dng sequences (batch prosses), βασική και εκτεταμένη επεξεργασία. ProRes κτλπ έως Full HD 1080p και σε αναλύσεις εκεί κοντά. Όχι 4k αλλά η κάρτα δεν με πειράζει αν ανεβαίνει μέχρι εκεί. Μόνιτορ και κουτί δεν αλλάζονται. Είναι o 4790k i7 ο οποίος πάει δυνατός, 16gb, Gtx660, μητρική της GA χωρίς m.2/nvme και μέχρι USB 3.0 Έχω δοκιμάσει pcie Nvme αλλά έπεσα σε αστοχία λόγω παραμετροποιησεων του Os. Είμαι σε Sierra. Windows καθόλου. Οθόνη χρησιμοποιώ ένα pavilion ips της HP ως 1080p και για κάποιο λόγο δεν μου την έσπασε ποτέ στα χρώματα και σε white balance : ) Και από δίσκους υπάρχουν τρεις ένας Evo850 250gb για Os, apps και cache, ένας V300 με windows αλλά δε τον χρειάζομαι και ένας μηχανικός για όλο το footage. Και ένα εξωτερικό για back up. Με ενδιαφέρει να αναβαθμίσω τα drives, θα ήθελα να προτείνετε τι επιλογές υπάρχουν με λίγα χρήματα έως πιο άνω και αποφασίζουμε εκ των υστέρων. Όσο για κάρτα γραφικών πρέπει να υποστηρίζει Open Cl όπως της sapphire rx 470-480 και να χωράει στο κουτί κάτω των 250 χιλιοστών. Προτάσεις; Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Pokemon640 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 https://www.skroutz.gr/s/9527729/Crucial-MX300-525GB.html για να αντικαταστήσεις τον HDD κάρτα γραφικών πάρε μια 1060
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 και οι δύο κάρτες είναι δυσκολάκι να τις βρω..επίσης τα γραφικά στους Mac θα αλλάξουν πάλι σε κανένα χρόνο ή δε ξέρω
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Θα βάλω RX 580 στα 4gb, 32gb ram (αν βρω) και τον MX300 που είπες στα 525gb για τα project files (μου φτάνει)
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Αλλά λεφτά για τη κάρτα γραφικών δεν έχω
atheatos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Σε Sierra μπορείς να κανείς ανετα τους ssd raid και να δεις τρομερή αναβάθμιση. ΥΓ. Θα χρειαστεί νομίζω όμως να έχεις το boot αρχείο σε κάποιο άλλο δίσκο αλλά αφού έχεις και μηχανικό φτιάξε ένα μικρό partition και βάλτο εκεί. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2018 από atheatos
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 12/8/2018 στις 11:07 ΠΜ, atheatos είπε Σε Sierra μπορείς να κανείς ανετα τους ssd raid και να δεις τρομερή αναβάθμιση. ΥΓ. Θα χρειαστεί νομίζω όμως να έχεις το boot αρχείο σε κάποιο άλλο δίσκο αλλά αφού έχεις και μηχανικό φτιάξε ένα μικρό partition και βάλτο εκεί. Ωραία, ο Εvo είναι Startup Disk δεν μπορώ να κάνω κάτι εδώ. Αν το βάλω στον μηχανικό δεν θα επηρεαστεί ο χρόνος boot του υπολογιστή; Raid 0 μπορώ να κάνω ως storage αλλά σε ποιούς δίσκους. Έχω μόνο ένα ssd 120gb που χρησιμοποιω πλεόν για cache, preview files και project files και είναι πολύ λίγος.. και τον μηχανικό απλά για export τα βίντεο. Να κάνω raid εννοείς τον 525gb με 120gb;; Οι ssd δεν πρέπει να είναι ίδιοι; Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
atheatos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 8 ώρες πριν, Agraf είπε Ωραία, ο Εvo είναι Startup Disk δεν μπορώ να κάνω κάτι εδώ. Αν το βάλω στον μηχανικό δεν θα επηρεαστεί ο χρόνος boot του υπολογιστή; Raid 0 μπορώ να κάνω ως storage αλλά σε ποιούς δίσκους. Έχω μόνο ένα ssd 120gb που χρησιμοποιω πλεόν για cache, preview files και project files και είναι πολύ λίγος.. και τον μηχανικό απλά για export τα βίντεο. Να κάνω raid εννοείς τον 525gb με 120gb;; Οι ssd δεν πρέπει να είναι ίδιοι; Συγνώμη δεν είχα καταλάβει ότι δεν είναι ιδιοι... Με το software raid του disk utility δεν χρειάζεται να είναι ιδιοι. Πάντως η καλύτερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις μια και δεν δουλεύει ο nvme είναι raid. Δοκίμασε να φτιάξεις με το disk utility ένα partition 120 στον 525 και να φτιάξεις strip raid με εντολές στο terminal. Θα έχεις ένα 240 περίπου πολύ γρήγορο ssd. Να υπολογίζεις κοντά στα 1000 mb/s Βασικά οι επιλογές που υπάρχουν με το diskutil είναι raid ή fusion. Ο χρόνος boot σε hackintsoh δεν νομίζω ότι είναι το πρωτεύον... Στην θέση σου θα έκανα fusion το μηχανικό με τον 120 και θα είχα τον 525 για να εγκαταστησω εκεί τα προγράμματα που θέλουν ταχύτητα. Αυτα τα γράφω βάση το ήδη υπάρχον υλικό. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν η αγορά άλλου ένα 525 και raid 0. Τον 120 θα το είχα για Windows και το μηχανικό backupιερά.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Όντως raid έπρεπε να σκεφτώ να κάνω. Ο nvme pcie που είχα δούλεψε τον είδε αλλά κάτι δεν έβλεπε σε high sierra την κάρτα γραφικών, εννοώ δεν είχα hardware acceleration. Ωραία να τα πάρουμε απ' την αρχή.. ~Έχω έναν 250gb ssd evo για boot drive και προγράμματα. 170gb ελεύθερα. Αυτός μόνο ανοίγει το Os και τα προγράμματα. Ανοίγει και γεμίζει σαν Μακ. ~Έναν μηχανικό 1Τ για storage ο οποίος μάλλον χαμένος πάει. Είναι αργός για βίντεο/φώτο. ~Και έναν 120 ssd για τα project files + cache. Σε αυτόν βάζω κάποια βίντεο/optimized media για το final cut ή ae ή pp ή davinci res. Διαβάζει καλά αλλά το μειονέκτημα εδώ είναι η χωρητικότητα. Χρησιμοποιείται ολόκληρος. Όταν γεμίσει σβήνω cache και απ την αρχή για επόμενο πρότζεκτ. ~ backup έχω εξωτερικό Usb3 Συμπέρασμα χρειάζομαι ένα μέρος για boot και software αυτό το έχω Και ένα μέρος για τα project files (video, audio, foto) Ο 250 έχει 98% υγεία και ο 120 92%, ο μηχανικούρας είναι κομπλέ. Τα windows τα εχω διαγράψει. Νομίζω αν πάρω τον 525 θα τον κάνω raid 0 με τον 120 σύνολο 640gb για storage/cache/project files. Γιατί νομίζω πως εδώ χρειάζομαι ταχύτητα στο render όχι τόσο στο άνοιγμα προγραμμάτων. Υπαρχει διαφορά στο άνοιγμα του premiere/after και του fcpx σε 500mb/s και σε 1000mb/s ; Και αν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο render/export σε δίσκους με διαφορά σε ανάγνωση/εγγραφή. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
atheatos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 9 ώρες πριν, Agraf είπε Όντως raid έπρεπε να σκεφτώ να κάνω. Ο nvme pcie που είχα δούλεψε τον είδε αλλά κάτι δεν έβλεπε σε high sierra την κάρτα γραφικών, εννοώ δεν είχα hardware acceleration. Ωραία να τα πάρουμε απ' την αρχή.. ~Έχω έναν 250gb ssd evo για boot drive και προγράμματα. 170gb ελεύθερα. Αυτός μόνο ανοίγει το Os και τα προγράμματα. Ανοίγει και γεμίζει σαν Μακ. ~Έναν μηχανικό 1Τ για storage ο οποίος μάλλον χαμένος πάει. Είναι αργός για βίντεο/φώτο. ~Και έναν 120 ssd για τα project files + cache. Σε αυτόν βάζω κάποια βίντεο/optimized media για το final cut ή ae ή pp ή davinci res. Διαβάζει καλά αλλά το μειονέκτημα εδώ είναι η χωρητικότητα. Χρησιμοποιείται ολόκληρος. Όταν γεμίσει σβήνω cache και απ την αρχή για επόμενο πρότζεκτ. ~ backup έχω εξωτερικό Usb3 Συμπέρασμα χρειάζομαι ένα μέρος για boot και software αυτό το έχω Και ένα μέρος για τα project files (video, audio, foto) Ο 250 έχει 98% υγεία και ο 120 92%, ο μηχανικούρας είναι κομπλέ. Τα windows τα εχω διαγράψει. Νομίζω αν πάρω τον 525 θα τον κάνω raid 0 με τον 120 σύνολο 640gb για storage/cache/project files. Γιατί νομίζω πως εδώ χρειάζομαι ταχύτητα στο render όχι τόσο στο άνοιγμα προγραμμάτων. Υπαρχει διαφορά στο άνοιγμα του premiere/after και του fcpx σε 500mb/s και σε 1000mb/s ; Και αν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο render/export σε δίσκους με διαφορά σε ανάγνωση/εγγραφή. Κάτσε γιατί με μπέρδεψες. Νόμιζα ότι ειχες τον 525. Με αυτά που έχεις τώρα δεν γίνεται σωστό raid. Γίνεται όμως fusion ο μηχανικός και ο 120 και μένει o evo για να εγκαταστησεις τα προγράμματα τα οποία δούλευεις πιο πολύ.. Αν πάρεις τον 525 δεν θα τον κανείς raid 0 πάλι με κανέναν γιατί θα πάει χαμένος. Αν θες raid παίρνεις άλλο έναν evo 250 και κανείς raid 0 με Mac OS και τα προγράμματα μέσα νομίζω 500 giga φτάνουν.Μετά μένει ο μηχανικός για αποθήκη μόνο και ο 120 περισσεύει..... Δοκιμασε όπως είσαι fusion τον μηχανικό με τον 120 προς το παρόν . Βάλε το Mac OS μέσα στο fusion ( μπορείς με ccc να το μεταφέρεις από το ήδη υπάρχον σκληρο). Μετά εγκαταστησε τα προγράμματα στον 250 evo και δούλεψε το να δεις. Το πρόβλημα με την κάρτα γραφικών ή τον nvme λύνεται μόνο με δοκιμασμένα εξαρτήματα. Αυτό που σου λέω με το fusion είναι δοκιμασμένο και δουλεύει .
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 10 λεπτά πριν, atheatos είπε Κάτσε γιατί με μπέρδεψες. Νόμιζα ότι ειχες τον 525. Με αυτά που έχεις τώρα δεν γίνεται σωστό raid. Γίνεται όμως fusion ο μηχανικός και ο 120 και μένει o evo για να εγκαταστησεις τα προγράμματα τα οποία δούλευεις πιο πολύ.. Αν πάρεις τον 525 δεν θα τον κανείς raid 0 πάλι με κανέναν γιατί θα πάει χαμένος. Αν θες raid παίρνεις άλλο έναν evo 250 και κανείς raid 0 με Mac OS και τα προγράμματα μέσα νομίζω 500 giga φτάνουν.Μετά μένει ο μηχανικός για αποθήκη μόνο και ο 120 περισσεύει..... Δοκιμασε όπως είσαι fusion τον μηχανικό με τον 120 προς το παρόν . Βάλε το Mac OS μέσα στο fusion ( μπορείς με ccc να το μεταφέρεις από το ήδη υπάρχον σκληρο). Μετά εγκαταστησε τα προγράμματα στον 250 evo και δούλεψε το να δεις. Το πρόβλημα με την κάρτα γραφικών ή τον nvme λύνεται μόνο με δοκιμασμένα εξαρτήματα. Αυτό που σου λέω με το fusion είναι δοκιμασμένο και δουλεύει . καλημέρα μπερδευόμαστε.. Τι να την κάνω την χωρητικότητα σε OS και προγράμματα ; Χρειάζομαι τουλάχιστον 500gb στο footage! Δηλαδή τα βίντεο που κάνω import στα προγράμματα. Να είναι σε ξεχωριστό δίσκο από αυτό του λειτουργικου και των προγραμάτων. Αν πάρω τον 525 για ποιον λόγο πάει χαμένος σε raid δεν θα ανέβει σε read/write ; Θα δοκιμάω το hybrid με fusion hdd + 120 ή θα κόψω 100gb απο το Οs (evo 250) και θα τα κάνω raid 0 με τον kingston 120gb, 220gb για το footage. Και αν δουλέψει ένα απο τα δύο μπορεί να μη χρειαστώ τελικά τον 525 και να αναβαθμίσω κάρτα γραφικών. To δεύτερο γίνεται raid; Έκανα το δεύτερο raid και πήρα αυτό. Γιατί μικρότερο write ?
atheatos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Raid 0 θέλεις 2 ίδια portion σε διαφορετικούς σκληρούς. Αν κάνεις τον 525 raid με τον 250 θα έχεις 250 gb από τα 525 εκμεταλλεύσιμα . Δηλαδή θα έχεις raid 0 κάτω από 500 gb και όχι σύνολο 640 gb που έγραφες. και καλό είναι στο raid να είναι κατά προτιμήσει ίδιοι σκληροί ωστε να μην έχεις φαινόμενα όπως αυτό που παρατήρησες με το μικρό write. Ο Kingston κάνει throttle το write speed και ίσως λίγο το read. Τα video και τα προγράμματα τα οποία δουλεύεις θα είναι στο raid που θα είναι περίπου 480 gb αν πάρεις άλλον έναν evo. Το λειτουργικό με τα υπόλοιπα προγράμματα θα είναι στο fusion. Θα δεις μεγάλη διαφορά εννοείται. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2018 από atheatos
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Κατάλαβα. Χρειάζομαι ακόμα μία σημαντική λεπτομέρεια: Θα πέσει σε boot time και flow το λειτουργικό με fusion (hdd + Kingston) ;; συγκριτικά με τώρα με τον evo 250. και για cache/scratch disk ποιο θα χρησιμοποιώ το fusion ή το raid ;; Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
atheatos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Agraf είπε Κατάλαβα. Χρειάζομαι ακόμα μία σημαντική λεπτομέρεια: Θα πέσει σε boot time και flow το λειτουργικό με fusion (hdd + Kingston) ;; συγκριτικά με τώρα με τον evo 250. και για cache/scratch disk ποιο θα χρησιμοποιώ το fusion ή το raid ;; Μικρή πτώση στο boot time . Cache scratch disk τι εννοείς? Τα προγράμματα και τ αρχεία που θα χρησιμοποιείς περισσότερο θα τα εγκαταστήσεις στον raid. Στο fusion ότι δεν χωράει και το λειτουργικό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το fusion για οτιδήποτε. Γενικά η καλύτερη λύση για μηχανικούς είναι το fusion αλλά θα επιβαρυνθεί η υγεία του ssd που το διαχειρίζεται γρηγορότερα και δουλεύει μόνο με το λειτουργικό εγκατεστημένο εκεί. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2018 από atheatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα